Grafiti na starom mostu

Zanimljivosti i zbivanja u Mostaru, Čapljini, Ljubuškom, Stocu, Trebinju, Bileći, Gacku i drugim mjestima u regionu.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

jelence wrote:e vala ako moze na mostu stajati natpis " ne zaboravimo `93" , ono sto se treba zaboravit i ostaviti iza nas,propagirati ljubav i mir; e onda nek stoji i natpis ZRINJSKI

mada ne opravdavam takvo ponasanje,vandalizam...ne podnosim unistavanje bastine....al taj natpis na ulazu na stari most je zaista iritantan....svaki put kad ga vidim dodje mi da uzmem te ploce i zavitljam u neretvu!
izvini, most je srusen te 1993.godine...
to je ravno da kazes da zaboravimo genocid u sjeveroistocnoj Bosni...
to i ZRINJSKI se ne moze mjeriti nikako...
ali_ciankali99

Post by ali_ciankali99 »

mIRCerka wrote:
jelence wrote:e vala ako moze na mostu stajati natpis " ne zaboravimo `93" , ono sto se treba zaboravit i ostaviti iza nas,propagirati ljubav i mir; e onda nek stoji i natpis ZRINJSKI

mada ne opravdavam takvo ponasanje,vandalizam...ne podnosim unistavanje bastine....al taj natpis na ulazu na stari most je zaista iritantan....svaki put kad ga vidim dodje mi da uzmem te ploce i zavitljam u neretvu!
nije toliko bitno kad se je nešto desilo, nego zašto i tko je to nešto učinio.

zašto je armija imala oružja za napad na hercegovinu, u planu je čak bilo uzeti pored neuma i ploče, dok u istočnoj bosni nisu imali dvije lovačke puške.

zašto alija nije stao u obranu bih kao države i njenih građana hrvata kad su srbi prvo selo u bih (Ravno, čisto hrvatsko) napali? to onda ko nije bio naš rat. onda se mi ko čudimo zašto su se hrvati sami organizirali i zašto nas ne vole.
atko

Post by atko »

jelence wrote:he..smjesni ste...jeste li bas sigurni tko je srusio most
a tMujo ga srusio ko bi drugi...

Koja je to ideologija i zaludjenost fasisticka

:x :x :x
Phia

Post by Phia »

ali_ciankali99 wrote:
mIRCerka wrote:

zašto je armija imala oružja za napad na hercegovinu, u planu je čak bilo uzeti pored neuma i ploče, dok u istočnoj bosni nisu imali dvije lovačke puške.

zašto alija nije stao u obranu bih kao države i njenih građana hrvata kad su srbi prvo selo u bih (Ravno, čisto hrvatsko) napali? to onda ko nije bio naš rat. onda se mi ko čudimo zašto su se hrvati sami organizirali i zašto nas ne vole.
Cijankali ne politiziraj živ bio..ovdje je riječ o starom mostu koji predstavlja vrhunac osmanske arhitekture u BiH i o tome da neko ko je očito nepismen za kulturu skrnavi to debilnim grafitom zrinjskog.A isti taj ko ga je srušio u ratu je primitivac ne znam ti ni ja da je koje vjere a očigledno nema ni v od vjere jer da ima nikad mu to ne bi palo na pamet.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

...ma ja onako sami sebe "polivali" minobacackim granatama i tenkovskim projektilima da uljepsamo istocnu stranu mostara :D....
rikardoreis

Post by rikardoreis »

ali_ciankali99 wrote:

Dotaknuo si samo dio istine, jarane...Armija BiH je planirala osvojiti i Gradac, Brist, Podace, zaokruženo sa Zaostrogom, uspostaviti liniju fronte kod Drvenika, uspostaviti mostobran ka Hvaru, te na tom otoku sagraditi mobilnu vojno-pomorsku bazu...
1 razarač i 2 krstarice trebale su biti dopremljene iz Irana (putem svile)...time bi se Hrvatska presjekla, morskim i kopnenim putem, na dva dijela – sjeverni, bogatiji i južni, siromašniji...
vremenom, taj južni dio BiH bi anektirala...(vjerovatno, zbog pritiska MZ, Dubrovnik bi imao autonomiju pod zastavom UN-a ...mandat čuvanja te zaštićene zone zapao bi holandski bataljon, koji je vec imao slična iskustva)
U svrhu komadanja Hrvatske, kao peta kolona i kao obavještajci, angažovani su vaterpolisti zagrebačke „Mladosti“, kojima je dosadilo da stalno gube prvenstva od dubrovačkog „Juga“...

Tim munjevitim, brižljivo planiranim vojnim akcijama, BiH bi dobila dobar komad jadranske obale, čime bi, kasnije u miru, postala značajan izvoznik maslina, vina i magaraca (poput pojedinih suludih vojnih teoreticara koje sad citiram) te značajna turistička destinacija, poglavito zemalja od Alepa do Kabula...

Prevagu u tim velikim operacijama trebale su donijeti perfektno vojno obučene jedinice iz Dubrava, kraja južno od Mostara...koje su se za taj čas spremale od konca 80-tih godina...naravno, u tajnosti, u kampovima Gabela, Dretelj i Ljubuški, a specijalci iz te jedinice paklenu obuku su imali u Koštanoj bolnici u Stocu.

Taj brižljivo skovani plan od strane Generalštaba ARBiH pao je u vodu onog momenta, bolje rečeno, onog jutra, kad je trebalo napasti...
Prvo je zakazalo Ratno Zrakoplovstvo ARBiH - nisu ni poletjeli tog jutra...razlog banalan (kasnije oprošten na vojnim akademijama zbog neiskustva) – kerozina nije bilo u dovoljnim količinama...glavni dobavljač goriva (Energopetrol – INA) nije obavio svoj posao...goriva je bilo dostatno samo za upaljače pojedinih visokopozicioniranih oficira.
U zadnji čas pokušano je dovođenje Mister Noa, al' njegov pajper nije moga upaliti... jebeni, pijani Kruger umjesto goriva nasuo mu rakiju u rezervoar...

Drugi važan faktor – pješadija, takodje nije ništa značajno učinila...tog jutra je podijeljeno par desetina automatskog pješadijskog naoružanja (komad oružja je koštao oko 1000 KM)...a diverzantske jedinice, koje su trebale prve ući u neprijateljski pojas, zaustavljene su u Metkoviću...dalje nisu mogli, onako gladni, bez hrane i naoružani tandžarama i pokojom papovkom...konranapad hrvatskih snaga spriječen je samo zahvaljujuči činjenici što je u pomoć našim borcima pristigao izvjestan broj lovaca naoružanih bokericama, kalibra 12.
:D

P.S.
Ovo citirano je najveca nebuloza koju dosad procitah na forumu...koliko god to želio, ne mogu pomisliti da si tu izvalu napisao iz neznanja...a, vidim, zastupas i onu teoriju zavjere oko Starog mosta...čuj musliman bio na čelu te "nezavisne" naučne ekipe...pa šta?
U ovoj kotlini par najvećih zločinaca tog nesretnog rata bili su muslimani u odorama HVO. Ne, pardon, nisu oni muslimani, nisu ni ljudi, nisu ništa...isto kao sto ni taj nije ništa nego prodana duša, koja u svom samopotrdjivanju čak i suludo, poput Hitlera, vjeruje u svoje teorije...nije vam (tebi i tom muslimanu) ni Deniken ravan sa svojim vizijama o vanzemaljcima...

Zemljane, jarane, prognaniče sa Baščaršijeeeee....
Orhanowski

Post by Orhanowski »

Jelena, zena koje nema :-) Kako bi ja tebe zavitLao u hladnu Neretvu, zimi kad nadodje.. :-)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Orhanowski wrote:

Jelena, zena koje nema :-) Kako bi ja tebe zavitLao u hladnu Neretvu, zimi kad nadodje.. :-)
... sa kamenom oko vrata.... 8-)
Orhanowski

Post by Orhanowski »

daduli_sa wrote:
Orhanowski wrote:

Sa ovim ovdje...Tad ne bih imao protiv da se ovaj kamen skloni :)
Image
mema mo

Post by mema mo »

jelence "duso" ako te iritira natpis na ploci ti lijepo nemoj prelaziti preko mosta, pa ti nece na pamet padati ideje da plocu zavitljas... ja nikad necu zaboraviti, stajala tu ploca ili ne!
ed0

Post by ed0 »

Ne dirati u Jelenu mi u mene. Pa nije ona kriva sto je toliko glupa. Sram vas bilo!!!
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Orhanowski wrote:
daduli_sa wrote:
Orhanowski wrote: Jelena, zena koje nema :-) Kako bi ja tebe zavitLao u hladnu Neretvu, zimi kad nadodje.. :-)
Sa ovim ovdje...Tad ne bih imao protiv da se ovaj kamen skloni :)
Image
ote mi slova sa tastature :D

cuj ti nje, ona bi da se zaboravi... :shock:
i onda ide vrhunac bezobrazluka - izjednacavanje tog simbolicnog kamena sa Zrinjskim...
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Ove što prave grafite, pa ne znam... ruke bih im osjekao.

Ljudi okreče zgradu, ulaz... a oni, svirajući k****u za neki svoj gušt sve to upropaste. Ma ruke bih im osjekao isto kao i lopovima koji ukradu, kao čunu silovateljima, kao jezik širiteljima laži, kao i prste onima što po internetu dižu nacionalne tenzije.

Ima li ijedna tema na ovom sa-x forumu, koja se, ukoliko je imalo škakljiva, ne pretvori u vjersko-nacionalno prepucavanje i vrijeđanje?

A ovaj moron što je napisao zrinjski na mostu pokazuje samo o njemu ili, kako vi generirate, o njima. I čemu sad rasprava, ubjeđivanje. Normalan će se sramiti, drugi dičiti i zamjenjivati teze.

i, pobogu dragi ljudi, čemu tolika kvotanja kad pišete post.
chinese_water

Post by chinese_water »

jos se raja lozi na ove tipa jelena sa vochich zekonjom medu nogama?
rundo

Post by rundo »

Ima li ovdje ijedan Lovac na Jelene ? :D
artzy

Post by artzy »

Ti nekome predbacijes "nedostatak volje za propagiranje ljubavi"? Iritiraju te stvari koje ukazuju na mrznju i zlo koje nosis u sebi? Ta granata je slika "ljubavi i mira" koje su usadili u tebe. Hoces da se pretvaramo da to ne postoji da se ti bolje osjecas? Hoces da se foliramo i zataskamo?

Freedom Is Slavery?
War Is Peace?
Truth Is Lie?
Doublethink?
Newspeak?

Novogovor?

Problem se ne rjesava zatskavanjem nego suocavanjem i trudom da se greska ne ponovi. Problem ne rjesavas radi nekog drugog ili "onih drugih" nego radi sebe samog.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

samo da zamolim ako neko može uslikati nekoliko natpisa na sarajevskoj crkvi sv. vinka u titovoj ulici

Red army i još prepucavanja koja sam zaboravio :roll:
cyprus

Post by cyprus »

ali_ciankali99 wrote:samo je interesantno što je jedan od tih naučnika bio musliman.

odi na youtube pogledati snimku, dobro slušaj što priča kamerman, bađo koji je snimio rušenje sa zapadne strane, tip je isto musliman. sekunde dvije prije samog rušenja se vidi kako se jedna "crta" u vodi diže, neam pojma kako da ti to opišem.
Eh, vako. De budi pametan pa mi objasni racionalan razlog zašto bi ABiH srušila most koji se ionako svake sekunde trebao srušiti usljed činjenice da je već mnogo puta bio pogođen granatama koje su stizale sa teritorije koje je kontrolisao HVO?

Ali, hajd, recimo da je ova nebulozna teorija i tačna, po meni bi opet HVO snosila više od 90% krivice za rušenje Starog mosta.
demetrius

Post by demetrius »

kao prvo, seljačina ga je srušila, isto kao što je i seljačina onaj koji je švrljao po njemu, isto tako kao i onaj treći koji je stavio natpis don't forget.... naravno da se ne mogu sva tri primjera uspoređivati ili povlačiti kakve paralele ali iz sva tri se nalazi mržnja ma koliko vi šutjeli o tome... potpuno isto bi mi bilo da je na zapadnoj strani stavljen natpis don't forget 1463, u čemu je razlika? 'terminološka' ili možda ovisno kojem toru pripadamo?
Sammurraj

Post by Sammurraj »

jelence (citat):
he..smjesni ste...jeste li bas sigurni tko je srusio most il je to samo sta bi vi htjeli kako to da izgleda tko ga je srusio i tko je tu jadan....
informirajte se malo sta su naucnici rekli za to rusenje...

Jao jelence, dobro si...nego pridruzujem se tvojim mukama za one ploce, de ti fino skoci sa mosta pa cemo staviti nove ploce:

" Ne Zaboravimo Jelenceta "

ps. daj nam preporuci te naucnike prije no skocis.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Sammurraj wrote:jelence (citat):
he..smjesni ste...jeste li bas sigurni tko je srusio most il je to samo sta bi vi htjeli kako to da izgleda tko ga je srusio i tko je tu jadan....
informirajte se malo sta su naucnici rekli za to rusenje...

Jao jelence, dobro si...nego pridruzujem se tvojim mukama za one ploce, de ti fino skoci sa mosta pa cemo staviti nove ploce:

" Ne Zaboravimo Jelenceta "

ps. daj nam preporuci te naucnike prije no skocis.
Hm, ali ima jedan problem - ne moze svaka budala ni da skace... :-?
made in hercegovina

#47 Re:

Post by made in hercegovina »

Draga jelence posto si ocito dobro poglupa,najbolje bi bilo.. ne da uzmes tu "plocu" pa je zavitljas..nego da je uzmes pa se dobroo s njom trehnes po tintari.NE ZABORAVIMO 93... NIJE SAMO MOST U PITANJU OVCO MALOUMNA !GOVNO CEMO VAM VISE OPRASTATI I ZABORAVLJATI,DOBRO SE ZA GUZICU UFATI!
made in hercegovina

#48 Re: Grafiti na starom mostu

Post by made in hercegovina »

sunce100 znam,al jednostavno me povuklo da napisem :x
mostarac_1991

#49 Re:

Post by mostarac_1991 »

daduli_sa wrote:
Ma jesi li ti zaista glupa toliko ili se pravis?!
Istetoviraj sebi na celo Zrinjski u onakvom svrakopisu kako je napisano na mostu pa nosaj sa sobom gdje te volja!
A da, '93. godinu necemo NIKADA zaboraviti, te godine su HRVATSKI BRANITELJI srusili Stari! HRVATSKI BRANITELJI!

pa sta sto su ga srusili neka su,zaboli me ko i svakog hrvata u mostaru a vise nas je od bosnjaka to znaci da prevladava nas e mislenje ko jebe stari most
neprilagodjena

#50 Re: Re:

Post by neprilagodjena »

mostarac_1991 wrote:
daduli_sa wrote:
Ma jesi li ti zaista glupa toliko ili se pravis?!
Istetoviraj sebi na celo Zrinjski u onakvom svrakopisu kako je napisano na mostu pa nosaj sa sobom gdje te volja!
A da, '93. godinu necemo NIKADA zaboraviti, te godine su HRVATSKI BRANITELJI srusili Stari! HRVATSKI BRANITELJI!

pa sta sto su ga srusili neka su,zaboli me ko i svakog hrvata u mostaru a vise nas je od bosnjaka to znaci da prevladava nas e mislenje ko jebe stari most

Kako te samo nije stid tog nadimka :roll: :roll: sa takvim misljenjem boze sacuvaj.
Post Reply