ev vako...
imam maticnu plocu Intel® Desktop Board D865GBF na kojoj je integrisana graficka... E sad ja kupio novu graficku, ali kad je ubacim (u agp slot) windows je nemere prepoznat... isto ko da nisam ni ubacio... moze li mi neko reci sta da radim...
graficka
Moderator: Benq
-
Kukuruz_Barbe-q
Moras u BIOSU podesit to, iskljucit integrisanu cini mi se.
-
sulesavic
Dajte da malo teoretiziramo.
Trenutno sam ponosni korisnik jedne TNT Riva (ili tako nekako) grafièke kartice sa 32 MB neèega.
U isto vrijeme sam ponosni vlasnik jedne ATI Radeon 9000 sa 64 MB neèega. Ta grafièka uz sebe nema nikakav CD sa onim ¹ejtanskim hepecima ¹to se drajverima zovu.
Kolike su ¹anse da æe me zayebavati moja ma¹ina kada je izvadim staru i stavim novu, a sve to uradim bez tog CD-a?
Trenutno sam ponosni korisnik jedne TNT Riva (ili tako nekako) grafièke kartice sa 32 MB neèega.
U isto vrijeme sam ponosni vlasnik jedne ATI Radeon 9000 sa 64 MB neèega. Ta grafièka uz sebe nema nikakav CD sa onim ¹ejtanskim hepecima ¹to se drajverima zovu.
Kolike su ¹anse da æe me zayebavati moja ma¹ina kada je izvadim staru i stavim novu, a sve to uradim bez tog CD-a?
-
sulesavic
Mislim da neæu imati problema s napojnom, a taj AGP i AGP pro se vjerovatno na neki naèin razlikuju (mada, na matiènoj i nemam neki izbor slotova).shin wrote:Ako nemas drajvera nije proble, opet se starta windows. Ako nece da se upali u BIOS-u prebaci primary graphics adapter na AGP i sve ce biti ok. Ne vjerujemd a je slaba napojna, a pazi da ne uguras klasicnu agp karticu u agp pro slot.
Znaèi, ugasiti PC, izvaditi staru, staviti novu, ponovo ukopèati struju i upaliti 'stroj'?
-
sulesavic
Shin mi je samo ulio/ulila malo samopouzdanja, inaèe, nije sva teklo tako glatko kako mi je predoèeno da æe biti.
Iako sam bio spremio neki driver cleaner program, samo sam u device manageru disableovao stari display adapter, ugasio komp, zamijenio grafièke, shvatio da ne radi ba¹ ne¹to kako bi trebalo, pokrenuo Everest, otkrio koja je grafièka, oti¹ao na stranicu, skinuo drajvere (pas mu mater - 22 MB), instalisao sve to, i sada radi ko urica!!!
Hvala, Shin (i Qler)!
Iako sam bio spremio neki driver cleaner program, samo sam u device manageru disableovao stari display adapter, ugasio komp, zamijenio grafièke, shvatio da ne radi ba¹ ne¹to kako bi trebalo, pokrenuo Everest, otkrio koja je grafièka, oti¹ao na stranicu, skinuo drajvere (pas mu mater - 22 MB), instalisao sve to, i sada radi ko urica!!!
Hvala, Shin (i Qler)!