GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by mIRCerka »

Ne znam kome da se zahvalim ali....

Pod hitno treba uvesti priv. linije s Dobrinje i Ilidze do Carsije.

Radi se raskrsnica Socijalno. Tramvaj ide do Cengic Vile, onda ide bus, onda ide tramvaj opet.
Trolejbusi rade do Otoke, radovi na cesti ... Autobus Otoka Dobrinja ne radi, radi istih radova.
Veliko vam hvala. Fakat. Dabogda uveli privatne linije kao u drugim gradovima, pa necemo morati promijeniti 3 prevozna sredstva da sa Alipasina dodjemo do Skenderije.
PS I onda se zalite kako je puno auta i kako auta zagadjuju.... :( nije ni cudo....
Motokultivator

#2 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by Motokultivator »

Pa ti sjedi na Paciklo i pedalaj, ha ja :D
Comrad

#3 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by Comrad »

Sa 10-ak autobusa bi se to moglo srediti. Siguran sam da bi se mogao oteti dobar kolac GRAS-u, jer su fakticki monopolisti ovdje i rade sta hoce i imaju NIKAKAV odnos prema klijentima, a to ce im se kad tad odbit od glavu. Zamislite autobus sa ljubaznim vozacem, ljubaznim revizorima, cistocom, ugodnim mirisom, laganom muzikom, TV-om, mjesecnim kartama sa odredjenim popustima za najvjernije klijente itd itd ...pa raja bi isla i kad bi bila veca cijena, bolje to nego smrdljivi, ofucani tramvaji...eeej..ja bih sad pare ulozio u to...da ih imam... :D
tataratira

#4 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by tataratira »

e haj' sad zamisli da svi imaju kartu, ne ide jelde :-D
zgembo_sa

#5 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by zgembo_sa »

A hajd zamisli da imamo autobuse gdje raja ubaci zeton kod vozaca ili pokaze mjesecnu, a svi fino cekaju u redu i jedan po jedan ulaze na prva vrata, a na srednja i zadnja se samo izlazi. U takvoj situaciji moze se staviti i jeftinija karta, jer nas ovaj Gras dere zestoko! Treba nekulturan svijet naucit kako se ulazi u vozilo! Da moze tako funkcionisat postoje primjeri iz ne tako dalekih zemalja iz okruzenja...
ulpinian

#6 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by ulpinian »

Danas je jedan vozač ženi psovao Boga !!! Taj vid primitivizma u životu nisam sreo...
SanYava

#7 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by SanYava »

ulpinian wrote:Danas je jedan vozač ženi psovao Boga !!! Taj vid primitivizma u životu nisam sreo...
Hahahahahahahahahahahaha
kako nisi kad to svakodnevno čuješ od svojih bližnjih prvobitno, pa na ulici, pa na poslu ili školi.... :lol:
Hodidjed

#8 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by Hodidjed »

ulpinian wrote:Danas je jedan vozač ženi psovao Boga !!! Taj vid primitivizma u životu nisam sreo...
Zasto?
ulpinian

#9 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by ulpinian »

SanYava wrote:
Hahahahahahahahahahahaha
kako nisi kad to svakodnevno čuješ od svojih bližnjih prvobitno, pa na ulici, pa na poslu ili školi.... :lol:

Mislio sam na vozače i javne sluzbenike... :shock: :shock: :shock:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by Truba »

usluga je ODRON
pretpostavljam kao i naplata tih "usluga"

:D

privatizacija je jedina solucija i jednako postupanje budućih revizora i prema dami i prema bilderu i prema mušku u prema žensku :D

inače polako se prešaltavam na komercijale :D tamo je stavrno ugodno i nema kašnjenja :D mnogo
mIRCerka

#11 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by mIRCerka »

zgembo_sa wrote:A hajd zamisli da imamo autobuse gdje raja ubaci zeton kod vozaca ili pokaze mjesecnu, a svi fino cekaju u redu i jedan po jedan ulaze na prva vrata, a na srednja i zadnja se samo izlazi. U takvoj situaciji moze se staviti i jeftinija karta, jer nas ovaj Gras dere zestoko! Treba nekulturan svijet naucit kako se ulazi u vozilo! Da moze tako funkcionisat postoje primjeri iz ne tako dalekih zemalja iz okruzenja...
ja sam dala sve od seb otvaranjem teme TRAMVAJ I NJEGOVA UPOTREBA ali ocigledno forumashi ne idu tramBelajem... :(
ja juce izlazim na IZLAZ vrata, upada plavusha u tramvaj, skoro me obori i jos me mrsko pogleda ... udahni, izbroj do 20 , izdahni...
terapija

#12 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by terapija »

Oni su u talu s taksistima garant! Zamimsli kako ovi sad trljaju ruke hehehe...

I svako malo se otkaze pokoja linija za ova okolna naselja (velesici breka kosevo), GRAS-ovcima mrsko radit, pa cim padne kap kise proglase elementarnu nepogodu, a taksisti kao da unaprijed znaju stvore se na licu mjesta da spasavaju situaciju :)

Demoliranje vozila naravno nije rjesenje ali ja ne vidim drugi nacin iskazivanja nezadovoljstva trenutnom uslugom i monopol pozicijom. Svako po kantu farbe, paliju i slicno pa da vidimo... Ali sta se cudim, pa od kablovske, telefona, el. energije, sve nam je podijeljeno na rejone, nacionalnosti, opstinie i kojekakve oblasti, u smislu da je svako na svojoj teritoriji jedini gazda. Da hoce vise uistinu da zavlada slobodno trziste, da im svima 'ebu m... nesposobnu :)
SanYava

#13 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by SanYava »

ulpinian wrote:
SanYava wrote:
Hahahahahahahahahahahaha

Mislio sam na vozače i javne sluzbenike... :shock: :shock: :shock:
I to tek prvi put da čuješ? :lol:
Očito ti nisi iz Sarajeva :lol:
ulpinian

#14 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by ulpinian »

Hodidjed wrote:
Zasto?
Sad se radi rekonstrukcija terminala na Ilidzi i ne zna se gdje stoji koji bus, pa je malo nezgodno što se tiče stajališta. (nema oznake gdje stoji koji bus... nego se ulazi po principu: Traži po terminualu između bagera, kamiondzija....)Linija Ilidza - Hrasnica. Vozač malo visočiji, mršav... proćelav... uvijek tu vozi. Neka starija gospođa je potrčala da stigne bus prije nego ovaj zatvori vrata... i onda je uslijedilo njegovo: "J... te Bog, ... te Isus... kud trčiš... hoćeš da te zgazim" :twisted: :twisted: :twisted: :shock: za ne povjerovati.
terapija

#15 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by terapija »

mIRCerka wrote:
zgembo_sa wrote:A hajd zamisli da imamo autobuse gdje raja ubaci zeton kod vozaca ili pokaze mjesecnu, a svi fino cekaju u redu i jedan po jedan ulaze na prva vrata, a na srednja i zadnja se samo izlazi. U takvoj situaciji moze se staviti i jeftinija karta, jer nas ovaj Gras dere zestoko! Treba nekulturan svijet naucit kako se ulazi u vozilo! Da moze tako funkcionisat postoje primjeri iz ne tako dalekih zemalja iz okruzenja...
ja sam dala sve od seb otvaranjem teme TRAMVAJ I NJEGOVA UPOTREBA ali ocigledno forumashi ne idu tramBelajem... :(
ja juce izlazim na IZLAZ vrata, upada plavusha u tramvaj, skoro me obori i jos me mrsko pogleda ... udahni, izbroj do 20 , izdahni...
Ja mislim da su ULAZ / IZLAZ vrata zesca nebuloza. Samo komplikuju stvar, a u slucajevima jako velikih guzvi daj se ti kreci kontinuirano nazad :P. A bio sam u mnogo stranih gradova, i vecinom nemaju to pravilo. Ko nema karte, izvoli naprijied uci, a inace postoji samo jedno pravilo: svi koji ulaze duzni su prvo napraviti mjesta putnivcima koji izlaze, a koristi vrata koja zelis.
mIRCerka

#16 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by mIRCerka »

Terapija,d a odmah zakljucimo: SARAJEVO NIJE STRANI GRAD gdje putnici ZNAJU DA TREBAJU NAPRAVITI MJESTA...
Dakle, sto si vidio vani, to zaboravi.
Mi zivimo u zemlji i mentalitetu gdje treba da sjedi neko ko ce bichem udarat marvu da se s pocetka voza/busa/tramvaja/ trole micu prema izlaznim vratima kako bi drugi mogli uci....
dushmanka_sa

#17 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by dushmanka_sa »

Grasu fali konkurencija, i onda oni mogu šta hoće i kako hoće.
Ona "Centrotrans" opcija je bila sasvim OK, i radije bih njima i platila kartu, ali da znam da mi ne trba sat vremena do posla.
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#18 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by davorf »

Da su se mogle uvesti bilo kakve gradske linije koje ne vozi GRAS, uvele bi se. Pokušao je Centrotrans, pa im nisu dozvolili, tj. nisu im dali da koriste stajališta (proširenja), tako da od toga nema ništa. Ovdje zakon štiti monopoliste svakako =S

Pozdrav
dushmanka_sa

#19 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by dushmanka_sa »

davorf wrote:Da su se mogle uvesti bilo kakve gradske linije koje ne vozi GRAS, uvele bi se. Pokušao je Centrotrans, pa im nisu dozvolili, tj. nisu im dali da koriste stajališta (proširenja), tako da od toga nema ništa. Ovdje zakon štiti monopoliste svakako =S

Pozdrav
Čija su stajališta? Nije valjda Gras platio da se naprave?
Kjajević Majko

#20 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by Kjajević Majko »

Bosankooo autobus iz snovaaa, voziš se u njemu i ne treba ti lova! :D
jennisjoplin

#21 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by jennisjoplin »

mIRCerka wrote:Ne znam kome da se zahvalim ali....

Radi se raskrsnica Socijalno. Tramvaj ide do Cengic Vile, onda ide bus, onda ide tramvaj opet.
Trolejbusi rade do Otoke, radovi na cesti ... Autobus Otoka Dobrinja ne radi, radi istih radova.
Veliko vam hvala. Fakat. Dabogda uveli privatne linije kao u drugim gradovima, pa necemo morati promijeniti 3 prevozna sredstva da sa Alipasina dodjemo do Skenderije.
PS I onda se zalite kako je puno auta i kako auta zagadjuju.... :( nije ni cudo....
a zamisli mirsi ovo: ides prvo vlakom/vozom jedno sahat, pa onda na podzemnu 15-tak minuta pa onda na bus do posla i isto tako od busa na bike. nije zeza primjer kopenhagena,a bcevi su krsevi jer se dobri kradu, tako da ih ostave pa ako nadju nadju, ti si jos dobro i prosla :mrgreen:
dushmanka_sa

#22 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by dushmanka_sa »

Kjajević Majko wrote:Bosankooo autobus iz snovaaa, voziš se u njemu i ne treba ti lova! :D
Bosanko

Davno je to bilo... :sad:
mIRCerka

#23 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by mIRCerka »

jennisjoplin wrote:

a zamisli mirsi ovo: ides prvo vlakom/vozom jedno sahat, pa onda na podzemnu 15-tak minuta pa onda na bus do posla i isto tako od busa na bike. nije zeza primjer kopenhagena,a bcevi su krsevi jer se dobri kradu, tako da ih ostave pa ako nadju nadju, ti si jos dobro i prosla :mrgreen:
Prestanite porediti vise ameriku, holandiju i klinac palac sa GRASom....

ja bi cijeli GRAS Image
jennisjoplin

#24 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by jennisjoplin »

mIRCerka wrote:
jennisjoplin wrote:

Prestanite porediti vise ameriku, holandiju i klinac palac sa GRASom....

ja bi cijeli GRAS Image
ma i ja bih ali me opet dočekaju ima i gorih, sta da im odgovorim, kada kažem gladni smo oni sliku bijafre a ja tražim sliku mcdonaldsa, kad im kazem veca plata oni meni pokazu albaniju aja hocu luksemburg itd :D
madner

#25 Re: GRADSKI PRIJEVOZ - HVALA NI NA CEMU

Post by madner »

Niko ne spominje nekulturne vozace autobusa, neki dan parkirao auto na 5-10 minuta (otisao po pare u banku, kupio potrebstine, malo se sisno, popio kaficu) kod Hose.

I onaj parmak meni nesto pokazuje. Pa nije njegovo :D

:skoljka:
Post Reply