Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Smart je No 1, sto se tice prakticnosti parkiranja i zavlacenja u bilo koju uličicu u gradu,ali nedao Bog veceg sudara, Audi A1 preugodno iznenadjenje, imao priliku voziti 2 dana rent-a-car u Austriji,sav je on dobar jedino kad se okrenes skontas da je malo auto. Peugeot 107 takodjer iskustvo iz rent-a-cara,u gradu zahvalan do bola,al daleko ispod audija i kvalitetom i udobnošću.
Jedno sam vrijeme Fiat Punta imao predhodna generacija 2001 god 1,2 zinbe. s njim sam u gradu bio prezadovoljan, manje auto a vise prostora tesko da ce se vise naci, izuzetno okretno i startno auto.
Eh da ovo "autići" još stoji pa i nekako. Jednom sam pročitao fin članak o "napredovanju" automobila po pitanju gabarita, kroz generacije. Nevjerovatno je da su i ovi superminiji već nakon dvadesetak godina dostigli dimenzije nekadašnjih kompaknih modela.
Dizajnerski, moj favorit je Mazda 2, tehnički i praktično vjerovatno Polo. Čini se da je opet najzreliji u klasi, a i Walter de'Silva ga je fino izvajao.
johntra wrote:što, da neće staviti Polo sa recikliranom plastičnom tablom unutra?
Čestitamo VW grupaciji na prvoj nagradi Evropskog automobila godine za Polo, kao predstavnika klase gradskih automobila...izvanredan uspjeh za 47 godina postojanja ovog priznanja...
baš me to zanima gdje je vršen taj izbor za svjetsko auto godine i koji su bili konkurenti Kladim se da 90% ljudi u svijetu (dakle izvan Evrope - Azija, Amerika, Australija, Afrika ) nije čulo za VW, kamoli za neki Golf il Polo...
herbert mekfjuger wrote:baš me to zanima gdje je vršen taj izbor za svjetsko auto godine i koji su bili konkurenti Kladim se da 90% ljudi u svijetu (dakle izvan Evrope - Azija, Amerika, Australija, Afrika ) nije čulo za VW, kamoli za neki Golf il Polo...
ma ja, davno ja rekoh ... ništa nije relevantno - osim sa-x foruma
herbert mekfjuger wrote:baš me to zanima gdje je vršen taj izbor za svjetsko auto godine i koji su bili konkurenti Kladim se da 90% ljudi u svijetu (dakle izvan Evrope - Azija, Amerika, Australija, Afrika ) nije čulo za VW, kamoli za neki Golf il Polo...
johntra wrote:nemoj tako herberte, to je ipak jedna od priznatih i prestižnih nagrada sa velikom istorijom, pazi sad, od čak pet godina... (dosadio mi onaj zeleni)
moraćemo uspostaviti "World car of the sa-x forum award" ... kao jedino mjerilo , 'ta znaju ovi:
The World Car of the Year (WCOTY) (French: Prix mondial de la Voiture de l’année) is an automobile award selected by a jury of 48 international automotive journalists from 22 countries. Cars considered must be sold in at least five countries on at least two continents prior to January 1 of the year of the award. The contest is a relatively new one, inaugurated in 2005 as a unified award similar to many of the continent- and nation-specific Car of the Year awards already given. Since 2006, awards for performance, green cars, and car design also given.[1]
johntra wrote:nemoj tako herberte, to je ipak jedna od priznatih i prestižnih nagrada sa velikom istorijom, pazi sad, od čak pet godina... (dosadio mi onaj zeleni)
moraćemo uspostaviti "World car of the sa-x forum award" ... kao jedino mjerilo , 'ta znaju ovi:
The World Car of the Year (WCOTY) (French: Prix mondial de la Voiture de l’année) is an automobile award selected by a jury of 48 international automotive journalists from 22 countries. Cars considered must be sold in at least five countries on at least two continents prior to January 1 of the year of the award. The contest is a relatively new one, inaugurated in 2005 as a unified award similar to many of the continent- and nation-specific Car of the Year awards already given. Since 2006, awards for performance, green cars, and car design also given.[1]
pa da, to i ja kažem, renomirani izbor, zaista...pet godina veeeeelikog iskustva....