Gradovi pravednici
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dede merdzane
#1 Gradovi pravednici
Cilj teme bi bio da izdvojimo gradove u BiH u kojima su stanovnici tokom rata pomagali jedni druge bez obzira na nacionalnost i gdje nije bilo mucenja i nasilnog protjerivanja stanovništva, zastrašivanja povratnika kao i rušenja vjerskih objekata.
Ne znam da li je i koliko ovih gradova postojalo?
Za sada mi jedino pada na pamet Tuzlanski region i Cazinska krajina.
Ovi su gradovi za sad na listi. Ako neko ima dokaz da grad ne pripada ovdje, bice skinut:
- Tuzla
- Srebrenik
- Goražde
Izbačeni sa liste:
- Drvar http://www.sudbih.gov.ba/?opcija=predme ... 04&jezik=b
Ne znam da li je i koliko ovih gradova postojalo?
Za sada mi jedino pada na pamet Tuzlanski region i Cazinska krajina.
Ovi su gradovi za sad na listi. Ako neko ima dokaz da grad ne pripada ovdje, bice skinut:
- Tuzla
- Srebrenik
- Goražde
Izbačeni sa liste:
- Drvar http://www.sudbih.gov.ba/?opcija=predme ... 04&jezik=b
Last edited by dede merdzane on 16/09/2013 14:10, edited 2 times in total.
-
racionalista
#2 Re: Gradovi pravednici
zar ijedan grad na okupiranom dijelu teritorije BiH moze biti nazvan "pravednim"
svaka slobodna carsija je imala izbjeglice iz opstina koje su njoj gravitirale tako da je tema bezveze
svaka slobodna carsija je imala izbjeglice iz opstina koje su njoj gravitirale tako da je tema bezveze
-
dede merdzane
#3 Re: Gradovi pravednici
Pa volio bih da nadjemo makar jedan. Nije moguce da ni u jednom kutku tog entiteta nisu počinjeni zločini protiv drugih naroda?
- travnik
#4 Re: Gradovi pravednici
Gradovi pravednici u BiH kao neki oficijelni projekt nikad neće zaživjeti. Zašto? Zbog već poznatih razloga. Najbolji primjer je Tuzla. Većina ljudi iz FBiH, kada bi ih se upitalo da izdvoje neki grad koji je po njima bio najtolerantniji i najviše multi-kulti u ratu, izabralo Tuzlu. Sa druge strane, na pola teritorije BiH, Tuzla bi dobila ponajmanje glasova zbog tuzlanske kolone.
Eh sada, neke organizacije, neformalno na forumu i sl. mogu se možda izdvojiti neki gradovi pravednici. Iako ja ne vidim u BiH generalno ne vidim neku pravednost, ni u ratu, ni danas, možda više izraženiju toleranciju u nekim područjima u odnosu na druga.
Eh sada, neke organizacije, neformalno na forumu i sl. mogu se možda izdvojiti neki gradovi pravednici. Iako ja ne vidim u BiH generalno ne vidim neku pravednost, ni u ratu, ni danas, možda više izraženiju toleranciju u nekim područjima u odnosu na druga.
- Zokipfc
#5 Re: Gradovi pravednici
Toga je bilo svugdjedede merdzane wrote:Cilj teme bi bio da izdvojimo gradove u BiH u kojima su stanovnici tokom rata pomagali jedni druge bez obzira na nacionalnost
A nazalost i ovoga.i gdje nije bilo mucenja i nasilnog protjerivanja stanovništva, zastrašivanja povratnika kao i rušenja vjerskih objekata.
- irac300
#6 Re: Gradovi pravednici
Srebrenik. Mali gradić velikog srca.
- Havatar
#7 Re: Gradovi pravednici
Gorazde
- LBVIEW
#9 Re: Gradovi pravednici
Jes , jes, sve sa logorima Kamenicom i Prekajom.trocadero wrote:Дрвар
-
dede merdzane
#10 Re: Gradovi pravednici
Toliko o Drvaru. http://www.sudbih.gov.ba/?opcija=predme ... 04&jezik=bLBVIEW wrote:Jes , jes, sve sa logorima Kamenicom i Prekajom.trocadero wrote:Дрвар