Gradonačelnik Sarajeva

sargon

#301 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by sargon »

Nisi čuo za nove uslove kandidature: Svi koji hoće da se kandiduju za neku funkciu u državnoj (gradskoj) upravi moraju kod Marjanovića na genetički institut po potvrdu o dovoljnom broju (plavih, zelenih ili crvenih) gena i krvnih zrnaca... Kvota (u duhu Dejtona) mora prelaziti 51 %... :mrgreen:
ZV Keli

#302 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by ZV Keli »

Ivo je imao islamofobicnih i bosnofobicnih izjava ali evo dajemo mu priliku pa cemo vidjeti kakav je.Daj nekome vlast pa vidi kakav je.
Ps funkcija gradonacelnika je vise stvar prestiza nego sto je to neka vlast ali eto,neka se slika kako se rukuje :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#303 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by JoseMujica »

nije ni popis mjerilo, jer je na kraju popisnica anonimna i niko nema pravo da traži na uvid bilo ciju :-) ovdje očigledno postoji temeljno razumijevanje za sta popis sluzi :-)

na kraju svak od nas ima pravo da se izjašnjava kako hoće i kad hoće, pa cak i da isti dan na dva različita mjesta razlicito
Banksy

#304 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Banksy »

sargon wrote:Nisi čuo za nove uslove kandidature: Svi koji hoće da se kandiduju za neku funkciu u državnoj (gradskoj) upravi moraju kod Marjanovića na genetički institut po potvrdu o dovoljnom broju (plavih, zelenih ili crvenih) gena i krvnih zrnaca... Kvota (u duhu Dejtona) mora prelaziti 51 %... :mrgreen:
Ne moraju dati genetski materijal na provjeru, dovoljno je da se izjasne kao ovi ili oni.

U ovom trenutku, u upravnim odborima po prvi put nakon rata imamo 100 Bošnjaka i nijednog nebošnjaka.

U takvim okolnostima, imenovanje Komšića za novog gradonačelnika Sarajeva je farsa.

Ne bi bilo farsa da je stanje ovakvo kakvo jeste, monoetničko, a da su trendovi, projekcije i namjere drugačiji.
Nažalost, nisu.
veljaca

#305 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by veljaca »

JoseMujica wrote:nije ni popis mjerilo, jer je na kraju popisnica anonimna i niko nema pravo da traži na uvid bilo ciju :-) ovdje očigledno postoji temeljno razumijevanje za sta popis sluzi :-)

na kraju svak od nas ima pravo da se izjašnjava kako hoće i kad hoće, pa cak i da isti dan na dva različita mjesta razlicito
Da me pogresno ne shvate bordo navijaci, nekadasnji golman Sarajeva Muhamed Alaim ( koji je bio i neki islamski vjerski sluzbenik, cini mi se ) izjasnio se kao Ostali kada je trebalo da bude izabran u Skupstinu ....

Btw - ako sam pogrijesio ( a mislim da nisam ) u svezi Alaima - duboko mu se izvinjavam ....
veljaca

#306 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by veljaca »

Banksy wrote:
sargon wrote:Nisi čuo za nove uslove kandidature: Svi koji hoće da se kandiduju za neku funkciu u državnoj (gradskoj) upravi moraju kod Marjanovića na genetički institut po potvrdu o dovoljnom broju (plavih, zelenih ili crvenih) gena i krvnih zrnaca... Kvota (u duhu Dejtona) mora prelaziti 51 %... :mrgreen:
Ne moraju dati genetski materijal na provjeru, dovoljno je da se izjasne kao ovi ili oni.

U ovom trenutku, u upravnim odborima po prvi put nakon rata imamo 100 Bošnjaka i nijednog nebošnjaka.

U takvim okolnostima, imenovanje Komšića za novog gradonačelnika Sarajeva je farsa.

Ne bi bilo farsa da je stanje ovakvo kakvo jeste, monoetničko, a da su trendovi, projekcije i namjere drugačiji.
Nažalost, nisu.
Imas li negdje pismeni dokaz za ovo ? Bio bih ti zahvalan.

Ako je tako - to je za osudu ...
madner

#307 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by madner »

veljaca wrote:
JoseMujica wrote:nije ni popis mjerilo, jer je na kraju popisnica anonimna i niko nema pravo da traži na uvid bilo ciju :-) ovdje očigledno postoji temeljno razumijevanje za sta popis sluzi :-)

Da me pogresno ne shvate bordo navijaci, nekadasnji golman Sarajeva Muhamed Alaim ( koji je bio i neki islamski vjerski sluzbenik, cini mi se ) izjasnio se kao Ostali kada je trebalo da bude izabran u Skupstinu ....

Btw - ako sam pogrijesio ( a mislim da nisam ) u svezi Alaima - duboko mu se izvinjavam ....
Izjasnio se kao Musliman i usao u kvotu Ostalih.
Banksy

#308 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Banksy »

veljaca wrote: Da me pogresno ne shvate bordo navijaci, nekadasnji golman Sarajeva Muhamed Alaim ( koji je bio i neki islamski vjerski sluzbenik, cini mi se ) izjasnio se kao Ostali kada je trebalo da bude izabran u Skupstinu ....

Izjasnio se kao Musliman - Ostali, jer je bošnjačka kvota bila popunjena, a sjedalo mu se u fotelju.
Što ga još uvijek ne čini nebošnjakom.
Banksy

#309 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Banksy »

veljaca wrote:

Ne znam da li je baš 100, to je figura, ali svi do jednog jesu.
sargon

#310 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by sargon »

Banksy wrote:

Nažalost, nisu.
Nije tačno da je 100 bošnjaka a da nema nebošnjaka... Ima tu dosta nemošnjaka zastupljenih, mnogo više se u Sarajevu poštuje taj neki princip zastupljenosti nego u Banja Luci ili Mostaru...
veljaca

#311 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by veljaca »

Banksy wrote:
veljaca wrote:

Imas li pismeni dokaz ?

Ponavljam - ako je tako - to je za osudu ...
Opetja033

#312 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Opetja033 »

Banksy wrote:
veljaca wrote: Da me pogresno ne shvate bordo navijaci, nekadasnji golman Sarajeva Muhamed Alaim ( koji je bio i neki islamski vjerski sluzbenik, cini mi se ) izjasnio se kao Ostali kada je trebalo da bude izabran u Skupstinu ....

Izjasnio se kao Musliman - Ostali, jer je bošnjačka kvota bila popunjena, a sjedalo mu se u fotelju.
Naravno da ga cini nebosnjakom. Znate li vi uopce na koji se nacin ljudi biraju na funkcije u opcinama, kantonima, itd? Na osnovu prijavnice koju kandidati na listama prije izbora. Dakle nije u tom trenutku mogao znati da ce bosnjacka kvota biti popunjena. Samim tim Alaim ili se ne osjeca Bosnjakom ili je napravio "gresku" prilikom popunjavanja prijavnice.
Ovo je licemjerno, trpaju se medju Bosnjake ljudi koji se tako ne osjecaju a kada kampanja "Bitno je biti Bosnjak" krene na "Bosance" i "Muslimane" onda se ovi javljaju sa pricom kako im se krse prava, kako je kampanja agresivna i kako ne zele da ih bilo ko svrstava medju Bosnjake.
Pa odlucite se, jesu li Bosnjaci ili ne?
veljaca

#313 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by veljaca »

Banksy wrote:

Citam ovo vec nekoliko puta i stvarno mi nije jasno .... ( mozda je do mene - priznajem ) ....

Kazes izjasnio se kao nebosnjak, a sto ga jos uvijek ne cini nebosnjakom ....
Ako moze objasnjenje ovoga ....
Hvala ...
Banksy

#314 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Banksy »

veljaca wrote:
Banksy wrote:
veljaca wrote:

Imas li pismeni dokaz ?

Prvo si krenuo s tezom da su Mujo i Suljo možda ipak Srbi i Hrvati jer prema imenu ne možeš suditi,
nova teza ti je bio Alaim, a sad tražiš pismeni dokaz?

Ne pratim nešto ekonomiju, ali i ne idem na teme gdje se o tome govori. Ubuduće se bolje informiraj, pa dođi da diskutujemo.
OpusDei

#315 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by OpusDei »

Opetja033 wrote: Ovo je licemjerno, trpaju se medju Bosnjake ljudi koji se tako ne osjecaju a kada kampanja "Bitno je biti Bosnjak" krene na "Bosance" i "Muslimane" onda se ovi javljaju sa pricom kako im se krse prava, kako je kampanja agresivna i kako ne zele da ih bilo ko svrstava medju Bosnjake.
:thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#316 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by JoseMujica »

Opetja033 wrote:
Banksy wrote:

Naravno da ga cini nebosnjakom. Znate li vi uopce na koji se nacin ljudi biraju na funkcije u opcinama, kantonima, itd? Na osnovu prijavnice koju kandidati na listama prije izbora. Dakle nije u tom trenutku mogao znati da ce bosnjacka kvota biti popunjena. Samim tim Alaim ili se ne osjeca Bosnjakom ili je napravio "gresku" prilikom popunjavanja prijavnice.
Ovo je licemjerno, trpaju se medju Bosnjake ljudi koji se tako ne osjecaju a kada kampanja "Bitno je biti Bosnjak" krene na "Bosance" i "Muslimane" onda se ovi javljaju sa pricom kako im se krse prava, kako je kampanja agresivna i kako ne zele da ih bilo ko svrstava medju Bosnjake.
o
jedina kritika kampanje je bila to sto prejudicira etnički i vjerski identitet, odnosno dovodi ovo dvoje u uzajamnu vezu...i to jeste pogrešno i nakaradno i nepismeno
Opetja033

#317 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:jedina kritika kampanje je bila to sto prejudicira etnički i vjerski identitet, odnosno dovodi ovo dvoje u uzajamnu vezu...i to jeste pogrešno i nakaradno i nepismeno
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
potpis od slova do slova, od zareza do zareza!
veljaca

#318 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by veljaca »

Banksy wrote:
Prvo si krenuo s tezom da su Mujo i Suljo možda ipak Srbi i Hrvati jer prema imenu ne možeš suditi,
nova teza ti je bio Alaim, a sad tražiš pismeni dokaz?

Ne pratim nešto ekonomiju, ali i ne idem na teme gdje se o tome govori. Ubuduće se bolje informiraj, pa dođi da diskutujemo.
:(

Navedi gdje ja spominjem Muju i Sulju. Ja sam spominjao ime: Jasmina ....

A sta ti smeta kada ja za tvoju iznesenu tvrdnju trazim dokaz. Moze biti jedino da nemas taj dokaz ....
Ti mozes za sve sto ja tvrdim od mene traziti dokaz - ja se necu naljutiti ...
Eto dozovljavam da mi kazes da se bolje informiram ( imas pravo na to ), ali i diskusije sluze da se doprinese boljem informisanju ...
Dokaz o svojoj tvrdnji, molio bih da izneses, ako imas ....
Hvala ...
VjecitiStudent

#319 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by VjecitiStudent »

veljaca wrote:
Banksy wrote:
veljaca wrote:

Imas li pismeni dokaz ?

Evo zadnje ture, pa ti prebroj
SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela rješenja o razrješenju i imenovanju predsjednika i članova upravnih odbora javnih ustanova iz oblasti zdravstva.

Nakon što je razriješila članove upravnih odbora Vlada je imenovala nove UO i to: u JU „Apoteke Sarajevo“ za predsjednika je imenovan Edo Hasanbegović, a članovi su Izeta Kečo, Mehmed Bašagić, Mirsad Šabaredžović i Emir Zlatar; u JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ za predsjednika UO imenovan je Haso Sefo, a članovi su Selma Lučkin, Vedad Kulenović, Alija Drnda i Enes Šačić; u JU „Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“ za predsjednicu UO je imenovana Amra Bešlagić, a članovi UO su Dževad Begić, Meliha Pozderac-Memija, Mirela Pleho i Fadil Hubijar; u JU „Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo“ za predsjednicu je imenovana Fatima Grabovica, a članice su Naima Lokmić, Melina Latić-Dautović, Enra Mehmedika-Suljić i Jasmina Muratagić-Kučanović; u JU „Zavod za medicinu rada Kantona Sarajevo“ za predsjednika je imenovana Elma Ibrahimpašić, a članovi su Saveta Zvizdić, Merima Pašić, Amira Srna i Safet Omerspahić; u JU „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“ za predsjednika UO je imenovan Samir Suljagić, a članovi su Nermina Iblizović, Enver Pašić, Salko Pašović i Sabina Backović.

Također, u JU „ Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo“ za predsjednika je imenovan Semin Bećirbegović, a članovi su Džana Šačić, Jakuf Subašić, Muvedeta Butmir i Dženan Selimbegović; u JU „Zavod za sportsku medicinu Kantona Sarajevo“ za predsjednicu UO imenovana je Zadinka Pašić, a članovi su Sabina Sadović, Fatima Kožljak, Nedim Ahmetović i Aida Behram; u JU „Zavod za alkoholizam i druge toksikomanije Kantona Sarajevo“ za predsjednicu je imenovana Lejla Agić, a članovi UO su Đana Lončarica, Aziz Šukalo, Elvira Džambasović i Emina Kasumagić-Halilović; u JU „Zavod za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu“ za predsjednicu je imenovana Almira Lujinović, a članovi su Almina Jusić, Safet Bibić, Sedija Bajrović i Elmina Bandić; u JU „Zavod za zdravstvenu zaštitu uposlenika MUP-a Kantona Sarajevo“ za predsjednika je imenovan Esad Taljanović, a članice su Amra Puhalović, Merima Šehić, Atifa Hamzić i Ismail Sarić.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#320 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by -LIBERO- »

Karikaturno je koliko je ovdje imena koja su familijarno povezana sa parlamentarcima iz trenutne vecine u KS, kao i drugih politicara i sl.
VjecitiStudent

#321 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Karikaturno je koliko je ovdje imena koja su familijarno povezana sa parlamentarcima iz trenutne vecine u KS, kao i drugih politicara i sl.
Ustavom zagarantovana implementacija vitalnog porodičnog interesa. :D

Gdje nam je sad Opetja da malo prokomentariše kvalitete likova sa liste?
veljaca

#322 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by veljaca »

VjecitiStudent wrote:
veljaca wrote:
Banksy wrote:
Imas li pismeni dokaz ?

Evo zadnje ture, pa ti prebroj
SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela rješenja o razrješenju i imenovanju predsjednika i članova upravnih odbora javnih ustanova iz oblasti zdravstva.

Nakon što je razriješila članove upravnih odbora Vlada je imenovala nove UO i to: u JU „Apoteke Sarajevo“ za predsjednika je imenovan Edo Hasanbegović, a članovi su Izeta Kečo, Mehmed Bašagić, Mirsad Šabaredžović i Emir Zlatar; u JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ za predsjednika UO imenovan je Haso Sefo, a članovi su Selma Lučkin, Vedad Kulenović, Alija Drnda i Enes Šačić; u JU „Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“ za predsjednicu UO je imenovana Amra Bešlagić, a članovi UO su Dževad Begić, Meliha Pozderac-Memija, Mirela Pleho i Fadil Hubijar; u JU „Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo“ za predsjednicu je imenovana Fatima Grabovica, a članice su Naima Lokmić, Melina Latić-Dautović, Enra Mehmedika-Suljić i Jasmina Muratagić-Kučanović; u JU „Zavod za medicinu rada Kantona Sarajevo“ za predsjednika je imenovana Elma Ibrahimpašić, a članovi su Saveta Zvizdić, Merima Pašić, Amira Srna i Safet Omerspahić; u JU „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“ za predsjednika UO je imenovan Samir Suljagić, a članovi su Nermina Iblizović, Enver Pašić, Salko Pašović i Sabina Backović.

Također, u JU „ Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo“ za predsjednika je imenovan Semin Bećirbegović, a članovi su Džana Šačić, Jakuf Subašić, Muvedeta Butmir i Dženan Selimbegović; u JU „Zavod za sportsku medicinu Kantona Sarajevo“ za predsjednicu UO imenovana je Zadinka Pašić, a članovi su Sabina Sadović, Fatima Kožljak, Nedim Ahmetović i Aida Behram; u JU „Zavod za alkoholizam i druge toksikomanije Kantona Sarajevo“ za predsjednicu je imenovana Lejla Agić, a članovi UO su Đana Lončarica, Aziz Šukalo, Elvira Džambasović i Emina Kasumagić-Halilović; u JU „Zavod za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu“ za predsjednicu je imenovana Almira Lujinović, a članovi su Almina Jusić, Safet Bibić, Sedija Bajrović i Elmina Bandić; u JU „Zavod za zdravstvenu zaštitu uposlenika MUP-a Kantona Sarajevo“ za predsjednika je imenovan Esad Taljanović, a članice su Amra Puhalović, Merima Šehić, Atifa Hamzić i Ismail Sarić.
Mrsko mi brojati .... :D
Ako je sudeci po imenima - mogao bi se izvuci zakljucak da su Bosnjaci. Mada rekao sam imena ne moraju odmah jednoznacno implicirati narodnost ....
Ako je ipak tako - ovo je za osudu ...
Koliko sam uspio upratiti - radi se o Zdravstvu, a tu je onaj Radeljas ... Prvo smijeniti njega ...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#323 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by -LIBERO- »

Pedja je imao apsolutno pravo kada je pokrenuo tu pricu oko "Vitalnog nacionalnog (etnickig) interesa". Ne samo radi etnicke disporporcije, mada je i to jako uocljivo, nego i zbog "strucnosti" i porodicne povezanosti..tj. klasicnog nepotizma.

Steta je samo sto se radilo o budzetu i sto se sbog socijalne samosviesti nije moglo ici do kraja. Usvajanje budzeta je ipak prioritetnija i zivotnija potreba. Mada se bas ne bih zakleo, cak sta vise, da bi SDA propustila ovakav nabacaj za smec loptu, da se radimo o opstrukciji bilo cega i bilo kada, pa cak i da je budzet u pitanju, jer oni upotrebljavaju VNI za sve moguce kocenje ovog drugog bloka, bez obzira na posljedice koje zbog toga trpi sav narod.
VjecitiStudent

#324 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by VjecitiStudent »

veljaca wrote:
Mrsko mi brojati .... :D
Ako je sudeci po imenima - mogao bi se izvuci zakljucak da su Bosnjaci. Mada rekao sam imena ne moraju odmah jednoznacno implicirati narodnost ....
Ako je ipak tako - ovo je za osudu ...
Koliko sam uspio upratiti - radi se o Zdravstvu, a tu je onaj Radeljas ... Prvo smijeniti njega ...
Nije to Zdravstvo, već Vlada, većina je za ovo morala dići ruku.
VjecitiStudent

#325 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:Pedja je imao apsolutno pravo kada je pokrenuo tu pricu oko "Vitalnog nacionalnog (etnickig) interesa". Ne samo radi etnicke disporporcije, mada je i to jako uocljivo, nego i zbog "strucnosti" i porodicne povezanosti..tj. klasicnog nepotizma.

Steta je samo sto se radilo o budzetu i sto se sbog socijalne samosviesti nije moglo ici do kraja. Usvajanje budzeta je ipak prioritetnija i zivotnija potreba. Mada se bas ne bih zakleo, cak sta vise, da bi SDA propustila ovakav nabacaj za smec loptu, da se radimo o opstrukciji bilo cega i bilo kada, pa cak i da je budzet u pitanju, jer oni upotrebljavaju VNI za sve moguce kocenje ovog drugog bloka, bez obzira na posljedice koje zbog toga trpi sav narod.
Pedja borac protiv nepotizma, otkada?
Post Reply