Gradonačelnik Sarajeva

Post Reply
ravno

#126 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by ravno »

Black swan wrote:gradonačelnik sarajeva treba biti bošnjak musliman to je moje mišljenje
a ne igor behmen ili kljujić da ne spominjemo fincija...
sve likovi koji bi popušili da se direktno bira gradonačelnik

Najljepse te molim da, ako ti to nije veliki problem, ne pises "bosnjak musliman". To zato sto ce onda masa ostalih poceti pisati "hrvat katolik" ili "srbin pravoslavac", a vjerujem da to nikome od nas ne treba. Hvala unaprijed.
vedra nebesa
Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.

#127 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by vedra nebesa »

ravno wrote:
Black swan wrote:gradonačelnik sarajeva treba biti bošnjak musliman to je moje mišljenje

Najljepse te molim da, ako ti to nije veliki problem, ne pises "bosnjak musliman". To zato sto ce onda masa ostalih poceti pisati "hrvat katolik" ili "srbin pravoslavac", a vjerujem da to nikome od nas ne treba. Hvala unaprijed.
Da, bolje bi bilo da je napisao Bošnjak Sarajlija
Sarajevo11

#128 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Sarajevo11 »

Samo dušmani ovoga grada su protiv Stjepana Kljujića.
On je svoj patriotizam i moralnu veličinu davno pokazao.Dok se on borio za BIH neki su se sunčali po Americi i Njemačkoj.
Pozdrav svim dobronamjernim.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#129 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Truba »

ravno wrote:

najljepše te molim da ponovo pročitaš šta sam napisao
mislio sam bošnjak koji ima religiozne osjećaje

naša stranka je mogla ponuditi sabinu čudić umjesto ovog kiborga iz prapovijesti
Dino_noDi

#130 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Dino_noDi »

ravno wrote:

Objasni onda kako imas hrvata iz Hrvatske koji se preziva Bosnjak ili muslimana iz Bosne da se preziva Hrvat? Mozda zato sto su to nacije pa su im preci bili iz Hrvatske odnosno Bosne. Svi iz Bosne su Bosnjaci samo se dijelimo kako vjerujemo na muslimane, pravoslavce i katolike.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#131 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

Jedan osvrt na to kako kritičari Kljujića kao krunski argument pored godina (i tako upadaju u diskriminaciju) navode neke čudne otrcane foloskule "Čovjek iz prošlosti" "Živi u 1992" itd. Ne bi možda ni ovo bilo tako čudno ni neobično da dolazi napisano od moralnih autoriteta. Ali, ne. Obično je napisano pod nikom onih koji slave Titu i partiju, ne smije se ni natuknuti da je Tito možda imao prevelik stomak, jer će se odmah obrušiti kako si antikomunista, dakle samim tim i antihumanista, dakle samim tim nečovjek. Ponekad, imam osjećaj da bi bili najsretniji (potpisnici takvih postova) da mogu samo duhnuti u pištaljku da se stvroi nekoliko likova u kožnim mantilima i te i takve zločesnike sprovede do broda.
Dakle, ne prigovaraju Kljujiću godine ljudi koji imaju izgrađen sistem vrijednosti, nego oni koji kao padaju u nesvjest na diskriminaciju i oštro kritikuju okolinu , ali potom odmah padaju u diskriminatorni okršaj sa godinama g-dina Kljujića.
Ne prigovaraju Kljujiću da je zakovan u vremenu ljudi koji su progresivni i žive punim plućima u 21. vijeku. Ne, to čine oni koji plaču za vremenima kad su neistomišljenici bili na Otoku, u zatvoru ili kućnom pritovoru, a oni davali šuplji primjer na partijskim sastancima. Oni koji plaču i pate za vremenima kada su iza partijske podobnosti mogli raditi šta hoće i bez argumenta, suda i prava upirali prstom u ljude i tako određivali njihovu sudbinu.
I sad ti i takvi koriste senilne starce i lažljive prevarante (koliko godina ima i može imati neki partizan danas i koliko ih je tamo lažnih?), za svoje niske porive malo krađe i malo jednoumlja. Ko tu živi u prošlosti?
webby-x

#132 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by webby-x »

A zašto građani Sarajeva ne izađu na ulice i
traže hitnu izmjenu izbornog zakona, da se gradonačelnik
bira direktno? Znali ste izlaziti na ulice za puno gluplje stvari.
KatarinaKosaca

#133 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

webby-x wrote:A zašto građani Sarajeva ne izađu na ulice i
traže hitnu izmjenu izbornog zakona, da se gradonačelnik
bira direktno? Znali ste izlaziti na ulice za puno gluplje stvari.
neki za dnevnice, neki nahuškani. Sad ni dnevnica , ni huškača. Obnašaju vlast :D
webby-x

#134 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by webby-x »

Kod nas se na ulicu izlazi samo ako se guzovača smanji.
KatarinaKosaca

#135 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

webby-x wrote:Kod nas se na ulicu izlazi samo ako se guzovača smanji.
Tako nekako. Nemamo mi ni demokratsku svijest (pogledaj postove od @LIBERO u misiji super libero otkriva esdeavoce :D ), nemamo ni svijest šta je pravna država (pogledaj ove što prizivaju sve po kratkom postupku :D ), nemamo ni svijest o pravama i slobodama (pogledaj ove što prizivaju Goli otok). Naš um je u jednoumlju i diktaturi, pa kako sad nema straha od zatvora ako se šta kaže, onda mislimo da se traba lajati i za šta treba i za šta ne. Nemamo mi svijest protesta ako nam netko za to ne da za kafu.
A zašto smo takvi tupi, glupi, neosješteni, intertni, neprosvjećeni adresa su prvo mediji koji nikad nisu prosvjetljivali u tom smislu nego suprotno, a drugo vladajući kojima to i takvo stanje savršeno odgovara. Ko god bili ti vladajući.
westt

#136 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by westt »

Ja sam za Kljuića 100%.
Sarajevo11

#137 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Sarajevo11 »

branimir stulic wrote:.... mozda ne bi bilo lose izabrati nekog od Izetbegovica... Odavno niko iz te porodice nije na nekoj od funkcija...
Može i familija Ćengića i svakako već provjereni patriota na buđetu Din Backović.
Last edited by Sarajevo11 on 23/03/2013 21:48, edited 1 time in total.
Sarajevo11

#138 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Sarajevo11 »

webby-x wrote:Kod nas se na ulicu izlazi samo ako se guzovača smanji.
Bravo,bravo.
Mislim da bi trebalo povečati guzovaču gradskim vječnicima jer marljivo rade na izboru gradonačelnika.
Sarajevo11

#139 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Sarajevo11 »

Ne mogu da vjerujem da ste zaboravili na našeg plemenitog Neđada Brankovića.
To je faca za gradonačelnika(uzmi me).
slucajni prolaznik

#140 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by slucajni prolaznik »

Sutra je nastavak konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva na kojoj ce se birati gradonacelnik, ovaj put izmedju kandidata SDU - Stjepana Kljuica, i kandidata SDP - Igora Kamocaja. Vjerujem da ce Sarajevo sutra imati novog gradonacelnika.

Da podsjetim samo na propis po kojem se bira gradonacelnik Grada Sarajeva:
Član 12.
(Izbor Gradonačelnika)

(1) Na konstituirajućoj sjednici bira se Gradonačelnik.
(2) Za Gradonačelnika može biti izabran svaki građanin Bosne i Hercegovine koji ostvaruje biračko pravo na području Grada Sarajeva.
(3) Gradski vijećnik predlaže kandidata za izbor Gradonačelnika.
(4) Predloženi kandidati moraju prije izbora pismeno izjaviti da prihvaćaju kandidaturu.
(5) Za izbor Gradonačelnika potrebna je natpolovična većina glasova ukupnog broja izabranih gradskih vijećnika. Ukoliko niti jedan predloženi kandidat ne dobije u prvom krugu glasanja potrebnu većinu, provodi se izbor između dva kandidata koji su dobili najveći broj glasova. Ukoliko dva kandidata na drugom mjestu dobiju jednak broj glasova odlučit će se žrijebom koji kandidat ide u novi krug izbora, izuzev ako jedan od kandidata ne odustane. Ukoliko u drugom krugu oba kandidata dobiju jednak broj glasova, odlučuje se žrijebom, koji izvlači Predsjedavajući.
(6) Neposredno nakon izbora izabrani se treba izjasniti da li prihvata izbor. Ukoliko odbije, ponovit će se izbori iz reda ostalih kandidata.
(7) Gradonačelnik može biti smijenjen prije isteka mandata odlukom Gradskog vijeća. Prijedlog za smjenjivanje je potrebno da podrži većina ukupnog broja izabranih gradskih vijećnika. Odluka o smjenjivanju donosi se na posebnoj sjednici Gradskog vijeća. Za odluku je potrebna dvotrećinska većina glasova ukupnog broja izabranih gradskih vijećnika.
didžej

#141 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by didžej »

gledam sliku na naslovnoj klixa. kamocaji isti vito korleone. sjedi u mraku, zalizan, crno odijelo, bijela kosulja, prst na obrazu (ko fol razmislja), crvena ruza za reverom...

don spico korleone.

Image
Doktor29

#142 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Doktor29 »

didžej wrote:gledam sliku na naslovnoj klixa. kamocaji isti vito korleone. sjedi u mraku, zalizan, crno odijelo, bijela kosulja, prst na obrazu (ko fol razmislja), crvena ruza za reverom...

don spico korleone.

Image
:lol: :lol: :lol: , odavno se veci poltron nije pojavio
dado100

#143 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by dado100 »

Ivica Šarić (SDA) će biti novi gradonačelnik. Nakon što ova dva kandidata ne dobiju potreban broj glasova, dogovoreno je da će stranke moći predložiti nova imena. SDP neće odustati od svog kandidata Kamočajia, što će biti i dobar alibi za ostale stranke (NS i SDU) da u tom glasanju podrže Šarića.
Doktor29

#144 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Doktor29 »

dado100 wrote:Ivica Šarić (SDA) će biti novi gradonačelnik. Nakon što ova dva kandidata ne dobiju potreban broj glasova, dogovoreno je da će stranke moći predložiti nova imena. SDP neće odustati od svog kandidata Kamočajia, što će biti i dobar alibi za ostale stranke (NS i SDU) da u tom glasanju podrže Šarića.
To sam i ja cuo, mada i taj skace od funkcije do funkcije
KatarinaKosaca

#145 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

Jel zapjevao Šarić? Ili još čekamo dim? Ima li netko info?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#146 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by JoseMujica »

izabraš li ga više?
Doktor29

#147 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Doktor29 »

KatarinaKosaca wrote:Jel zapjevao Šarić? Ili još čekamo dim? Ima li netko info?
Cirkus se nastavlja
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#148 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by JoseMujica »

hej Doc sve hoću da te priupitam jel ti direktorka došla? :D jesil ti u toj hinstituciji i kaki su hutisci?
KatarinaKosaca

#149 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:izabraš li ga više?
Dobro si ti rekao (nisam te džaba glasala za najforumaša), dok ja ne bude kandidat, ništa od ovog :D Onda ću te zaposliti za PR, a i od familije javi koga imaš da uhljebimo :D
Doktor29

#150 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Doktor29 »

JoseMujica wrote:hej Doc sve hoću da te priupitam jel ti direktorka došla? :D jesil ti u toj hinstituciji i kaki su hutisci?
Nisam u toj ustanovi, moja specijalizacija ne pripada tom nivou zdravstvene zastite ali pouzdano znam da Seku nitko ne voli, ukljucujuci i kliniku gdje je do sada radila.
Nacin na koji je dosla dole joj sigurno nece osigurati prijetelje :D
Post Reply