Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post Reply

Gradonačelnik/ca Sarajeva bi trebao/la biti:

Tatjana Ljujić Mijatović
25
10%
Milenko Bijedić
6
2%
Slaviša Šućur
15
6%
Danis Tanović
46
19%
Stjepan Kljujić
40
16%
Lidija Korać
14
6%
Mustafa Resić
5
2%
Semiha Borovac
23
9%
Zdravko Grebo
17
7%
Jovan Divjak
53
22%

Total votes: 244

Area_51

#26 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by Area_51 »

Ovdje fali Bogic Bogicevic.
valterbranisarajevo

#27 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by valterbranisarajevo »

Evo jedan prijedlog. Ako želite da svoj glas date nekome ko nije na lsiti upišite samo njegovo ime u postu, pa ćemo to na kraju nekako dodati. Nažalost anketa je ograničavajuća. Ja ću zbrajati i te glasove. Dakle smatram da je i Bogić dobio , za sada, jedan glas...Dodouše tako se otvara mogućnost da neko glasa dva puta, ali ovo je ipak samo anketa koja vjerovatno neće obavezati nikoga od onih koji odlučuju na ništa....
KENJAC

#28 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by KENJAC »

Kako ste se pokazali na izborima, ne treba vam gradonacelnik! Treba vam coban! Da vas cuva!
vee-jay

#29 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by vee-jay »

ne kontam kako se moze glasati za nekoga ko nema blage veze sa politikom?!?! nema nikakve logike da neko vodi glavni grad jedne drzave a da nema blage veze o tome poslu.
:? :? :?
Jazz_Junkie

#30 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by Jazz_Junkie »

GandalfSivi wrote:Stjepan Kljujic, koji jeste bio jedan od osnivaca HDZ-a BiH, ali je isto tako kad je bilo najteze ostao u ovom gradu i pozivao narod da se bori za isti. To bi bila barem mala satisfakcija covjeku kojega su prodali supci i umjesto njega pristali na dovodjenje Mate Bobana u Predsjednistvo BiH.

A i dobar je k'o covjek :)
Upravo to. Kljuic je ostao "nitkovic" kao Hrvat koji se suprotstavio zapadnohercegovackoj politici prema BiH i ostao lojalan gradu Sarajevu i BiH i kao Bosanac koji vladajucoj bosnjackoj eliti nije bio podoban. Izigran je kao predsjednik HDZ-a, izigran je kao dolazeci predsjednik predsjednistva, jer mu je Izetbegovic "ukrao" mandat i na kraju razocaran od sopstvenog grada, jer je ostao u njemu. Kada vec spominjes Matu Bobana koji je Kljuicu dosao glave, upravo je Kljuic podrzavao njegovu kandidaturu za vice-sefa HDZ-a u rusenju tadasnjeg predsjednika te partije, deklarisanog neo-ustasu Davora Perinovica koji se navodno odrekao ustaskih zabluda i kojeg se danas slabo tko sjeca. Ni sam Kljuic nije mogao posumnjati da ce Boban znaciti njegov kraj.
Nisam Sarajlija i preostavljam pravim Sarajlijama da dalje iznose svoje vizije o buducnosti svoga grada, ali mislim da je Kljuic zasluzio sansu, jer mu je Sarajevo to duzno. Sto ima Danis Tanovic sa Sarajevom osim sto je studirao u njemu i proveo 2 godine rata? Kljuic je tu rodjen i tu proveo cijeli zivot. Njegova obitelj je autohtona sarajevska obitelj, a njegov predak Gaspar se zajedno sa znamenitim Hadzi-Lojom borio protiv austrougarske armade.
I na kraju: da li bi se on uopce kandidovao? :D
valterbranisarajevo

#31 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Da, u neku ruku, Kljujić je izrazio želju da bude gradonačelnik...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#32 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by -LIBERO- »

PA Kljujic i jeste na listi "Bosanske podrinjske stranke" (ili kako se vec tacno zove ta stranka...)i izrazio je zelju da se nekako "domogne" :D mjesta gradonacelnika.
Klodovik

#33 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by Klodovik »

Uz dužno poštovanje prema osobama čija su imena navedena u anketi, meni su sve nekako odviše mlake za poziciju gradonačelnika.
valterbranisarajevo

#34 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Klodovik wrote:Uz dužno poštovanje prema osobama čija su imena navedena u anketi, meni su sve nekako odviše mlake za poziciju gradonačelnika.
Predloži nekoga da i njega dodamo na listu naknadno, kao što smo to uradili sa Bogićevićem... :)
Brisbane

#35 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by Brisbane »

Gdje je na listi Avdo ? :-D
Jazz_Junkie

#36 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by Jazz_Junkie »

-LIBERO- wrote:PA Kljujic i jeste na listi "Bosanske podrinjske stranke" (ili kako se vec tacno zove ta stranka...)i izrazio je zelju da se nekako "domogne" :D mjesta gradonacelnika.
Svasta. :lol:

http://www.bhpns.ba/nosioci/index.php
valterbranisarajevo

#37 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Dobro jutro. Hoćemo li nastaviti? :D
papacja

#38 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by papacja »

Milić Vukašinović
kijameta

#39 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by kijameta »

Gandalf wrote:Zdravko Grebo - jest da je on pomalo boem , pomalo roker , al' bio bi stvarno zanimljiv u ulozi gradonačelnika :mrgreen: - samo nek semiha razguli što dalje i što prije :twisted:
Hajd' sto je Grebo roker i boem to je u redu,nego sto je to demagog i supljator kakvog nema na Balkanu.Taj se ne bi nikad niceg konkretnog prihvatio,dobro mu ovako. Ili Danis,sta on ima sa Sarajevom,neka bude gradonacelnik Fazlagica-kule,odkud mu je pleme ili Pariza gdje zivi,za Sarajevo nema staza,pa tako ni osjecaja.
Kljuic je po meni najbolji,stari Sarajlija,vec dugo u politici,iskusan a imam osjecaj da mu je ovaj grad ostao nekako duzan.
sunčan dan

#40 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by sunčan dan »

Area_51 wrote:Ovdje fali Bogic Bogicevic.
Glasala sam za Slavišu Šučura, Zlatnog ljiljana, ali zaista ovdje fali Bogić Bogičević !
Pasiflora

#41 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by Pasiflora »

Jazz_Junkie wrote:
GandalfSivi wrote:Stjepan Kljujic, A i dobar je k'o covjek :)
Nisam Sarajlija i preostavljam pravim Sarajlijama da dalje iznose svoje vizije o buducnosti svoga grada, ali mislim da je Kljuic zasluzio sansu, jer mu je Sarajevo to duzno. Sto ima Danis Tanovic sa Sarajevom osim sto je studirao u njemu i proveo 2 godine rata? Kljuic je tu rodjen i tu proveo cijeli zivot. Njegova obitelj je autohtona sarajevska obitelj, a njegov predak Gaspar se zajedno sa znamenitim Hadzi-Lojom borio protiv austrougarske armade.
I na kraju: da li bi se on uopce kandidovao? :D
Slazem se da je Kljuic dobar covjek, ali kakve veze ima Gaspar, Hadzi-Lojo i austrougarska armada sa mjestom gradonacelnika Sarajeva. Ostavimo se tih historijskih s**nja.
Mjesto gradonacelnika treba zauzeti mlada energicna osoba, neko sa idejama i bez "putera na glavi". Rat je zavrsio, okrenimo se boljem zivotu.
valterbranisarajevo

#42 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Samo ostavite ime vašeg favorita koji nije u anketi na topicu,a ja ću i to računati. Bogić ima već jedan glas na taj način..ja poštujem svačije pravo na izbor pa ću u listu upisati Avdu Sidrana i Milića Vukašinovića koji su također predloženi..

dakle van ankete:

Bogić Bogićević 1 glas
Abdulah Sidran 1 glas
Milić Vukašinović 1 glas
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#43 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by mIRCerka »

sitno wrote: Mjesto gradonacelnika treba zauzeti mlada energicna osoba, neko sa idejama i bez "putera na glavi". Rat je zavrsio, okrenimo se boljem zivotu.
Nisam lez, ali ti moram reci SESTRO MILA VOLIM TE...
Armen

#44 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by Armen »

Meni je Tatjana najbolji kandidat, zena je super sposobna, patriota, govori jezike, doktor nauka, a i ljudi je vole
valterbranisarajevo

#45 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Top 5

DanisTanović
Stjepan Kljujić
Tatjana Ljujuć Mijatović
Jovan Divjak
Semiha Borovac
vjesticanametli

#46 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by vjesticanametli »

cuj semiha
pravo_brz

#47 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by pravo_brz »

Jovo Divjak
sunčan dan

#48 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by sunčan dan »

I od mene glas sa Bogića, ali Semiha....... nigdje veze....ali eto demokratija...
elk

#49 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by elk »

ovo je osim danisa gerijatrija stroga. dajte nekog mladog, ugodne vanjstine i manira, sa minimumom znanja 2 jezika, nekog ko ce nas kvalitetno predstavljati bilo gdje da se pojavi, nekog ko ce podrzati sve prave kulturne manifestacije tipa jazz festa i pomoci organizaciji novih, nekog ko ce se nacrtati prvi u bolnici kada se nesto pogano desi i ne govoriti nemam ja mandat za ovo, nekog ko ce prvi izaci da sadi cvijece i uredjuje park sa sugradjanima, nekog ko ce smanjiti ogroman i beskoristan aparat administracije, koji je ova papanka etablirala poput raznih portparola, savjetnika i ostalih budalastina, nekog koga me nece biti stid kada se pojavi na tv. iako od ovih ostalih jovo divjak je meni pravi covo, premda zadnjih godina rata nije bio dobar sa alijom. :-) .
Armen

#50 Re: Gradonačelnik Sarajeva-anketa

Post by Armen »

sta je sa anketom, ne moze se glasati, uopste ne daje tu opciju
Post Reply