Zgoljo wrote:Nisam ja uopste problematizirao ni jedno ime iz ankete koje nije bosnjacko,naprotiv,izuzetno cijenim svakog od njih ponaosob.Problematizirao sam mantru,fenomen koji je cinjenicno prisutan,sad isto kao i prije.
Nemojmo se lagati,jel neprihvatljiv Dino Merli za Novu godinu-jeste,je li Skaka za gradonacelnika-jeste,je li Bake za clana predsjednistva-jeste,je li Seka za direktora KCUS-jeste,je li ona bivsa direktorica vrtica-jeste,je li Kifla za premijera-jeste,je li,je li.........
Zasto?
Zbog onoga sto sam sto puta napisao,da bi Bosnjak bio prihvatljiv tom miljeu jednostavno ne smije drzati ni do cega od svog identiteta,mora biti onaj ko ne drzi,ko pljuje,ko se ismijava,ko omalovazava te svoje identitete.
Ja mislim da smo s tim principom zavrsili zauvijek u ovoj zemlji.
PS: Ne podrzavam izbor Skake kao sto nisam nesto posebno ni protiv,manje-vise mi je svejedno ko ce biti izabran na to simbolicko mjesto.Samo branim principe.
a kako bi bilo da Bošnjak ne bude prvo Bošnjak nego kompetentan za poziciju koju obnaša?!
osim Dine Merlina, tebi su ovi ostali kompetentni?
Bakir koji plovi na ostavštini babe mu, i koji je u stanju u dvije rečenice i najzigriženije SDAovce uvrijediti?
Seka, koja je tu gdje jeste samo i isključivo zahvaljujući suprugu, odnosno svekru? nekompetentna, bahata, osrednji student, sada vedri i oblači najjačom zdravstvenom institucijom, pritom odbijajući kao i džuvegija joj, direktno suočavanje sa bilo kim kompetentnim.
Konaković, diplomac sa DIF-a kojeg je završio u roku od dva-tri mjeseca?!
Skaka... treba li komentar?!
pa jebemu majku, ako je bošnjački narod spao na ove spodobe, je li ih onda sramota kritikovati da se Bošnjaci ne bi uvrijedili?! je li? od svih ovih mana, ti vidiš samo njihovo ime i njihovo izjašnjenje. a da rade to za šta su plaćeni?
čisti je bezobrazluk ikome od kritičara ovih delegata imputirati antibošnjaštvo. a najveći bezobrazluk je upravo prema Bošnjacima, svoditi ih na ove kretene, kao da ne mogu ponuditi bolje. upitajte se o vi, branioci ovih uhljupa, koga uopšte branite.
Bošnjaci ugroženi u sarajevskom kantonu... i ne bili... ko im je vodilja.