Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post Reply

Gradonačelnik/ca Sarajeva bi trebao/la biti:

Danis Tanović
30
17%
Jovan Divjak
46
25%
Stjepan Kljujić
16
9%
Tatjana Ljujić Mijatović
21
12%
Semiha Borovac
17
9%
Bogić Bogićević
51
28%

Total votes: 181

valterbranisarajevo

#151 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by valterbranisarajevo »

S obzirom na rezultate mislim da bi najbolje rješenje bilo da grad zajedno vode Jovo i Bogić, kao što su nekada to sa košarkaškom reprezentacijom radili Ranko Žeravica i Mirko Novosel. I naravno sa svakog puta se vraćali sa zlatnim medaljama.... :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#152 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by pape »

Gradonačelnik/ca Sarajeva bi trebao/la biti: - trenutno stanje ankete

Jovan Divjak 44,26%

Bogić Bogićević 44,26%

Danis Tanović 29,17%

Tatjana Ljujić Mijatović 19,11%

Semiha Borovac 15,9%

Stjepan Kljujić 14,8%

Total votes : 165
----------------------------------------------------

Dvoumio sam izmedju Bogicevica i Divjaka. Obojica zasluzuju punu podrsku. Prevagnuo je glas za Divjaka, mozda iz razloga sto im je vratio generalski cin. Gospodin.
Tanovic mi nikako ne ide u kombinaciju za gradonacelnika, ... bolje da ne objasnjavam, .... jedino ako me isprovocirate, ... :roll:
Za Ljujic - Mijatovic, .... ne znam, ... njen poslijeratni angazman mi je nepoznanica i suzdrzan sam po tom osnovu.
Otkud ova, dokazano najlosija i najnesposobnija osoba koja je ikada vrsila funkciju gradonacelnika Sarajeva, ponovo na listi?
Stef je sarmantan, slatkorijeciv, ali ... slik`o se sa onom dvojicom prije rata, ... :oops:
amrica

#153 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by amrica »

emir101 wrote:SDA daje mjesto gradonacelnika nekom hrvatu iz NS RzB, a zauzvrat SDA dobija mnogo bitnije mjesto gradonacelnika Mostara ;)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
za boljitak osvojio 3 mandata u citavom gradu (Ilijas, Ilidza i Stari grad :-) ) i sad ce im neko dato mjesto mjesto gradonacelnika??

A u Mostaru mogu postaviti gradonacelnika kako hoce.....

Znam da postoje politicke trgovine, ali ova bas bezze, da se nesto dogovaraju po Hercegovini, ali gradonacelnik Sarajeva... I da li uopce ima neki kandidat boljitka na listi?
valterbranisarajevo

#154 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Ne mogu oni tek tako dati. Trebaju osvojiti pa tek onda trgovati. To im baš neće biti tako jednostavno. Nadam se da su ta vremena kada se trgovalo i talilo iza nas.Makar u slučaju Gradonačelnika... :wink:
valterbranisarajevo

#155 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Pape, Semiha ima svoje simpatizere na sax-u i prošla prvi krug. To je demokratija-nema se šta prigovoriti.. :D
Babsy

#156 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by Babsy »

Jovan i Bogić.
Glasah za Bogića.
Semiha se može nasaditi na glavu pa cijeli mandat tako visiti.. i neće se ni približiti onomu što su ova dvojica uradila za ovu zemlju i ovaj grad.
rajvosa1

#157 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by rajvosa1 »

rajvosa1 wrote:
KatarinaKosaca wrote:Imačemo ekskluzivu :bih: :bih:
Bit ću Katarinin specijalni dopisnik! Imaš li kakvih posebnih pitanja, da ti javim?
Katarina, hebi ga. U zadnji čas promjena plana, umjesto sastanka u gradskoj upravi moram hitno da vidim neke projekte u ZDK. Žao mi je, najviše zbog sebe, tako sam želio da vidim atmosferu u gradskoj upravi pred odlazak :sad: .
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#158 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by pape »

valterbranisarajevo wrote:Pape, Semiha ima svoje simpatizere na sax-u i prošla prvi krug. To je demokratija-nema se šta prigovoriti.. :D
:roll: Haj` dobro, ... znam, ... demokratija, ... ali .... bruka brate, bruka, ... :-?
Imao sam cast da upoznam gospodina, bivseg gradonacelnika Sarajeva, ... prof.dr. Kemala Hanjalica.
Covjek jednostavno, ... u nastupu, ... u svakom svom maniru odaje gospodina. Uradio je za grad vise no sto bi ona, da joj dodijelimo dozivotni mandat.
Glumice se slikaju sa glumcima, a .... gospoda sa gospodom. :oops:
Image
Izvinite gospodine Hanjalicu, .... nije ona kriva, .... izgleda da je do demokratije. :oops:
amrica

#159 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by amrica »

Ma kakva demokratija? Nije ona kao osoba izabrana, nego je politickim igrama i trgovinama SDA dobila to mjesto, a zasto je ona bas postavljena.... interno SDA pitanje.

A glasanje na forumu, :lol: :lol: :lol: :lol: svaki uposlenik grada ima komp i internet adresu, i jos ako si placen da kliknes na seficu... jos je zacudjujuce malo glasova koliko ima placenika.
Avdo Z.

#160 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by Avdo Z. »

Ja mislim da ce gradonacelnik biti Miro Lazovic.
valterbranisarajevo

#161 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Bogić Bogićević 46
Jovan Divjak 45
Danis Tanović 29
Tatjana Ljujić Mijatović 19
Semiha Borovac 16
Stjepan Kljujić15
dijaliza

#162 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by dijaliza »

Dogovor: SDP-u gradonačelnik Sarajeva, SDA uzima Mostar

U sarajevskim političkim krugovima sve se više govori o postojanju tzv. neformalnog političkoga dogovora oko formiranja vlasti u Sarajevu i Mostaru između čelnih ljudi SDP-a i SDA.

SARAJEVO - U sarajevskim političkim krugovima sve se više govori o postojanju tzv. neformalnog političkoga dogovora oko formiranja vlasti u Sarajevu i Mostaru između čelnih ljudi SDP-a i SDA.

Posljedica ovoga dogovora je i činjenica da je gotovo sigurno da će gradonačelnik Sarajeva biti Hrvat.

Naime oba kandidata SDP-a za ovu poziciju sa kojima se u javnosti špekulira su hrvatske nacionalnosti. Radi se o Lidiji Korać i Marinu Ivaniševiću.

Naime, dogovor je jasan SDA će u Sarajevu podržati SDP u izboru za gradonačelnika, a ova će stranka ojačati poziciju SDA u Mostaru te će zahtjevima ove stranke za poziciju gradonačlenika Mostara pridružiti i tri glasa svojih vijećnika u mostarskom Gradskom vijeću.

Izborom gradonačlenika Sarajeva iz reda hrvatskoga naroda izbit će se HDZ-u BiH argument iz ruke da čelnik niti jednog velikog grada u BiH nije Hrvat, piše "--- NO LINKS ---"

Iako bi Čovićeva stranka u ovom slučaju mogla praviti probleme, cijena koja će biti plaćena Čoviću ogledat će se najvjerovatnije prema ovom scenraiju u rekonstrukciji federalne Vlade iz koje će biti izbačeni ministri iz reda HDZ-a 1990 i zamijenjeni Čovićevim kadrovima.

Uz SDA i SDP će platiti cijenu Čoviću putem imenovanja novih bh. veleposlanika iz Čovićove stranke na pojedine pozicije u svijetu.

Prema nekim, u ovom pakatu je i Distrikt Brčko gdje je SDP relativni pobjednik, ali mu za izbor gradonačelnika treba potpora još nekih stranaka, a u prvom redu očekuje je od SDA, SBiH, ali i HDZ-a BiH.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#163 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by KatarinaKosaca »

amrica wrote:A glasanje na forumu, :lol: :lol: :lol: :lol: svaki uposlenik grada ima komp i internet adresu, i jos ako si placen da kliknes na seficu... jos je zacudjujuce malo glasova koliko ima placenika.

Nemaju samo uposlanici grada kompjuter, imaju i uposleni u općinama. A i političke stranke imaju računala. :wink:
convict

#164 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by convict »

Nakon sinocnjeg nastupa na Piramidi, mislim da Fatmir Alispahic zasluzuje ulazak u vrh BH politike, a iako nije iz Sarajeva neko bi ga trebao predloziti da vodi nasu metropolu :D
veljaca

#165 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by veljaca »

pape wrote:
valterbranisarajevo wrote:Pape, Semiha ima svoje simpatizere na sax-u i prošla prvi krug. To je demokratija-nema se šta prigovoriti.. :D
:roll: Haj` dobro, ... znam, ... demokratija, ... ali .... bruka brate, bruka, ... :-?
Imao sam cast da upoznam gospodina, bivseg gradonacelnika Sarajeva, ... prof.dr. Kemala Hanjalica.
Covjek jednostavno, ... u nastupu, ... u svakom svom maniru odaje gospodina. Uradio je za grad vise no sto bi ona, da joj dodijelimo dozivotni mandat.
Image
Izvinite gospodine Hanjalicu, .... nije ona kriva, .... izgleda da je do demokratije. :oops:
Licno poznam prof. Hanjalica :thumbup: . Samo bih dodao jednu interesantnu CINJENICU: njegova odluka da bude gradonacelnik NIJE NAISLA NA PODRSKU U AKADEMSKIM KRUGOVIMA ( Cak ni na Masinskom fakultetu - gdje je bio redovan profesor ..... )
valterbranisarajevo

#166 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Ako se pokažu istinitim špekulacije da psotoji neki dogovor između SDA i SDP, mislim da bi ljudima iz SDP-a trebalo biti jasno da će oni tu na kraju biti "donji". Taman su se malo oporavili.Osjetiće to već na sljedećim općim izborima. Ako su oni ti koji su spali na to da uskoče umjesto propale SBiH, onda su se stvarno srozali do dna..nadam se da će prevladati razum...Nije SDA samo Tihić. SDA su i Branković i lopovska kompanija. da ne bude: Ko s đavolom tikve sadi"..Zlatko razmisli dobro....Ne uvaljuješ samo sebe nego i sve one koji su vam svojim glasovima omogućili da dođete u priliku da trgujete zahvaljujući relativno dobrim rezultatima u Sarajevu..... :(
amrica

#167 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by amrica »

Neka me neko ispravi ako grijesim, ali SDP u Mostaru je imao katastrofalne rezultate? Mozda par mandata?

Pored jakog HDZ i za boljitak, tesko da ce SDP odlucivati o gradonacelniku, a druga prica, ako SDP sebi dozvoli dogovor sa SDA, blizi se dnu... a izbori su za dvije godine.
suncica24

#168 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by suncica24 »

Ako se pokažu istinitim špekulacije da psotoji neki dogovor između SDA i SDP, mislim da bi ljudima iz SDP-a trebalo biti jasno da će oni tu na kraju biti "donji". Taman su se malo oporavili.Osjetiće to već na sljedećim općim izborima. Ako su oni ti koji su spali na to da uskoče umjesto propale SBiH, onda su se stvarno srozali do dna..nadam se da će prevladati razum...Nije SDA samo Tihić. SDA su i Branković i lopovska kompanija. da ne bude: Ko s đavolom tikve sadi"..Zlatko razmisli dobro....Ne uvaljuješ samo sebe nego i sve one koji su vam svojim glasovima omogućili da dođete u priliku da trgujete zahvaljujući relativno dobrim rezultatima u Sarajevu..... :(
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
valterbranisarajevo

#169 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Bogić Bogićević 46
Jovan Divjak 46
Danis Tanović 29
Tatjana Ljujić Mijatović 20
Semiha Borovac 16
Stjepan Kljujić16
valterbranisarajevo

#170 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

1. Bogić Bogićević 47
2. Jovan Divjak 46
3. Danis Tanović 29
4. Tatjana Ljujić Mijatović 20
5. Semiha Borovac 16
6. Stjepan Kljujić 16

Glasanje za ovaj krug traje sutra do 14 sati…
klixober

#171 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by klixober »

valterbranisarajevo wrote:1. Bogić Bogićević 47
2. Jovan Divjak 46
3. Danis Tanović 29
4. Tatjana Ljujić Mijatović 20
5. Semiha Borovac 16
6. Stjepan Kljujić 16

Glasanje za ovaj krug traje sutra do 14 sati…
Mozda je malo glupo pitanje :D ,ali...da li Bogic Bogicevic trenutno zivi u Sarajevu?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#172 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by -LIBERO- »

dijaliza wrote:Dogovor: SDP-u gradonačelnik Sarajeva, SDA uzima Mostar

U sarajevskim političkim krugovima sve se više govori o postojanju tzv. neformalnog političkoga dogovora oko formiranja vlasti u Sarajevu i Mostaru između čelnih ljudi SDP-a i SDA.

SARAJEVO - U sarajevskim političkim krugovima sve se više govori o postojanju tzv. neformalnog političkoga dogovora oko formiranja vlasti u Sarajevu i Mostaru između čelnih ljudi SDP-a i SDA.

Posljedica ovoga dogovora je i činjenica da je gotovo sigurno da će gradonačelnik Sarajeva biti Hrvat.

Naime oba kandidata SDP-a za ovu poziciju sa kojima se u javnosti špekulira su hrvatske nacionalnosti. Radi se o Lidiji Korać i Marinu Ivaniševiću.

Naime, dogovor je jasan SDA će u Sarajevu podržati SDP u izboru za gradonačelnika, a ova će stranka ojačati poziciju SDA u Mostaru te će zahtjevima ove stranke za poziciju gradonačlenika Mostara pridružiti i tri glasa svojih vijećnika u mostarskom Gradskom vijeću.

Izborom gradonačlenika Sarajeva iz reda hrvatskoga naroda izbit će se HDZ-u BiH argument iz ruke da čelnik niti jednog velikog grada u BiH nije Hrvat, piše "--- NO LINKS ---"

Iako bi Čovićeva stranka u ovom slučaju mogla praviti probleme, cijena koja će biti plaćena Čoviću ogledat će se najvjerovatnije prema ovom scenraiju u rekonstrukciji federalne Vlade iz koje će biti izbačeni ministri iz reda HDZ-a 1990 i zamijenjeni Čovićevim kadrovima.

Uz SDA i SDP će platiti cijenu Čoviću putem imenovanja novih bh. veleposlanika iz Čovićove stranke na pojedine pozicije u svijetu.

Prema nekim, u ovom pakatu je i Distrikt Brčko gdje je SDP relativni pobjednik, ali mu za izbor gradonačelnika treba potpora još nekih stranaka, a u prvom redu očekuje je od SDA, SBiH, ali i HDZ-a BiH.
Jel' ovo iz Avaza :D :D :D

Ako se pokaze istinitim da ce SDP koalirati sa SDA Ili Sza BIH automatski ce izgubiti mene kao glasaca,sto im vjerovatno i nebi previse tesko palo,ali bi morali biti svejsni da bi takvim cinom izgubili barem 40-50% stalnih glasaca,i to bi bio prvi korak, i to divovski, ka njihovom konacnom propadanju.

A i onako sam se dvoumio da glasam za NS,mozda bi to bio neki Boziji znak za mjenjanje opcije :D :D
valterbranisarajevo

#173 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Na prvoj anketi glasalo je 217 ljudi. Znači negdje smo "izgubili" 40 glasača. Javite se... :)
vee-jay

#174 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by vee-jay »

pape wrote:
Image
pa sta to? ovaj lijevo glumio u Simpsonovima, ovaj pored njega je dubl Dzordz Klunija a ovaj skorz desno je James Ryan.
:D
Post Reply