Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post Reply

Gradonačelnik/ca Sarajeva bi trebao/la biti:

Danis Tanović
30
17%
Jovan Divjak
46
25%
Stjepan Kljujić
16
9%
Tatjana Ljujić Mijatović
21
12%
Semiha Borovac
17
9%
Bogić Bogićević
51
28%

Total votes: 181

valterbranisarajevo

#1 Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by valterbranisarajevo »

U ovoj anketi učestvuje 5 osoba koje su u prvoj anketi dobile najviše glasova + tenutno prvoplasirana osoba sa ankete na facebooku. Nadam se da vam neće biti teško ponovo glasati. To je samo jedan klik... :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by KatarinaKosaca »

Privlaći mi pozornost da je ovdje potpuno drugačiji ishod ankete u odnsou na prvu. ILi nisu glasali istii ljudi. Neobočno.
in33sa

#3 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by in33sa »

Ja bi glasao za Tanovica, ali nesto ne znam da je on ikada izrazio zelju da bude gradonacelnik?

Ono, glupo mi i glasati za njega, pa i u nekoj imaginarnoj anketi, ako covjek to ne zeli biti.

Mogu i za Pamelu Anderson glasati, isto ti ga se racuna.
rajvosa1

#4 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by rajvosa1 »

in33sa wrote:Ja bi glasao za Tanovica, ali nesto ne znam da je on ikada izrazio zelju da bude gradonacelnik?

Ono, glupo mi i glasati za njega, pa i u nekoj imaginarnoj anketi, ako covjek to ne zeli biti.

Mogu i za Pamelu Anderson glasati, isto ti ga se racuna.
U pravi su, Tanović i da hoće teško može biti gradonačelnik. Ako SDP okupi većinu, onda ova stranka predlaže gradonačelnika i glupo bi bilo da predlože lidera druge stranke. Ako SDA okupi većinu, opet ne može on. Tako da bi Danisa trebalo brisati iz ovih anketa. Onda glupo je imati samo jednog kandidata iz SDA, a ostale iz SDP-a i Danisa iz NS-a.
KatarinaKosaca

#5 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by KatarinaKosaca »

Ja ne bih glasala za Danisa, jer od 1993 nije u zemlji, pa ni u gradu. Nije nikada obnašao neku političku funkciju, pa ne znam kako to radi. Iako protiv dečka, nemam ništa. Mislim da nema više kandidata iz SDA, jer se ta stranka nije oglasila koga bi predložila sem semihe. A ja nikako, nikako nisam za nju. Kao što je neko napisao riječnik joj je 200-250 riječi i baš mmi nikako ne priliči za to mjesto. Ima nešto provincijalno i primitivno u sebi.
SanYava

#6 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by SanYava »

kakva je - da je
moja je.

Semiha :wink:

(Draže mi je da me ona pokrada, nego Danis i Miljane, Tatjane, Bogići i slični :roll: barem joj je ime normalno)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#7 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by mIRCerka »

SanYava wrote:kakva je - da je
moja je.

(Draže mi je da me ona pokrada, nego Danis i Miljane, Tatjane, Bogići i slični :roll: barem joj je ime normalno)
:lol:
SanYava

#8 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by SanYava »

mIRCerka wrote:
moja je.

ako je Semiha smiješna, mogu zamislit' tek Bogić Bogićević

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rajvosa1

#9 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by rajvosa1 »

Katarina, potpisujem tvoj komentar o Semihi. Ali me čudi da u SDA nisu svjesni raspoloženja javnosti protiv nje. SDA je zabilježila pad u Sarajevu, ne tako velik kao SBiH, naravno, ali i oni bi se morali pozabaviti odgovornima za neuspjeh. Tu je Mamica Frizurica svakako na prvom mjestu.
SanYava

#10 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by SanYava »

rajvosa1 wrote:Katarina, potpisujem tvoj komentar o Semihi. Ali me čudi da u SDA nisu svjesni raspoloženja javnosti protiv nje. SDA je zabilježila pad u Sarajevu, ne tako velik kao SBiH, naravno, ali i oni bi se morali pozabaviti odgovornima za neuspjeh. Tu je Mamica Frizurica svakako na prvom mjestu.
Mamica Frizurica u anketi vodi :?
KatarinaKosaca

#11 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by KatarinaKosaca »

Da ne odem off (ali obećavam da neću spomenuti Zlayu pa me neće za to opomenuti :D ), općenito naše stranke uopće nisu svjesne toga šta građani misle ili ih ne zanima. Naravno da ni građani nisu uvijek u pravu, naročito kad ruše, ali me jako negativno fascinira potpuna karencija istraživanja javnog mjenja, osluškivanja javnosti. I ne samo kod SDA nego gotovo kod svih. Kao da se toliko obraduju foteljama, da ih i ne zanima šta će biti za 2 ili 4 godine.
KatarinaKosaca

#12 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by KatarinaKosaca »

mIRCerka wrote:
moja je.

Meni ovo nije smiješan nego fašisoidan komentar.
ek

#13 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by ek »

Meni ovo nije jasno ja sam već jednom ovo napisao ali evo da ponovim: od ovih gore predloženih samo Tatjana Ljujić Mijatović teoretski može biti Gradonačelnica. Niko ostali nije ni bio predložen za viječnika u nekoj od četiri gradske općine. Ako griješim ispravite me. Zar nije bolje napraviti anketu od onih koji mogu biti gradonačelnici. Gradonačelnik se bira, barem sam ja tako shvatio, iz reda viječnika četiri gradske općine koji prođu u gradsko vijeće. Pretpostavljam da će ispred SDP u gradskom vijeći u biti Ljujić Mijatović, ispred SDA Abdulah Sidran, Gradimir Gojer ispred SzBiH i još mnogi drugi zašto se ne bi od tih ljudi napravila lista da se vidi za koga bi ovaj forum glasao.
Last edited by ek on 11/10/2008 16:47, edited 1 time in total.
homar

#14 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by homar »

Oprobani recept, za dvije do četiri godine pokradi što možeš, formiraj neku firmu na ženu/muža i sve jedno ti je šta misli javno mnjenje ili da li ćeš izgubiti na narednim izborima.
KatarinaKosaca

#15 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by KatarinaKosaca »

Kljujić je bio ispred BPS. Iako nisu dobili izbore, prešli su mislim u centru izborni prag, pa onda koaliranjem teoretski može, mislim. Iako meni ovaj izborni zakon nije previše jasan niti logičan.
ek

#16 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by ek »

Isti ili sličan je i u Zagrebu. Koliko znam ni tamo se direktno ne bira Gradonačelnik ( ukoliko šta nisu izmjenili zadnjih nekoliko godina ).
Kralj Tvrtko XXVIII

#17 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Cekamo 5 i 6 krug. A gradonacelnika ce odluciti Suljo i Zlaja kad sjednu na kaficu.
putujucidzindas

#18 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by putujucidzindas »

ma ja ne zelim nikog od ovih dragih mi ljudi, tipa Bogica. bojim se da ce prestati biti drag nakon nekog vremena... bilo meni, bilo nama svima.. nego brate mili, semiha, bar je odmah ne volim :-)
KatarinaKosaca

#19 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by KatarinaKosaca »

Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Cekamo 5 i 6 krug. A gradonacelnika ce odluciti Suljo i Zlaja kad sjednu na kaficu.
U zajednički im Robot :D . Ali ja ću bar ovdje imati gradonačelnicu/ka.
Compact

#20 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by Compact »

Semiiiihhhaaaaa, tan tan tanana tananan tanan! Ponosno sam dao svoj glas za Semihu, jer niste stavili Husrefa Musemića! Sram vas bilo. Otkud Tatjana Ljujić, a Husrefa nema???
valterbranisarajevo

#21 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by valterbranisarajevo »

Ja sam na prvoj anketi rekao da ćemo napraviti sigurno nepravdu prema nekome. Inače slažem se da npr. veće šanse da budu gradonačenici imaju osobe koje su bile na prvoj listi. Npr veća je mogućnost da gradonačenik bude Mustafa Resić koji je imao samo 2 glasa nego npr Jovan Divjak sa 40 glasova.(odnosno ako se gradonačelnik bira iz gradskog vijeća nema nikakve šanse) Možda ova anketa može biti podrška inicijativi da se napokon omoguć građanima da direktno biraju gradonačelnika. Mislim da bi veliki dio građana bio za to...

Usput možemo vidjeti koji ljudi generalno uživaju povjerenje građana Sarajeva...
chuchumbamayumbe

#22 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by chuchumbamayumbe »

moja je.

Kakvih sve ovdje cetnika ima, pa to je cudo jedno! :roll:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#23 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by -LIBERO- »

Sve neki moji,tvoji,nasi ,vasi...tvoja je ako ti je mama(i to mama u krvnom srodstvu :D :D )a ta razmisljanja nas i ubise sa svih strana..moje ,tvoje,nase,vase... :roll:

Sve mali nacionalisti i fasisti,Adolf,Radovan,Musolini,Pavelic ..bi bili ponosni na vas :thumbup:

Evo ja glasam za jednog koji nije "moj", a mozes misliti glasam za njega.. :D
Compact

#24 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by Compact »

-LIBERO- wrote:Sve neki moji,tvoji,nasi ,vasi...tvoja je ako ti je mama(i to mama u krvnom srodstvu :D :D )a ta razmisljanja nas i ubise sa svih strana..moje ,tvoje,nase,vase... :roll:

Sve mali nacionalisti i fasisti,Adolf,Radovan,Musolini,Pavelic ..bi bili ponosni na vas :thumbup:

Evo ja glasam za jednog koji nije "moj", a mozes misliti glasam za njega.. :D
Better Man

#25 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug

Post by Better Man »

KatarinaKosaca wrote:Kljujić je bio ispred BPS. Iako nisu dobili izbore, prešli su mislim u centru izborni prag, pa onda koaliranjem teoretski može, mislim. Iako meni ovaj izborni zakon nije previše jasan niti logičan.
Kljujić nije bio ispred BPS-a, već ispred BPNS-a!
Post Reply