Gradonačelnik Sarajeva 1.krug (anketa)

Locked

Gradonačelnik Sarajeva bi trebao biti:

Poll ended at 13/11/2012 11:50

Jovan Divjak
77
37%
Stjepan Kljujić
80
38%
Tatjana Ljujić Mijatović
8
4%
Ivica Šarić
3
1%
Bakir Hadžiomerović
14
7%
Semiha Borovac
22
10%
Alija Behmen
6
3%

Total votes: 210

valterbranisarajevo

#1 Gradonačelnik Sarajeva 1.krug (anketa)

Post by valterbranisarajevo »

Predlažem da izaberemo virtualnog gradonačelnika foruma klix kao što smo to uradili i 2008. godine. Tada smo imali više vremena pa smo sami predlagali kandidate i napravili nekoliko krugova glasanja. Sada, s obzirom na sve, a posebno na činjenicu da političke stranke baš i ne interesuje mišljenje građana (jer bi se inače slučaju sigurno potrudili da oni sami biraju gradonačelnika direktno na izborima) ja ću u anketu uključiti osobe o kojima se špekulisalo u medijima. Da bi anketa bila interesantnija u nju ću postaviti i dva posljednja gradonačelnika da vidimo, sa ove distance, kako ocijenjujemo njihov rad. Anketa će biti aktivna do kraja mjeseca! :)
Last edited by valterbranisarajevo on 15/11/2012 14:33, edited 3 times in total.
palamuda

#2 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by palamuda »

Čuj Hadžiomerović, taj čovjek da ima trun obraza ne bi izlazio na ulicu, zar se špekuliše da bi klimoglav mogao biti gradonačelnik, Sarajevo je baš dotaklo dno
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by JoseMujica »

pored Jove smiješno je pomenut neko drugo ime....osim Bogića Bogićevića...em komunista em dupli bog :D e tu bio jedino zahebano bilo probrati
valterbranisarajevo

#4 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Postaviću vam novinske članke uz pomoć kojih sam napravio spisak za anketu...
sinuhe

#5 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by sinuhe »

Jovi bi pola mandata proslo u objasnjavanju dobrovoljacke.
JoseMujica

#6 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by JoseMujica »

Peđa K. je na svojoj temi spomenuo da je i Bogić bio jedno od imena o kojima se pričalo
sema911

#7 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by sema911 »

gosp Jovan Divjak legenda neki dan trola pretrpan guzva haos ulazi gosp. sa malim djetetom on ustaje da ovo dvoje mogu sjest,.
na izlazu iz trole na dobrinji oslovi ga neki gosp. sa druze generalee a on kroz smjehh general je u penziji sada samo drug
VjecitiStudent

#8 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by VjecitiStudent »

Mozda bi bilo dobro napisati i sta sve ocekujemo od novog gradonacelnika.

Ja imam samo dva skromna zahtjeva:
1. Da skloni sve sramotne jumbo plakate koje je postavila gradska uprava pod Behmenom,
2. Da ukoliko se u sljedece tri godine ne promijeni opseg djelovanja gradske uprave, na nacin da postane istinska gradska uprava sa odgovarajucim obavezama, budzetom, itd., da u cetvrtoj godini pokrene inicijativu za njeno ukidanje.
palermo

#9 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by palermo »

kakav Jovo, neće Mile dati da se Jovo izabere.

Moj tip je Tatjana.....uostalom vidite i sami koliko je SDP gender sensible....mijenjaju zakone zbog toga.
valterbranisarajevo

#10 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

VjecitiStudent wrote:Mozda bi bilo dobro napisati i sta sve ocekujemo od novog gradonacelnika.

1. Da skloni sve sramotne jumbo plakate koje je postavila gradska uprava pod Behmenom,
2. Da ukoliko se u sljedece tri godine ne promijeni opseg djelovanja gradske uprave, na nacin da postane istinska gradska uprava sa odgovarajucim obavezama, budzetom, itd., da u cetvrtoj godini pokrene inicijativu za njeno ukidanje.
Slažem se...napišite šta očekujete od novog gradonačelnika i naravno zašto mislite da bi kandidat za koga ste glasali bio najbolji izbor! :thumbup:
Last edited by valterbranisarajevo on 12/11/2012 12:07, edited 1 time in total.
suncandan

#11 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by suncandan »

Moj tip je Semiha :D :D :D :D ...kako je samo divnu frizuru imala.....
JoseMujica

#12 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:Mozda bi bilo dobro napisati i sta sve ocekujemo od novog gradonacelnika.

:thumbup:
Skijaš

#13 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by Skijaš »

Jovo, pa Tatjana, pa Stjepan

To za crva Bakira shvatam kao zajebanciju. Jer ipak, nismo toliko propali.
VjecitiStudent

#14 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by VjecitiStudent »

No uzalud nam trud, sta god mi ovdje pisali, SDP ce opet pobrinuti da u gradonacelnicku fotelju postavi najgoreg moguceg kandidata.
Država

#15 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by Država »

3.) Da mu uposleni počnu nešto raditi umjesto što po cijele dane provode na Facebook-u,

.. Jbt, čak mi je i Semiha bila bolja od ovih sada...

Semkaaaaa, vraaaatiiii seeee...
dječak sa šibicama

#16 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by dječak sa šibicama »

Od ponudjenih Tatjana Ljujic, jer znam da nece :D

Zena koja se ne plasi Lagumdziji reci sve sto mu se treba reci, a on je i dalje drzi kao nositelja liste u starom gradu (ne sto je voli, vec sto mu treba). Po meni dovoljno za respekt.
niko poseban

#17 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by niko poseban »

Hahaha Bakir Hadžiomerović.....hahaha,ismijah se pravo. :-D
valterbranisarajevo

#18 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Od novog gradonačelnika prije svega očekujem borbu za vraćanje nadležnosti i prihoda koje su gradu bezobzirno otete od strane kantona. Tek tada mu mogu isporučiti spisak svojih želja – a spisak je baš dugačak.

Po meni kandidat za gradonačelnika mora imati karizmu i viziju, baš kao što je imao pokojni Emerik Blum, osoba koju bi ja vrlo rado klonirao i posatvio na to mjesto..ali pošto to nije moguće onda je moj favorit Jovan Divjak. On definitivno ima karizmu – može izaći pred kamere i pozvati narod: „hajmo uraditi to i to za naš grad“. Mislim da bi odziv bio veliki. ne voza se autima nego šeta i stalno je prisutan na ulicama sarajeva gdje može detektovati probleme koje treba rješavati... Da li ima viziju, prvenstveno razvoja grada, vidjećemo ako bude izabran. O onome što za što ga optužuju..o tome smo već puno pričali dok je bio u Beču.. Ako je kome mogao pomoći u ratu pomogao je, a odmogao sigurno nije nikome, a ove laži koje dolaze iz one iste kuhinje zvane „lavovi u pionirskoj“ to je bljak i nije vrijedno komentara.

E kada smo već kod rata baš bi njegovo ponašanje bila jedna velika preporuka za tu funkciju. Jedino je njegova kancelarija uvijek bila otvorena 24 sata za obične građane..Ako treba organizovati evakuaciju nekog ranjenika, naći lijek za trudnicu, hranu za majku čiji je sin mjesecima na liniji. Tu je uvijek bio na raspolaganju Jovo. Ja očekujem da bi on i kao gradonačelnik bio na usluzi svima, a ne bi se otuđio kao što to rade mnogi kada budu izabrani na neku funkciju. Imali bi u ovom gradu vrata na koja uvijek možemo pokucati.

Zašto nisam stavio Bogića? Ja stvarno nisam nigdje u medijima našao da ga spominju kao kandidata, a i njegovo sadašnje zdravstveno stanje mi baš ne daje nadu da bi se on upustio u tu avanturu. Međutim, da je on popularan kod Sarajlija odnosno da ima karizmu - to sigurno,a i bogato političko iskustvo kojim bi mogao pomoći razvoju našeg grada....Šteta...
Paranoid

#19 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by Paranoid »

VjecitiStudent wrote:No uzalud nam trud, sta god mi ovdje pisali, SDP ce opet pobrinuti da u gradonacelnicku fotelju postavi najgoreg moguceg kandidata.
Predvidjam u skorije vrijeme da će se ponovo otvoriti i rasplamsati priča oko "Dobrovoljačke" u režiji "slučajnog prolaznika i Miće kako bi se izvršio pritisak da general Jovo sam odstupi od kandidature na mjesto gradonačelnika..

Umal zaboravih da će tu priču pomno pratit i avaz...radi dokumentacije srbijanskok pravosudja..

Fujjj
VjecitiStudent

#20 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by VjecitiStudent »

valterbranisarajevo wrote:Od novog gradonačelnika prije svega očekujem borbu za vraćanje nadležnosti i prihoda koje su gradu bezobzirno otete od strane kantona. Tek tada mu mogu isporučiti spisak svojih želja – a spisak je baš dugačak.

Po meni kandidat za gradonačelnika mora imati karizmu i viziju, baš kao što je imao pokojni Emerik Blum, osoba koju bi ja vrlo rado klonirao i posatvio na to mjesto..ali pošto to nije moguće onda je moj favorit Jovan Divjak. On definitivno ima karizmu – može izaći pred kamere i pozvati narod: „hajmo uraditi to i to za naš grad“. Mislim da bi odziv bio veliki. ne voza se autima nego šeta i stalno je prisutan na ulicama sarajeva gdje može detektovati probleme koje treba rješavati... Da li ima viziju, prvenstveno razvoja grada, vidjećemo ako bude izabran. O onome što za što ga optužuju..o tome smo već puno pričali dok je bio u Beču.. Ako je kome mogao pomoći u ratu pomogao je, a odmogao sigurno nije nikome, a ove laži koje dolaze iz one iste kuhinje zvane „lavovi u pionirskoj“ to je bljak i nije vrijedno komentara.

E kada smo već kod rata baš bi njegovo ponašanje bila jedna velika preporuka za tu funkciju. Jedino je njegova kancelarija uvijek bila otvorena 24 sata za obične građane..Ako treba organizovati evakuaciju nekog ranjenika, naći lijek za trudnicu, hranu za majku čiji je sin mjesecima na liniji. Tu je uvijek bio na raspolaganju Jovo. Ja očekujem da bi on i kao gradonačelnik bio na usluzi svima, a ne bi se otuđio kao što to rade mnogi kada budu izabrani na neku funkciju. Imali bi u ovom gradu vrata na koja uvijek možemo pokucati.

Zašto nisam stavio Bogića? Ja stvarno nisam nigdje u medijima našao da ga spominju kao kandidata, a i njegovo sadašnje zdravstveno stanje mi baš ne daje nadu da bi se on upustio u tu avanturu. Međutim, da je on popularan kod Sarajlija odnosno da ima karizmu - to sigurno,a i bogato političko iskustvo kojim bi mogao pomoći razvoju našeg grada....Šteta...
:thumbup:
A dok se ovlasti ne vrate, neka za pocetak popravi stetu koju je napravio prethodnik.
valterbranisarajevo

#21 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Mi ovdje imamo apsurdnu situaciju da Tadić, Košarac i ostali trubači non stop trube o dva paralelna grada- kako oni kažu „Istočno i Federalno“ Sarajevo te kako njih apsolutno nije briga šta se dešava u „federalnom“..ali onda razne situacije kao što je izbor gradonačelnika pokazuju da ih itekako interesuje..

Međutim, nije mi namjera da na ovoj temi favorizujem nijednog kandidata, pa više neću komentarisati nikoga pojedinačno.
valterbranisarajevo

#22 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

U arhivi sam uspio naći samo finale ankete iz 2008. Počeli smo sa nekih 15 kandidata, bilo je mislim 5 krugova i na kraju smo dobili...

http://www.klix.ba/forum/gradonacelnik- ... 56275.html
madner

#23 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by madner »

Zasto bi se vracali nadleznosti kada se granice kantona poklapaju sa granicama adminstrativne jedinice Grada Sarajeva prije rata u Federaciji?

Sta je poenta?
JoseMujica

#24 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by JoseMujica »

Jovan Divjak: Ja gradonačelnik? Ha ha ha...

Ja gradonačelnik? Ha ha ha... – komentirao je za portal ..........ba Jovan Divjak spekulacije da će biti kandidovan za gradonačelnika Sarajeva.

Za gradonačelnika Sarajeva zasad je oficijelno nominiran Stjepan Kljuić. Njega je predložila Socijaldemokratska unija (SDU), a podržala i Stranka demokratske akcije (SDA)

Naime, tokom vikenda su se u medijima pojavili navodi kako će političko partnerstvo, koje okuplja Našu stranku, Savez za bolju budućnost (SBB) i Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine (SDPBiH), za gradonačelnika Sarajeva predložiti Divjaka, legendarnog generala Armije RBiH i, danas, borca za bolje obrazovanje u našoj zemlji.

Šta će Naša stranka zahtijevati od SDP-a i SBB-a?

Divjak za naš portal otkriva kako ga zasad niko nije kontaktirao, niko ga nije pitao za to niti s njim razgovarao. On je mišljenja kako je riječ, vjerovatno, „samo o običnoj, političkoj propagandi“.

Na naše pitanje – a šta ukoliko ga pozovu za ovu kandidaturu – odgovara, uz napomenu kako „dugo nije čuo ništa smješnije“: „Ja nemam kapacitete da budem na tako visokoj dužnosti.“

Kako doznajemo, tokom pregovara triju, gore navedenih stranaka, pojavila su se još i imena Tatjane Ljujić-Mijatović i Bogića Bogičevića; inače, Ljujić-Mijatović i Bogićević su pobijedili na forumskoj anketi SDP-a za sarajevskog gradonačelnika, pred izbore 2008.

Istovremeno su se na vijest o kandidaturi Divjaka obrušile organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, s područja oko Sarajeva. Lider ove asocijacije iz Istočnog Sarajeva Mirko Vranić ističe da je "taj čovjek napravio toliko zla Srbima da to istorija neće zapamtiti".
dobro je Jovo reko propagandna ložiona pa će izabrati nekog stranačkog, propalog nehljeba, ko i do sada :x
VjecitiStudent

#25 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Zasto bi se vracali nadleznosti kada se granice kantona poklapaju sa granicama adminstrativne jedinice Grada Sarajeva prije rata u Federaciji?

Sta je poenta?
Moze i to, samo onda treba ukinuti gradsku upravu, a premijera kantonalne vlade treba zvati i gradonacelnikom.
Postojece stanje je obicno bacanje para, za koje nam nije kriv ni Dayton ni Dodik, vec mi sami.
Locked