Volila/o bih da mi neko podjeli svoja iskustva ako ima sa njima,jer lijepo bi bilo da se upozore i drugi ljudi o njihovim radovima i sačuvaju se,jer vremena su teška a svaka je marka vrijedna koja je pošteno zarađena.Hvala vam unaprijed
Gradnja Projekt d.o.o
-
elvirelvir
#1 Gradnja Projekt d.o.o
Interesuje me da li je ko imao iskustva rada sa ovom firmo " Gradnja Projekt d.o.o".Meni su radili radove i mogu reći da nije da sam razočaran/a nego i više od toga.Prvo što su podizvođači,drugo što lupaju cijene samo tako a treće što napišu na predračunu jedne stvari a rade druge,bilo je situacija da se slučajem vidile neke stvari da nisu rađene kako su dogovorene pa se ispostavilo kao nije bilo moguće tako nego je moralo drugačije a problem je što je to drugačije u njihovu korist odnosno platiš im jedno a rade ti jeftinije i nisu pokušali obavjestiti a kamo šta drugo.Drugo što vlasnici Vuk Muradif i Janković taj neki daju različite cijene,jedan jedno drugi drugo,znači i oni sami kako kome daju.Što se majstora tiče neki su dobri bili a neki i katastrofa,ono što se mora to je angažovati i platiti osobu koja će sve njih pratiti a to je posao firme Gradnja Projekt da investitora obavjeste o svemu međutim oni šute izgleda pa ako prođe prođe.
Volila/o bih da mi neko podjeli svoja iskustva ako ima sa njima,jer lijepo bi bilo da se upozore i drugi ljudi o njihovim radovima i sačuvaju se,jer vremena su teška a svaka je marka vrijedna koja je pošteno zarađena.Hvala vam unaprijed
- drunken tiger
#2 Re: Gradnja Projekt d.o.o
Svaka čast na upozorenju, ali sada će te odmah pitati koja te firma platila da to napišeš, jer kod nas se uvijek traži skriveni motiv...nažalost.
-
elvirelvir
#3 Re: Gradnja Projekt d.o.o
Ma vjeruj da nema ko plaćati na upozorenju jer to nije firma velikog obima da bih se konkurencija mogla brinuti.Malo sam citao po forumu o njima i na par mjesta sam nasao nezadovoljstvo drugih ljudi.Iskreno nisam znao/la kako su se cijene kretale dok nisu dali svoj račun.Poslije njih su drugi majstori morali doci da preprave par stvari.Ja vjeruj mi postavljam samo pitanje da vidim kako ko ima iskustva sa njima,da li je jos neko radio.Jer toliko zivaca je izgubljeno od prvog dana.Prvi paušalni predračun je bio primamljiv i ono nikada ni očekivati čovjek ne može da će to ići u fulu od hiljade km što je trebalo biti u mom slučaju.Samo te navuku predračun i uzmu posao da bi kasnije drugu cijenu dali.I kada kasnije čovjek pita nešto tako drsko jedan od njih odgovara da ono kao da te napada,ali iskreno svako gleda da ga niko ne pali " po ušima".I onda dođu nakon toga firme da završe radove i ono koliko su rekli tako je i bilo,laserski sve premjereno i marke ni manje ni vise uzeli nisu kao što su rekli,dok je kod ovih oscilacija bilo do par hiljada km od prvog predračuna.Naravno da svako treba da shvati da je predračun ipak predračun ali mislim to dokazuje meni samo kako oni to olahko gledaju.drunken tiger wrote:Svaka čast na upozorenju, ali sada će te odmah pitati koja te firma platila da to napišeš, jer kod nas se uvijek traži skriveni motiv...nažalost.
- Altsa
#4 Re: Gradnja Projekt d.o.o
ne znam zasto lazes, vjerojatno ti to znas sam. ni Muradif ni taj drugi kojeg ti navodis ne mogu dati razlicite cijene vec je samo validno ono sto dobijes na papiru tj. na predracunu/ponudi oni mogu dati samo procjenu koja se ne mora podudarati. dobio ponudu od jos jedne firme koja mi je bila skoro duplo skuplja i koja mi je odokativno rekla kolko ce to kostati (nikakv predracun), bas onako ozbiljno. meni su radili renoviranje stana i dobio sam prvo ponudu/predracun od njih u kojoj je bila navedena cijena sve od saltera do cigle po komadu do njihovih ruku za rad. tacno navedeno u fening. plan rada u potpunosti ispostovali i pridrzavali ga se. na kraju dobio racun koji je bio malo drugaciji jer sam u toku radova dodavao neke stvari koje nisu planirane kada se pravio predracun ali sve dodato na racun i jasno i precizno navedeno. nikakve zivce nisam gubio jer je sve radeno kako treba. jedina zamjerka je upucena molerima koji su poprilicno spori i njih nikome ne preporucujem ali oni su mogu izuzeti iz radova.cuj par hiljada razlika, pa koga ti ovde zahebavas majke ti !!!elvirelvir wrote:Interesuje me da li je ko imao iskustva rada sa ovom firmo " Gradnja Projekt d.o.o".Meni su radili radove i mogu reći da nije da sam razočaran/a nego i više od toga.Prvo što su podizvođači,drugo što lupaju cijene samo tako a treće što napišu na predračunu jedne stvari a rade druge,bilo je situacija da se slučajem vidile neke stvari da nisu rađene kako su dogovorene pa se ispostavilo kao nije bilo moguće tako nego je moralo drugačije a problem je što je to drugačije u njihovu korist odnosno platiš im jedno a rade ti jeftinije i nisu pokušali obavjestiti a kamo šta drugo.Drugo što vlasnici Vuk Muradif i Janković taj neki daju različite cijene,jedan jedno drugi drugo,znači i oni sami kako kome daju.Što se majstora tiče neki su dobri bili a neki i katastrofa,ono što se mora to je angažovati i platiti osobu koja će sve njih pratiti a to je posao firme Gradnja Projekt da investitora obavjeste o svemu međutim oni šute izgleda pa ako prođe prođe.
-
elvirelvir
#5 Re: Gradnja Projekt d.o.o
Tvoje licno misljenje ako mislis da lazem i tebi je samo jasno sto tako mislis.Altsa wrote:ne znam zasto lazes, vjerojatno ti to znas sam. ni Muradif ni taj drugi kojeg ti navodis ne mogu dati razlicite cijene vec je samo validno ono sto dobijes na papiru tj. na predracunu/ponudi oni mogu dati samo procjenu koja se ne mora podudarati. dobio ponudu od jos jedne firme koja mi je bila skoro duplo skuplja i koja mi je odokativno rekla kolko ce to kostati (nikakv predracun), bas onako ozbiljno. meni su radili renoviranje stana i dobio sam prvo ponudu/predracun od njih u kojoj je bila navedena cijena sve od saltera do cigle po komadu do njihovih ruku za rad. tacno navedeno u fening. plan rada u potpunosti ispostovali i pridrzavali ga se. na kraju dobio racun koji je bio malo drugaciji jer sam u toku radova dodavao neke stvari koje nisu planirane kada se pravio predracun ali sve dodato na racun i jasno i precizno navedeno. nikakve zivce nisam gubio jer je sve radeno kako treba. jedina zamjerka je upucena molerima koji su poprilicno spori i njih nikome ne preporucujem ali oni su mogu izuzeti iz radova.cuj par hiljada razlika, pa koga ti ovde zahebavas majke ti !!!elvirelvir wrote:Interesuje me da li je ko imao iskustva rada sa ovom firmo " Gradnja Projekt d.o.o".Meni su radili radove i mogu reći da nije da sam razočaran/a nego i više od toga.Prvo što su podizvođači,drugo što lupaju cijene samo tako a treće što napišu na predračunu jedne stvari a rade druge,bilo je situacija da se slučajem vidile neke stvari da nisu rađene kako su dogovorene pa se ispostavilo kao nije bilo moguće tako nego je moralo drugačije a problem je što je to drugačije u njihovu korist odnosno platiš im jedno a rade ti jeftinije i nisu pokušali obavjestiti a kamo šta drugo.Drugo što vlasnici Vuk Muradif i Janković taj neki daju različite cijene,jedan jedno drugi drugo,znači i oni sami kako kome daju.Što se majstora tiče neki su dobri bili a neki i katastrofa,ono što se mora to je angažovati i platiti osobu koja će sve njih pratiti a to je posao firme Gradnja Projekt da investitora obavjeste o svemu međutim oni šute izgleda pa ako prođe prođe.
Sto se tice predracuna usmenim razgovorom i jedan drugi su mi dali razlicite cifre dok ( nakon mojeg prigovora u cemu je tazlika) su kasnije to izmjenili i na papir predocili uz konacnu cifru.
Za razliku kod tebe meni je se krajnja cifra mijenjala ( bez mojih dodatnih zahtjeva,nego samo ono sto pise na papiru).
Ne znam ko si ti a mozda i ih i pravdas jer je u tvom vlasitom interesu
Jednu gresku ogromnu sam na pocetku uradio koji sam na kraju ispravio a to je da sam angazovao nadzornog organa koji je uspostavio odstupanja od dogovora i kada sam upitao " doticne vlasnike" zasto se odstupalo odgovor je bio " nije moglo drugacije" a cudno da nije moglo jer je islo u njihovu korist odnosno njima je bila usteda materijala a sve sto sam morao dodatno kupiti i platiti odmah su mr zvali..hmmm.
Koga ti to pokusavas stiti " majke ti".
Nisam jedini koji se zali na njih na tvoju zalost.
-
Neformalno
#6 Re: Gradnja Projekt d.o.o
Nazalost, opisana situacija je sve prisutnija i prisutnija u bih....
Ponude/predracuni se daju samo da bi se posao dobio, konacno stanje se razlikuje nevjerovatno, i naravno uvijek je zakinut korisnik....
Jedini nacin da se zastiti jeste potpisivanje ugovora sa izvodjacem radova,prije pocetka, uz pozivanje na predracun.
Nazalost, to je lekcija za ubuduce, najjeftinije nije bas ni najisplativije....
Ponude/predracuni se daju samo da bi se posao dobio, konacno stanje se razlikuje nevjerovatno, i naravno uvijek je zakinut korisnik....
Jedini nacin da se zastiti jeste potpisivanje ugovora sa izvodjacem radova,prije pocetka, uz pozivanje na predracun.
Nazalost, to je lekcija za ubuduce, najjeftinije nije bas ni najisplativije....
- vjesticanametli
#7 Re: Gradnja Projekt d.o.o
vi ko da ste od juce sto bi rekli nasi ljudovi..... sva lova u graĐŽevini se ubija na dodatnim radovima tj. tim nije moglo drugacije radovima
da ti nisi moj komsija koji renovira stan
da hoces vise probusit sta imas zlo nam je u ulazu 
- dječak sa šibicama
#8 Re: Gradnja Projekt d.o.o
Prije par godina radili fasadu na kuci, angazirali Besic kompaniju, cijena ovisna o kvaliteti materijala uglavnom najskuplji je bio ja mislim Rofix, srednja cijena Baumit, najjeftiniji Jub... uzmemo Baumit a oni dodju i pocnu istovarati Jub, rekoh to nije po predracunu, radnici pocnu onu pricu "pa isto je to, nema veze".
Ako je isto, zasto onda ove druge naplacujete skuplje. Tovari nazad, i dovezi materijal koji smo se dogovorili.
Njih uvijek treba pratiti, vole oni podvaliti, svi.
Ako je isto, zasto onda ove druge naplacujete skuplje. Tovari nazad, i dovezi materijal koji smo se dogovorili.
Njih uvijek treba pratiti, vole oni podvaliti, svi.
-
Dzontra_Volta
#9 Re: Gradnja Projekt d.o.o
Ovo je tačno. Prvo u BiH ne postoji firma, da je ne znam na kako dobrom glasu, a da radnicima možeš prepustiti da rade i da ti u međuvremenu luftaš i nadaš se da će sve biti u redu. Uvijek moraš biti prisutan, a ako se ne razumiješ u radove onda angažuješ arhitektu ili nekog prijatelja/kolegu koji se razumije i kome ne mogu prodavati folove da nešto ne može drugačije. Taj arhitekta bi te u svakom slučaju koštao manje nego tih naknadnih par hiljada koje si morao platiti. Naravno da bi bilo logično da tražiš "stručnu pomoć" i prilikom odabira radova (da ne govorimo o puno boljim projektnim rješenjima). Ali ljudi kod nas samo da im je uštedjeti, pa na kraju ispadne skuplja pita od tepsije, i još plaćaš dodatno drugu firmu da ti to popravlja.vjesticanametli wrote:vi ko da ste od juce sto bi rekli nasi ljudovi..... sva lova u graĐŽevini se ubija na dodatnim radovima tj. tim nije moglo drugacije radovima![]()
![]()
- Danguba
#10 Re: Gradnja Projekt d.o.o
Rijetko kada sam imao problema sa firmama i majstorima.
Prije svakog posla popijemo ka/f/h/vu i do u detalje utanacimo posao. Ja objasnim sta ja hocu i kako sam zamislio, on objasni kako ONI to rade. Odmah nesuglasice rijesimo i idemo dalje.
Osnovno pravilo je ''ne davati pare unaprijed''. Moze samo onoliko koliko je izvedeno radova ili kupljeno materijala.
Obavezno je prisustvo nekoga ko se razumije u te poslove inace dolazi do ''fusha'' ili se neke stvari na drugaciji nacin urade a koji nije po struci i kvalitetu. (Sve je drugacije na zapadu. Svako radi svoj posao kako najbolje zna i kako nalazu standardi tako da ti niko ne treba jer sama firma odgovara za sve eventualne stete koje su nastale nestrucnim radom).
Sa svim majstorima sam i na kraju popio kafu, zahvalio se na razumijevanju, pocastim ih i sa svima sam u dobrim kontaktima.
Moras im jednostavno dati do znanja da se razumijes u te stvari(ili da ces nekoga angazovati) i nema promasaja.
p.s. dolazi mi jedan keramicar da vidi postavljanje plocica na terasu. mlati on o nekim padovima(koji su vec uradjeni), o izvlacenju cokla, premazima...i lupi cijenu 20km/m2. ja se nasmijao i pokazao mu izlaz. sutra dolazi momak i u pet minuta se dogovorimo sta ja zelim a kako ce on uraditi. duplo jeftiniji a ja zadovoljan. jos ga castio.
Prije svakog posla popijemo ka/f/h/vu i do u detalje utanacimo posao. Ja objasnim sta ja hocu i kako sam zamislio, on objasni kako ONI to rade. Odmah nesuglasice rijesimo i idemo dalje.
Osnovno pravilo je ''ne davati pare unaprijed''. Moze samo onoliko koliko je izvedeno radova ili kupljeno materijala.
Obavezno je prisustvo nekoga ko se razumije u te poslove inace dolazi do ''fusha'' ili se neke stvari na drugaciji nacin urade a koji nije po struci i kvalitetu. (Sve je drugacije na zapadu. Svako radi svoj posao kako najbolje zna i kako nalazu standardi tako da ti niko ne treba jer sama firma odgovara za sve eventualne stete koje su nastale nestrucnim radom).
Sa svim majstorima sam i na kraju popio kafu, zahvalio se na razumijevanju, pocastim ih i sa svima sam u dobrim kontaktima.
Moras im jednostavno dati do znanja da se razumijes u te stvari(ili da ces nekoga angazovati) i nema promasaja.
p.s. dolazi mi jedan keramicar da vidi postavljanje plocica na terasu. mlati on o nekim padovima(koji su vec uradjeni), o izvlacenju cokla, premazima...i lupi cijenu 20km/m2. ja se nasmijao i pokazao mu izlaz. sutra dolazi momak i u pet minuta se dogovorimo sta ja zelim a kako ce on uraditi. duplo jeftiniji a ja zadovoljan. jos ga castio.
- JThomas
#11 Re: Gradnja Projekt d.o.o
samo ne možeš sjediti kod kuće i nadati se da će sve biti u redu, to dovodi do pogubnih rezultata. isto kao što ne možeš otvoriti kafanu i pustiti konobare da rade dok ti sjediš kod kuće.