Gradjevinski cjenovnik

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
valter.ba

#1 Gradjevinski cjenovnik

Post by valter.ba »

Molio bih sve one koji su u folu sa ovom prblematikom da mi daju savjet vezano za jedan gradjevinski poduhvat :D Naime zelim da radim nadogradnju sprata na osobnoj kucici pa me zanima kakve su cjene gradjevinskog materijala u odnosu na proslu godinu (jeftinije-skuplje), gdje su najpovoljnije cjene gradjevinskog materijala ukljucujuci krovnu konstrukciju isl.?
Znam da jos nije gradjevinska sezona ali dobra priprema je pola posla :D Ah da, ako neko ima informaciju koliko me moze izaci ova zahebancija po kvadratu, standardni kvalitet, bilo bi jako korisno.
Hvala unaprijed :-)
Miki123

#2 Re: Gradjevinski cjenovnik

Post by Miki123 »

Cijene su niže.. preporučio bih IGM Visoko.
valter.ba

#3 Re: Gradjevinski cjenovnik

Post by valter.ba »

Hvala Miki,ocigledno da je gradjevinska sezona daleko pa ni ostali nemaju jos informacija ili niko nema namjeru da gradi ove godine :D :D :D
Compact

#4 Re: Gradjevinski cjenovnik

Post by Compact »

valter.ba wrote:Hvala Miki,ocigledno da je gradjevinska sezona daleko pa ni ostali nemaju jos informacija ili niko nema namjeru da gradi ove godine :D :D :D
Kako da ne prijetelju, u velikim sam brigama koga odabrati od građevinskih firmi. Da ti sada ne objašnjavam šta gdje i kako, to možemo na pp, razmišljam, naravno nakon razgovora sa njima, Mipro, Vranica, Merkez Novi Travnik, i najvjerovatnije Mimar Cazin!
Maraschino

#5 Re: Gradjevinski cjenovnik

Post by Maraschino »

valter.ba wrote:Molio bih sve one koji su u folu sa ovom prblematikom da mi daju savjet vezano za jedan gradjevinski poduhvat :D Naime zelim da radim nadogradnju sprata na osobnoj kucici pa me zanima kakve su cjene gradjevinskog materijala u odnosu na proslu godinu (jeftinije-skuplje), gdje su najpovoljnije cjene gradjevinskog materijala ukljucujuci krovnu konstrukciju isl.?
Znam da jos nije gradjevinska sezona ali dobra priprema je pola posla :D Ah da, ako neko ima informaciju koliko me moze izaci ova zahebancija po kvadratu, standardni kvalitet, bilo bi jako korisno.
Hvala unaprijed :-)
malo informacija za bilo kakav konkretan odgovor :wink:

dimenzije kuce, koje materijale namjeravas koristiti, je li u potpunosti novi krov sa pokrovom... :?:

mnogo materijala je jeftinije u odnosu na proslu godinu (zeljezo 100%,), rezana gradja, cement,...

vrlo malo materijala je skuplje a mnogi drze istu cijenu u odnosu na proslu gr. sezonu

prvo nadji nekoga da to isprojektuje, napravi predracun radova pa tek onda mozes traziti izvodjaca i razgovarati o konkretnim stvarima

sretno
Post Reply