Dakle naveli su mi da
1. kopiram 5 primjeraka urbanističke i 5 primjeraka katastarskog izvoda i odnesem u Zavod za izgradnju KS kod centralnog (III sprat) i tamo dobijem nekih 5 primjeraka instalacija zgrade (radi se prenamjena prostora)
Potom ih valjda u opštini ovjerim, i idem u BHTelecom, Elektroprivredu i komunalno da mi daju načelne saglasnosti.
Moze li neko potvrditi jel ovo pravilan put, koliko kosta koja saglasnost i koliko se ceka?
2. Potom uplatim neke naknade (renta, koristenje i uredjenje). Meni je sracunao covjek oko 60KM/m2 sve. Medjutim kao oslobodjen ako sam pripadnik ARBIH (a jesam) ali sve ovo ide preko supruge jer je na njoj stan. Da li se moze podnijeti zahtjev u ovom slucaju i sta sve treba, ako je neko peglanje i upitan ishod da preskocim, nisu male pare ali zivci nemaju cijenu.
Ovo preskocite, nasao sam:
http://www.novigradsarajevo.ba/stream/s ... hp?pid=131
Katastrofa, hvala nam sto smo nekad bili u ARBIH-12 papira!!
3. Onda jos uplatim 1% od vrijenosti investicije (posto je adaptacija nije neka cifra 5-6.000KM, kao napisem izjavu a oni na osnovu toga obracunaju, nema komisija i sl.)
4. Potom odem u Sanitarnu inspekciju sa projektom da mi izdaju sanitarnu dozovlu (jel samo ovo treba, i koja je cifra kojom barataju)
5. Onda isto ovo samo u neku firmu kod Bosmala (Proming) radi dozvole o zastiti na radu
Valjda sam sve naveo
Hvala unaprijed svima ko je ovo vec prosao a cini mi se trnovit put je do dobijanja gradjevinske, pa jos upotrebna ako se ne varam..ufff