Gradjevinarstvo-punjenje dzepova kod cigle

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
gamer121

#1 Gradjevinarstvo-punjenje dzepova kod cigle

Post by gamer121 »

Pozdrav svima...
Imam pitanje kod zidanja cigle...
Nabavio sam cazin ciglu,i poceo je majstor da reda tu ciglu i kao sto je poznato ove nase cigle imaju kada ih stavimo jednu do druge imaju "dzepove",one rupe vece izmedju njih,pa pitam da li njih treba popunjavati malterom ili ne?
Jedni kazu da treba a jedni da ne treba pa koje je vase misljenje? Bojim se ako ih ostavim nepopunjene kroz njih prolazi vjetar pa et problema.
Sta da radim?
kema

#2 Re: Gradjevinarstvo-punjenje dzepova kod cigle

Post by kema »

gamer121 wrote:Pozdrav svima...
Nabavio sam cazin ciglu,i poceo je majstor da reda tu ciglu i kao sto je poznato ove nase cigle imaju kada ih stavimo jednu do druge imaju "dzepove",one rupe vece izmedju njih,pa pitam da li njih treba popunjavati malterom ili ne?
Jedni kazu da treba a jedni da ne treba pa koje je vase misljenje? Bojim se ako ih ostavim nepopunjene kroz njih prolazi vjetar pa et problema.
Sta da radim?
ako misliš odmah raditi fasadu možeš i bez popunjavanja maltera,a ako nećeš i nije ti žao maltera onda popuni
ja sam kod sebe popunio iako sam odmah i fasadu radio
pusti priču tih majstora koji kažu da ne treba....valjda ih to usporava u radu,pa zato tako govore
gamer121

#3 Re: Gradjevinarstvo-punjenje dzepova kod cigle

Post by gamer121 »

kema wrote:
gamer121 wrote:Pozdrav svima...
Sta da radim?
ako misliš odmah raditi fasadu možeš i bez popunjavanja maltera,a ako nećeš i nije ti žao maltera onda popuni
ja sam kod sebe popunio iako sam odmah i fasadu radio
pusti priču tih majstora koji kažu da ne treba....valjda ih to usporava u radu,pa zato tako govore
I meni nije bilo nama logike kako da tolike rupe ostaju prazne pa sam ih poceo popunjavati za majstorom i meni je majstor rekao kao potrosit ces duplo vise maltera ono ovo a ja sam poceo popunjavat ipak sta mi je to vise 200 km u vrh glave i to je to,nije to samo zbog vjetra nego ona i daje potrebnu cvrstinu,povezanost... :-D
Danguba

#4 Re: Gradjevinarstvo-punjenje dzepova kod cigle

Post by Danguba »

Neka on napravi kako treba fugu a dzepove ne popunjaji.
I zrak je izolacija. :wink:
sunceKOtepsija

#5 Re: Gradjevinarstvo-punjenje dzepova kod cigle

Post by sunceKOtepsija »

majstor zagovara tzv slobodno zidarstvo
KB9

#6 Re: Gradjevinarstvo-punjenje dzepova kod cigle

Post by KB9 »

kakvog si ti majstora uzeo kad ga na forumu moras provjeravat :lol:
gamer121

#7 Re: Gradjevinarstvo-punjenje dzepova kod cigle

Post by gamer121 »

KB9 wrote:kakvog si ti majstora uzeo kad ga na forumu moras provjeravat :lol:
Ma pusti dosta mi je moje muke prije neg sto cem opoceti zidati kaze ako oces da ustedis ozidaj prvi sprat kvadrom,mada je radio do penzije u sloveniji ali de a i komsija mi i radi to kao jeftino ili tako nesto...
Ma sta bi xd
Post Reply