Pozdrav korisnici foruma,
Jedan od prijatelja gradi kucu u Bosni i zeli da mu napravim 3D Model tako da ima neku ideju kako bi to izgledalo prije nego sto angazira licenciranog arhitektu ili kako to vec ide u Bosni jer ja ne znam zakon.
Sada moje pitanje je da li negdje postoji zapisnik o nekom gradjevinarskom kodu kao sto je IBC Code. Ja ne znam ni visinu zidova, niti sirinu uzlaznih sprema unutranjih vrata itd. Sve sto sam nasla jesu neka pravila al ni jedno ne ide u detalje koji meni trebaju.
Unaprijed hvala,
Frustrirani Revit Drafter
Gradjevinarski kod Bosne i Hercegovine
-
mali jomu
#2 Re: Gradjevinarski kod Bosne i Hercegovine
Po meni... prvo napravi 3d model po tebi kako ti poznas, znas, zelis i hoces, onda odnesi arhitekti da po tvom 3d modelu napravi detaljan nacrt, usput ces sve saznati sta te interesuje, kako i sta...
ili da vam arhitekta po vasim zeljama posalje detaljnije nacrte... koje prilagodjavate dok ne budete zadovoljni da napravis 3d model,
ima tu koliko hoces svega i svacega... sve zavisi od vas i vasih zelja, i vasih mogucnosti dokle mozete ici i sve to realizovat, prvo su finansije itd... a zelje i htijenja se cesto ne mogu izvesti, mada mogu...
ili da vam arhitekta po vasim zeljama posalje detaljnije nacrte... koje prilagodjavate dok ne budete zadovoljni da napravis 3d model,
ima tu koliko hoces svega i svacega... sve zavisi od vas i vasih zelja, i vasih mogucnosti dokle mozete ici i sve to realizovat, prvo su finansije itd... a zelje i htijenja se cesto ne mogu izvesti, mada mogu...
-
Heller