Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
-
homar
#376 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Prateći komentare na ostalim temama, kao i ličnim informacijama koje posjedujem, najozbiljniji kandidat koji se može suprostaviti kandidatu SDA u općini Centar (Nedžad Ajnadžić) je Reuf Bajrović, kandidat GS,predsjednik stranke. Ove ujdurme kod DF-a, koketiranje sadašnjeg načelnika Dž.Bećirevića sa Nedžadom Ajnadžićem, kandidiranjem nekog turističkog piljara za načelnika općine Centar, govori o posrnuću DF-a.
-
putokaz1
#377 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
ma kakav IJFONhomar wrote:Prateći komentare na ostalim temama, kao i ličnim informacijama koje posjedujem, najozbiljniji kandidat koji se može suprostaviti kandidatu SDA u općini Centar (Nedžad Ajnadžić) je Reuf Bajrović, kandidat GS,predsjednik stranke. Ove ujdurme kod DF-a, koketiranje sadašnjeg načelnika Dž.Bećirevića sa Nedžadom Ajnadžićem, kandidiranjem nekog turističkog piljara za načelnika općine Centar, govori o posrnuću DF-a.
NS je hit
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#378 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
homar wrote:Prateći komentare na ostalim temama, kao i ličnim informacijama koje posjedujem, najozbiljniji kandidat koji se može suprostaviti kandidatu SDA u općini Centar (Nedžad Ajnadžić) je Reuf Bajrović, kandidat GS,predsjednik stranke. Ove ujdurme kod DF-a, koketiranje sadašnjeg načelnika Dž.Bećirevića sa Nedžadom Ajnadžićem, kandidiranjem nekog turističkog piljara za načelnika općine Centar, govori o posrnuću DF-a.
pitaj predsjednika stranke zbog čega se kandidirao ili konkretnije zbog koga
- Banksy
#379 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Zbog čega?
Kakva je jadna ponuda u Centru, razmišljam da za njega glasam...
- Ridjobrki
#380 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Čestitam, šta god da naprave u oktobru sad su već uspjeli Bihać isporučiti SDA.
Kandidiranjem Šuhreta Fazlića za načelnika uz SDP-ovog Hajrudina Havića i NS-ovog Edina Mašića, uz nekoliko stotina protestnih glasova čaršijskih zajebanata za Bubu cvjećara, SDA hladno uzima Bihać unatoč tome što je hapšenjem Emdžada Galijaševića taj grad serviran opoziciji na zicer.
Glasači SDA su prilično homogena ekipa bez obzira ko bio kandidat i ovo rasipanje na "ljevici" sad znači da SDA doslovno imenuje gradonačelnika, koga god da odaberu da zamjeni Galijaševića čija je kandidatura propala zbog "objektivne spriječenosti".
Kandidiranjem Šuhreta Fazlića za načelnika uz SDP-ovog Hajrudina Havića i NS-ovog Edina Mašića, uz nekoliko stotina protestnih glasova čaršijskih zajebanata za Bubu cvjećara, SDA hladno uzima Bihać unatoč tome što je hapšenjem Emdžada Galijaševića taj grad serviran opoziciji na zicer.
Glasači SDA su prilično homogena ekipa bez obzira ko bio kandidat i ovo rasipanje na "ljevici" sad znači da SDA doslovno imenuje gradonačelnika, koga god da odaberu da zamjeni Galijaševića čija je kandidatura propala zbog "objektivne spriječenosti".
-
mario001
#381 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
U centru Ajnadzic vec godinu dana radi kampanju, Becirevic se nije jako dugo pojavio u javnosti , a ovaj kreten hoda okolo i otvara neka gradilista, daje lovu.Banksy wrote:Zbog čega?
Sve je to odobrio aktuelni nacelnik, pitanje je kako i zbog cega, zasto to nije uradio za svog stranackog kolegu koji je kandidat za tu poziciju??
Na zalost varalica Ajnadzic ima najvise sansi za pobjedu, kad se to desi nek stavi neku plocu gdje se zahvaljuje Niksicu, Kamocaju, Vlastimiru, Rasidatu, Bukvi...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#382 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ali doslovno ista prica svugdje.
U Zenici od "desnih" kandidata pored SDA-ovog malajskog studenta i projekt menadzera u opskurnoj ageciji za lokalni ekonomski razvoj, ima samo Fudo Kasumovic
Ljevica ima jedno 5 kandidata
U Zenici od "desnih" kandidata pored SDA-ovog malajskog studenta i projekt menadzera u opskurnoj ageciji za lokalni ekonomski razvoj, ima samo Fudo Kasumovic
Ljevica ima jedno 5 kandidata
-
mario001
#383 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ridjobrki wrote:Čestitam, šta god da naprave u oktobru sad su već uspjeli Bihać isporučiti SDA.![]()
Havica???....Bivsi direktor Kantonalne bolnice???
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#384 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Sto Ajnadzica smatras varalicom?mario001 wrote:
U centru Ajnadzic vec godinu dana radi kampanju, Becirevic se nije jako dugo pojavio u javnosti , a ovaj kreten hoda okolo i otvara neka gradilista, daje lovu.
Sve je to odobrio aktuelni nacelnik, pitanje je kako i zbog cega, zasto to nije uradio za svog stranackog kolegu koji je kandidat za tu poziciju??
Na zalost varalica Ajnadzic ima najvise sansi za pobjedu, kad se to desi nek stavi neku plocu gdje se zahvaljuje Niksicu, Kamocaju, Vlastimiru, Rasidatu, Bukvi...
Ozbiljno pitam, ne znam covjeka uopste.
-
mario001
#385 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Pa zbog Grasa, zbog ZOI84.._BataZiv_0809 wrote:Sto Ajnadzica smatras varalicom?mario001 wrote:
U centru Ajnadzic vec godinu dana radi kampanju, Becirevic se nije jako dugo pojavio u javnosti , a ovaj kreten hoda okolo i otvara neka gradilista, daje lovu.
Ozbiljno pitam, ne znam covjeka uopste.
Cega god se uhvatio ili radio danas je na pragu stecaja, znam da je par topova za osnjezavanje platio 2.5 miliona maraka, o Grasu se manje vise sve zna.
Covjek je kriminalac od glave do pete, ako pobjedi i sami cete vidjeti na sta ce to liciti
- Capsicum
#386 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Zasto se ovo "isporucivanje" opstina SDA-u fakturise najcesce Gradjanskom savezu? Ako su tolika prijetnja, onda znaci da su predlozili dobre kandidate. Zasto onda druge lijeve stranke ne bi odustale od kandidiranja svojih kandidata, a sve u svrhu pobjede ljevice na izborima...Ridjobrki wrote:Čestitam, šta god da naprave u oktobru sad su već uspjeli Bihać isporučiti SDA.![]()
- Ridjobrki
#387 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Yup, taj. Stvar je u sljedećem, onako najkraće: Fazlić je trebao biti kandidat SDP-a ali je imao neki problem oko kandidature kojeg je trebao riješiti sa CIK-om. Bihaćki SDP je zato (uz puno zakulisnih igara) izabrao Havića za kandidata, zbog čega je Šuhret napustio stranku. Sad Šuhret nastupa ispred GS kao da dokaže SDP-u da su ga ciljano žrtvovali da poguraju Havića, po čemu se pravo uklapa u GS kao reaktivnu instant-stranku nezadovoljnika.mario001 wrote: Havica???....Bivsi direktor Kantonalne bolnice???
U svakom slučaju, koliko god Havić ne bio dobar kandidat, ni Šuhret vala nije nešto za zadiviti se - stari birokrata koji ima pozitivan imidž čiji izvor niko sa sigurnošću ne zna - klasičan stari Rasimov liberal. Čini ti se da je ok, vjeruješ da je ok, niko ti neće reći da nije ok, ali niko koga pitaš ti neće znati reći po čemu je konkretno dobar. Šteta što će NS-ov Edin Mašić kao pravo dobar i pozitivan lik ostati u sjeni obračuna u zatrovanoj kaljuži interesnih, političkih i međuljudskih odnosa.
Uglavnom, stara priča - dok se "lijevo" vode privatni ratovi potrošenih i dokazano nesposobnih uz pokoji iskren ali jalov demokratski pokušaj, SDA hara i kad je u nokdaunu.
U ovom konkretnom slučaju jer ulaze zadnji kad su karte već podijeljene i to rade svjesni posljedica. Kandidata GS za načelnika Bihaća sam već opisao, upropastio je ionako male šanse da SDA izgubi Bihać a očekivati od malo većih i ozbiljnijih firmi da se povuku pred Bajrovićevim i Suljagićevim avanturizmom je blago rečeno smiješno. Odoh se onda i ja kandidovati pa nek se svi povuku preda mnom. Gdje je tome kraj?Capsicum wrote:Zasto se ovo "isporucivanje" opstina SDA-u fakturise najcesce Gradjanskom savezu? Ako su tolika prijetnja, onda znaci da su predlozili dobre kandidate. Zasto onda druge lijeve stranke ne bi odustale od kandidiranja svojih kandidata, a sve u svrhu pobjede ljevice na izborima...
Ne mislim ni da je odustajanje rješenje, mislim da je pametnije baciti se na saradnju i dogovaranje unaprijed. Ovo što GS radi je sušta suprotnost tome. U Bihaću imaju jako finu listu za vijeće, toliko finu da je GS kao projekt ne zaslužuje i o njoj mogu reći samo dobre stvari. Šteta što su Fazlićevom kandidaturom pucali sebi u koljeno.
- Capsicum
#388 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
I sad zato sto su novi, ne trebaju da budu ambiciozni? Karte se dijele na dan izbora, a to sto je neko misli da je kaparisao svoj komad vlasti je samo obicna zabluda. U ovoj zemlji vec duze vremena na izborima pobjedjuje "stranka neglasaca", sto znaci da dobar dio glasaca ne podrzava ove postojece stranke, bez obzira na koju stranu se okrecu. Itekako ima mjesta za nove ljude, nove stranke, nove nacine razmisljanja.
Postojece stranke ljevice se nisu nesto proslavile i vec se mogao primjetiti trend opadanja podrske istima. Obzirom na losu ekonomsku situaciju, koja vapi za promjenama na vlasti, to samo znaci da su glasaci potpuno razocarani ljevicom i traze nekog novog da ih povede. Zeljko je imao dobar tajming u momentu kad je osnovao stranku, ali mislim da nije opravdao povjerenje glasaca i vrlo vjerovatno ce sad na lokalnim izborima da dodje do radikalnog otrijeznjenja. S obzirom da SDP nije dozivio katarzu odlaskom Lagumdzije, vec samo nastavio istim putem u sunovrat, postavlja se pitanje ko ce preuzeti "kormilo" ljevice. Nasa stranka mislim da ce skupo platiti svoju saradnju sa SDA, kao sto su je do sada placale sve lijeve stranke koje su surovale s njima, jer su prevarili svoje glasace. Takodje, mislim da dosta glasaca Nase stranke nisu ni znali da je ona stranka liberalne orjentacije, pa ne znam kako ce reagirati na to.
Ne mislim da GS odmah moze biti neki predvodnik ljevice, naravno da ne moze, ali da mogu napraviti dobre temelje za izbore 2018, to mogu sigurno. Ako osvoje koje nacelnicko mjesto i u te 2 godine odrade pravi posao, bez skandala, mita i korupcije, to im je najbolja kampanja...
Postojece stranke ljevice se nisu nesto proslavile i vec se mogao primjetiti trend opadanja podrske istima. Obzirom na losu ekonomsku situaciju, koja vapi za promjenama na vlasti, to samo znaci da su glasaci potpuno razocarani ljevicom i traze nekog novog da ih povede. Zeljko je imao dobar tajming u momentu kad je osnovao stranku, ali mislim da nije opravdao povjerenje glasaca i vrlo vjerovatno ce sad na lokalnim izborima da dodje do radikalnog otrijeznjenja. S obzirom da SDP nije dozivio katarzu odlaskom Lagumdzije, vec samo nastavio istim putem u sunovrat, postavlja se pitanje ko ce preuzeti "kormilo" ljevice. Nasa stranka mislim da ce skupo platiti svoju saradnju sa SDA, kao sto su je do sada placale sve lijeve stranke koje su surovale s njima, jer su prevarili svoje glasace. Takodje, mislim da dosta glasaca Nase stranke nisu ni znali da je ona stranka liberalne orjentacije, pa ne znam kako ce reagirati na to.
Ne mislim da GS odmah moze biti neki predvodnik ljevice, naravno da ne moze, ali da mogu napraviti dobre temelje za izbore 2018, to mogu sigurno. Ako osvoje koje nacelnicko mjesto i u te 2 godine odrade pravi posao, bez skandala, mita i korupcije, to im je najbolja kampanja...
- Ridjobrki
#389 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Daj Bože, šćeri, da te paša uzme...
- Banksy
#390 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Znam to sve, ali nisam razumjela ono iznad, mislila sam da se odnosi na Bajrovića.mario001 wrote:U centru Ajnadzic vec godinu dana radi kampanju, Becirevic se nije jako dugo pojavio u javnosti , a ovaj kreten hoda okolo i otvara neka gradilista, daje lovu.Banksy wrote:Zbog čega?
Znam, znam da ima najveće šanse, ali idem redom:
Ajnadžić - sve i da nije varalica, KOS-ovac, i šta sve ne, (i jedini kandidat za načelnika općine Centar Sarajevo koji nije rođen u Sarajevu) član je mafijaško-kleptomansko-nacionalističke SDA, to je dovoljno,
dalje, Kamočaji - SDP-u se očito išaretilo da ostanu tihi, pretpostavljam da ih SDA drži u šaci dokumantiranim kriminalom 2010 - 2014 gdje je Neka imao važnu ulogu, tako da će i sami učiniti sve da u narednim godinama ostanu živi, ali ispod radara, zato treba izbjegavati sve njihove kandidate jer to su sigurno bačeni glasovi,
Rešidat - o smiješnom srednjoškolcu smo sve rekli,
Nikšić - klovn, očito u Ajnadžićevoj službi dodatnog razbijanja ljevice,
NS - na istom zadatku kao i Nikšić,
Vlasta - kandidat vjerovatno iz ogorčenosti i revolta, ali bez realnih šansi i kapaciteta, nažalost,
ostaje Bajrović, kakav god da je, ja ne vidim drugog.
-
NeenaSa
#391 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Fakat chemu sve ovo vodi?
Ridji
Znam da ces navuc' sda i ine na ledja.
Svako dobro.
Ridji
Znam da ces navuc' sda i ine na ledja.
Svako dobro.
- Banksy
#392 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Tako nekako.Capsicum wrote:
Uz napomenu da je to jako veliki prostor, s velikom glasačkom bazom + silni apstinenti. Svi ti ljudi i glasovi su tu, neko ih mora pobrati.
Ne zaboravimo, SDA dobija tek 18% ukupnog biračkog tijela u Federaciji.
-
mario001
#393 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Havica poznajem, imam neka dobra iskustva sa njima osim sto mi je jednom narucio svinjetinu bez da pita jedem li istu, on jedeYup, taj. Stvar je u sljedećem, onako najkraće: Fazlić je trebao biti kandidat SDP-a ali je imao neki problem oko kandidature kojeg je trebao riješiti sa CIK-om. Bihaćki SDP je zato (uz puno zakulisnih igara) izabrao Havića za kandidata, zbog čega je Šuhret napustio stranku. Sad Šuhret nastupa ispred GS kao da dokaže SDP-u da su ga ciljano žrtvovali da poguraju Havića, po čemu se pravo uklapa u GS kao reaktivnu instant-stranku nezadovoljnika.
U svakom slučaju, koliko god Havić ne bio dobar kandidat, ni Šuhret vala nije nešto za zadiviti se - stari birokrata koji ima pozitivan imidž čiji izvor niko sa sigurnošću ne zna - klasičan stari Rasimov liberal. Čini ti se da je ok, vjeruješ da je ok, niko ti neće reći da nije ok, ali niko koga pitaš ti neće znati reći po čemu je konkretno dobar. Šteta što će NS-ov Edin Mašić kao pravo dobar i pozitivan lik ostati u sjeni obračuna u zatrovanoj kaljuži interesnih, političkih i međuljudskih odnosa.
Uglavnom, stara priča - dok se "lijevo" vode privatni ratovi potrošenih i dokazano nesposobnih uz pokoji iskren ali jalov demokratski pokušaj, SDA hara i kad je u nokdaunu.
Ako sada nisu u stanju uzeti Bihac iz ruku SDA, nakon sto je ovaj zavrsio u zatvoru centrale im trebaju uvesti povjerenistva i dovesti nove ljude, pa to je poklon sa neba i ako to sada ne iskoriste nece nikada.
SDA je ziheraska stranka, nema tu puno filozofije ni puno fula.
-
putokaz1
#394 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
VI U cENTRU lJEVIČARI
ugledajte se na LUKAVAC
1 Lijevi-Delić(sdp sdu,df.....)
2 desna(zastupnik sbih u FBIH parlamentu Refik Hankić,te predsjednik CZ-sda)
opet šanse Crvenog nisu najveće
ugledajte se na LUKAVAC
-
mario001
#395 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
putokaz1 wrote:VI U cENTRU lJEVIČARI
ugledajte se na LUKAVAC
O cemu ti pricas??
-
putokaz1
#396 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Pa pozivam sve crvene lidere u Centru,Tuzli....da se ugledaju na Lukavac gradić pored Tuzlemario001 wrote:putokaz1 wrote:VI U cENTRU lJEVIČARI
ugledajte se na LUKAVAC
O cemu ti pricas??
Više stranaka podržavaju zajedničkog kandidata crvenih.
Na to mislim kako su ovdje mogli nać zajedničkog a u TZ i Centru nisu.
-
mario001
#397 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ko si ti da ih pozivas??putokaz1 wrote:Pa pozivam sve crvene lidere u Centru,Tuzli....da se ugledaju na Lukavac gradić pored Tuzlemario001 wrote:putokaz1 wrote:VI U cENTRU lJEVIČARI
ugledajte se na LUKAVAC
O cemu ti pricas??
Više stranaka podržavaju zajedničkog kandidata crvenih.
Na to mislim kako su ovdje mogli nać zajedničkog a u TZ i Centru nisu.
Mislis da to nekoga uopste zanima..
-
homar
#398 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
"Znam to sve, ali nisam razumjela ono iznad, mislila sam da se odnosi na Bajrovića.
Ajnadžić - sve i da nije varalica, KOS-ovac, i šta sve ne, (i jedini kandidat za načelnika općine Centar Sarajevo koji nije rođen u Sarajevu) član je mafijaško-kleptomansko-nacionalističke SDA, to je dovoljno,
dalje, Kamočaji - SDP-u se očito išaretilo da ostanu tihi, pretpostavljam da ih SDA drži u šaci dokumantiranim kriminalom 2010 - 2014 gdje je Neka imao važnu ulogu, tako da će i sami učiniti sve da u narednim godinama ostanu živi, ali ispod radara, zato treba izbjegavati sve njihove kandidate jer to su sigurno bačeni glasovi,
Vlasta - kandidat vjerovatno iz ogorčenosti i revolta, ali bez realnih šansi i kapaciteta, nažalost,
ostaje Bajrović, kakav god da je, ja ne vidim drugog.[/quote]
Jako dobra analiza, pametnom sve rečeno.

ostaje Bajrović, kakav god da je, ja ne vidim drugog.[/quote]
Jako dobra analiza, pametnom sve rečeno.
-
putokaz1
#399 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Nisam toliko upućem ali
6 ma previše
sdp stare komunjare njih u gradu Sarajevu sve manje
df iz 2014 bi to samljeo,ali sadašnji su podijeljeni na df-sdp-gs-ns...
ns ona raste iz dana u dan ali navodno(po forumašima) njihovv kandidat nije najbolji
GS i Ajfon nepoznanica,skače mu rejting ali koliko može sam bez infrastrukture
Nezavisni slično kao i predhodni bez infrastrukture a nemaju 3 zadnja ni popularnost neku
ovi svi će dobot ukupno 60% ali najviše pojedinačno kako stvari stoje onaj nenavedeni
6 ma previše
sdp stare komunjare njih u gradu Sarajevu sve manje
df iz 2014 bi to samljeo,ali sadašnji su podijeljeni na df-sdp-gs-ns...
ns ona raste iz dana u dan ali navodno(po forumašima) njihovv kandidat nije najbolji
GS i Ajfon nepoznanica,skače mu rejting ali koliko može sam bez infrastrukture
Nezavisni slično kao i predhodni bez infrastrukture a nemaju 3 zadnja ni popularnost neku
ovi svi će dobot ukupno 60% ali najviše pojedinačno kako stvari stoje onaj nenavedeni
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#400 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
proradila lična sujeta.Banksy wrote:Zbog čega?