Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
GandalfSivi

#2676 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Capsicum wrote:Ja, niti bilo ko s kim se družim ili ga podržavam u političkom smislu ne druguje i "traži rješenja" sa osuđenim i neosuđenim ratnim zločincima niti ima potrebu da ih brani, za razliku od tebe i tvojih partijskih kolega. Toliko o tome. Živio ti meni. Pozdravi jarana Zvonka... not.

A nekada je bilo:
Capsicum wrote: Samo ne znam što se još neko čudi zbog poteza DF-a... Nakon što je Željko podržao četničkog vojvodu Poplašena, mene od njih više ništa ne može iznenaditi.

Moramo malo i zapjevati :)

mrgreen

#2677 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by mrgreen »

Capsicum wrote:
privremeni wrote:Cestitke za imidz koji stranka siri!!! :thumbup:
Siguran sam da pobjeda slijedi na svim nivoima. :izet:
Hvala :bih:
Sretno i od mene, insala do "smetljista historije" :D

Jos malo iz arhive, kako "stavovi" GS-a evoluiraju iz godine u godinu, zavisno od licnih interesa.
Na osnovu kompleksnih algoritamskih analiza i sestog cula predvidjam da ce Capsicum i GS 2022. promovisati Sebiju kao jedinog garanta opstanka BiH.

2016
Capsicum wrote:19/09/2016 21:49
Ne vidim ništa loše u tome što je neko ambiciozan. Ali podržati četničkog vojvodu u bilo kakvoj situaciji i s bilo kakvim opravdanjem, to mi je ispod svakog nivoa. DF se od tog skandala mogao oprati samo izbacivanjem Podžića. Ovako su sami sebi prerezali granu na kojoj sjede. Nažalost, ego Željka Komšića je uništio DF.
Capsicum wrote:19/09/2016 19:01
@nemampojma0 DF koji podržava četničkog vojvodu? DF o kojem ti pričaš je umro davno. Reuf ga je napustio kad je vidio kako stvari stoje i svaka mu čast na tome. Osnovao je svoju stranku u rekordnom vremenu i izlazi na izbore.
2017
Capsicum wrote:09/09/2017 06:07
Ako stvarno bude kandidat, mislim da je to teška fula. Protraćit će dosta glasova ljevice, a neće bit izabran. Napravit će uslugu i HDZ-u i SDA-. Prvima tako što će im pomoći da mobilizuju glasače, a drugima što će im olakšati izbor njihovog kandidata za člana predsjedništva.

Ne mogu da vjerujem da još uvijek nisu shvatili da je Željko kao neki lider odavno potrošen i da ne može dobiti ni trećinu glasova koje je dobio kad je ušao u predsjedništvo. Ne znam ko ih savjetuje po ovom pitanju?! Nadam se da to nije neko iz SDA? Ili su samo u pitanju komšićeve ambicije?

Ne sporim uopšte odluku da se ide na člana predsjedništva iz hrvatskog naroda, jer je to, logično, najlakše osvojiti, ali mogao se naći neki novi čovjek. Mada, obzirom da SDA nema nekog jakog kandidata, a Fahro je potrošen, neće biti ni velike konkurencije za člana predsjedništva iz bošnjačkog naroda.

Ako stvarno objave da će Komšić biti kandidat, onda je to vjerovatno kraj nadama o nekom zajedničkom nastupu ljevice na izborima. Za zajednički nastup treba postojati dogovor onih koji bi u njemu trebali učestvovati. Ovo bi bio isti kiks i bahatost koju je NS pokazala na opštinskim izborima u Opštini Centar i kod izbora gradonačelnika Sarajeva. Nemoj da poslije bude neko drugi kriv za raspad lijeve koalicije prije nego je i nastala, a nakon toga i potop na izborima.
Capsicum wrote:24/05/2017 16:05
SDA nije izmislila DF, ali je zajedno sa Komsicem razjebala.
2018
Capsicum wrote:31/05/2018 12:16
Naziv koalicije je:
"Demokratska fronta - Građanski savez"
Capsicum wrote:15/05/2018 12:47
DF je pored GS-a jedini na kraju pokazao stvarnu želju da na izbore izađe zajednički. GS je to prepoznao i to je to. Sujete pokopane, idemo dalje. Ko politiku posmatra kroz ugao emocija, taj ne može shvatiti da je moguć dogovor i pored ličnih razmirica, pa čak i političkih razmimoilaženja. Bitan je krajnji rezultat.
JThomas

#2678 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by JThomas »

dosljedno nedosljedno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2679 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Velkoski »

JThomas wrote:dosljedno nedosljedno.
politički, reklo bi se :mrgreen:
JThomas

#2681 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by JThomas »

pa dobro onaj ko živi od toga. ali kad vidiš da obični čovjek potpadne pod to, i slomi se da to zastupa i brani...

a ne može biti njihov budžetlija jer ih oni nemaju...
Capsicum

#2682 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Hvala što me pratite tako revnosno :lol:

Ja nikad nisam krio da nisam fan Komšića. U ovom momentu politička realnost je takva da je on najbolja šansa da se spriječi velika ustavna kriza koja nam neminovno slijedi ako u predsjedništvu nađu Dodik i Čović. Koliko god ga ne volio, od Čovića mi je draži 3 miliona puta. Iz nekih stranaka ljude izbacuju što to kažu (khm, khm Naša stranka, vas gledam).

Samo navici se politikom bave kroz emocije.

S druge strane imamo ipak neke stranke čiji kandidati koketiraju sa vrlo opasnim ljudima, koji su bili aktivni sudionici činjenja ratnih zločina. A ovdje se hladno opravdavaju takve stvari, kao da to nije ništa strašno. Bože sačuvaj! Nije slučajno što takvi najčešće zalaze baš na ovu temu, jer GS jasno i glasno ukazuje na fašističke apologete.

Najljepši pozdrav za vjerne pratioce :D
Hafis

#2683 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Hafis »

Ja se zalažem da se iz politike izbace alkoholičari i duševni bolesnici.
Koliko god im namjere u očima naivnih i ponekih pristranih ljudi izgledale plemenite i dobre, radi se ipak samo o iluziji.
Mahnit i pijan ništa ne mogu ništa dobro smisliti i ne treba se zavaravati. A to će i rezultati izbora ipak pokazati.
mrgreen

#2684 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by mrgreen »

najsigurniji nacin da se nekog diskredituje je dovodjenje u vezu sa nekim cetnikom ili ustasom. prvo primijenjeno na komsicu, sada na falataru. pazi capsi sta pises, mozda za koju godinu budes morao braniti falatara :lol:

hvala na pozdravima, ja bih GS ako nista pratila zbog osebujnog vokabulara, "fasisticki apologeta", "ideoloski monopol", "deluzivno uvjerenje"... pisite, skupljam :D :sax:
Capsicum

#2685 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Ma Falatar se vraća tamo odakle je došao odmah u oktobru ove godine. Nije valjda da stvarno vjerujete da je on tu da pobijedi i još da stvarno ima šanse?
putokaz1

#2686 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

Capsicum wrote:Ma Falatar se vraća tamo odakle je došao odmah u oktobru ove godine. Nije valjda da stvarno vjerujete da je on tu da pobijedi i još da stvarno ima šanse?
Vjerovao je neko i da Bukva ima Šanse....
Banksy

#2687 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

GandalfSivi wrote:
Capsicum wrote:

Ja, niti bilo ko s kim se družim ili ga podržavam u političkom smislu ne druguje i "traži rješenja" sa osuđenim i neosuđenim ratnim zločincima

A nekada je bilo:
Capsicum wrote:
Nakon što je Željko podržao četničkog vojvodu Poplašena, mene od njih više ništa ne može iznenaditi.
novembar 2014
Banksy wrote:

Kucamo na vrata zaboravljenih asova ... novih koalicionih partnera DF-a (Komšića, Suljagića, Bajrovića) ... :evil:

Milovan Cicko Bjelica, ratni načelnik opštine Sokolac. „Romanijski šerif“, kako ga ovde zovu, ključni je čovek na političkoj mapi Istočnog Sarajeva, a i siva eminencija u sopstvenoj stranci, sve to uprkos višestrukim optužbama za kriminal i sumnjivu ratnu prošlost.

Tokom rata Bjelica se proslavio kao predsednik SDS Sokolac, te kao blizak saradnik dvojca Karadžić-Krajišnjik. Poznat je kao knjigovođa potonjeg, čovek zadužen za distribuciju benzina i robne rezerve RS. Sve to ga je kasnije učinilo najmoćnijim lokalnim biznismenom. Za učešće u organizovanom kriminalu prozvala ga je Biljana Plavšić, neke sumnje oko toga imala je i država BiH, pa je Bjelica izvesno vreme proveo u pritvoru zbog optužbi za nezakonito podizanje kredita za finansiranje predizborne kampanje svoje stranke. No, 2007. je oslobođen optužbi.

Predmet „Bjelica“ uključuje i optužnicu za iskorištavanje pomenutih para za organizaciju mreže podrške Radovanu Karadžiću, jer je, osim sumnjivog biznisa, skrivanje haškog begunca najviše proslavio načelnika Sokoca. Donelo mu je i dosta neprijatnosti: 2003. odlukom OHR-a smenjen je iz funkcije predsednika skupštine opštine Srpsko Sarajevo, godinu dana kasnije je mesec dana proveo u pritvoru SFOR-a, a morao i da odazove se na poziv Haškog tribunala kao svedok odbrane svog nekadašnjeg šefa Momčila Krajišnika.

Ipak, pritvorske avanture Bjelice ne završavaju se ovde. Naš junak je 1998. osumnjičen za likvidaciju zamenika načelnika Centra javne bezbednosti Srpsko Sarajevo, Srđana Kneževića, pa do intervencije Krajišnjika vreme provodi u zatvoru u Bijeljini. Uveliko se govori da nije ni potpuno "čist" u slučaju „Novoseoci“, bošnjačkog sela kod Sokoca, gde su pod nerasvetljenim okolnostima ubijena 44 stanovnika tog mesta. Krivicu za ovaj zločin Bjelica je u Hagu pokušao da prebaci na generala Krstića u pokušaju da porekne veze između Vojske Republike Srpske i Krzinog štaba, čiji je bio član.

Milovan Cicko Bjelica je danas na crnoj američkoj listi jer je dokazano da je pomagao skrivanje optuženih ratnih zločinaca.

Ima i više nego zanimljivu stranicu i naslovnicu, lajkajte ...

http://www.milovanbjelica.net/index.php ... Itemid=583

Image
kluz franjo

#2688 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kluz franjo »

mrgreen wrote: Jos malo iz arhive, kako "stavovi" GS-a evoluiraju iz godine u godinu, zavisno od licnih interesa.
Nije ni prva, a ni zadnja stranka koja "evoluira". Nije to uopšte toliki problem.
Problem je prateća količina pljuvačke i bljuvotina sa kojom se preventivno zaspu svi eventualni neistomišljenici.
Ako nešto propitaš, posumnjaš u vjerodostojnost ili se ne daj Bože ne slažeš, odmah si hijena, Fahrin ili nečiji plaćenik, staljinista ili fašistoidni ustašofil (a može i sve zajedno).
Nisam siguran da li u svim HSP-ovima zajedno ima toliko deklarisanih ustaša, koliko je ljudi i grupa ljudi ta znamenja i epitete dobilo od poglavnika političkog savjeta.
I sve to uz nevjerovatne laži i konstrukcije.
I zato je uvijek dobro ponoviti poruku Željka Komšića upućenu onomad Emiru Suljagiću:
"Međutim, spletkarenja i montiranje laži, te predstavljanje laži kao istine, neće proći."
Capsicum

#2689 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Zvonkina raja, najvjerniji pratioci GS-a :D
GandalfSivi

#2690 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

I samo da se razumijemo, Bosna je komplikovana drzava, ponekad se mora uci u vlast sa nekim daleko od idealnih likova, ali mene ubi ovo licemjerje, pogotovo Emirovo, koji samo trazi bilo gdje da udari.

Evo nagradno pitanje.

Sta bi danasnji Emir Suljagic rekao o nekadasnjem Emiru Suljagicu koji je isao na proslavu Dana Vojske RS-a?
GandalfSivi

#2691 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Capsicum wrote:Zvonkina raja, najvjerniji pratioci GS-a :D
Nisam siguran ko je Zvonko, ali ti to svakako nije argument. Nego, kada ti se ovo promijeni misljenje, ja nadjoh jedan, a u medjuvremenu izleti jos milion komentara.

Internet ti misli pamti, papricice...
Capsicum

#2692 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Haha pa rekoh ja da nisam nikad ni krio da nisam fan Komšića. Sve genijalci ovdje :-D I samo da ne zaborave neki, pošto se zalete pa me personificiraju kao člana GS-a, ja nisam član, samo simpatizer i to ne krijem. Ako postanem član, pošaljem sliku članske odmah :-D

BTW Suljagić je bio službeno na obilježavanju godišnjice 3. pješadijskog puka OS BiH, a ne na nekakvim krsnim slavama ili za šta ga se već optužuje.

P. S. Raduje me pojačana aktivnost na ovoj temi. Mislim ima svugdje trolova i botova, ali generalno to je znak da GS i nije više tako mali i nebitan kako mu često tepaju.
mrgreen

#2693 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by mrgreen »

Capsicum wrote:Ma Falatar se vraća tamo odakle je došao odmah u oktobru ove godine. Nije valjda da stvarno vjerujete da je on tu da pobijedi i još da stvarno ima šanse?
ne znam jos 100% na koju stranu ce moj glas prevagnuti, ali sam protiv uvrijezenog misljenja da treba glasati za pobjednika i da je svaki drugi glas propao.
volim da vidim CV i iskustvo, kakvu pricu imaju i kompetentnost, umjesto podobnosti, pretplacenosti na funkcije i "gdje si bio u ratu". demagozi, supljatori, mediokriteti i psihopate me ne privlace, taman da sutra Bosna propadne ako ne budu izabrani.
Falataru po prvim kriterijima ne mogu prismrditi, a nek pobijedi ko god bude imao vise glasova :-D
mrgreen

#2694 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by mrgreen »

Capsicum wrote:Haha pa rekoh ja da nisam nikad ni krio da nisam fan Komšića. Sve genijalci ovdje :-D I samo da ne zaborave neki, pošto se zalete pa me personificiraju kao člana GS-a, ja nisam član, samo simpatizer i to ne krijem. Ako postanem član, pošaljem sliku članske odmah :-D
tvoji postovi tako blisko prate aktuelno stajaliste GS-a i sve njihove oscilacije, uz do u bobu isti rjecnik, tako da mogu povjerovati samo da si ili Suljagic licno, ili clan njegove rodbine (ako vec zaista ne i clan stranke).
Capsicum

#2695 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

E hvala ti na tome. Najljepši kompliment danas :)
Roccohljup

#2696 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

Capsicum wrote:E hvala ti na tome. Najljepši kompliment danas :)

Eno.suljagica na pinku pjeni..... :D
Roccohljup

#2697 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

Ljevica nema preča posla nego da se kolje između sebe :-) :-) :-)
Čolpa: SDP je sumnjivim poticajima nagnojio i Bećirovićevu kampanju
4. Juna 2018.
Pozivam SDP-ovog kandidata za mjesto člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda Denisa Bećirovića da se očituje o navodima vezanim za kriminalne radnje užeg rukovodstva SDP-a i njima pridružene budžetske rodbine.

Mediji već sedmicama vrlo koncizno izvještavajuo korištenju poticaja za račun ljudi iz samog vrha SDP-a, a iz SDP-a o tome do sada nismo u prilici čuti nikakav stav. Jednom dijelu ljudi iz SDP-a očito problem nisu vrlo utemeljeni navodi o kriminalu nego je problem što mediji o tome pišu. Dok SDP-ovi tajkuni nastavljaju sa proširivanjem svojen na sumnjiv način stečene imovine, njihov predsjednik plačljivim glasom konstatira kako neko zaboga pokušava kriminalizirati SDP.

Ne znam da li Bećirović pripada grupaciji ljudi koja se uplela u navedene ozbiljne kriminalne afere, ali se makar nadam da svoju predizbornu kampanju u finansijskom smislu nije nagnojio tim novcem.

Nihad Čolpa, predsjednik Građanskog saveza (GS
Banksy

#2698 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

Roccohljup wrote:Ljevica nema preča posla nego da se kolje između sebe :-) :-) :-)
4. Juna 2018.
Pozivam SDP-ovog kandidata za mjesto člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda Denisa Bećirovića da se očituje o navodima vezanim za kriminalne radnje užeg rukovodstva SDP-a i njima pridružene budžetske rodbine.

Mediji već sedmicama vrlo koncizno izvještavajuo korištenju poticaja za račun ljudi iz samog vrha SDP-a, a iz SDP-a o tome do sada nismo u prilici čuti nikakav stav. Jednom dijelu ljudi iz SDP-a očito problem nisu vrlo utemeljeni navodi o kriminalu nego je problem što mediji o tome pišu. Dok SDP-ovi tajkuni nastavljaju sa proširivanjem svojen na sumnjiv način stečene imovine, njihov predsjednik plačljivim glasom konstatira kako neko zaboga pokušava kriminalizirati SDP.

Ne znam da li Bećirović pripada grupaciji ljudi koja se uplela u navedene ozbiljne kriminalne afere, ali se makar nadam da svoju predizbornu kampanju u finansijskom smislu nije nagnojio tim novcem.

Prenosi samo Faktor...

'nagnojio'??' :roll:
kmirsad

#2699 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
Roccohljup wrote:Ljevica nema preča posla nego da se kolje između sebe :-) :-) :-)
4. Juna 2018.

Prenosi samo Faktor...

'nagnojio'??' :roll:
Smiješno.
Bečirevića povezivati s kriminalom...podlo...
Kaže Čolpa... ne znam...Vela havle...
Roccohljup

#2700 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

po meni sasvim glupo i nepotrebno trošiti vrijeme i energiju na međusobna prepucavanja i podjebavanja od kojih korist ima samo zajednički neprijatelj. Ako ste već i jedni i drugi pokazali i dokazali da ste budale i da ne možete naći zajednički jezik i dogovor, onda se brate fokusirajte svako na svoje i manite se preseravanja.
Locked