Ti izgleda baš i ne razumiješ pojam pregovora?GandalfSivi wrote:Capsicum wrote: Ko je rekao da će podržat kandidaturu Komšića? Priviđa ti se.I par dana kasnije se jos uvijek smijem. U pravu je lik svega mi, nisu (samo) podrzali kandidaturu Komsica, nego se i imenovase po njemu...DF i GS se udružuju u koaliciju Narodni front - Željko Komšić
Ili mi se prividja![]()
![]()
Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
- Capsicum
#2601 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
- GandalfSivi
#2602 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Capsicum wrote:Ti izgleda baš i ne razumiješ pojam pregovora?GandalfSivi wrote:Capsicum wrote: Ko je rekao da će podržat kandidaturu Komšića? Priviđa ti se.I par dana kasnije se jos uvijek smijem. U pravu je lik svega mi, nisu (samo) podrzali kandidaturu Komsica, nego se i imenovase po njemu...DF i GS se udružuju u koaliciju Narodni front - Željko Komšić
Ili mi se prividja![]()
![]()
Jeste ispregovarali, svaka vam cast, i ime promijeniste u Zeljko Komsic
- GandalfSivi
#2603 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Cekaj, cekaj, ima i bolje. Kaze Suljagic, “da budem potpuno iskren”, rekoh sada ce reci nesta iskreno tipa, Kukic je bio nas kandidat, ali eto propade to, kad ne, kaze Emir iskreno, eto mi smo uvijek bili za Komsica, ali trebali smo tu odluku zajedno donijeti... 
- Capsicum
#2604 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Nije GS promijenio ime. Nastupa kao dio koalicije.
- Roccohljup
#2605 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
ja bih iskreno volio iz reufovih usta cuti sta on misli o svemu ovome........previše mi se ušutio a suljagić ko na extazyu 
- Capsicum
#2606 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ima čovjek profil na Twitteru i vrlo je aktivan. A vjerujem da možeš i javno pitat. Ne vjerujem da bi izignorisao kao većina drugih bh političara...Roccohljup wrote:ja bih iskreno volio iz reufovih usta cuti sta on misli o svemu ovome........previše mi se ušutio a suljagić ko na extazyu
- Banksy
#2607 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Suljagić bi se morao malo izvući iz Izetbegovićeve stražnjice, postaje preofirno...
- Corto Maltese
#2608 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Bez zajebancije, ja mislim da je postojanje ovog bošnjačkog HSP-a, jedan od rijetkih uspjelih SDA projekata, od Tihićeve smrti na ovamo.
Oni služe kao Baba Roga za povremenu predizbornu upotrebu.
Upravo onaj posao koji već pomenuti HSP obavlja za HDZ u susjedstvu, a Srpska Radikalna Stranka za Vučića u komšiluku.
Oni služe kao Baba Roga za povremenu predizbornu upotrebu.
Upravo onaj posao koji već pomenuti HSP obavlja za HDZ u susjedstvu, a Srpska Radikalna Stranka za Vučića u komšiluku.
Last edited by Corto Maltese on 29/05/2018 22:47, edited 1 time in total.
-
pemanapemani
#2609 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Majke mi, oni su prevazisli i pojam ubleha.
- Corto Maltese
#2610 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
U Španiji, tridesetih godina prošlog vijeka, ovo "F" bi dolazilo od "Falanga"pemanapemani wrote:sta kae - Narodni front koji se bori za gradjansku drzavu i to jos Zeljko Komsic.
Majke mi, oni su prevazisli i pojam ubleha.
-
pemanapemani
#2611 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Falanga i falange su imale nekakav kapacitet i kakve takve principe. Ovo je bolan losa komedija i to ono kad se pomalo stidis zbog aktera.
Za mjesec dana ce covjeku biti zao i da ih zajebava.
-
PeraDzetic
#2612 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
https://faktor.ba/vijest/tako-su-tvital ... iji-289495GandalfSivi wrote:Cekaj, cekaj, ima i bolje. Kaze Suljagic, “da budem potpuno iskren”, rekoh sada ce reci nesta iskreno tipa, Kukic je bio nas kandidat, ali eto propade to, kad ne, kaze Emir iskreno, eto mi smo uvijek bili za Komsica, ali trebali smo tu odluku zajedno donijeti...
Evo, ovdje ima kratak pregled Suljagućevog ludila, prije promijene ploče i naslova "Samo Komsic moze sprijeciti Covica" .
- Banksy
#2613 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
To je staro štivo. Sad su na istoj strani. Danas je Erdogan dobar i poželjan, Bakir je intelektualno izdominir'o sve političke protivnike, a o Sebiji nećemo jer je supruga, nije pollitičar.PeraDzetic wrote:https://faktor.ba/vijest/tako-su-tvital ... iji-289495GandalfSivi wrote:Cekaj, cekaj, ima i bolje. Kaze Suljagic, “da budem potpuno iskren”, rekoh sada ce reci nesta iskreno tipa, Kukic je bio nas kandidat, ali eto propade to, kad ne, kaze Emir iskreno, eto mi smo uvijek bili za Komsica, ali trebali smo tu odluku zajedno donijeti...
Evo, ovdje ima kratak pregled Suljagućevog ludila, prije promijene ploče i naslova "Samo Komsic moze sprijeciti Covica" .
![]()
![]()
![]()
E, upravo to. Kao da cipelariš onog na podu.pemanapemani wrote:Falanga i falange su imale nekakav kapacitet i kakve takve principe. Ovo je bolan losa komedija i to ono kad se pomalo stidis zbog aktera.
- Corto Maltese
#2614 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... osa-za-bih
Suljagić: Komšićeva kandidatura loša za BiH
Predsjednik Političkog savjeta GS-a Emir Suljagić izjavio je nakon 1. Kongresa ove stranke danas u Sarajevu da GS nema ništa protiv toga da se razgovara sa SDP-om BiH i DF-om na temelju principa i vrijednosti, ali kad se vidi šta su to principi i temelji do kojih drže SDP i DF.
- Ono što sam ja jučer vidio na temelju izjava visokih zvaničnika rukovodilaca, njihovo trenutno djelovanje se svodi na to da zajedničko djelovanje SDP-a BiH i DF-a svodi na to da Željko Komšić ponovo bude kandidat za Predsjedništvo BiH. Mi mislimo da je to loše za BiH, mi mislimo da bi to Draganu Čoviću dalo sve ono čemu nije mogao da se nada da će dobiti. Mi mislimo da treba naći nove ljude, da treba izići s novim ljudima, a da dotada oni ljudi koji imaju iskustva u politici zajedno, GS je otvoren za to, a da se SDP i DF pridruže, da pravimo Vijeće ministara, odnosno Vladu u sjeni koja bi od danas do izbora 2018. proizvoditi propise, prijedloge i nacrte zakona, mjere i korake koji će ukazivati na to sta vlast radi pogrešno i kako bi zapravo trebala da radi.
Suljagić: Komšićeva kandidatura loša za BiH
Predsjednik Političkog savjeta GS-a Emir Suljagić izjavio je nakon 1. Kongresa ove stranke danas u Sarajevu da GS nema ništa protiv toga da se razgovara sa SDP-om BiH i DF-om na temelju principa i vrijednosti, ali kad se vidi šta su to principi i temelji do kojih drže SDP i DF.
- Ono što sam ja jučer vidio na temelju izjava visokih zvaničnika rukovodilaca, njihovo trenutno djelovanje se svodi na to da zajedničko djelovanje SDP-a BiH i DF-a svodi na to da Željko Komšić ponovo bude kandidat za Predsjedništvo BiH. Mi mislimo da je to loše za BiH, mi mislimo da bi to Draganu Čoviću dalo sve ono čemu nije mogao da se nada da će dobiti. Mi mislimo da treba naći nove ljude, da treba izići s novim ljudima, a da dotada oni ljudi koji imaju iskustva u politici zajedno, GS je otvoren za to, a da se SDP i DF pridruže, da pravimo Vijeće ministara, odnosno Vladu u sjeni koja bi od danas do izbora 2018. proizvoditi propise, prijedloge i nacrte zakona, mjere i korake koji će ukazivati na to sta vlast radi pogrešno i kako bi zapravo trebala da radi.
- Capsicum
#2615 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Vidi sijela. Legle pare. Neka mašala 
-
stric
#2616 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
E.S. karijara
Ministarstvo odbrane BiH , Zamjenik ministra – Marina Pendeš
Ministar obrazovanje KS – premijer Fikret Musić, Fuad Kozadra finansije, Nedžad Ajnadžić boračka...
Savjetnik gradonačelnika – Alija Behmen
Savjetnik u kabinetu predsjedavajućeg – Adnan Terzić
šareno društvo

Ministarstvo odbrane BiH , Zamjenik ministra – Marina Pendeš
Ministar obrazovanje KS – premijer Fikret Musić, Fuad Kozadra finansije, Nedžad Ajnadžić boračka...
Savjetnik gradonačelnika – Alija Behmen
Savjetnik u kabinetu predsjedavajućeg – Adnan Terzić
šareno društvo
- Roccohljup
#2617 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Jesu ovo prihvatili kritike sa foruma pa promjenili naziv
SARAJEVO
DF i GS potpisali koalicioni sporazum: Želimo spriječiti snage koje svoje političko djelovanje baziraju na mržnji i podjelama
Autor: A. Č.
prije 18 minuta
A
A
A
0
Demokratska fronta i Građanski savez danas su u Sarajevu potpisali koalicioni sporazum za opće izbore 2018.
Sporazum su potpisali predsjednici stranaka Željko Komšić i Nihad Čolpa, a službeni naziv je "Demokratska fronta - Građanski savez".
- Svjesni smo da u historiji svake zemlje postoje trenuci za koje je očigledno da imaju historijske implikacije. Opći izbori 2018. godine su takav trenutak i njihov rezultat odredit će sudbinu naše države na duži period – piše na početku sporazuma.
Kako navode, udružuju se u koaliciju "s ciljem sprečavanja snaga koje svoje političko djelovanje baziraju na mržnji i podjelama, a sve kako bi našu domovinu odveli u raspad".
- U slučaju pobjede Dragana Čovića i Milorada Dodika na izborima za Predsjedništvo BiH, suverenitet države bit će u rukama snaga koji više od četvrt stoljeća rade na njenom nestanku. Scenarij u kojem Predsjedništvo BiH prestaje da funckionira zbog njihovog napuštanja je više nego neizvjestan. U tom slučaju, prema uzoru na raspad bivše Jugoslavije, BiH bi prestala da postoji i bila bi u fazi raspada. Stoga, mi iz Demokratske fronte, uz pomoć saveznika iz Građanskog fronta, osnivamo koaliciju DF - GS za opće izbore 2018. godine, s ciljem pobjede Željka Komšića na izborima za Predsjedništvo BiH i naših lista nad onima koji BiH svjesno drže u agoniji - piše u sporazumu.
- Capsicum
#2618 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Može bit 
I meni ovo bolje zvuči.
I meni ovo bolje zvuči.
- GandalfSivi
#2619 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ne razumijes ti sta su pregovori, sto bi ova papricica reklaPeraDzetic wrote:https://faktor.ba/vijest/tako-su-tvital ... iji-289495GandalfSivi wrote:Cekaj, cekaj, ima i bolje. Kaze Suljagic, “da budem potpuno iskren”, rekoh sada ce reci nesta iskreno tipa, Kukic je bio nas kandidat, ali eto propade to, kad ne, kaze Emir iskreno, eto mi smo uvijek bili za Komsica, ali trebali smo tu odluku zajedno donijeti...
![]()
![]()
![]()
-
putokaz1
#2620 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Pametno ovo ujedinjenje GS i DF u NF ŽK
GS koji dosad nije imao nijendog vijećnika u Lukavcu sad ima 3
DF ovci su sad NF ŽK time i GS i DF istovremeno
GS koji dosad nije imao nijendog vijećnika u Lukavcu sad ima 3
DF ovci su sad NF ŽK time i GS i DF istovremeno
-
pemanapemani
#2621 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ovi su zajebali SDA. Promjena misljenja i principa iz sata u sat.
Ako ublehe osvoje nesto glasova, Emir ce onako skvrcenih obrva i pravo zajebanog izraza lica, a mozda i zamlatara rukama kako samo on zna, nekad u novembru sazvati konferenciju za novinare i reci kako su ih SDP i NS primorale da se pomire sa SDA i da je to iskljucivo koalicija za spas drzave.
Naravno, onda ce za "dobrobit" drzave uci u siroku koaliciju sa fasistima iz HDZ i SNSD.
Emir i Zeljko bi prodali clanove porodice za fotelju, policijsku kucicu ispred stana i sluzbeno vozilo sa vozacem na kanafi.
Jednostavno, beskrupulozne ublehetine.
Ako ublehe osvoje nesto glasova, Emir ce onako skvrcenih obrva i pravo zajebanog izraza lica, a mozda i zamlatara rukama kako samo on zna, nekad u novembru sazvati konferenciju za novinare i reci kako su ih SDP i NS primorale da se pomire sa SDA i da je to iskljucivo koalicija za spas drzave.
Naravno, onda ce za "dobrobit" drzave uci u siroku koaliciju sa fasistima iz HDZ i SNSD.
Emir i Zeljko bi prodali clanove porodice za fotelju, policijsku kucicu ispred stana i sluzbeno vozilo sa vozacem na kanafi.
Jednostavno, beskrupulozne ublehetine.
- Roccohljup
#2622 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
KOMŠIĆ PORUČIO NIKŠIĆU: "Neprirodno je da SDP-u bude bliži HDZ ili SNSD nego DF"!
Demokratska fronta i Građanski savez nastupit će zajedno na izborima 2018., a čelnici ove dvije stranke danas su u Sarajevu potpisali sporazum o koaliciji.
Politika
Prije 3h Prije 2h
U koalicionom sporazumu, pored ostalog, piše da će rezultat Općih izbora 2018. godine odrediti sudbinu naše zemlje na duži vremenski period, te da se ove stranke udružuju "s ciljem sprečavanja snaga koje svoje političko djelovanje baziraju na mržnji i podjelama da našu domovinu dovedu u raspad“.
- Naše društvo je danas podijeljeno i postoje političke snage koje žele da tu podjelu zauvijek ozakone, zatirući ideju građanstva i lojalnosti Bosni i Hercegovini kao državi građana jednakih prava. Rat protiv BiH vođen je s ciljem uništavanja svake mogućnosti da se naša zemlja odbrani kao društvo različitosti koje se spajaju u jedno. Cijena koju smo platili da bi očuvali državu bila je ogromna. Ogromni su i ustupci koji su napravljeni u međuvremenu i zbog kojih danas svi nismo jednaki na svakom njenom pedlju. BiH nije prosto zbir njenih naroda nego je više od toga i samo kao takva može preživjeti – navodi se u sporazumu.
"Žao mi je što još neke stranke danas nisu ovdje, a pripadaju i ovom korpusu stranaka, ljevice, mislim na SDP, na Našu stranku - da me ne shvatite pogrešno, te ih pozivam da još jednom razmisle. Još ima vremena, možemo osmisliti vrstu zajedničkog nastupa. Neprirodno je da su SDP-u bliži SNSD, HDZ, SDA...stoga ih još jednom pozivam da razmisle, da zajedno osmislimo ovu priču", kazao je lider DF-a Željko Komšić.
On je rekao da "situacija u BiH nije sjajna".
"Znate kakvi su planovi u igri, a ovo usitnjavanje stranaka može rezultirati rasipanjem glasova, zbunjenošću naroda. Može se desiti da na lijevoj strani politike ima potpuni razdor i to može destimulirati birače, može dovesti do toga da stranke koje jesu građanske, lijeve, uđu u paktove s nacionalnim strankama. I to je ono čega se ja bojim", kazao je on.
Odgovarajući na pitanje zbog čega nije došlo do većeg ujedinjenja, prvo je rekao: "Znate, ima ona pjesma, nije važno ko je kriv", a onda nastavio: "Nadam se da ćemo razgovarati, nije bilo nikakvih uslova. SDP nam je poslao prije dva mjeseca jedan koalicioni sporazum, mi smo ga usvojili na sjednici Predsjedništva, ali do danas nismo dobili odgovor od njih."
"Ali, ostajemo u toj priči oko evropskog bloka, jer mislimo da je šteta praviti taj razdor političkih stranaka i unositi konfuziju i nezadovoljstvo među birače. Ljudi iz SDP-a su nas odabrali za metu. Zašto su to uradili, ne znamo, ali imamo neke pretpostavke...no, opet, zbog veće ideje, spremni smo da opet razgovaramo s njima. Imamo vremena, ali da li će oni pristati, to je do njih. Od 2015, otkako smo izašli iz koalicije, mi bijemo tu bitku prigovaranja vlasti", rekao je.
Bit će zajedničke liste i za državni i za federalni nivo, dodao je Komšić, te istaknuo kako u RS-u imaju drugu vrstu dogovora.
"Ostalo je još - vrlo smo raspoloženi da kantonalne liste također budu zajedničke, no moramo vidjeti šta je veai korist, biti zajedno ili odvojeno i to je još ostalo da se pregovara", kazao je on.
"Ponavljam, nama SDP nije protivnik. Zašto smo mi njima protivnik, to ne znam...Moj utisak o GS-u? U ovom razdoru političkom - vjerujem da bi GS i sam s ljudima koji imaju u nekim dijelovima napravio uspjeh. Ne kao SDA, koja ima takve resurse i aparat, ne samo stranački.
Hoće li DF preživjeti? - ne znam, ako ne preživi, nije zaslužio, ali znam da je ideja dobra i da je ideja čista. Da DF-a ima, ima. Prije nekoliko godina samo je SDA pričala kako se raspadamo, sad to radi SDP. Ali, vjerujem da ćemo preživjeti, ne zato što smo najpametniji, već stoga što smo čestiti prema ovoj zemlji i njenim ljudima. Ljudi napuštaju stranke, to se uvijek dešava. Naglašavam, ideja je bitna", naglasio je.
O kandidaturi Bećirevića, Komšić je kazao "neka mu je sa srećom, volio bih da pobijedi".
-
kluz franjo
#2623 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Bez obzira na sve, a na bazi dostupnih informacija, čini mi se da Šuhret Fazlić veoma korektno radi kao gradonačelnik Bihaća.
-
Heartbeats
#2624 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Bez obzira na sve i na bazi dostupnih informacija, jedino mjesto gdje je GS okupio većinu, ujedinjena ljevica FUNKCINIOŠE.kluz franjo wrote:Bez obzira na sve, a na bazi dostupnih informacija, čini mi se da Šuhret Fazlić veoma korektno radi kao gradonačelnik Bihaća.
Dalje ne bi...
- johntra
#2625 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Heartbeats wrote:Bez obzira na sve i na bazi dostupnih informacija, jedino mjesto gdje je GS okupio većinu, ujedinjena ljevica FUNKCINIOŠE.kluz franjo wrote:Bez obzira na sve, a na bazi dostupnih informacija, čini mi se da Šuhret Fazlić veoma korektno radi kao gradonačelnik Bihaća.
Dalje ne bi...
pa eto, vidjet ćemo dokle će ta ljubav trajati...
mislim da je već pri kraju...