Fakat misterija
Ovaj Reuf ima dobru biografiju, ali ne bi zaintrigirao ni 18 studenata a kamo li mase (moje misljenje)
Ako te ispravno tumacim, ti smatras da onda kada je "opozicija" ostvarila najvecu pobjedu od 1945. godine, da su onda naivni kakvi jesu ostavili najvaznije stvari u rukama SDA, a onda im SDA smjestila metar afera i dala vrece novca? Cak i da prihvatim ovakvo tumacenje situacije, onda ispada da je opozicija nesposobna, beskorisna i povodljiva i vracamo se na isto - glasaj onda za Kurtu, makar biraj ko ce povoditi naivne opozicionare koji dobiju cast biti partner SDA u novoj rundi.malakh wrote:ljudi šta vam je?!
pa svaki put kada sda nije bila izborni pobjednik, ili preciznije, svaki put kada je opozicija pobijedila, ta ista sda je ostala u vlasti. banalnost je govoriti da je opozicija ista ili gora od sda kada je u, apsolutno svim kombinacijama sda vodila glavnu riječ, posjedovala najbitnije funkcije i kontrolirala sve ono što kontrolira posljednjih 20 godina.
poenta je u tome da je sda u prvi red isturila svoje koalicione partnere, dokazali da su i oni lopovi, a iza paravana su suvereno vladali i krojili svoju politiku.
I to mu se omaklo.privremeni wrote:Dr. Kuca wrote:Kakav je ovo lik![]()
jednom, sjedim ja na dorucku u scc-u u metropolisu, sjedose neka 2 lika iza mene pricaju, kad ovaj Refko, jebe majku, bogara Komsicu sa nekim likom, ja oplako
![]()
Jedini, pohvale vrijedan, Komsicev uradak je izbacivanje ovog dvojca iz stranke.
Bijeli list je glas za SDA tako da se u sustini slazes sa mnom i slicnomislecim kolegama sa ove teme.VjecitiStudent wrote:Čak i bijeli list je daleko bolji izbor no glas za "dobrog" momka iz SDA.
Kako to SDA ubija bosanski identitet?pemanapemani wrote:Ali kada ce izroniti na povrsinu sazrijevanje SDA?
suptilno ubijanje bosanskog identiteta...
Ni blizu.Prpa.ba wrote:Bijeli list je glas za SDA tako da se u sustini slazes sa mnom i slicnomislecim kolegama sa ove teme.VjecitiStudent wrote:Čak i bijeli list je daleko bolji izbor no glas za "dobrog" momka iz SDA.
Za oboriti tu teoriju je dovoljno samo spomenuti jednog čovjeka - Hamdiju Lipovaču.Prpa.ba wrote:Ako te ispravno tumacim, ti smatras da onda kada je "opozicija" ostvarila najvecu pobjedu od 1945. godine, da su onda naivni kakvi jesu ostavili najvaznije stvari u rukama SDA, a onda im SDA smjestila metar afera i dala vrece novca? Cak i da prihvatim ovakvo tumacenje situacije, onda ispada da je opozicija nesposobna, beskorisna i povodljiva i vracamo se na isto - glasaj onda za Kurtu, makar biraj ko ce povoditi naivne opozicionare koji dobiju cast biti partner SDA u novoj rundi.malakh wrote:ljudi šta vam je?!
pa svaki put kada sda nije bila izborni pobjednik, ili preciznije, svaki put kada je opozicija pobijedila, ta ista sda je ostala u vlasti. banalnost je govoriti da je opozicija ista ili gora od sda kada je u, apsolutno svim kombinacijama sda vodila glavnu riječ, posjedovala najbitnije funkcije i kontrolirala sve ono što kontrolira posljednjih 20 godina.
poenta je u tome da je sda u prvi red isturila svoje koalicione partnere, dokazali da su i oni lopovi, a iza paravana su suvereno vladali i krojili svoju politiku.
Tako što su, između ostalih, prihvatili etnički koncept.BAK-eV wrote:Kako to SDA ubija bosanski identitet?pemanapemani wrote:Ali kada ce izroniti na povrsinu sazrijevanje SDA?
(Info: Nisam clan SDA!)
Po mom iskustvu iz gradova u kojima sam živio, sigurniji i prijatniji je život u onim gradovima gdje se zna ko je glavna i haman jedina mafijaška grupa nego u onima u kojima se kokošari bore za prevlast. Kad već idemo tom analogijom, plus što ništa živo nije ukazalo da se taj maloljetni delikvent želi resocijalizirati i vidjeli smo kako se pretvara u lošeg mafijaša.pemanapemani wrote: Po toj logici bolje je uvijek birati manje loše mafijaše, nego izabrati maloljetnog delinkventa za kojeg postoji šansa da se može resocijalizirati.
Pa bosanski identitet je etnicki identitet!pemanapemani wrote:Tako što su, između ostalih, prihvatili etnički koncept.BAK-eV wrote:Kako to SDA ubija bosanski identitet?pemanapemani wrote:Ali kada ce izroniti na povrsinu sazrijevanje SDA?
Ne znam prema kojim parametrima vršiš procjenu i izvlačiš ovakav zaključak, ali ja ću obrnuti tu tezu pa reći da mi lošije od onoga što dobijem ako glasam za SDA, ne može biti. SDA sigurno donosi zlo, a svako drugi vrlo moguće, ali možda jednom i ne.Prpa.ba wrote:
Dakle, ako mi Kurta vlada kako god, onda daj makar da direktno proberem koju konjsku glavu cu gledati na TV naredne 4 godine, losije mi sigurno nece biti nego da sam glasao za nekog drugog.
Ma jaštaradi, SDP bagra se samo malo zaigrala. Pa je tako, za to malo svog vakta, uspjela dohakati onom što ni SDA nije uspjela (entitetsko glasanje, Feroelektro, OKO Fahri itd).pemanapemani wrote:Tako što su, između ostalih, prihvatili etnički koncept.BAK-eV wrote:Kako to SDA ubija bosanski identitet?pemanapemani wrote:Ali kada ce izroniti na povrsinu sazrijevanje SDA?
Ubili su povratak u manji entitet, zajebali tužbu protiv Srbije, pristali na nakaradan Popis stanovništva, pristali na uvođenje termina entitetsko državljanstvo u ličnim dokumentima, dogovorili sa HDZ "plutajuće izborne jedinice", odradili kriminalnu privatizaciju...
Priča o Kurti (SDA) i Murti (ostale stranke) bi bila relevantna da je Kurta apstinirao od vlasti više od 2 godine (Alijansa za promjene).
To je izjednačavanje maloljetnog delinkventa koji obija trafike i automafije ili reketaša.
Po toj logici bolje je uvijek birati manje loše mafijaše, nego izabrati maloljetnog delinkventa za kojeg postoji šansa da se može resocijalizirati.
Može se i tako gledati jer su majstori uspjeli političku scenu dovesti do nivoa gdje se vragovi razlikuju samo po boji.Banksy wrote:Ne znam prema kojim parametrima vršiš procjenu i izvlačiš ovakav zaključak, ali ja ću obrnuti tu tezu pa reći da mi lošije od onoga što dobijem ako glasam za SDA, ne može biti. SDA sigurno donosi zlo, a svako drugi vrlo moguće, ali možda jednom i ne.Prpa.ba wrote:
Dakle, ako mi Kurta vlada kako god, onda daj makar da direktno proberem koju konjsku glavu cu gledati na TV naredne 4 godine, losije mi sigurno nece biti nego da sam glasao za nekog drugog.
Iz toga slijedi da je bolje glasati za bilo koga, i crnog vraga, nego za SDA, koja jeste crni vrag.
Kod mene nema defetizma. Znam da ću sigurno glasati i znam da to sigurno, nikad, i ni u kojem slučaju neće biti SDA.Ridjobrki wrote:Može se i tako gledati jer su majstori uspjeli političku scenu dovesti do nivoa gdje se vragovi razlikuju samo po boji.Banksy wrote:Ne znam prema kojim parametrima vršiš procjenu i izvlačiš ovakav zaključak, ali ja ću obrnuti tu tezu pa reći da mi lošije od onoga što dobijem ako glasam za SDA, ne može biti. SDA sigurno donosi zlo, a svako drugi vrlo moguće, ali možda jednom i ne.Prpa.ba wrote:
Iz toga slijedi da je bolje glasati za bilo koga, i crnog vraga, nego za SDA, koja jeste crni vrag.
I šta se onda dešava? Dešava se ovo što i mi osjetimo u sebi samima - taj defetizam, opravdavanje ovih ili onih vragova, teoretiziranje je li jedan vrag prihvatljiviji od drugog...
Pogledajte šta mi radimo! Mi ovdje kontamo je li bolje glasati za manje smradove u okviru SDA, ili svjesno glasati za nesposobne kvarljive smradove van SDA, jedni druge ovdje lijepimo etiketama, optužujemo i napadamo zbog toga....
Pogledajte sa koliko mi pomirljivosti više prihvatamo da je jedino što imamo izbor između smrad opcija.
Ovo je glavna boljka bosanskog drustva.Banksy wrote: Opcije su, istina, kako kažeš, smrad.
Citirala sam, ali ja bih to još brutalnije. Početak svakog oporavka je nazivanje stvari pravim imenom.BAK-eV wrote:Ovo je glavna boljka bosanskog drustva.Banksy wrote: Opcije su, istina, kako kažeš, smrad.
Nekultura i animozitet je matrica razmisljanja i ponasanja a ne pozitivizam i istinska alternativa.
Zato je i svejedno za koga ce se glasati, dok god ovakav mentalni sklop preovladava!
Citirajte nesto pozitivno.Banksy wrote:Citirala sam, ali ja bih to još brutalnije. Početak svakog oporavka je nazivanje stvari pravim imenom.BAK-eV wrote:Ovo je glavna boljka bosanskog drustva.Banksy wrote: Opcije su, istina, kako kažeš, smrad.
Nekultura i animozitet je matrica razmisljanja i ponasanja a ne pozitivizam i istinska alternativa.
Zato je i svejedno za koga ce se glasati, dok god ovakav mentalni sklop preovladava!
Troskove katastrofalne vladavine uvijek snosi narod, ali ako su praceni nacionalistickim i utopijskim obecanjima manje bole. Zato glasaci vrlo rijetko kaznjavaju nacionaliste.cyprus wrote:Mogu prihvatiti da me kradeš, ali ne mogu to da me kradeš i uz to da mi pričaš da je to u mom vitalnom interesu i da me posmatraš kao neko buduće topovsko meso... Dakle, draži su mi ljigavi ljevičari, nego principijelni nacionalisti... Neuporedivo draži!
Ova prica znaci da smo se pomirili sa stanjem u kojem se nalazimo.Ridjobrki wrote:Po mom iskustvu iz gradova u kojima sam živio, sigurniji i prijatniji je život u onim gradovima gdje se zna ko je glavna i haman jedina mafijaška grupa nego u onima u kojima se kokošari bore za prevlast. Kad već idemo tom analogijom, plus što ništa živo nije ukazalo da se taj maloljetni delikvent želi resocijalizirati i vidjeli smo kako se pretvara u lošeg mafijaša.pemanapemani wrote: Po toj logici bolje je uvijek birati manje loše mafijaše, nego izabrati maloljetnog delinkventa za kojeg postoji šansa da se može resocijalizirati.
Ja ionako opet naglašavam sljedeće - ne želim ni jedno ni drugo, moj problem je što sam uopće bio ili jesam u situaciji u kojoj sam pred takvim izborom i što nadu da se oslobodim mafijaša moram polagati u maloljetne delinkvente.
Što se mene tiče jeste,odnosno, sebe smatram Bosancem u etničkom i nacionalnom smislu.BAK-eV wrote:
Pa bosanski identitet je etnicki identitet!
kvarni, "maloljetni" SDP je poslat na resocijalizaciju, pa koja korist.pemanapemani wrote: ...
Za kraj, nijedan maloljetni delinkvent ne zeli resocijalizaciju, ali drustvo ima alate koji ce ga prakticno prisiliti na istu. S druge strane, mafijas je zavrsena prica.
Tezak slucaj, mozda i nemoguc. Buducnost ce pokazati.VjecitiStudent wrote:kvarni, "maloljetni" SDP je poslat na resocijalizaciju, pa koja korist.pemanapemani wrote: ...
Za kraj, nijedan maloljetni delinkvent ne zeli resocijalizaciju, ali drustvo ima alate koji ce ga prakticno prisiliti na istu. S druge strane, mafijas je zavrsena prica.
Ispravno me tumačiš i poenta kompletnog mog posta je u tome da sda nije prestala vladati bosnom i hercegovinom, čak i kada je nesposobna opozicija pobijedila na izborima i dobila priliku da osjetimo kako je to 4 godine biti bez sda.Prpa.ba wrote:Ako te ispravno tumacim, ti smatras da onda kada je "opozicija" ostvarila najvecu pobjedu od 1945. godine, da su onda naivni kakvi jesu ostavili najvaznije stvari u rukama SDA, a onda im SDA smjestila metar afera i dala vrece novca? Cak i da prihvatim ovakvo tumacenje situacije, onda ispada da je opozicija nesposobna, beskorisna i povodljiva i vracamo se na isto - glasaj onda za Kurtu, makar biraj ko ce povoditi naivne opozicionare koji dobiju cast biti partner SDA u novoj rundi.malakh wrote:ljudi šta vam je?!