Pa šta ti očekuješ od opozicije Boga ti? Da oni zasuču rukave, riješe problem, a lovorike za to da pobere vlast?! Ne kontam fakat tu priču "zašto samo kritikujete, zašto vi nešto ne radite". Zato što nisu vlast i nije njihovo da rješavaju probleme koje vlast treba da riješi. Opozicija nije tu da spašava vlast, već upravo suprotno. Treba da vrši pritisak na njih da rade svoj posao. Kad bude predizborna kampanja, onda opozicija treba da konkretnije predstavi svoje planove. Padate u zamku nacionalističke logike. Ne mogu se vlast i opozicija stavljati u istu ravan po odgovornosti za probleme građana.O'zone wrote:Radi li iko išta u bilo kojoj stranci ili se samo gađaju saopštenjima?
Ubiše ljudi saopštenjima da nam objasne kako smo u govnima, kao da mi to ne znamo. Niko da izdaje saopštenja kako da se izvučemo iz govana.
Saopštenja vrve standardnom opozicijskom floskulom "Hamo vidi mu glOve" bez ičeg konkretnog. Presispanje iz šupljeg u prazno i onda kažu mi smo pravi izbor. Po čemu? Gdje su djela?
Usput, Ko je Čolpa? Jaj jedino što nađoh o njemu po izboru mu za predsjednika da je nekad bio u čini mi se SDU Stari Grad, i to je to.
Vlast treba da snosi odgovornost prema građanima za posao koji su im oni povjerili, a građani treba da shvate da je ova i ovakva vlast tu zbog toga što su im oni dali vlast. Ne može se dati vlast jednima, a od drugih tražiti rješenja. Uključite malo mozak.
Što se tiče Čolpe, već je rečeno da nije neka poznata ličnost, kao što je i rečeno da je njegov izbor upravo odgovor na zahtjeve građana da u politici vide nove i neokaljane mlade ljude. I kao i za gornji primjer i ovdje uključiti logiku. Ne možete imati iskusne, poznate, uticajne političare, a da budu novi, mladi i neokaljani. To ne postoji. Dakle GS je okrenuo jednu novu stranicu i dao priliku mladima da donesu nešto novo na političku scenu BiH. Nema razloga da se šprda sa takvim kandidatima. Treba skinuti GS-u kapu za jedan takav hrabar i rizičan potez, jer znamo kako kod nas narod samo kritikuje (šta god da uradiš). A Čolpa nek pokaže hoće li opravdati povjerenje koje su mu dali članovi GS-a na kongresu.