Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
-
homar
#1576 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Čudni smo mi ljudi. Mi bi promijenili mnogo toga, ali ko ima muda da to pokrene... I kada se pojavi čovjek koji je direktan, koji ne kamuflira stvari, već rasklinjkava naciste, fašiste, kriminalce i ostalu bagru, onda se odmah ujedine te iste retrogradne snage i one vide Reufa Bajrovića i GS kao najvećeg neprijatelja.
Da, došlo je vrijeme istine i trebamo dati podršku onima koji nemaju oraha u džepu, koji su spremni promijeniti sve ovo, dati mladima šansu, a poslati u istoriju Bakira, Fahru, Čovića, Dodika, Nikšića, Komšića...
Da, došlo je vrijeme istine i trebamo dati podršku onima koji nemaju oraha u džepu, koji su spremni promijeniti sve ovo, dati mladima šansu, a poslati u istoriju Bakira, Fahru, Čovića, Dodika, Nikšića, Komšića...
- Alfons Kauders
#1577 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Roccohljup wrote:
Vala ako je reufov jedini ili najveći grijeh sto je kupio taj hebeni iphone.....onda stvarno imamo problem sa shvatanjem sta je zaista kriminal, korpucija i nepotizam![]()
![]()
Meni se refa dopao dok je bio ministar sto je pokušao i pokrenuo ulaske inspekcija i finansijske policije u JP pod kontrolom svog ministarstva, no to mu je izgleda i presudilo. Iskreno, mislim da mu je greska sto je prihvatio suljagica kao partnera al eto.....
Suljagic ima aferima, ali jebiga opet se covjek bori i radi... Vise buke prave Emir i Reuf nego SDP, DF i NS zajedno, a ja postujem trud, taman i da se ne slazem s njima po masi pitanja.
Reuf je druga vrsta osobe, ali nije igrac za potcijeniti. Koliko znam, jako je zamjerio SDP-ovcima uhljebljenje supruga i rodbine po Sarajevu 2011, a kad se zalio na tu praksu koja je definitivno i pokopala SDP, receno mu je otprilike "ti i zena imate skolu, poslove, pare, a dje cu ja svoju zenu zaposlit?"... Ako je im je radi tog jebo mater, svaka mu cast, mada mi nije simpatican sekunde... Njegov iPhone je jedna mjesecna plata tih sto je SDP uhljebio, izmedju ostalog i preko njegovih i Emirovih ledja... Jer su u to vrijeme radili ko magarci i time pomogli SDPu da zabiljezi najbolji rezultat ikad, a onda SDP iskoristio mandat da uhljebi zene i svalerke, a njima dali kurac i na kraju ih najurili iz stranke.
Uostalom koji kurac imam od tog sto bi se npr. slagao s NS ili DF po vise pitanja kad fakticki nista ne rade? Dok Emir prevodi knjige, ganja novinare, lobira, pise, twittera, urla na sve strane... Ovi drugi se vise brinu o sterilizaciji pasa lutalica i broju pokrivenih arapkinja na Ferhadiji... Dzaba NS ili SDP ako mozda imaju nekog idealnog kandidata za kojeg nisam cuo... Onda ga sto se mene tice nemaju
- Roccohljup
#1578 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Tu se slažem. Isto kao i za onog Arapovića, ako je su on i njegova supruga uspjeli sebi osigurati dobru egistenciju, ne kontam kako ljudima to moze smetati. Ne bih se iznenadio da Reuf ukoliko ne udje u neku "grande "lijevu koaliciju ne bude predmet većeg omaložavanja i pljuvanja od strane SDP I DF nego od vladajujuće bagre.
- GandalfSivi
- Capsicum
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#1581 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
ne kontam, da li su reuf i emir ostali članovi stranke i da li su na nekim funkcijama u stranci? ili su totalno stranku prepustili ovom colpi i ostali samo obični članovi?Capsicum wrote:Đe će?
-
putokaz1
#1582 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Da li će ova promjena uništiti GS?
- Capsicum
#1583 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Klix je debilnim naslovom unio zabunu. Nisu napustili stranku. Suljagić je i ranije bio član političkog savjeta, a sada mu se u tom tijelu priključuje i Reuf. Obzirom da neke stranke i lideri ljevice traže opravdanje za neobjedinjavanje kompletnog lijevog bloka u ličnim animozitetima, evo sad su ključne pozicije u stranci prepuštene mladim kadrovima.
- seln
#1584 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
President of Bosnia and Herzegovina, Mr. Nihad Colpa. 
-
putokaz1
#1585 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ko je on,šta je on,odkuda je on....?seln wrote:President of Bosnia and Herzegovina, Mr. Nihad Colpa.
- seln
#1586 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Pojma ne'am, nikad cuo... trenutno najveci politicki anonimus u BiH.putokaz1 wrote:Ko je on,šta je on,odkuda je on....?seln wrote:President of Bosnia and Herzegovina, Mr. Nihad Colpa.
- johntra
#1587 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Kako bolan anonimus, vidi ovo...
http://sdu.ba/2014/05/08/vijecnik-i-pre ... tativcima/
bio vijećnik u OV SG...
bio vijećnik u OV SG...
-
putokaz1
#1588 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
HAHAHAHjohntra wrote:Kako bolan anonimus, vidi ovo...![]()
bio vijećnik u OV SG...
nOVI mILADIN
Miladin SDP-SDU-USD-SDP-SDA
Ovaj Čolpa SDP-SDU-GS-
SDA?
- Capsicum
#1589 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Al što ovaj putokaz može trolat to niko ne može 
-
Innovation
#1590 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Nihad Čolpa završio je Fakultet političkih nauka, smjer politologija. Trenutno je student na postdiplomskom studiju na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, smjer
politički sistemi idemokratija. Samostalni je privrednik
- johntra
#1591 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
šta je čovjek pogrešno napisao? je li promijenio stranaka? jeste...po meni fula teška, ali svakako će biti lutka na koncu dvojca sa kormilom...normala...Capsicum wrote:Al što ovaj putokaz može trolat to niko ne može
- Capsicum
#1592 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Jedno je preći u novoosnovanu stranku slične orjentacije, a sasvim drugo kad za 180 stepeni promijeniš svoje opredjeljenje, ideologiju... Ne znam zašto bi se SDA spominjala u Nihadovom slučaju ili uopšte u slučaju GS-a, kad niko još iz GS-a nije otišao u SDA. To se zove trolanje. Nihad možda nije poznato ime, ali zar nije stalno u opticaju priča kako se traže neki novi, neafirmisani ljudi?! Gadan je ovo narod. Daš im poznatog kandidata, kaže šta će nam stalno isti ljudi, hoćemo nove. Daš im nove, kaže ko je ovaj, garant će u SDA. Nikad narodu ugodit.johntra wrote:šta je čovjek pogrešno napisao? je li promijenio stranaka? jeste...po meni fula teška, ali svakako će biti lutka na koncu dvojca sa kormilom...normala...Capsicum wrote:Al što ovaj putokaz može trolat to niko ne može
-
putokaz1
#1593 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Jedno je preći u novoosnovanu stranku slične orjentacije, a sasvim drugo kad za 180 stepeni promijeniš svoje opredjeljenje, ideologiju... Ne znam zašto bi se SDA spominjala u Nihadovom slučaju ili uopšte u slučaju GS-a, kad niko još iz GS-a nije otišao u SDA. To se zove trolanje. Nihad možda nije poznato ime, ali zar nije stalno u opticaju priča kako se traže neki novi, neafirmisani ljudi?! Gadan je ovo narod. Daš im poznatog kandidata, kaže šta će nam stalno isti ljudi, hoćemo nove. Daš im nove, kaže ko je ovaj, garant će u SDA. Nikad narodu ugodit.[/quote]
Ja se izvinjavam
Jedino što me je asocirala na prelaz u SDA jeste njegov boravak u SDU,i Miladin je bio u toj nazovi stranci
SDU je jedini zajednički sadržilac
Ja se izvinjavam
Jedino što me je asocirala na prelaz u SDA jeste njegov boravak u SDU,i Miladin je bio u toj nazovi stranci
SDU je jedini zajednički sadržilac
- Capsicum
#1594 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Meni recimo takve asocijacije padaju na pamet kad neko spomene DF. Za takvo nešto ima itekako osnove. U slučaju GS-a, tome fakat nema mjesta.
-
putokaz1
#1595 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Da upravu siCapsicum wrote:Meni recimo takve asocijacije padaju na pamet kad neko spomene DF. Za takvo nešto ima itekako osnove. U slučaju GS-a, tome fakat nema mjesta.
DF
SDU
USD
SBB
SBIH
BPS
BOSS
NSRZB
Odma se pomisli na prelaz u SDA,pa čak i za SDP isto važi
GS je stranka 2/3 kantona zasad.
-
PeraDzetic
#1596 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Što će reći, vi to da biste se ujedinili, ali onda na Kongresu mjesto da se bavite sami sobom pljujete po sdp-u i df-u... Tesko za popusiti. Tko ste i što hoćete? Tko vam je patronant i za čije interese radite?Capsicum wrote:Obzirom da neke stranke i lideri ljevice traže opravdanje za neobjedinjavanje kompletnog lijevog bloka u ličnim animozitetima, evo sad su ključne pozicije u stranci prepuštene mladim kadrovima.
- Capsicum
-
Novak20
#1598 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
PeraDzetic wrote:Što će reći, vi to da biste se ujedinili, ali onda na Kongresu mjesto da se bavite sami sobom pljujete po sdp-u i df-u... Tesko za popusiti. Tko ste i što hoćete? Tko vam je patronant i za čije interese radite?Capsicum wrote:Obzirom da neke stranke i lideri ljevice traže opravdanje za neobjedinjavanje kompletnog lijevog bloka u ličnim animozitetima, evo sad su ključne pozicije u stranci prepuštene mladim kadrovima.
Ako postoje situacije u kojima ne treba dizati buku, onda je to ova oko pridruživanja GS "ljevici".
-
homar
#1599 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Treba postaviti pitanje Nikšiću i Komšiću, da li je njima samo cilj njihovo uhljebljenje, t.j. Željko član Predsjedništva a Nikšić Premijer ili im je cilj mijenjati dosadašnju praksu, demokratizirati sebe i društvo.
Demokratski pristup je juče pokazao Reuf Bajrović, prepustio je vođenje stranke Nihadu Čolpi.
Demokratski pristup je juče pokazao Reuf Bajrović, prepustio je vođenje stranke Nihadu Čolpi.
-
Bazinga1234
#1600 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ja mislim da ce reci da im je cilj uhljebljenjehomar wrote:Treba postaviti pitanje Nikšiću i Komšiću, da li je njima samo cilj njihovo uhljebljenje, t.j. Željko član Predsjedništva a Nikšić Premijer ili im je cilj mijenjati dosadašnju praksu, demokratizirati sebe i društvo.