GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

misami

#26 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by misami »

motormate wrote:
misami wrote:ipak ako prosetate po srednjobosanskim kasabama i okolnim selima vidjet cete dosta fizionomija i likova zbog kojih neman bezviznog rezima . Budimo iskreni. Europi je prioritet sigurnost a bosnjacka praksa dijeljenja pasosa svakom prijatelju s bliskog istoka nece naici na razumijevanje u europi. Ako ce se IZ i sda lizati s vehabijama bujrum. Ali ne moze se dopodne raditi jedno a popodne misliti drugo
A sta bi sa Albanskim vehabijama?
Nemaju ratnog iskustva i veze u vrhu vlasti. Nacelno su kao neka subkultura. Ovi bosanski su postali relevantan faktor u 30tak ocina. Brojno stanje im se povecava politicka situacija pogorsava. Eu radi sto bi svatko normalan
samo malo

#27 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by samo malo »

misami wrote:ipak ako prosetate po srednjobosanskim kasabama i okolnim selima vidjet cete dosta fizionomija i likova zbog kojih nema bezviznog rezima . Budimo iskreni. Europi je prioritet sigurnost a bosnjacka praksa dijeljenja pasosa svakom prijatelju s bliskog istoka nece naici na razumijevanje u europi. Ako ce se IZ i sda lizati s vehabijama bujrum. Ali ne moze se dopodne raditi jedno a popodne misliti drugo
Ova istina se mnogima ne svidja.

Neki ne vide nista lose u njihovom prisustvu, i u tome sto im Sadovic i svi sadovici prije njega dijele putne isprave, laziraju identitet, i tako dalje.

Medjutim, zapad vidi, stosta lose.
vivaldi

#28 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by vivaldi »

kijameta wrote:Samo bih za Srbiju dodao da su pravo politicki stabilni,dio zemlje im je apsolutno izvan kontrole a u drugom djelu imaju oruzane gerilske pokrete i vojsku i transportere po cestama.Tako nesto u BiH ne postoji.
Sve odluke o vizama su iskljucivo politicke i nemaju apsolutno nikakve veze sa ekonomijom,sigurnoscu ili bilo kojim drugim faktorom osim politickih interesa 'gazda'-velikih clanica EU koje sve i odlucuju.
Naravno,krivica je opet na nasim vlastima,od 96 do danas moglo se dosta toga drugacije uraditi.
Ja nisam napisao da su zapadna evropa vec da su puno stabilniji od nas. Na znam koji dio zemlje je izvan kontrole? Kosovo je nezavisna drzava, to sto pokusavaju da se diplomatski bore oko njega ne utice na stabilnost, mada je to ionako suplja jer to rade zbog unutrasnjo politickih razloga posto nikada nijedan njihov politicar (ako misli ostati na vlasti) nece smjeti priznati kosovo zbog javnosti. Sto se tice ovog napada, to je usko lokalni problem koji se ne moze siriti dalje od relacije presevo-medvedja-bujanovac ( a vjerujem da nema tih napada nikada i ne bih cuo za ta mjesta), ali to ne utice na 99% ostatka zemlje.
Osim ratka mladica, sve ostalo je uglavnom pitanje ekonomske teritorijalizacije i raspodjele para, jer sve te relevantne svjetske organizacije za za zastitu ljudskih prava zadnju godinu-dvije fakticki nemaju nekih vecih primjedbi osim cini mi se na polozaj roma. Radikali su se raspali, a skoro sam siguran da bi uz nesto umjereniju pricu toma grobar bio prihvatljiv evropi ako nekad udje u vlast (vjerovatno je zato i oformio svoju stranku)
Sa druge strane kod nas fakticki pola populacije, a jos vise teritorije skoro i ne prihvata niti dozivljava zemlju u kojoj zivi svojom plus sto smo protektorat.
Slazem se da su mnoge odluke kad se radi o eu iskljucivo politicke, ali u ovom slucaju mislim da probosanski politicari i nisu mogli puno vise uraditi na ovom polju. Puno vise im zamjeram na ekonomskom planu jer se u federaciji moze dosta uraditi i bez dodika.
pita

#29 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by pita »

samo malo wrote:
misami wrote:ipak ako prosetate po srednjobosanskim kasabama i okolnim selima vidjet cete dosta fizionomija i likova zbog kojih nema bezviznog rezima . Budimo iskreni. Europi je prioritet sigurnost a bosnjacka praksa dijeljenja pasosa svakom prijatelju s bliskog istoka nece naici na razumijevanje u europi. Ako ce se IZ i sda lizati s vehabijama bujrum. Ali ne moze se dopodne raditi jedno a popodne misliti drugo

Neki ne vide nista lose u njihovom prisustvu, i u tome sto im Sadovic i svi sadovici prije njega dijele putne isprave, laziraju identitet, i tako dalje.

Prica je bezveze...Srbija, CG i MAK nisu nista sigurnije od BiH, Mafija na svakom kuti

Radi se o cinjenici...da ova odluka je striktno povezana samo s tim...bosanski muslimani nece setati bogatim, cistim i naprednim zapadom. Svi mogu ali oni NE!!
kad su bili tako tvrdi, da jih u 4 godine nismo unistili...sada imamo suvremene metode...
Bosanski muslimani ce doziviti sudbinu zidova iz drugog svijetskog rata i to je jasno kao bijeli dan.
alica.k

#30 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by alica.k »

newbloke wrote:jako interesantno je da svi krivite evropu sto nam ne ukida vize...ali morate shvatiti da smo mi svi (sve zemlje balkana) dobile mapu puta koju moramo da ispostujemo....
pogledajte malo vijesti unazad koje zakone nas parlamant i vlada nisu bili u stanju da usvoje, to je smijesno. nisu ih usvojili zbog srba! znaci nije kriva evropa sto mi necemo moci da putujemo, krivi su nasi dragi politicari u parlamentu...

oni i njihova djeca putuju bez problema, dok cemo mi sjediti ovdje i ocekivati poklone od evrope....
evo ga, jasno da jasnije ne moze biti.

ovo je pravi slucaj - ISKALI STE, EO VAM GA.

nesposobna vlast nije tu zato sto im je cejf, nego zato sto su ih ljudi birali. a onda pogledajte, da li je njima stvarno cilj da udjemo u eu? da nam ukinu vize? da se uvedu zakoni po kojima vise nece moci krasti svaki put kad im se ukaze prilika? PA NARAVNO DA NE!
a vi, dragi moji, samo nastavite birati "nase" a ne sposobne na izborima. onda se zalite, i smisljajte teorije zavjere ko sto je pita smislio....ne daju nam u eu, ne ukidaju nam vize jer su u bosni muslimani. jasta eto, milion muslimana u odnosu na citavu evropu drugih vjera, i to je kao neka prijetnja...stvarno ali STVARNO logicno. sto je bosanac, to je cudo jedno. svi su krivi samo nije on sam.

ja odavde bjezim cim budem mogla.
Last edited by alica.k on 10/07/2009 10:29, edited 1 time in total.
samo malo

#31 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by samo malo »

pita wrote: Prica je bezveze...Srbija, CG i MAK nisu nista sigurnije od BiH, Mafija na svakom kuti

Radi se o cinjenici...da ova odluka je striktno povezana samo s tim...bosanski muslimani nece setati bogatim, cistim i naprednim zapadom. Svi mogu ali oni NE!!
kad su bili tako tvrdi, da jih u 4 godine nismo unistili...sada imamo suvremene metode...
Bosanski muslimani ce doziviti sudbinu zidova iz drugog svijetskog rata i to je jasno kao bijeli dan.
Ma da, a onih par stotina hiljada bosanskih muslimana koji zive po Evropi, tamo su ugnjetavani valjda :-)
Klodovik

#32 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by Klodovik »

vivaldi wrote:
kijameta wrote:Samo bih za Srbiju dodao da su pravo politicki stabilni,dio zemlje im je apsolutno izvan kontrole a u drugom djelu imaju oruzane gerilske pokrete i vojsku i transportere po cestama.Tako nesto u BiH ne postoji.
Sve odluke o vizama su iskljucivo politicke i nemaju apsolutno nikakve veze sa ekonomijom,sigurnoscu ili bilo kojim drugim faktorom osim politickih interesa 'gazda'-velikih clanica EU koje sve i odlucuju.
Naravno,krivica je opet na nasim vlastima,od 96 do danas moglo se dosta toga drugacije uraditi.
Ja nisam napisao da su zapadna evropa vec da su puno stabilniji od nas. Na znam koji dio zemlje je izvan kontrole? Kosovo je nezavisna drzava, to sto pokusavaju da se diplomatski bore oko njega ne utice na stabilnost, mada je to ionako suplja jer to rade zbog unutrasnjo politickih razloga posto nikada nijedan njihov politicar (ako misli ostati na vlasti) nece smjeti priznati kosovo zbog javnosti. Sto se tice ovog napada, to je usko lokalni problem koji se ne moze siriti dalje od relacije presevo-medvedja-bujanovac ( a vjerujem da nema tih napada nikada i ne bih cuo za ta mjesta), ali to ne utice na 99% ostatka zemlje.
Osim ratka mladica, sve ostalo je uglavnom pitanje ekonomske teritorijalizacije i raspodjele para, jer sve te relevantne svjetske organizacije za za zastitu ljudskih prava zadnju godinu-dvije fakticki nemaju nekih vecih primjedbi osim cini mi se na polozaj roma. Radikali su se raspali, a skoro sam siguran da bi uz nesto umjereniju pricu toma grobar bio prihvatljiv evropi ako nekad udje u vlast (vjerovatno je zato i oformio svoju stranku)
Sa druge strane kod nas fakticki pola populacije, a jos vise teritorije skoro i ne prihvata niti dozivljava zemlju u kojoj zivi svojom plus sto smo protektorat.
Slazem se da su mnoge odluke kad se radi o eu iskljucivo politicke, ali u ovom slucaju mislim da probosanski politicari i nisu mogli puno vise uraditi na ovom polju. Puno vise im zamjeram na ekonomskom planu jer se u federaciji moze dosta uraditi i bez dodika.
Da, stabilniji su dok je Bondsteela. A i primjer Kipra pokazuje da su "evropski standardi" itekako primjenjivi na raznorazne situacije.

U svakom slučaju, nama bi bilo najbolje organizirati život i rad u državi prema normalnim standardima zbog samih sebe. Vize će biti ukinute kad dođe vrijeme za to.
susc_ovjek

#33 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by susc_ovjek »

pita wrote:
samo malo wrote:

Prica je bezveze...Srbija, CG i MAK nisu nista sigurnije od BiH, Mafija na svakom kuti

Shta si zabalio ba, ne gledaju oni tebe ovdje po tome po cemu ti mislis.
'Mafijaska CG' i 'Propala' Srbija je ispunila sve uslove za ukidanje viza, jel BiH ispunila?

Sta laprdas onda? Kad ispuni uslove koje je zadala EU, onda ce biti i ukinuto... pusti se glupavih teorija zavjere protiv
muslimana. TRazili ste, eto vam ga...
atko

#34 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by atko »

susc_ovjek wrote:
pita wrote: Prica je bezveze...Srbija, CG i MAK nisu nista sigurnije od BiH, Mafija na svakom kuti

'Mafijaska CG' i 'Propala' Srbija je ispunila sve uslove za ukidanje viza, jel BiH ispunila?

Sta laprdas onda? Kad ispuni uslove koje je zadala EU, onda ce biti i ukinuto... pusti se glupavih teorija zavjere protiv
@ susc_ovjek :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Najlakse je izmisliti neki izgovor i divota ... kako vas vise nije sramota koji ste vi fasisti ... valjda je i musliman i svaki drugi vjernik prvo covjek, bosanac i hercegovac, valjda bi trebalo da se obrazuje i da radi ... eee RAD ... treba li boldirati ???!!! Jelde i c5 nece da se napravi odbija da se prostre po muslimanskoj zemlji... i mito i korupcija i kriminal ... svi oni su tu navalili na nas jer smo muslimani itd itd ...

Juce gledam lole predstavljaju novi site u krajini ... glavno pitanje smije li zena da radi u firmi u kojoj je muskarci mogu cuti ali je ne vide ... halooo baaa paleolitik je davno porso stoookooo :x :x :x
jefferson

#35 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by jefferson »

alica.k wrote:
newbloke wrote:jako interesantno je da svi krivite evropu sto nam ne ukida vize...ali morate shvatiti da smo mi svi (sve zemlje balkana) dobile mapu puta koju moramo da ispostujemo....
pogledajte malo vijesti unazad koje zakone nas parlamant i vlada nisu bili u stanju da usvoje, to je smijesno. nisu ih usvojili zbog srba! znaci nije kriva evropa sto mi necemo moci da putujemo, krivi su nasi dragi politicari u parlamentu...

oni i njihova djeca putuju bez problema, dok cemo mi sjediti ovdje i ocekivati poklone od evrope....
evo ga, jasno da jasnije ne moze biti.

ovo je pravi slucaj - ISKALI STE, EO VAM GA.

nesposobna vlast nije tu zato sto im je cejf, nego zato sto su ih ljudi birali. a onda pogledajte, da li je njima stvarno cilj da udjemo u eu? da nam ukinu vize? da se uvedu zakoni po kojima vise nece moci krasti svaki put kad im se ukaze prilika? PA NARAVNO DA NE!
a vi, dragi moji, samo nastavite birati "nase" a ne sposobne na izborima. onda se zalite, i smisljajte teorije zavjere ko sto je pita smislio....ne daju nam u eu, ne ukidaju nam vize jer su u bosni muslimani. jasta eto, milion muslimana u odnosu na citavu evropu drugih vjera, i to je kao neka prijetnja...stvarno ali STVARNO logicno. sto je bosanac, to je cudo jedno. svi su krivi samo nije on sam.

ja odavde bjezim cim budem mogla.
Ako budes zainteresovana preko bare javi na pp, reko sam da cu svakome pomoci da ode iz te smijurije od drzave!
kijameta

#36 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by kijameta »

susc_ovjek wrote:
pita wrote:
samo malo wrote:

'Muslimani' bi sve uvjete EU ispunili za 15 dana ali 'muslimani' su taoci Srbije i bosanskih Srba. 'Muslimani' se u Bosni nista ne pitaju,sve je na Srbima,koji za opstrukciju dobivaju nagrade a zrtve i taoci 'muslimani' kaznu.
nicy

#37 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by nicy »

Polako bicemo i mi na toj bijeloj listi,samo treba jos ispuniti uslova.... :D

citala sam nesto da bi mi mogli od 1.6.2010. godine putovati bez viza..
ne mogu bas samo nas ostaviti....ja sam optimista :thumbup:
Lesli Eldridž

#38 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by Lesli Eldridž »

samo malo wrote:

Bezobraznici jedni, zašto uopšte išta gledaju. :D Čim gledaju, vide sve loše, bolje bi bilo da ne gledaju nikako i tako bi se sve riješilo. :lol: Nisu krivi Bosanci koji petljaju i muljaju, već EU i svijet koji to primjećuju... :D
atko

#39 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by atko »

Evo sta kaze cika olli Rehn nemusliman :D
http://sarajevo-x.com/clanak/090715050

Smijem se kladiti da svi ovi silni i presilni muslimani sto pjene na EU kako nam ne ukida vize samo zato sto smo muslimani ni neznaju zapravo o kojim uslovima je rijec ... dovoljno je uzeti za primjer samo izdavanje pasosa ... testni sistem u fazi raspada ...a pasosi se trebaju poceti izdavati 1.1.2010 ... zasto nisu poceli 1.6.2009 naprimjer ?
Irm@

#40 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by Irm@ »

danas kad sam cula da ce prije Srbi i Crnogorci bez viza u EU..a da smo mi u rangu s Albanijom josh sve to na ovoj vrucini kad sam cula samo sto me nije kap udarila..nevjerovatno je gdje ce nas nesposobni politicari koje smo sami izabrali odvesti... ustvari u procesu su pravljenja crne rupe od BiH..a u toj crnoj rupi Albanija mi i neke africke zemlje...
terapija

#41 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by terapija »

Neka mi samo daju da se izjasnim, bilo kao srbin ili kao hrvat, ili pingvin i ostvarim pravo na dvojno drzavljanstvo :D

Ko nece, ne mora :)
tatjanamster

#42 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by tatjanamster »

pita wrote: Makedonija je u svakom pogledu za BiH....polticki je bolja
Srbija je ispred bih samo po km autoceste
CG ne smatram nekom ozbiljnom drzavom...udruga mafijasa
...i zasto su oni bez viza
Kaj? Pa ti nisi čul' da su oni ispunili uvjete iz sporazuma? :?
:roll: :roll: :roll:
:x
kijameta wrote: 'Muslimani' bi sve uvjete EU ispunili za 15 dana ali 'muslimani' su taoci Srbije i bosanskih Srba. 'Muslimani' se u Bosni nista ne pitaju,sve je na Srbima,koji za opstrukciju dobivaju nagrade a zrtve i taoci 'muslimani' kaznu.
upravo... :(
miroslav76

#43 Re: GRADJANIMA BIH MMF KREDIT, OSTALIMA UKIDANJE VIZA!

Post by miroslav76 »

Kad politicari zaustave klanje i davljenje pasa po Bosni,kad zatvore sinteraje,kad naprave azile za PSE ,kad se ovaj narod pocne civilizovano ponasati prema zivotinjama,mozda tada da neko pocne i o nama razmisljati............
Post Reply