gradjani brane sarajevi - 6. april - dogovor

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Nevidljiva Pilotkinja

#1 gradjani brane sarajevi - 6. april - dogovor

Post by Nevidljiva Pilotkinja »

Posto smo zaspamali predhodnu temu, da ovdje postavim pitanje: STA CEMO ZA 6. APRIL?

Prijem za diplomatski kor je u 18.30h u Vjecnici, a dodjela Sestoaprilskih nagrada u 20h u NP!

Moj prijedlog je da se nadjemo na obje lokacije1
Pred Vjecnicom vatrom ne vise od 20 osoba moze docekati ambasadore i politicare/ke i pokazati im gdje zivimo. Naravno bez neke velike frke, mirno i dostojanstveno sa transparentima.
Eh, ispred NP u 7 sati da se svi/e skupimo, dodijelimo „nagrade“ i plakete (ne)zasluznim politicarima/kama.
Mislim da smo mi ti koji/e imaju puno toga za reci i da je vrijeme da im to kazemo u lice, a da pokazemo nasim sugradjanima i sugradjankama, ambasadorima i nagradjenim da smo spremni PONOVO SE BORITI ZA SARAJAEVO i za ono malo ljudskog dostojanstva sto nam je ostalo!

Sta mislite?
:-)

elem, maki(donjacrtica:)celo je imao prijedlog koji cu i ovdje repostati i molim za konstruktivne prijedloge i sto manje palamudjenja i naprdjivanja -->

formalizacija-NE

zasto?
morali bi imati sve potrebne predispozicije za to a to sve kosta
morali bi imati prostorije sa infrastrukturom,morali bi imati niz stvari koje su zakonom potrebne za osnivanje i formalizaciju.to sve kosta.do sad smo isli sa individualnim donacijama kad je bilo potrebe za stampanjem GRADJANIN-a,letaka,peticija...placamo stolove iz svog dzepa.svaki skup smo 'najavili' a kao formalna grupa bi morali svaki skup da prijavimo a to donosi nove troskove (policija,vatrogasci,hitna...zastitari)
istina postoji grupa koja se povremeno MSN-om dogovori oko detalja i ispliva koju markicu za potrebe stampanja.istina je da ste i svi vi pozvati da se prikljucite u tome i doprinesete na bilo koji nacin.
trazena je pomoc i svi koji su se odazvali su na neki nacin doprinijeli ovoj akciji.od pisanja na forumu nema velike koristi,treba zasukati rukave i odraditi neke stvari.
istina,svi detalji o (ne)radu vlasti su nam dobrodosli i hvala onima koji su se potrudili pa napisali par detalja,ali te detalje treba spojiti u jednu cjelinu pa obraditi i oubliciti u jedan text.i to neko mora uraditi.molilo se vise puta da neko to odradi,niko se nije javio.
evo sad se traze aktivisti da 'stoje' na stolovima za potpisivanje peticija DA LI SE KO JAVIO?- nije.
ja cu danas stajati na jednom od mjesta dogovorenih za potpisivanje peticija.IMA LI NEKO DA SE PRIDRUZI?

na pp mi se javio covjek koji je ponudio da stampa majice,bedzeve i ostale rekvizite besplatno IMA LI NEKO DA MOZE I HOCE DONIRATI PAR HILJADA MAJICA (BIJELIH)?
na pp mi se javio covjek koji zeli da ucestvuje u planiranju 06.04. i da zajednicki osmislimo scenarij
znamo da se 06.04. u narodnom pozoristu dodijeljuju nagrade mi bi trebali da se okupimo pred pozoriste i da 'ucestvujemo' u dodjeli nagrada cak da i mi dodijelimo nagrade za (ne)rad

niko vam ne brani da i vi aktivno doprinesete u ovoj akciji,mozete samoinicijativno da napravite parole,karikature... kao i do sad a mozete zajedno sa grupom koja se malo vise angazovala na ovom projektu da dogovorite detalje.
kako?
jednostavno,dodjete na bilo koji sto za peticije i ostavitie kontakt broj,e-mail... ili dodjete u sledecu subotu i javite se bilo kome koga vidite kod stola za potpisivanje peticija.

napisah ja roman,znam da vas vecina nece ovo procitati ali ce se mozda naci neko i javiti se da pomogne bilo kako

hvala onima koji se trude da ovo uspije
suncica24

#2 Re: gradjani brane sarajevi - 6. april - dogovor

Post by suncica24 »

Spamovati i ovu :-)
:roll:
Alhemicarkaa

#3 Re: gradjani brane sarajevi - 6. april - dogovor

Post by Alhemicarkaa »

Nevidljiva Pilotkinja wrote:Pred Vjecnicom vatrom ne vise od 20 osoba moze docekati ambasadore i politicare/ke i pokazati im gdje zivimo. Naravno bez neke velike frke, mirno i dostojanstveno sa transparentima.
Eh, ispred NP u 7 sati da se svi/e skupimo, dodijelimo „nagrade“ i plakete (ne)zasluznim politicarima/kama.
Mislim da smo mi ti koji/e imaju puno toga za reci i da je vrijeme da im to kazemo u lice, a da pokazemo nasim sugradjanima i sugradjankama, ambasadorima i nagradjenim da smo spremni PONOVO SE BORITI ZA SARAJAEVO i za ono malo ljudskog dostojanstva sto nam je ostalo!

Ne znam kako je sa ostalima, ali moje oci su uprte u 6. april ko u ozeblo sunce. Mislim da nam je tad prekretnica, i bas zato mislim da je vrijeme odrzavanja protesta lose. Navece, i jos k tome nedjelja... :roll: cisto sumnjam.

Pametnije je, cini mi se, kao i dosad, 13 sati, Katedrala...
sarajevo63

#4 Re: gradjani brane sarajevi - 6. april - dogovor

Post by sarajevo63 »

Moj prijedlog je da se otvori još koja tema a u povodu 6. aprila jer će na taj način doći još manje ljudi.
Fakat ne kontam kome ovo ide u prilog - priloga na sve strane, uz dužno poštovanje svima koji se trude.
mamatajo1965

#5 Re: gradjani brane sarajevi - 6. april - dogovor

Post by mamatajo1965 »

Alhemicarkaa wrote:
Nevidljiva Pilotkinja wrote:Pred Vjecnicom vatrom ne vise od 20 osoba moze docekati ambasadore i politicare/ke i pokazati im gdje zivimo. Naravno bez neke velike frke, mirno i dostojanstveno sa transparentima.

Ne znam kako je sa ostalima, ali moje oci su uprte u 6. april ko u ozeblo sunce. Mislim da nam je tad prekretnica, i bas zato mislim da je vrijeme odrzavanja protesta lose. Navece, i jos k tome nedjelja... :roll: cisto sumnjam.

Pametnije je, cini mi se, kao i dosad, 13 sati, Katedrala...
Svakako,a tu se vec mozemo dogovoriti za ostalo....
vjesticanametli

#6 Re: gradjani brane sarajevi - 6. april - dogovor

Post by vjesticanametli »

zasto duplas temu :roll: nepotrebno rasipanje
maki_celo

#7 Re: gradjani brane sarajevi - 6. april - dogovor

Post by maki_celo »

vozdra 'ruljo' I NA OVOJ TEMI :D

danas nam ni vjetar nije smetao.na jednom stolu skupljeno preko 1000 potpisa
idemo samo naprijed,nema nazad

ima li jos neko da je zainteresovan da pomogne u prikpljanju potpisa
sutra bi trebalo da pokrijemo standove

ferhadija
drvenija
pofalici
otoka
ilidza

svi koji imaju vremena i mogu stajati par sati za stolom nek' se jave

'ruljo' samo naprijed

GRADJANI OPET BRANE SARAJEVO
Alhemicarkaa

#8 Re: gradjani brane sarajevi - 6. april - dogovor

Post by Alhemicarkaa »

mogu ja, mogu ja...
Mogly

#9 Re: gradjani brane sarajevi - 6. april - dogovor

Post by Mogly »

Svečano se obavezujem da se na ovu temu neću javljati.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#10 Re: gradjani brane sarajevi - 6. april - dogovor

Post by mIRCerka »

With all due respect, nemojte spamati temama.
Locked