ne znam da li tema postoji ali evo, trebaju mi informacije...
1. imal ko da zna gradjevinske firme koje rade po principu kljuc u ruke, da ne bi bilo reklama ovo ono mozete mi poslati firmin web site, mail ili telefon na pm
2. koja je cijena po kvadratnom metru i vasa iskustva
3. da li se vise isplati unajmiti gradj firmu ili sam svoj majstor
hvala
gradevinske firme i cijene radova
Moderator: anex
-
tbaharis
-
sigicalo
I meni trebaju informacije o gradjevinskim firmama koje vrse izgradnju kuce po principu kljuc u ruke, ali samo sa dobrim preporukama. Da li je neko mozda angazovao gradj.firme oko izgradnje kuce i da ima dobra iskustva s njima?
Hvala
PS: Sarajevo
Hvala
PS: Sarajevo
-
Eshek
Mene zanima kvalitetna firma koja bi renovirala devastiran stan u Sarajevu. Ne treba malterisanje, jer hocu da ostane cigla.
Imam ponudu iz Banjaluke za koju mislim da i nije loša, ali bih ipak htio i jednu ponudu iz Sarajeva, da znam kako stojim
Imam ponudu iz Banjaluke za koju mislim da i nije loša, ali bih ipak htio i jednu ponudu iz Sarajeva, da znam kako stojim
-
sulesavic
Sad mi pade na um da se oni odr¾avatelji zgrada iz Hetiga bave renoviranjem stanova http://www.hetig.co.ba/interest.htm
-
werr
Izvlačim temu...ne viđoh je ranije.
Čuj ne znam koliko će ti pomoći ali onako okvirno kod nas u TK cijene idu ovako:
Ako radiš po principu ključ u ruke onda je oko 400-500 km srednja kvaliteta materijala po 1m kvadratnom. Sigurno će te zavrnuti na parama ali i na kvaliteti ako nemaš koga da prati rad tih radnika(od nekog ko se u to razumije do dogovora sa projektanatom da ti on to prati,ako ti je već radio projekat kuće).Potpuno su drugačiji kad je neko treći u kontroli iako imaš firmi da fantastično odrađuju svoj posao.
Ako ti ganjaš sam majstore puno jeftinije će te koštati (možeš se dogovoriti da to sve ide bez hrane i pića).Rad majstora(dobrog !!) ti je 50 km dnevno (60km bez hrane) a njihovih pomagača je 25km.
Ne znam jel radiš kuću ili stan ali ima par zanimljivih blogova o gradnji kuće pa javi ako te interesuje.
I kod vas u Sa su cijene koliko primjećujem malo veće pa imaj to na umu.
Čuj ne znam koliko će ti pomoći ali onako okvirno kod nas u TK cijene idu ovako:
Ako radiš po principu ključ u ruke onda je oko 400-500 km srednja kvaliteta materijala po 1m kvadratnom. Sigurno će te zavrnuti na parama ali i na kvaliteti ako nemaš koga da prati rad tih radnika(od nekog ko se u to razumije do dogovora sa projektanatom da ti on to prati,ako ti je već radio projekat kuće).Potpuno su drugačiji kad je neko treći u kontroli iako imaš firmi da fantastično odrađuju svoj posao.
Ako ti ganjaš sam majstore puno jeftinije će te koštati (možeš se dogovoriti da to sve ide bez hrane i pića).Rad majstora(dobrog !!) ti je 50 km dnevno (60km bez hrane) a njihovih pomagača je 25km.
Ne znam jel radiš kuću ili stan ali ima par zanimljivih blogova o gradnji kuće pa javi ako te interesuje.
I kod vas u Sa su cijene koliko primjećujem malo veće pa imaj to na umu.