Građevinski fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Manijak21

#1 Građevinski fakultet

Post by Manijak21 »

Ljudi, maturant sam, pa me interesuje sta mislite o gradjevinskom fakultetu, i kakva mi bi buducnost bila poslije. Znam da je u BiH sve rizicno studirati, ali eto nesto mislim da bih na gradjevini dobro prosla (konkretno smjer saobracajnice).
kurty

#2 Re: Građevinski fakultet

Post by kurty »

Ne znam sta ce ti ostali preporuciti i slicno...
Ali, ako Bog da, kad se upises imas me za bilo kakvu pomoc sto oko teka, sveski, materijala, knjiga, savjeta... pomoci bilo kakve vrste :-D
sophieEl

#3 Re: Građevinski fakultet

Post by sophieEl »

kurty wrote:Ali, ako Bog da, kad se upises imas me za bilo kakvu pomoc sto oko teka, sveski, materijala, knjiga, savjeta... pomoci bilo kakve vrste :-D
I od mene. :D

Što se tiče smjera imaš 3 godine da odlučiš, promjene se stvari tokom studija. ;-)
Br_kica

#4 Re: Građevinski fakultet

Post by Br_kica »

Upiši šta volip i miliš da ti se dopada i da ćeš završiti.
melac

#5 Re: Građevinski fakultet

Post by melac »

Manijak21 wrote:Ljudi, maturant sam, pa me interesuje sta mislite o gradjevinskom fakultetu, i kakva mi bi buducnost bila poslije. Znam da je u BiH sve rizicno studirati, ali eto nesto mislim da bih na gradjevini dobro prosla (konkretno smjer saobracajnice).
Trenutno nije neka prespektiva sam fakultet, u budućnosti u ovoj državi još manje. Ali zato je dobra polazna tačka za razguliti odavde. Ja znam dosta dipl inž građevin a koji nemaju posao ili volontiraju ili nemaju plaće, tek nekolicina ima kakvu takvu materijalnu situaciju riješenu a da radi u struci. Tazlog je što nema uprave, nema komore građevinskih inžinjera. Da ne dužim, ako ćeš biti dobar u svom poslu uvijeka ima prođe za takve, ali za prosjek nema mjesta. Ako si spreman žrtvovati slobodno vrijeme, porodicu, prijatelje, nešto ćeš i zaraditi, u suprotnom životarenje.
MAšinstvo ti je puno bolja opcija.
Manijak21

#6 Re: Građevinski fakultet

Post by Manijak21 »

melac wrote: Trenutno nije neka prespektiva sam fakultet, u budućnosti u ovoj državi još manje. Ali zato je dobra polazna tačka za razguliti odavde. Ja znam dosta dipl inž građevin a koji nemaju posao ili volontiraju ili nemaju plaće, tek nekolicina ima kakvu takvu materijalnu situaciju riješenu a da radi u struci. Tazlog je što nema uprave, nema komore građevinskih inžinjera. Da ne dužim, ako ćeš biti dobar u svom poslu uvijeka ima prođe za takve, ali za prosjek nema mjesta. Ako si spreman žrtvovati slobodno vrijeme, porodicu, prijatelje, nešto ćeš i zaraditi, u suprotnom životarenje.
Slazem se sa tobom, ali ja iz tog razloga nisam htjela da se upisem ni na historiju, ni ekonomiju, jer kome god kazes tako svi kazu nema posla. Pa sam zakljucila da nigdje u ovoj drzavi nema posla, te sam malo razgledala sta ostale zemlje traze. Vidim traze inzinjera bilo koje vrste, pa zato pomislih na gradjevinu. A evo imat cu pomoci od raje :D
ahmedkadic

#7 Re: Građevinski fakultet

Post by ahmedkadic »

Ima li iko informaciju kad je pripremna nastava?
Keiko

#8 Re: Građevinski fakultet

Post by Keiko »

Manijak21 wrote:
melac wrote: Trenutno nije neka prespektiva sam fakultet, u budućnosti u ovoj državi još manje. Ali zato je dobra polazna tačka za razguliti odavde. Ja znam dosta dipl inž građevin a koji nemaju posao ili volontiraju ili nemaju plaće, tek nekolicina ima kakvu takvu materijalnu situaciju riješenu a da radi u struci. Tazlog je što nema uprave, nema komore građevinskih inžinjera. Da ne dužim, ako ćeš biti dobar u svom poslu uvijeka ima prođe za takve, ali za prosjek nema mjesta. Ako si spreman žrtvovati slobodno vrijeme, porodicu, prijatelje, nešto ćeš i zaraditi, u suprotnom životarenje.
Slazem se sa tobom, ali ja iz tog razloga nisam htjela da se upisem ni na historiju, ni ekonomiju, jer kome god kazes tako svi kazu nema posla. Pa sam zakljucila da nigdje u ovoj drzavi nema posla, te sam malo razgledala sta ostale zemlje traze. Vidim traze inzinjera bilo koje vrste, pa zato pomislih na gradjevinu. A evo imat cu pomoci od raje :D
Hmmm, tek sad skontah da je postavljac teme djevojka. Zena sam, arhitekt. Gradjevina kao gradjevina (i sve vezane djelatnosti) su mi super ali te moram upozoriti da se jos uvijek radi o 'muskom svijetu' sto znaci da zena mora biti barem duplo bolja od najboljeg kolege muskarca (mada je recimo najbolji arhitekt na svijetu zena). Nije mi namjera da te demoralisem ili plasim ali smatram da je gradjevina opcenito jako uzbudljiva disciplina za one koje istinski zanima I koji se namjeravaju njom ozbiljno baviti.

Sve najbolje na studiju I zelim ti svaki uspijeh!
Post Reply