Građevinski fakultet
- Manijak21
#1 Građevinski fakultet
Ljudi, maturant sam, pa me interesuje sta mislite o gradjevinskom fakultetu, i kakva mi bi buducnost bila poslije. Znam da je u BiH sve rizicno studirati, ali eto nesto mislim da bih na gradjevini dobro prosla (konkretno smjer saobracajnice).
- kurty
#2 Re: Građevinski fakultet
Ne znam sta ce ti ostali preporuciti i slicno...
Ali, ako Bog da, kad se upises imas me za bilo kakvu pomoc sto oko teka, sveski, materijala, knjiga, savjeta... pomoci bilo kakve vrste
Ali, ako Bog da, kad se upises imas me za bilo kakvu pomoc sto oko teka, sveski, materijala, knjiga, savjeta... pomoci bilo kakve vrste
-
sophieEl
#3 Re: Građevinski fakultet
I od mene.kurty wrote:Ali, ako Bog da, kad se upises imas me za bilo kakvu pomoc sto oko teka, sveski, materijala, knjiga, savjeta... pomoci bilo kakve vrste
Što se tiče smjera imaš 3 godine da odlučiš, promjene se stvari tokom studija.
-
Br_kica
#4 Re: Građevinski fakultet
Upiši šta volip i miliš da ti se dopada i da ćeš završiti.
-
melac
#5 Re: Građevinski fakultet
Trenutno nije neka prespektiva sam fakultet, u budućnosti u ovoj državi još manje. Ali zato je dobra polazna tačka za razguliti odavde. Ja znam dosta dipl inž građevin a koji nemaju posao ili volontiraju ili nemaju plaće, tek nekolicina ima kakvu takvu materijalnu situaciju riješenu a da radi u struci. Tazlog je što nema uprave, nema komore građevinskih inžinjera. Da ne dužim, ako ćeš biti dobar u svom poslu uvijeka ima prođe za takve, ali za prosjek nema mjesta. Ako si spreman žrtvovati slobodno vrijeme, porodicu, prijatelje, nešto ćeš i zaraditi, u suprotnom životarenje.Manijak21 wrote:Ljudi, maturant sam, pa me interesuje sta mislite o gradjevinskom fakultetu, i kakva mi bi buducnost bila poslije. Znam da je u BiH sve rizicno studirati, ali eto nesto mislim da bih na gradjevini dobro prosla (konkretno smjer saobracajnice).
MAšinstvo ti je puno bolja opcija.
- Manijak21
#6 Re: Građevinski fakultet
Slazem se sa tobom, ali ja iz tog razloga nisam htjela da se upisem ni na historiju, ni ekonomiju, jer kome god kazes tako svi kazu nema posla. Pa sam zakljucila da nigdje u ovoj drzavi nema posla, te sam malo razgledala sta ostale zemlje traze. Vidim traze inzinjera bilo koje vrste, pa zato pomislih na gradjevinu. A evo imat cu pomoci od rajemelac wrote: Trenutno nije neka prespektiva sam fakultet, u budućnosti u ovoj državi još manje. Ali zato je dobra polazna tačka za razguliti odavde. Ja znam dosta dipl inž građevin a koji nemaju posao ili volontiraju ili nemaju plaće, tek nekolicina ima kakvu takvu materijalnu situaciju riješenu a da radi u struci. Tazlog je što nema uprave, nema komore građevinskih inžinjera. Da ne dužim, ako ćeš biti dobar u svom poslu uvijeka ima prođe za takve, ali za prosjek nema mjesta. Ako si spreman žrtvovati slobodno vrijeme, porodicu, prijatelje, nešto ćeš i zaraditi, u suprotnom životarenje.
-
ahmedkadic
#7 Re: Građevinski fakultet
Ima li iko informaciju kad je pripremna nastava?
-
Keiko
#8 Re: Građevinski fakultet
Hmmm, tek sad skontah da je postavljac teme djevojka. Zena sam, arhitekt. Gradjevina kao gradjevina (i sve vezane djelatnosti) su mi super ali te moram upozoriti da se jos uvijek radi o 'muskom svijetu' sto znaci da zena mora biti barem duplo bolja od najboljeg kolege muskarca (mada je recimo najbolji arhitekt na svijetu zena). Nije mi namjera da te demoralisem ili plasim ali smatram da je gradjevina opcenito jako uzbudljiva disciplina za one koje istinski zanima I koji se namjeravaju njom ozbiljno baviti.Manijak21 wrote:Slazem se sa tobom, ali ja iz tog razloga nisam htjela da se upisem ni na historiju, ni ekonomiju, jer kome god kazes tako svi kazu nema posla. Pa sam zakljucila da nigdje u ovoj drzavi nema posla, te sam malo razgledala sta ostale zemlje traze. Vidim traze inzinjera bilo koje vrste, pa zato pomislih na gradjevinu. A evo imat cu pomoci od rajemelac wrote: Trenutno nije neka prespektiva sam fakultet, u budućnosti u ovoj državi još manje. Ali zato je dobra polazna tačka za razguliti odavde. Ja znam dosta dipl inž građevin a koji nemaju posao ili volontiraju ili nemaju plaće, tek nekolicina ima kakvu takvu materijalnu situaciju riješenu a da radi u struci. Tazlog je što nema uprave, nema komore građevinskih inžinjera. Da ne dužim, ako ćeš biti dobar u svom poslu uvijeka ima prođe za takve, ali za prosjek nema mjesta. Ako si spreman žrtvovati slobodno vrijeme, porodicu, prijatelje, nešto ćeš i zaraditi, u suprotnom životarenje.
Sve najbolje na studiju I zelim ti svaki uspijeh!