Prošle godine pripremna nastava na Građevinskom fakultetu je počela najkasnije od svih fakulteta u Sarajevu, i to 28.06.2010(ponedjeljak) i trajala do 02.07.2010(petak).Pet dana po 3 časa,mislim da je bilo od 9 do 12.
Prijemni ispit je održan u srijedu sljedeće sedmice 07.07.2010.
Naknadni prijemni je također održan 07.09.2010. jer nisu primili dovoljan broj studenata u prvom roku radi ne položenog prijemnog.
Što se ovogodišnje pripremne na GF-u tiče,nema nikakvih obavještenja.
Za AF kao što si i rekla već od prošle sedmice na fakultetu stoji obavještenje o pripremnoj nastavi.
Na GF-u primaju 120 + 40 studenata redovno.120 smjer građevinski i 40 smjer geodezija.Prošle godine je ostalo oko 30-ak studenata na građevini koji su se mogli upisati u redovne da su položili prijemni,a koliko sam čuo od starijih studenata,tako bude svake godine.Geodezija je prošle godine bila popunjena.
Zadatke imaš na stranici faksa,tj. cjelokupno gradivo iz kojeg mogu doći zadaci na prijemnom.
Što se tiče stranice.mogao bih reći da je najneupdajetovanija stranica...Od nedavno postoji i oficijelni forum za studente građevine,ali slabo je aktivan,možda jer je novina,ali nezainteresovanost profesora,asistenata i ostalog osoblja da prosljeđuju informacije na njega,sam forum gubi smisao(mada ima izuzetaka i čast njima).Također imamo neoficijelni gf. forum
http://gf-sa.com/forum.php tu je atmosfera malo opuštenija i može se svako registrovati i koliko toliko je aktivan.Tu također ima dosta informacija,koliko se moglo skupiti za godinu otkako postoji forum...od ispitnih rokova sa predmeta do ostalih informacija koje mogu nekoga zanimati.
Toliko od mene,sretno!!!