Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
U Njemačkoj građevinci mogu sa 63. godine ali ako su plaćali doprinose 45 godina.
U Njemackoj je dignuta penziona granica na 67 godina, jel li ?
To znaci da gradjevinci mogu puno ranije u penziju.
Nego nije zajeb. Bivsi gradjevinci iz Juge koji su radili po Njemackoj, Svici i Austriji, itd. dobijali su dodatan radni staz. Mozda se zakon u medjuvremenu promjenio ?
kurty wrote:BiH i zakoni...
nula bodova..
handri nas ko i kako stigne
ma ja ba,nidje veze, frajer mi daje neke pdf-ove na uvid da vidim kakve su plate.
neka ode na gradjevinu neka pocne raditi ili se bar raspitati direktno u 4 oka sa direktorima pa ce vidjeti i plate i ostalo
Dr Baltazar wrote:U Njemačkoj i ako radiš prekovremene, to se sve fino naplati. Ovdje od tog nema ništa. Tamo su satnice od 7-8 eura na građevini, koliko ja znam. Ali ide to i do 16+ eura, zavisi gdje ste.
ne znam u njemackoj ali u austriji je naj niza satnica 10,40 eura neto po kolektivnom ugovoru, to je za ne kvalifikovanog radnika za kvalifikovanog radnika je 12.40+
Dr Baltazar wrote:U Njemačkoj i ako radiš prekovremene, to se sve fino naplati. Ovdje od tog nema ništa. Tamo su satnice od 7-8 eura na građevini, koliko ja znam. Ali ide to i do 16+ eura, zavisi gdje ste.
ne znam u njemackoj ali u austriji je naj niza satnica 10,40 eura neto po kolektivnom ugovoru, to je za ne kvalifikovanog radnika za kvalifikovanog radnika je 12.40+
Još bolje ako je veća satnica Samo treba čovjeku reći koliko je netto, da ne misli da ga varaju