Građanski aktivizam u Sarajevu

clanupravnogodbora

#1 Građanski aktivizam u Sarajevu

Post by clanupravnogodbora »

Evo želim da pokrenem ovu temu na Forumu, jer sam i sam nedavno, tek nakon nekoliko uspješno snimljenih i objavljenih tema shvatio snagu građanskog aktivizma. Ono što je bitno jeste da građanski aktivizam treba da ostane neuprljan pritiscima iz političkih stranaka. Šta sam ja to uradio da mi je dalo krila:
1. 𝗧𝘂𝗻𝗲𝗹 𝘇𝗮 𝘀𝗹𝗶𝗸𝗮𝗻𝗷𝗲!
Revoltiran plaćenim člankom, koji je jučer objavljen na Klix.ba portalu, a putem kojeg je načelnik prosipao hvalospjeve na svoj račun, danas sam posjetio Dezinfekcijski tunel na šetalištu. Kao i uvijek do sada našao sam se na pravom mjestu i zabilježio stvarno stanje i funkciju tunela. Prostim riječima on je tu da se slikamo! 𝐓𝐮𝐧𝐞𝐥 𝐧𝐞 𝐫𝐚𝐝𝐢. Sve ostalo pogledajte u videu. Ovim putem molim i one, koji podržavaju načelnika i trenutnu vlast u Općini Novo Sarajevo da pokušaju opravdati i ovaj potez, kao i netransparentnu podjelu paketa i po 50 KM penzionerima.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=It8YGHz23cE&t=6s

Na ovu temu sam poslao i prijavu SIPI, jer smo zaključili da je cijena od 12 000 KM po komadu, velika. Također, uključio se i CIN sa svojim novinarima, a nakon što su pogledali video.

2. Pothodnik u Hrasnom i Hrasnom Brdu
Danas sam nakon 20 mjeseci od svečanog otvorenja na kojem je prisustvovao i mandatar Vijeća ministara BiH, posjetio 𝗸𝗿𝘂z𝗻𝗶 𝘁𝗼𝗸 𝗶 𝗽𝗼𝘁𝗵𝗼𝗱𝗻𝗶𝗸 𝘂 𝗻𝗮𝘀𝗲𝗹𝗷𝘂 𝗛𝗿𝗮𝘀𝗻𝗼 ukupne vrijednost od 𝟴.𝟭𝟭𝟴.𝟬𝟮𝟲,𝟭𝟯 𝗲𝘂𝗿𝗮 𝗭𝗮𝘁𝗲𝗸𝗮𝗼 𝘀𝗮𝗺 𝘀𝘁𝗮𝗻𝗷𝗲 𝘂𝘇̌𝗮𝘀𝗮, 𝗽𝗼𝘁𝗽𝘂𝗻𝗼𝗴 𝗻𝗲𝗺𝗮𝗿𝗮 𝗶 𝗻𝗲𝗶𝘀𝗽𝗹𝗮𝘁𝗶𝘃𝗼𝘀𝘁𝗶 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝗰𝗶𝗷𝗲. Narušen interijer, polupani prozori, pokidani kablovi, liftove koji nisu u funkciji, pse lutalice, odsutnost lica koja osiguravaju ovaj prostor i drugo što možete pogledati u videu. Nekako se bojim da ćemo uskoro slušati priče, kako je potrebno uložiti dodatnih hiljada ili miliona KM u rekonstrukciju ovog zdanja. Ovaj primjer neodržavanja investicija je česta pojava na teritoriji Općine Novo Sarajevo, zato ja u 𝗺𝗷𝗲𝗿𝗶 𝟵𝟮. 𝗽𝗿𝗲𝗱𝗹𝗮ž𝗲𝗺 𝗱𝗮 𝘀𝗲 𝗱𝗼𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗼𝗱𝗹𝘂𝗸𝗮 𝗼 𝗼𝗱𝗿ž𝗮𝘃𝗮𝗻𝗷𝘂 𝘀𝗽𝗼𝗺𝗲𝗻 𝗼𝗯𝗶𝗹𝗷𝗲ž𝗷𝗮, 𝗽𝗮𝗿𝗸𝗼𝘃𝗮 𝗶 𝗼𝗯𝗷𝗲𝗸𝗮𝘁𝗮 𝗸𝗼𝗷𝗲 𝗷𝗲 𝗼𝘀𝗻𝗼𝘃𝗮𝗹𝗮 𝗢𝗽ć𝗶𝗻𝗮 𝗡𝗼𝘃𝗼 𝗦𝗮𝗿𝗮𝗷𝗲𝘃𝗼. Sramota ide na obraz općinske vlasti da svaka investicija propadne nakon nepunih dvije godine.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=F34eaxEQUw0&t=6s

U ovu temu se uključio Source.ba portal koji je prenio vijest.

Šta vi mislite o građanskom aktivizmu, smatram da je i slikanje pogrešno parkiranih vozila, snimanje vožnje i slično također, građanski aktivizam, ako se javno objavi. Kakva su Vaša iskustva?
high_volume

#2 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

Post by high_volume »

Bravo za temu! :thumbup:
clanupravnogodbora

#3 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

Meni je malo nedostajalo da odem iz ovog grada i ove države prošle zime, iako radim ko Generalni menadžer IT domaće kompanije. Predao sam bio na konkurs i dobio Ugovor. U zadnji trenutka sam stao i rekao tamo ću biti u tuđoj kući, morati plaćati nekom boravak tu, živjeti sa nepoznatim ljudima... Ipak, ubi me ovaj lopovluk, krađe, pljačka građana. Planiram da dobijem dijete i prosto se bojim u kakvoj državi će živjeti. Kakvo je Vaše iskustvo?
clanupravnogodbora

#4 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

ovako_onako wrote: 26/04/2020 22:46
clanupravnogodbora wrote: 26/04/2020 22:34 Meni je malo nedostajalo da odem iz ovog grada i ove države prošle zime, iako radim ko Generalni menadžer IT domaće kompanije. Predao sam bio na konkurs i dobio Ugovor. U zadnji trenutka sam stao i rekao tamo ću biti u tuđoj kući, morati plaćati nekom boravak tu, živjeti sa nepoznatim ljudima... Ipak, ubi me ovaj lopovluk, krađe, pljačka građana. Planiram da dobijem dijete i prosto se bojim u kakvoj državi će živjeti. Kakvo je Vaše iskustvo?
Nema ljepse drzave od bej ha.... u kojoj drzavi jos imas platu 400km a nekako potrosis svaki mjesec 1000 ???
Nekako je naš narod navikao da živi od dijaspore, koja ga moramo priznati odlično sponzorira. Evo ja kada sam bio na studijama i nije bilo posla nekih 4 mjeseca za lijeka, svaki mjesec su mi familija od oca slali neki, za naše prilike dobar, iznos od kojeg sam živio. Tad u tom trenutku sam ja unosio u naš PDV sistem 17% novca, koji nije proizveden u BiH, a zauzvrat smo dobili da je taj iznos otišao u džepove djece moćnika, koji ih zaposle u administraciju i tamo uživaju ili kao u navedenim primjerima taj iznos se potroši na nabavku onih tunela čija je cijena barem 5x veća od realne vrijednosti. Nema kako treba tužilaštva to nas ubi.
clanupravnogodbora

#5 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

ovako_onako wrote: 26/04/2020 23:10 Ma brate ti meni izgledas ko neki ce gevara, realno, svaka ti cast na tome sto pokusavas da ispravis nesto, malo je ljudi ko ti, stvarno svaka cast. Mi smo nekako zamrznuti ljudi u ovoj drzavi, stojimo na gustom grahu... pff.... oko nas krezubi ljudi stranacki dosli na funkcije kroje nam sudbinu, korumpiran sistem, nepotizam vlada, Seka lijeci rijecima (barem imamo savremenu medicinu ljecenje rijecima)... haha.... Bakir prica o nekim svemirskim radnim mjestima... ovi ostali i oni nesto ovako ukradu s vremena na vrijeme dosta nek je redovno samo... ma sve na isti kalup samo kalup prilagodjen naciji i religiji.... Mi smo lud narod... nema to se zna. Nego udri brigu na veselje poludices od svega toga, vjeruj mi, samo ces sebi nabit bolest neku sekiranjem a glavonje ce i dalje sjediti u fotelji i mazit hemoroide svoje....Kakve ja vidim slucajeve svaki dan sa 4 razreda osnovne u stranku se uhljebili i kroje ti sudbinu..... jbg... to je to... ma bola i hladna i gladna i sjebana ....
Brate hvala ti na tome što si rekao. Iskreno ja gdje da se pojavim nađem neku priču i za sad stvarno ljudi pozitivno reaguju, ali nedostaje tu dosta aktivizma, jer krade se pred očima, a nekako letargija vlada. Evo ja sam bio u ovom zdanju od 16 miliona maraka i to je sada krš, pitam ljude koji žive tu zašto se ne bunite kažu oni meni "Znaš mi smo protestvovali prije otvorenja, zato on nama sada to radi (misli na Koldžu), haj ti to pokreni, a mi ćemo te podržati. Prosto nekako nevjerovatno. Evo ako pogledaš našu političku scenu u RS imaš 4-5 zastupnika u NSRS koji su se pobunili i to je to, a u FBIH nemaš nijednog da se pobunio. Jasna Duraković je izašla, Damir Arnaut isto, tek je tu malo Konaković, ali je i on sam i usamljen i to je to. Ostalo je sve ležaja poput onog što je spavao na sjednici. Nit se ko buni, nit ko protestuje, nit ko kaže ovo ne valja, a crnjak Celik onaj na celu Skupštine. Eto gdje mi živimo. Prosto ljudi u politici nemaju dostojanstvo, a bojim se da je građanima politika prerano dosadila. Izvini, ako sam malo otišao preširoko, ali prosto je stanje ovako. RS koja je mrtva centralizacija ima više demokratskog diskursa od decentralizovane FBiH.
clanupravnogodbora

#6 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

Svakodnevno dobijem više fotografija ljudi, koji jave hej dođi ovdje slikaj, snimi i ja se stvarno uvijek odazovem. Evo danas svježe od jutros još jedan primjer kako se ljudi mogu zainteresovati na akt ličnog djelovanja, ako vide dobar primjer u Vama.
Image

Stvarno je dobar osjećaj baviti se unaprijeđenjem našeg društva, jer ljudi svakodnevno, pozitivno, reaguju.
high_volume

#7 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

Post by high_volume »

Imaš i onaj Koldžin javni wc u Vilsonovom, kod Drvne tehničke škole. Radio mjesec-dva nakon otvaranja, i nikad više... A javne pare skrhane u izgradnju
broj dva

#8 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

Post by broj dva »

Jedno 2-3 genracije smo udaljeni od nekog pozitivnog gradjanskog aktivizma. A tako nam fali. Ali ko ? Raja iz kladionica ? Generacija malog Ante ? SNDS omladinci ? Udruzenje mladih katolika ? Raja s biroa ?
Novak20

#9 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

Post by Novak20 »

Podržavam građanski aktivizam.

On je doduše dugo prisutan na ovim prostorima ali u jednoj jalovoj formi - mahalanju. :D
clanupravnogodbora

#10 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

high_volume wrote: 28/04/2020 00:10 Imaš i onaj Koldžin javni wc u Vilsonovom, kod Drvne tehničke škole. Radio mjesec-dva nakon otvaranja, i nikad više... A javne pare skrhane u izgradnju
Otići ću i snimiti to u petak ili subotu. Na to sam skroz zaboravio. Koldžo je nevjerovatan lik, investira se novac, otvori to napravi zabavu za 200 zvanica i nakon 3 mjeseca sve propadne. Evo snimio sam ovaj parking kod TC Robot, postavit ću včrs. Pa tp je nevjerovatno kakav lil, smeća ko deponija.

Image
Last edited by clanupravnogodbora on 28/04/2020 15:14, edited 1 time in total.
clanupravnogodbora

#11 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

broj dva wrote: 28/04/2020 10:29 Jedno 2-3 genracije smo udaljeni od nekog pozitivnog gradjanskog aktivizma. A tako nam fali. Ali ko ? Raja iz kladionica ? Generacija malog Ante ? SNDS omladinci ? Udruzenje mladih katolika ? Raja s biroa ?
Ma kod nas je samo ono, haj ti majke ti ne mogu ja to. I zbog toga imamo ovakvo stanje u društvu i političare koji se šprdaju sa nama. Jučer sam objavio onog malog Fikreta, nakon evo dana, niko ništa, malo se pričalo i to je to. Tužilaštvo ga nije zvalo na saslušanje, Solak odmara, Fadil zakone usvaja...
Image
clanupravnogodbora

#12 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

Danas sam dobio odgovor iz Općine Novo Sarajevo, od gospodina Milića Jasmina, da Općina Novo Sarajevo nije nadležna (nadležnost se dijeli na dva tipa: stvarna i mjesna nadležnost, a o tome ću govoriti u idućem videu, jer očigledno da mnogo nas ne zna ništa o tome) za pothodnike u Hrasnom o kojima sam ja pisao i govorio u prethodom periodu.

Odmah, na osnovu ovog odgovora, predlažem novu mjeru da Općina Novo Sarajevo donese Odluku,o održavanju pothodnika, a na osnovu mjesne nadležnosti nad ovim prostorom i objektom, a sa svrhom dugoročnog održavanja investicije i higijene istog. Očigledno se njima u Općini i ne radi...
Image
black

#13 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

Post by black »

'Bellingcat: Istina u svijetu postistine', dokumentarni film na AJB
Film prati revolucionarni uspon građanskog istraživačkog novinarstva, poznatog kao Bellingcat.
clanupravnogodbora

#14 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

Najnoviji u nizu promašaja i propusta aktuelne vlasti na teritoriji Općine Novo Sarajevo jeste asfaltiranje ulice igmanska u sarajevskom naselju Malta. Znači sve će Vam biti jasnije nakon što pogledate video. Ljudi su dali 35 hiljada KM u nešto što neće trajati ni do mjeseca septembra.
studiorum_tuzlaensis

#15 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

Post by studiorum_tuzlaensis »

U Ulici Igmanska palo je i posljednje drvo uz popratno uništenje dobrog dijela zelene površine. Zdrav i prav jablan otišao u kubike drva.

A došao je smrdljivi asfalt.
JThomas

#16 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

Post by JThomas »

a diže li srle ruku i dalje za načelnika ili?
Novi_Nick

#17 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

Post by Novi_Nick »

clanupravnogodbora wrote: 26/04/2020 22:02 Evo želim da pokrenem ovu temu na Forumu, jer sam i sam nedavno, tek nakon nekoliko uspješno snimljenih i objavljenih tema shvatio snagu građanskog aktivizma. Ono što je bitno jeste da građanski aktivizam treba da ostane neuprljan pritiscima iz političkih stranaka. Šta sam ja to uradio da mi je dalo krila:
1. 𝗧𝘂𝗻𝗲𝗹 𝘇𝗮 𝘀𝗹𝗶𝗸𝗮𝗻𝗷𝗲!
Revoltiran plaćenim člankom, koji je jučer objavljen na Klix.ba portalu, a putem kojeg je načelnik prosipao hvalospjeve na svoj račun, danas sam posjetio Dezinfekcijski tunel na šetalištu. Kao i uvijek do sada našao sam se na pravom mjestu i zabilježio stvarno stanje i funkciju tunela. Prostim riječima on je tu da se slikamo! 𝐓𝐮𝐧𝐞𝐥 𝐧𝐞 𝐫𝐚𝐝𝐢. Sve ostalo pogledajte u videu. Ovim putem molim i one, koji podržavaju načelnika i trenutnu vlast u Općini Novo Sarajevo da pokušaju opravdati i ovaj potez, kao i netransparentnu podjelu paketa i po 50 KM penzionerima.

Na ovu temu sam poslao i prijavu SIPI, jer smo zaključili da je cijena od 12 000 KM po komadu, velika. Također, uključio se i CIN sa svojim novinarima, a nakon što su pogledali video.

Danas sam nakon 20 mjeseci od svečanog otvorenja na kojem je prisustvovao i mandatar Vijeća ministara BiH, posjetio 𝗸𝗿𝘂z𝗻𝗶 𝘁𝗼𝗸 𝗶 𝗽𝗼𝘁𝗵𝗼𝗱𝗻𝗶𝗸 𝘂 𝗻𝗮𝘀𝗲𝗹𝗷𝘂 𝗛𝗿𝗮𝘀𝗻𝗼 ukupne vrijednost od 𝟴.𝟭𝟭𝟴.𝟬𝟮𝟲,𝟭𝟯 𝗲𝘂𝗿𝗮 𝗭𝗮𝘁𝗲𝗸𝗮𝗼 𝘀𝗮𝗺 𝘀𝘁𝗮𝗻𝗷𝗲 𝘂𝘇̌𝗮𝘀𝗮, 𝗽𝗼𝘁𝗽𝘂𝗻𝗼𝗴 𝗻𝗲𝗺𝗮𝗿𝗮 𝗶 𝗻𝗲𝗶𝘀𝗽𝗹𝗮𝘁𝗶𝘃𝗼𝘀𝘁𝗶 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝗰𝗶𝗷𝗲. Narušen interijer, polupani prozori, pokidani kablovi, liftove koji nisu u funkciji, pse lutalice, odsutnost lica koja osiguravaju ovaj prostor i drugo što možete pogledati u videu. Nekako se bojim da ćemo uskoro slušati priče, kako je potrebno uložiti dodatnih hiljada ili miliona KM u rekonstrukciju ovog zdanja. Ovaj primjer neodržavanja investicija je česta pojava na teritoriji Općine Novo Sarajevo, zato ja u 𝗺𝗷𝗲𝗿𝗶 𝟵𝟮. 𝗽𝗿𝗲𝗱𝗹𝗮ž𝗲𝗺 𝗱𝗮 𝘀𝗲 𝗱𝗼𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗼𝗱𝗹𝘂𝗸𝗮 𝗼 𝗼𝗱𝗿ž𝗮𝘃𝗮𝗻𝗷𝘂 𝘀𝗽𝗼𝗺𝗲𝗻 𝗼𝗯𝗶𝗹𝗷𝗲ž𝗷𝗮, 𝗽𝗮𝗿𝗸𝗼𝘃𝗮 𝗶 𝗼𝗯𝗷𝗲𝗸𝗮𝘁𝗮 𝗸𝗼𝗷𝗲 𝗷𝗲 𝗼𝘀𝗻𝗼𝘃𝗮𝗹𝗮 𝗢𝗽ć𝗶𝗻𝗮 𝗡𝗼𝘃𝗼 𝗦𝗮𝗿𝗮𝗷𝗲𝘃𝗼. Sramota ide na obraz općinske vlasti da svaka investicija propadne nakon nepunih dvije godine.

Šta vi mislite o građanskom aktivizmu, smatram da je i slikanje pogrešno parkiranih vozila, snimanje vožnje i slično također, građanski aktivizam, ako se javno objavi. Kakva su Vaša iskustva?
Svaka cast pokretacu ove i ovakvih zivotno vaznih tema. Odlicno objasnjeno i dokumentovano u tekstualnoj i video formi.

Gradjanski aktivizam je nesto sto je normalno i prijeko potrebno u cijelom svijetu sto i jeste a tako bi trebalo biti i kod nas.

Sa jedne strane bi trebali odgovorni iz raznih sluzbi za odrzavanje, servisiranje i nadzor tih objekata raditi njihov posao za koji su placeni (ali to izgleda ne rade nego samo naplacuju plate za nerad).

Sa druge strane odgovorni su i stanovnici jedne mjesne zajednice X da nadgledaju da li odgovorni koji su placeni za sve poslove odrzavanja investicionih objekata rade njihov posao ili ne, i da adekvatno sa tim tuze policiskim ustanovama odnosno prave prijave za kaznjavanje takvih neodgovornih lica, za koje bi se zahtjevao momentalni otkaz sa njihovih radnih mjesta, kao i druga zakonska kaznjavanja.

Stanovnici mjesnih zajednica su isto tako na svoj nacin odgovorni za nadgledanje i davanje instrukcija njihovoj djeci i omladini, da ne unistavaju objekte od njima svima zajednickih zivotnih potreba i interesa. Roditelji trebaju objasniti svojoj djeci i omladini da su oni roditelji/stanovnici od njihovih poreskih placanja platili te investicione objekte a i dalje ce placati sva servisiranja istih, i da ce roditelje kostati stalno vandaliziranje takvih objekata od strane njihove neodgovorne djece i omladine.

Znaci jedni (vlasti) trebaju kompletirati sve aktivnosti sa stanovnicima jedne X mjesne zajednice zajednickom saradnjom i zajednickim interesima, do konacnog zajednickog cilja.
clanupravnogodbora

#18 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

studiorum_tuzlaensis wrote: 05/05/2020 11:20 U Ulici Igmanska palo je i posljednje drvo uz popratno uništenje dobrog dijela zelene površine. Zdrav i prav jablan otišao u kubike drva.

A došao je smrdljivi asfalt.
Sličnim riječima je opisao i jedan stanovnik obližnje zgrade rusenje tog stabla. Neko je trebao, a očigledno nije pitao građane da li su protiv takvog čina.
clanupravnogodbora

#19 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

JThomas wrote: 05/05/2020 12:35 a diže li srle ruku i dalje za načelnika ili?
Molim Vas da me izuzmete ovakvih pitanja iz razloga što ja Srđana gledam kroz njegov broj inicijativa i rad na terenu. Lično sam protivnik SDA i načelnika i to je moj stav u kojem se mimoilazim sa Srđanom, ali on nije prepreka za suradnju mladih ljudi u aktivnostima za bolje sutra.
clanupravnogodbora

#20 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

Još jedan primjer, kako u glavnom gradu BiH, na mjestu gdje je predviđeno okupljanje većeg broja građana nemate priliku da bacite smeće. Nadležni ne smatraju za potrebni da nam priušte kantu. Nisam još uploadovao ovaj video na YT pa evo preko FB:
clanupravnogodbora

#21 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

Još jedan u nizu snimaka, koji je izuzetno uzdrmao raju koja se podijelila na jedne koji podržavaju Zmaja i druge koji su na strani javnog dobra. Pogledajte i dajte svoje mišljenje.
salik79

#22 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

Post by salik79 »

clanupravnogodbora wrote: 26/04/2020 22:02 Evo želim da pokrenem ovu temu na Forumu, jer sam i sam nedavno, tek nakon nekoliko uspješno snimljenih i objavljenih tema shvatio snagu građanskog aktivizma. Ono što je bitno jeste da građanski aktivizam treba da ostane neuprljan pritiscima iz političkih stranaka. Šta sam ja to uradio da mi je dalo krila:
1. 𝗧𝘂𝗻𝗲𝗹 𝘇𝗮 𝘀𝗹𝗶𝗸𝗮𝗻𝗷𝗲!

Ne znam, neki dan sam bio u tom tunelu (uhvatila me kisa, pa mi dobro dosao) i tada je radilo to kino. Samo, prije prolaska kroz tunel, potrebno je pritisnuti salter za aktivaciju dezinfekcije.
clanupravnogodbora

#23 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

❌ Saobraćajni i sigurnosni problem na Otoci u Općini Novi Grad.

❌ Privremeni objekat tramvajske stanice već 4 mjeseca je postavljen na saobraćajnici.

❌ Danas je subota, ali radnika koji bi trebali vrijedno da rješavaju ovaj problem nema.

❌ Građani kažu da se radnim danima u periodu odlaska i povratka sa posla velikog broja stanovnika desi i do nekoliko saobraćajnih nesreća.

❌ Trenutno na gradilištu ne postoji tabla koja bi nam mogla dati osnovne informacije o izvođaču radova i vremenskom roku.
clanupravnogodbora

#24 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

Nisam dugo objavio ništa, ali sam sa ovim videom dostigao broj pregleda od 110 000 na Facebooku pa ga želim podijeliti i ovdje.
Usput da kažem da mi se u zadnje vrijeme javlja sve veći broj mladih ljudi željnih promjena u društvu.
Pozdrav!

clanupravnogodbora

#25 Re: Građanski aktivizam u Sarajevu

Za sve one koji se često susreću sa sličnim problemima u svojim naseljima, evo načina kako da riješite iste.
Iz Direkcije za puteve KS su nakon samo 5 dana, što je za BiH izuzetno brzo, odgovorili pozitivno.
Uskoro snimci sa riješenim problemom.
Locked