Građanska snaga

Post Reply
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#1 Građanska snaga

Post by malakh »

Formira se nova politička stranka u Tuzli

Dejan Pavić, poznati poduzetnik iz Tuzle, bit će predsjednik novoformirane političke stranke “Građanska snaga”, koja će učestvovati na narednim lokalnim izborima u Tuzli.

Kako nam je rečeno, u narednom periodu će biti održana osnivačka skupština ove stranke u Tuzli, a na kojoj će učestvovati oko 100 građana, među kojima ima i tuzlanskih profesora.

– Idemo u osnivanje lokalne priče za grad i općinu Tuzla. Hoćemo da se posvetimo mjesnim zajednicama, jer su totalno zapostavljene, kao da ne postoje. Mi nećemo biti politička stranka koja je tu zbog finansiranja sa budžeta. Novce koje dobijemo ćemo vraćati građanima. Svi naši izabranici, važno je napomenuti, koji uđu u Gradsko vijeće, 40 posto primanja će vraćati u stranku, a stranka će uložiti u mjesne zajednice koje su zaboravljene od vlastodržaca – kazao nam je Pavić, koji je bivši član Predsjedništva i Inicijativnog odbora osnivanja Demokratske fronte – Željko Komšić.

On je ovu stranku napustio zbog neslaganja sa rukovodstvom stranke u Tuzli i TK. Navodi da će “Građanska snaga” imati listu na narednim izborima za Gradsko vijeće Tuzle, ali da se još uvijek ne zna da li će imati kandidata za gradonačelnika.

– U ovoj stranci su ozbiljni ljudi, koji sami zarađuju svoj hljeb i kojima ne treba od države ništa, osim ono malo podrške koju svaki građanin ove zemlje zaslužuje. Znači, hoćemo ono što nam pripada – kvalitetno obrazovanje, uređen zdravstveni sistem, uređenu infrastrukturu – kazao nam je Pavić.

Ističe da već postoji veliki interes iz Lukavca i Srebrenika za osnivanje općinskih odbora u ovim sredinama, a da postoji zainteresovanost i u Gračanici. Inače, porodica Pavić je vlasnik kompanije Pavić Komerc d.o.o., koja je ovlašteni servis i prodavač Citroen vozila.
Još jedna nova stranka na BH političkoj sceni. Po svemu sudeći stranka lijeve orijentacije.

Kakve su vaše reakcije, očekivanja, indicije?
GeeTnT

#2 Re: Građanska snaga

Post by GeeTnT »

Deky-u svaka cast, a gradjanska SNAGA, ako dovoljno ojaca bice potencijalni koalicijski partner strancidemokratskeakcije...i tu se sva prica zavrsava..
Lincoln-Burrows

#3 Re: Građanska snaga

Post by Lincoln-Burrows »

Sudeći prema susjednim državama iz godine u godinu sve je manji broj lijevo orijentiranih birača,
pogotovo među mlađom populacijom. Znači još jedna stranka više na sve manji broj potencijalnih glasača.
General War

#4 Re: Građanska snaga

Post by General War »

malakh wrote:

Dejan Pavić, poznati poduzetnik iz Tuzle, bit će predsjednik novoformirane političke stranke “Građanska snaga”, koja će učestvovati na narednim lokalnim izborima u Tuzli.

Kako nam je rečeno, u narednom periodu će biti održana osnivačka skupština ove stranke u Tuzli, a na kojoj će učestvovati oko 100 građana, među kojima ima i tuzlanskih profesora.

– Idemo u osnivanje lokalne priče za grad i općinu Tuzla. Hoćemo da se posvetimo mjesnim zajednicama, jer su totalno zapostavljene, kao da ne postoje. Mi nećemo biti politička stranka koja je tu zbog finansiranja sa budžeta. Novce koje dobijemo ćemo vraćati građanima. Svi naši izabranici, važno je napomenuti, koji uđu u Gradsko vijeće, 40 posto primanja će vraćati u stranku, a stranka će uložiti u mjesne zajednice koje su zaboravljene od vlastodržaca – kazao nam je Pavić, koji je bivši član Predsjedništva i Inicijativnog odbora osnivanja Demokratske fronte – Željko Komšić.

On je ovu stranku napustio zbog neslaganja sa rukovodstvom stranke u Tuzli i TK. Navodi da će “Građanska snaga” imati listu na narednim izborima za Gradsko vijeće Tuzle, ali da se još uvijek ne zna da li će imati kandidata za gradonačelnika.

– U ovoj stranci su ozbiljni ljudi, koji sami zarađuju svoj hljeb i kojima ne treba od države ništa, osim ono malo podrške koju svaki građanin ove zemlje zaslužuje. Znači, hoćemo ono što nam pripada – kvalitetno obrazovanje, uređen zdravstveni sistem, uređenu infrastrukturu – kazao nam je Pavić.

Ističe da već postoji veliki interes iz Lukavca i Srebrenika za osnivanje općinskih odbora u ovim sredinama, a da postoji zainteresovanost i u Gračanici. Inače, porodica Pavić je vlasnik kompanije Pavić Komerc d.o.o., koja je ovlašteni servis i prodavač Citroen vozila.
Još jedna nova stranka na BH političkoj sceni. Po svemu sudeći stranka lijeve orijentacije.

Dejan je dobar i OK momak...na vrijeme je prepoznao DF ublehase.
U svakom slucaju, dizanje odlucnije gradjanske svijesti i ocekujem da krene iz Tuzle.
HM 2011

#5 Re: Građanska snaga

Post by HM 2011 »

malakh wrote:

Ovo je 184 stranka....

Samo jedna stranka - na svim nivoima - U jedinstvu je snaga !
handžar88

#6 Re: Građanska snaga

Post by handžar88 »

HM 2011 wrote:
Ovo je 184 stranka....

***** ** * ****... ***** ** ***** * *****
HM 2011

#7 Re: Građanska snaga

Post by HM 2011 »

handžar88 wrote:
HM 2011 wrote:
Ovo je 184 stranka....

***** ** * ****... ***** ** ***** * *****

Reci, brate-rođače-prijatelju - reci, izjasni se ?

Hoće li njemu pasti na pamet da traži slovo G ? Jel se toga dosjetio ?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#8 Re: Građanska snaga

Post by malakh »

General War wrote:
U svakom slucaju, dizanje odlucnije gradjanske svijesti i ocekujem da krene iz Tuzle.
naravno, ipak je tuzla kolijevka građanske opcije. vidjeh da je ovaj pavić bio u df-u, pa ih je napustio. je li bio i u sdp-u?
General War

#9 Re: Građanska snaga

Post by General War »

malakh wrote:
General War wrote:
naravno, ipak je tuzla kolijevka građanske opcije. vidjeh da je ovaj pavić bio u df-u, pa ih je napustio. je li bio i u sdp-u?
koliko znam Ne, a ima njegovo otvoreno pismo kao hrvata HDZ-u... negdje im se nagovorio.
Evo nasao sam:

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... g-entiteta
malakh

#10 Re: Građanska snaga

Post by malakh »

General War wrote:
malakh wrote:
General War wrote:
koliko znam Ne, a ima njegovo otvoreno pismo kao hrvata HDZ-u... negdje im se nagovorio.
Evo nasao sam:

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... g-entiteta
Znam ovo, od tada je i postao poznat.
General War

#11 Re: Građanska snaga

Post by General War »

GeeTnT wrote:Deky-u svaka cast, a gradjanska SNAGA, ako dovoljno ojaca bice potencijalni koalicijski partner strancidemokratskeakcije...i tu se sva prica zavrsava..
Neka dobije glasove u tuzli udruzi se sa par stranaka slicne orjentacije u tuzli (ne sa sdp-om)...pa da krenemo sa kolicenjem..pa ako Bosna treba da bude od Skojevske do Kreke, neka i to...a ne ovako, jebes ovo naduravanje bakira &C0. :bih:
malakh

#12 Re: Građanska snaga

Post by malakh »

General War wrote:
GeeTnT wrote:Deky-u svaka cast, a gradjanska SNAGA, ako dovoljno ojaca bice potencijalni koalicijski partner strancidemokratskeakcije...i tu se sva prica zavrsava..
Neka dobije glasove u tuzli udruzi se sa par stranaka slicne orjentacije u tuzli (ne sa sdp-om)...pa da krenemo sa kolicenjem..pa ako Bosna treba da bude od Skojevske do Kreke, neka i to...a ne ovako, jebes ovo naduravanje bakira &C0. :bih:
Ova stranka bi mogla biti na fazon naše stranke. Pretežno orijenitrana u participirana u jednom kantonu, a laganom tendencijom rasta izvan njega. Sto u sustini i nije loše, za početak.
GeeTnT

#13 Re: Građanska snaga

Post by GeeTnT »

..i onda Deky u neznanju angazuje neku Cudicku i stvar krene u drugom pravcu...

Generale, BiH nije upitna bez obzira hocel jedna stranka/partija biti od Miladija do Sjenjaka ili do Pozarnice....stvar je u nadleznostima koje dobiju na osnovu brojaca glasova...
escobar__

#14 Re: Građanska snaga

Post by escobar__ »

Koja je ovo po redu, 468.?

Grob te ne yeb'o i stranke više...
Last edited by escobar__ on 19/02/2016 19:25, edited 1 time in total.
mali_balon

#15 Re: Građanska snaga

Post by mali_balon »

Cuj gradjanska snaga, drago i ljepo cut ali nismo mi jos za toga...1789 francuzi se u svojoj revoluciji koja je "ukinula" feudalizam i izborise za status gradjana.
Nisam siguran kako ide etnicke podjela ali mi kao drustvo imamo elemente horde, roda i plemena i onako od oka, kao takvi spadamo u drustveno ekonomsku formciju prvobitne zajednice i robovlasnistva. Dakle moramo jos pite pojest da dodjemo do feudalizma i kasnije kapitalizma (gdje su gradjani) i na kraju socijalizma tj utopije, ali to je vec na nivou SF tipa (nematerijalno drustvo) Zvjezdane staze.
artime

#16 Re: Građanska snaga

Post by artime »

Imala bi veliki potencijal na lokalnom nivou. Ako se bude jos par "lijevo" orijentiranih stranaka uzdiglo moglo bi tu biti definito price. Otom potom. Ako je sve kako pise u izjavi, ja to pozdravljam.

A ti HM mislim, mozes biti najzadnja granica insana, kad god vidim tvoje postove automatski zamrzim tu tvoju pogubnu stranku jos vise. Mislim da svi koje te citaju se malo sa strane ispovracaju. Cinis samo kontra-efekt. :-)
HM 2011

#17 Re: Građanska snaga

Post by HM 2011 »

artime wrote:Imala bi veliki potencijal na lokalnom nivou. Ako se bude jos par "lijevo" orijentiranih stranaka uzdiglo moglo bi tu biti definito price. Otom potom. Ako je sve kako pise u izjavi, ja to pozdravljam.

A ti HM mislim, mozes biti najzadnja granica insana, kad god vidim tvoje postove automatski zamrzim tu tvoju pogubnu stranku jos vise. Mislim da svi koje te citaju se malo sa strane ispovracaju. Cinis samo kontra-efekt. :-)
Misliš da činim ? Ja smatram da ne činim..... Samo jedna stranka je historijska nužnost - u suprotnom mi baš zbog svih tih stranki nemamo niti jedne ozbiljne, nemamo odgovornosti, nemamo razvoj nego samo stagnaciju....

Tebi ako se povraća usljed nerazumjevanja - ja ti tu ne mogu pomoći - evo trudio sam se da plasiram kvalitetnu elaboraciju, međutim ti možda smatraš da će 168 stranka, formirana po redu, biti to najbolje rješenje za sve nas u mjesnoj zajednici - medjutim - shipak bude kao i obično.....

Muka ti jel ?
General War

#18 Re: Građanska snaga

Post by General War »

malakh wrote:
General War wrote:
Ova stranka bi mogla biti na fazon naše stranke. Pretežno orijenitrana u participirana u jednom kantonu, a laganom tendencijom rasta izvan njega. Sto u sustini i nije loše, za početak.
Pa ima nasa stranka u tuzli, tuzlanska alternativa...jos par njih, SDP obezglavljen, SDA po defaultu biraju sabane (sad hoce Haruna prica se)...tip tipican sovinista bez dana u armiji ali zato kenja po cesti o vlasima i sokcima :-)
malakh

#19 Re: Građanska snaga

Post by malakh »

General War wrote: Pa ima nasa stranka u tuzli, tuzlanska alternativa...jos par njih, SDP obezglavljen, SDA po defaultu biraju sabane (sad hoce Haruna prica se)...tip tipican sovinista bez dana u armiji ali zato kenja po cesti o vlasima i sokcima :-)
nema naše stranke u kantonalnoj skupštini tk, samo u gradskom odboru. GS bi mogla krenuti sa gradskim odborom i onda ojačati u tuzli, kao što je naša stranka ojačala u sarajevu i onda se početi širiti - na to sam mislio.

Ali po nezvaničnim informacijama u ovu stranku ulazi nekoliko jakih ličnosti, između ostalog u KS ulazi jedan poznatiji profesor.
malakh

#20 Re: Građanska snaga

Post by malakh »

Lincoln-Burrows wrote:Sudeći prema susjednim državama iz godine u godinu sve je manji broj lijevo orijentiranih birača,
pogotovo među mlađom populacijom. Znači još jedna stranka više na sve manji broj potencijalnih glasača.
u americi trenutno vodi socijaldemokrata, a većinom svi trendovi, pa i politički kreću od njih :thumbup:
General War

#21 Re: Građanska snaga

Post by General War »

malakh wrote:
General War wrote: Pa ima nasa stranka u tuzli, tuzlanska alternativa...jos par njih, SDP obezglavljen, SDA po defaultu biraju sabane (sad hoce Haruna prica se)...tip tipican sovinista bez dana u armiji ali zato kenja po cesti o vlasima i sokcima :-)
nema naše stranke u kantonalnoj skupštini tk, samo u gradskom odboru. GS bi mogla krenuti sa gradskim odborom i onda ojačati u tuzli, kao što je naša stranka ojačala u sarajevu i onda se početi širiti - na to sam mislio.

Ali po nezvaničnim informacijama u ovu stranku ulazi nekoliko jakih ličnosti, između ostalog u KS ulazi jedan poznatiji profesor.
Mislio sam na izbore a ne na trenutno stanje...te manje gradjanske stranke trebaju izaci sa zajednickim kandidatima ako nesto zele postic.
artime

#22 Re: Građanska snaga

Post by artime »

HM 2011 wrote:
artime wrote:Imala bi veliki potencijal na lokalnom nivou. Ako se bude jos par "lijevo" orijentiranih stranaka uzdiglo moglo bi tu biti definito price. Otom potom. Ako je sve kako pise u izjavi, ja to pozdravljam.

Misliš da činim ? Ja smatram da ne činim..... Samo jedna stranka je historijska nužnost - u suprotnom mi baš zbog svih tih stranki nemamo niti jedne ozbiljne, nemamo odgovornosti, nemamo razvoj nego samo stagnaciju....

Tebi ako se povraća usljed nerazumjevanja - ja ti tu ne mogu pomoći - evo trudio sam se da plasiram kvalitetnu elaboraciju, međutim ti možda smatraš da će 168 stranka, formirana po redu, biti to najbolje rješenje za sve nas u mjesnoj zajednici - medjutim - shipak bude kao i obično.....

Muka ti jel ?
I dalje mi je muka :skoljka: Povracam mi se na svaki tvoj post i njemu slicne.
Ovaj forum, kao i njegovi clanovi znaju da je SDA najvece korumpirano ZLO koje se desilo ovdje. Kockasti bosnjaci nemaju veze sa bosnjacima onomad. Ovi tvoji "bosnjaci" sto ih ti branis smrde na alkohol od kafane i kocke gdje dogovaraju podjelu BiH.
Zato prestani sa ujedinjenjem, jer ti tvoji Bosnjaci na koje se ti pozivas su gladni i pohlepni evo vec 20 i kusur godina.
HM 2011

#23 Re: Građanska snaga

Post by HM 2011 »

artime wrote:
HM 2011 wrote:

Muka ti jel ?
I dalje mi je muka :skoljka: Povracam mi se na svaki tvoj post i njemu slicne.
Ovaj forum, kao i njegovi clanovi znaju da je SDA najvece korumpirano ZLO koje se desilo ovdje. Kockasti bosnjaci nemaju veze sa bosnjacima onomad. Ovi tvoji "bosnjaci" sto ih ti branis smrde na alkohol od kafane i kocke gdje dogovaraju podjelu BiH.
Zato prestani sa ujedinjenjem, jer ti tvoji Bosnjaci na koje se ti pozivas su gladni i pohlepni evo vec 20 i kusur godina.
Zašto da prestanem - dok svaki narod jedinstveno stoji mi da, ponavljam,

Vršimo promjene vlada svakih 8 mjeseci gdje god da su Bošnjaci većina -

što bi Kone rekle "ma nemoj"....

Forum i članovi znaju da SDA nije ZLO. Bošnjaci nisu kockasti. Bošnjaci ne smrde na alkohol od kafane i kocke.

Čovječe - NAŠA SDA - je nešto najjače što imamo kao narod - podrži SDA na svim nivoima - altrernative tu nema - i nakon podrške nemoj stajati - nego vrši pritisak da se radi u interesu Bošnjaka - to je jedino racionalno što je preostalo jer sve drugo što smo pokušali - jednostavno ne ide....

U jedinstvu je snaga - kakva stotinušesdeseti osma stranka....

Samo jedna stranka !
howdy

#24 Re: Građanska snaga

Post by howdy »

Kad si gladan nisi svoj - de jedan sendvic botu.
artime

#25 Re: Građanska snaga

Post by artime »

Psihologija je cudo... sto vise forsiras jednu temu, to ljudi stvaraju averziju na istu. Over and out. :D
Post Reply