gps problem
Moderator: Benq
- rovac13
#1 gps problem
Jel se ko susreo sa slicnim problemom .
Dok mobilni internet radi mobitel normalno i brzo skenira gps,pronadje signal,i navigacija radi normalno,bilo da je igo ili nesto drugo.
Izadjes iz bosne,nema vise neta,ne moze vise ni pronaci gps.Isto se desi i u bosni,iskljucis data i ne moze vise pronaci satelite.
Dal to moze bit do mobilnog aparata problem,ili je samo u postavkama kvaka ili nesto trece.Mob je neki samsung nisam siguran koji,jer problem nije kod mene nego kod poznanika,i dali je uopce bitno koji je aparat.
Ista stvar je i sa google maps,ako radi net pronadje uredjaj ako ne radi net nece ga pronaci.
Dok mobilni internet radi mobitel normalno i brzo skenira gps,pronadje signal,i navigacija radi normalno,bilo da je igo ili nesto drugo.
Izadjes iz bosne,nema vise neta,ne moze vise ni pronaci gps.Isto se desi i u bosni,iskljucis data i ne moze vise pronaci satelite.
Dal to moze bit do mobilnog aparata problem,ili je samo u postavkama kvaka ili nesto trece.Mob je neki samsung nisam siguran koji,jer problem nije kod mene nego kod poznanika,i dali je uopce bitno koji je aparat.
Ista stvar je i sa google maps,ako radi net pronadje uredjaj ako ne radi net nece ga pronaci.
-
febo_acm
#2 Re: gps problem
Meni se to nekada davno desavalo i bio je neki program GPS faster fix i tu odaberes Evropu i bude sve ok.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- Arata
- rovac13
#4 Re: gps problem
I sta sad ?Arata wrote:Detaljno:
http://en.wikipedia.org/wiki/Assisted_GPS
Ukratko:
http://www.gsmarena.com/glossary.php3?term=a-gps
Jel na tim linkovima rjesenje ovog problema ???
-
zLatk0
#5 Re: gps problem
Skini GPS status sa Marketa i nek ti bude up to date AGPS data, takodjer vidi za tu navgaciju da li podrzava offline navigaciju. U zavisnosti od telefona, pokusaj vidjeti da li su OK kontakti od GPSa, te stani prije nego krenes na otvoreno da se pronađu sateliti.
- Arata
#6 Re: gps problem
@rovac13
je li ne znaš engleski ili ti je mrsko čitati?
je li ne znaš engleski ili ti je mrsko čitati?
- rovac13
#7 Re: gps problem
puno mi citat na mob u,al posto je u pitanju wikipedia pretpostavljam da je objasnjenje sta je A-gps.
A ja bi rekao da ovaj samsung ima to.
A ja bi rekao da ovaj samsung ima to.
- Arata
#8 Re: gps problem
AGPS ti koristi internet konekciju da bi preuzeo podatke koji mu pomažu da brže odredi svoju lokaciju.
Ako nemaš internet konekcije, GPS-u u mobitelu može trebati i preko 5 minuta na otvorenom da odredi lokaciju.
Nisam baš skontao je li tebi nikako neće da se locira bez interneta ili mu treba dosta više vremena?
Ako nemaš internet konekcije, GPS-u u mobitelu može trebati i preko 5 minuta na otvorenom da odredi lokaciju.
Nisam baš skontao je li tebi nikako neće da se locira bez interneta ili mu treba dosta više vremena?
- rovac13
#9 Re: gps problem
moj mob bez problema radi i kad imam net i kad nemam.Drug ima problem kad nema neta onda moze cekat i sat vremena ali ga nece pronaci
- SONY_91
#10 Re: gps problem
Slaba ti je GPS antena i nema signala da te locirarovac13 wrote:moj mob bez problema radi i kad imam net i kad nemam.Drug ima problem kad nema neta onda moze cekat i sat vremena ali ga nece pronaci
Sent from my Nibiru H1 using Tapatalk
- rovac13
#11 Re: gps problem
Pretpostavio sam i ja da mu je slaba antena.SONY_91 wrote:Slaba ti je GPS antena i nema signala da te locirarovac13 wrote:moj mob bez problema radi i kad imam net i kad nemam.Drug ima problem kad nema neta onda moze cekat i sat vremena ali ga nece pronaci
Ali kako ta ista antena radi bez greske kad ima pristup internetu.
Precizno ga onda locira sve po cesti
- SONY_91
#12 Re: gps problem
Tada većinu podataka odašilješ preko mobilnog internetarovac13 wrote:Pretpostavio sam i ja da mu je slaba antena.SONY_91 wrote:Slaba ti je GPS antena i nema signala da te locirarovac13 wrote:moj mob bez problema radi i kad imam net i kad nemam.Drug ima problem kad nema neta onda moze cekat i sat vremena ali ga nece pronaci
Ali kako ta ista antena radi bez greske kad ima pristup internetu.
Precizno ga onda locira sve po cesti
- rovac13
#13 Re: gps problem
Sve razumijem al opet da moj lg koji je slabiji od njegovog samsunga radi bez greske,a njegov samsung nece,nesto mi to suhveli.
-
zLatk0
#14 Re: gps problem
Stani na neko uzvisenje i kampuj dok ne uhvatis signal, pa ce onda brze naci signal ubuduce, jer prvi put je najduze