GPS. Iskustva?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
nineac
#1 GPS. Iskustva?
Raja kontam kupiti GPS ali se mislim izmedju Garmina, Magellana, Tom Tom itd.
Kakva vi iskustva imate i imateli uopce sa ovim proizvodima?
De malo vase preporuke i iskustva pa da se lakse skontam.
Kakva vi iskustva imate i imateli uopce sa ovim proizvodima?
De malo vase preporuke i iskustva pa da se lakse skontam.
-
vier_ringe
Ja sam bas porucio TomTom, model je "ONE EUROPE"..
odgovara mi bas takav uredjaj, nema bespotrebnih kablova i zica...zakacis ga na vjetrobransko i imas navigaciju..mozes ga uvijek puniti u autu..
Kada sam birao, nisam puno ni razmisljao o kvaliteti, jednostavno mi se nametnuo TomTom, preko rodjaka iz Holandije koji koriste...tako su o njemu dobro pricali, da sam rekao "OK, donesite..".
Onda sam bio i na njihovom web-u, i doimaju se ozbiljni i kvalitetni...pokrivenost europe je odlicna, nista nije bolja ni na fabrickim uredjajima...cijena je ono najbolje..moze se naci za oko 250-300 eura max preko interneta, a preko nekih prodavaca i jeftinije..vidim da se moze kupiti online, a meni ce poslati rodjaci..
Ne vjerujem da cu je testirati prije septembra, namjeravam akobogda ici u Franfurt na sajam auta...
odgovara mi bas takav uredjaj, nema bespotrebnih kablova i zica...zakacis ga na vjetrobransko i imas navigaciju..mozes ga uvijek puniti u autu..
Kada sam birao, nisam puno ni razmisljao o kvaliteti, jednostavno mi se nametnuo TomTom, preko rodjaka iz Holandije koji koriste...tako su o njemu dobro pricali, da sam rekao "OK, donesite..".
Onda sam bio i na njihovom web-u, i doimaju se ozbiljni i kvalitetni...pokrivenost europe je odlicna, nista nije bolja ni na fabrickim uredjajima...cijena je ono najbolje..moze se naci za oko 250-300 eura max preko interneta, a preko nekih prodavaca i jeftinije..vidim da se moze kupiti online, a meni ce poslati rodjaci..
Ne vjerujem da cu je testirati prije septembra, namjeravam akobogda ici u Franfurt na sajam auta...
-
vier_ringe
i jos nesto..momci u engleskoj su veoma aktivni na forumima, i vidim da se jako dobro razumiju...stekne se utisak da svi odlicno poznaju aute i terminologiju i opremu vezanu za aute... pogledaj i ti na nekom njihovom forumu.. citao sam tamo, i svi su puni rijeci hvale za proizvode TomTom.. od software do mogucnosti...
-
Powered_by_M
Ja duze vrijeme koristim Garmin i5 navigaciju, izuzetno je mala, na vjetrobransko staklo se kaci putem vakuma, napajanje je izvedeno preko upaljaca za cigarete ili ako se koristi van auta moze i na dvije AA baterije. Jako sam zadovoljan, karta je izuzetno detaljna a Garmin na svojim stranicama nudi uvijek update novih cesta. Navigacija je preloadana sa kartama sjeverne amerike, ali se moze i dodati karta cijele evrope za nekoh cini mi se 60 US dolara. Dobra stvar se cini kada zelis update da to ne radis direktno downloadanjem nego ti Garmin posalje na kucnu adresu DVD. Prethodno se moras registrovati i ukucati tajni kod koji dobijes u kutiji.
Sve u svemu jako sam zadovoljan. Ako te jos nesto interesuje pitaj slobodno.
Sve u svemu jako sam zadovoljan. Ako te jos nesto interesuje pitaj slobodno.
-
nineac
Ja sam nasao Garmin C330 za 247dolara. ima i Magellan i Tom Tom ONE za tu cijenu.
Te tri su mi nekako najzastupljenije na trzistu sa oko 3-5 miliona POI (points of interest).
Medjutim danas na netu nadjem JVC sa kompasom, trenutnim izvjestajima o stanju saobracaja za USA te cak 11 Miliona POI, i sve za 232dolara.
E sad, ona tri mi izgledaju kao dokazani, pa neznam, zato vas pitam kakva imate iskustva!
U svakom slucaju veliko hvala!
Te tri su mi nekako najzastupljenije na trzistu sa oko 3-5 miliona POI (points of interest).
Medjutim danas na netu nadjem JVC sa kompasom, trenutnim izvjestajima o stanju saobracaja za USA te cak 11 Miliona POI, i sve za 232dolara.
E sad, ona tri mi izgledaju kao dokazani, pa neznam, zato vas pitam kakva imate iskustva!
U svakom slucaju veliko hvala!
-
Powered_by_M
Hebiga nije uopste bitno sta si ti SADA nasao, nego je bitno sta ce biti poslije kada ti bude trebao update mape, a meni treba vjeruj svaka 3-4 mjeseca. Bitna je podrska kupcu, a Garmin i Magellan su dugo u ovom poslu zato ja ne bih trazio dalje od ove dvije firme. Na Garminovoj stranici mozes cak naci i MSRP cijenu tako da bi ti to trebalo dati neku osnovu da trazis i popust u trgovini gdje kupujes. 
- iceman ze
Ja sam koristio Garminov......i vidio sam dfa ga EUFOR-ovci isto koriste. Iskreno ne znam, koji je bolji, ali nisu teski za rukovati, i kao sto neko rece servisna mreza.....Mislim da imas Garima u Sarajevu kupiti u MIBO trejdu u Hrasnom.....
MIBO KOMUNIKACIJE Sarajevo, 033/201-333 e-mail:[email protected]. MICOM doo Mlini 15 Azize Šaćirbegović bb, Sarajevo tel: 061/135-748 ..

MIBO KOMUNIKACIJE Sarajevo, 033/201-333 e-mail:[email protected]. MICOM doo Mlini 15 Azize Šaćirbegović bb, Sarajevo tel: 061/135-748 ..
-
Powered_by_M
Jebiga kad je frajer u USA, ta adresa u Sarajevu mu puno ne znaci, kao sto mu i ne znaci sto je karta Evrope uploadana na navigaciji. Koliko sam shvatio i koristit ce navigaciju u Americi.
-
vier_ringe
Nineac, sta ces voziti gore?
hoce li biti neki american muscle car ili neki europejac:)
hoce li biti neki american muscle car ili neki europejac:)
-
nineac
Ma vozam od prosle godine Mazdu Xedos 9 2.5 V6 sa 170ks.
Fino je auto, izuzetno udobno.
Evo juce vozio iz Alabame za Detroit 860 milja, ma super. Jest da nije na cesti kao evropska auta ali eto sad za sad je OK.
Kontam da je prodam pa da uzmem Passat jer mi je sad za moj budzet BMW preskup
Evo juce vozio iz Alabame za Detroit 860 milja, ma super. Jest da nije na cesti kao evropska auta ali eto sad za sad je OK.
-
whow
Dobar izbornineac wrote:Ma vozam od prosle godine Mazdu Xedos 9 2.5 V6 sa 170ks.
-
nineac
Ma WHOW ja radim na magistarskom pa nisam bas u mogucnosti da kupujem novo auto.
Konto sam novu Jettu, medjutim ipak cu se "morati" zadovoljiti polovnim passatom. Kontam proslu seriju, 2.8 V6 ili 1.8T.
Prijatelj voza 2.0T novi, i imao sam ga prilike dosta vozati sa DSG mjenjacem, i stvarno auto se nema sta prigovoriti, trosi malo, ide dobro, jedino zvuk motora je malo grublji zbog direktnog ubrizgavanja, ali necemo traziti dlaku u jajetu.
Konto sam novu Jettu, medjutim ipak cu se "morati" zadovoljiti polovnim passatom. Kontam proslu seriju, 2.8 V6 ili 1.8T.
Prijatelj voza 2.0T novi, i imao sam ga prilike dosta vozati sa DSG mjenjacem, i stvarno auto se nema sta prigovoriti, trosi malo, ide dobro, jedino zvuk motora je malo grublji zbog direktnog ubrizgavanja, ali necemo traziti dlaku u jajetu.