GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sabinna38

#1 GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by sabinna38 »

Ljudi moji dobijem ja racun za telefon 200 km, kad ne umrijeh...........I kopaj tamo , kopaj vamo. Nigdje logike. Koristim iskljucivo wi-fi
i slucajno otvorim racun bh, reko da vidim izvjestaj kad tamooo GPRS 60 KM. Nikada nisam prijavila ukljucenje a tamo sam vidjela da bi aktivirao to cudo moras popuniti nekakv obrazac, a to nisam radila.

Zanima me, da li se neko mogao nakaciti i ebati mi majku ? Znam i meni je smjesno, ali eto laik sam. Mozete se slobodno sprdati, ali mi dajte odgovor :D

https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphot ... e=554D8B93
insomnia78

#2 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by insomnia78 »

Na telefonu bi u postavkama trebala imati listu stvari, aplikacija, koje su koristile internet
Koji je telefon?
escobar__

#3 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by escobar__ »

Nadogradnju softvera telefona odradila preko mobilnog Interneta. :mrgreen:
sabinna38

#4 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by sabinna38 »

escobar__ wrote:Nadogradnju softvera telefona odradila preko mobilnog Interneta. :mrgreen:

Pa jel vidis vrijeme 2:30 ujutroo, 7ujutrooo, pa spavam ko top tada , i kako je to moguce? Mislim ok, rekoh laik sam...al kako sam to mogla uraditi?
insomnia78

#5 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by insomnia78 »

sabinna38 wrote:
escobar__ wrote:Nadogradnju softvera telefona odradila preko mobilnog Interneta. :mrgreen:

Pa jel vidis vrijeme 2:30 ujutroo, 7ujutrooo, pa spavam ko top tada , i kako je to moguce? Mislim ok, rekoh laik sam...al kako sam to mogla uraditi?
Pa ukljucno ti automatski
sabinna38

#6 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by sabinna38 »

insomnia78 wrote:Na telefonu bi u postavkama trebala imati listu stvari, aplikacija, koje su koristile internet
Koji je telefon?

telefon sam kupila prosli mjesec i sad mi je dosla prva rata sa pdv-om....... i kad ne umrijeh

samo ne znam kako sam i ako sam sta ukljucila a da ne znam.....u opcijama bar ovim vidljivim sve je ok
escobar__

#7 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by escobar__ »

sabinna38 wrote:

Evo rek'o ti je kolega, automatske nadogradnje aplikacija (ili softvera telefona). U principu ti je najbolje deaktivirat mobilni net u potpunosti ako ga već ne koristiš, ili, ako koristiš, doplati onaj najjeftiniji paket (čini mi se da je oko 2,50 KM) gdje dobiješ nešto sitno saobraćaja po maksimalnoj brzini nakon čega ti smanje, ali i dalje ništa ne plaćaš dodatno.
sabinna38

#8 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by sabinna38 »

insomnia78 wrote:
sabinna38 wrote:

Pa ukljucno ti automatski

gdje se to gaaaaaaaaaasi ??????? plssssss
Nermin Sam

#9 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by Nermin Sam »

sabinna38 wrote:

BH Telecom nikad ne spava.
Idemo prvi, :izet: više. :-)
insomnia78

#10 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by insomnia78 »

sabinna38 wrote:
insomnia78 wrote:Na telefonu bi u postavkama trebala imati listu stvari, aplikacija, koje su koristile internet
Koji je telefon?

telefon sam kupila prosli mjesec i sad mi je dosla prva rata sa pdv-om....... i kad ne umrijeh

samo ne znam kako sam i ako sam sta ukljucila a da ne znam.....u opcijama bar ovim vidljivim sve je ok
Tek sam sad pogledo ovu sliku sto si stavila
Najvjerovatnije da fakat jeste nadogradnja softvera
Probaj tamo negdje u opcijama ukljuciti da samo preko wi-fi radi nadogradnje
sabinna38

#11 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by sabinna38 »

escobar__ wrote:
sabinna38 wrote:

Evo rek'o ti je kolega, automatske nadogradnje aplikacija (ili softvera telefona). U principu ti je najbolje deaktivirat mobilni net u potpunosti ako ga već ne koristiš, ili, ako koristiš, doplati onaj najjeftiniji paket (čini mi se da je oko 2,50 KM) gdje dobiješ nešto sitno saobraćaja po maksimalnoj brzini nakon čega ti smanje, ali i dalje ništa ne plaćaš dodatno.
gdje se to gasi? :(--------------- imam huawai g7
ruzavjetrova

#12 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by ruzavjetrova »

Nazovi 1444 i neka ti objasne. To je njihova duznost.
irac300

#13 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by irac300 »

Setings=Potrošnja podataka=BH Mobile=Mobilni podaci=Isključi
emmir1

#14 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by emmir1 »

Pa samo ugasi 3G mrežu, odnosno u postavkama ugasi mobilne podatke.

Vrlo jednostavno.

I vrlo vjerovatno da ti je došla aktualizacija a mobilna mreža bila uključena
dobojlija81

#15 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by dobojlija81 »

Ne znam jel jos aktelan Milan Tarot na nekom kanalu,on bi ti najbolje znao objasniti kako da rjesis problem

i nije huawai jbm ga
:run:
povuci prstom vrh ekrana,kad ti se pojavi ona traka,iskljuci podatkovnu vezu,mobilnu sta vec bude
BezDobrogNaslova

#16 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by BezDobrogNaslova »

Imas opciju mobile data, mora da bude ugasena. Na Samsungovim telefonima se nalazi kad povuces palcem sa zaslona na dole, pa dobijes opciju da upalis Wi-Fi i izmedju ostalih ima ikonica za mobile data. Kad se ugasi telefon te obavjesti, da neces moci da koristis odredjene aplikacije tipa YouTube i slicno.
Znaci mobile data, ugasi, ma gdje god da se nalazi ta opcija kod tebe.
sabinna38

#17 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by sabinna38 »

emmir1 wrote:Pa samo ugasi 3G mrežu, odnosno u postavkama ugasi mobilne podatke.

Vrlo jednostavno.

I vrlo vjerovatno da ti je došla aktualizacija a mobilna mreža bila uključena
vraga jednostavno....
avetinja

#18 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by avetinja »

Treba li napraviti temu za prikupljanje tih 200km?
sheilak

#19 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by sheilak »

sabinna38 wrote:
gdje se to gasi? :(--------------- imam huawai g7
ne znam je li ovako na tom huaweiu
al probaj otvoriti update centar ili kako se vec zove
pa onda one 3 tacke pritisnes i tu bi trebao menu biti ili settings
kad udjes tu imas vrlo vjerovatno da pise update only via wifi ili tako nesto

kazem ne znam je li tako jer ne znam za taj huawei
sabinna38

#20 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by sabinna38 »

dobojlija81 wrote:Ne znam jel jos aktelan Milan Tarot na nekom kanalu,on bi ti najbolje znao objasniti kako da rjesis problem

i nije huawai jbm ga
povuci prstom vrh ekrana,kad ti se pojavi ona traka,iskljuci podatkovnu vezu,mobilnu sta vec bude

tu mi je samo ukljucen ton, wi-fi i auto-okretanje ................... jbm li ga
sheilak

#21 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by sheilak »

BezDobrogNaslova wrote:Imas opciju mobile data, mora da bude ugasena. Na Samsungovim telefonima se nalazi kad povuces palcem sa zaslona na dole, pa dobijes opciju da upalis Wi-Fi i izmedju ostalih ima ikonica za mobile data. Kad se ugasi telefon te obavjesti, da neces moci da koristis odredjene aplikacije tipa YouTube i slicno.
svo koji mislite da je samo do ovoga ne mora znaciti
ovo vazi za "obicni" internet

posto se radi o update-u sistema vrlo moguce da on automatski upali mobile data zbog azuriranja jer to racuna kao prioritet
Danguba

#22 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by Danguba »

i meni se to ponekad ukljuci... :oops:

Image
Nermin Sam

#23 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by Nermin Sam »

Pošalji sliku. Siguran sam da bi ti neko od forumaša mogao pomoći.
sabinna38

#24 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by sabinna38 »

sabinna38 wrote:
dobojlija81 wrote:Ne znam jel jos aktelan Milan Tarot na nekom kanalu,on bi ti najbolje znao objasniti kako da rjesis problem

i nije huawai jbm ga

tu mi je samo ukljucen ton, wi-fi i auto-okretanje ................... jbm li ga

Bila mi je uljucena opcija AUTOMATSKI TRAZI AZURIRANE SADRZAJE
sad sam prebacila na AUTOM, PREUZIMANJE SAMO PREKO WI FI

JE L TO TO??????
BezDobrogNaslova

#25 Re: GPRS ME KOSTAO INFARKTA

Post by BezDobrogNaslova »

sheilak wrote:
BezDobrogNaslova wrote:Imas opciju mobile data, mora da bude ugasena. Na Samsungovim telefonima se nalazi kad povuces palcem sa zaslona na dole, pa dobijes opciju da upalis Wi-Fi i izmedju ostalih ima ikonica za mobile data. Kad se ugasi telefon te obavjesti, da neces moci da koristis odredjene aplikacije tipa YouTube i slicno.
svo koji mislite da je samo do ovoga ne mora znaciti
ovo vazi za "obicni" internet

posto se radi o update-u sistema vrlo moguce da on automatski upali mobile data zbog azuriranja jer to racuna kao prioritet
Vidis to mi nije palo na pamet, moguce da je i to, neka provjeri. Nisam se jos sreo sa tim, ali moze biti...
Locked