Govor muftije Zukorlica

Rasprave o vjerskim temama.
venera888

#1 Govor muftije Zukorlica

Post by venera888 »

Snimak govora muftije Zukorlica

http://www.dijaspora.org/index.php?opti ... &Itemid=63

dobar govor fakat,pun harizme..posebno mi se svidio dio gdje kaze "traze da se odreknemo Bosne" a publika uzvikuje NIKADA NIKADA "traze da se odreknemo reisa Cerica" a publika NIKADA NIKADA "porucujemo im da je nas poglavar reis ul ulema Mustafa ef Ceric" :-D
Brisbane

Post by Brisbane »

Samo ovako !
Svaka im cast na hrabrosti.
Ovo da kazem prije pljuvaca. :D
Real Khan

Post by Real Khan »

Brisbane wrote:Samo ovako !
Podržavam u potpunosti. Svaka čast. Kada može SPC BiH imati svoje sjedište u Srbiji, zašto Muslimani iz Srbije ne bi imali sjedište u BiH...

Međutim, mene baš zanima šta na ovo sve kaže Reis Cerić...Mislim da bi to bilo zanimljivo čuti ili pročitati...
venera888

Post by venera888 »

Međutim, mene baš zanima šta na ovo sve kaže Reis Cerić...Mislim da bi to bilo zanimljivo čuti ili pročitati...
Da,reis Ceric podrzava muftiju Zukorlica i to je javno vise puta rekao,,takodjer je poslao u N.P sad tokom ovih dogadjaja muftiju Sarajevskog(reis nije mogao doci) i po njemu je poslao pismo podrske
seln

#5 Re: Govor muftije Zukorlica

Post by seln »

venera888 wrote:Snimak govora muftije Zukorlica

dobar govor fakat,pun harizme..posebno mi se svidio dio gdje kaze "traze da se odreknemo Bosne" a publika uzvikuje NIKADA NIKADA "traze da se odreknemo reisa Cerica" a publika NIKADA NIKADA "porucujemo im da je nas poglavar reis ul ulema Mustafa ef Ceric" :-D
Je li publika rekla "trazimo da se odreknes jedne od tvoje dvije zene?
Odgovor bi garant bio NIKADA NIKADA...
_BosanaC

#6 Re: Govor muftije Zukorlica

Post by _BosanaC »

seln wrote:

A sta ono publika trazi od Kacavende? :roll:
venera888

#7 Re: Govor muftije Zukorlica

Post by venera888 »

seln wrote:

nije ti poznato i da u BIH masa imama imaju po dvije zene?

to je u islamu dozvoljeno i nema ko da njemu trazi da se odrekne toga
Bosanac sa dna kace

#8 Re: Govor muftije Zukorlica

Post by Bosanac sa dna kace »

_BosanaC wrote:
seln wrote:

A sta ono publika trazi od Kacavende? :roll:
stvarno shta? :roll:
Fair Life

Post by Fair Life »

Brisbane wrote:Samo ovako !
--- SPAM ---/ba/intervju ... -plja.html
seln

#10 Re: Govor muftije Zukorlica

Post by seln »

venera888 wrote:
seln wrote:

nije ti poznato i da u BIH masa imama imaju po dvije zene?
Ne, nije mi poznato. Ili ti Sandzak ubrajas u BiH?
venera888

Post by venera888 »

ne nego mislim na Bosnu
seln

Post by seln »

venera888 wrote:ne nego mislim na Bosnu
Pa dobro, navedi mi nekoliko imama, imenom i mjestom stanovanja/sluzbe koji imaju po dvije zene.
Kralj Tvrtko XXVIII

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Svaka cast covjeku dobro prica. Nije ni njima lako.
Kralj Tvrtko XXVIII

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Svaka cast covjeku dobro prica. Nije ni njima lako.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

venera888 wrote:ne nego mislim na Bosnu
Hajmo ovamo posmatrati stvari.

Sta mislis, sta je ispravnije pred bogom i pred ljudima, imati javno dvije zene ili imati jednu zakonitu i 4-5 sa strane koje redovno gazis? Hm... :roll:
venera888

Post by venera888 »

Sta mislis, sta je ispravnije pred bogom i pred ljudima, imati javno dvije zene ili imati jednu zakonitu i 4-5 sa strane koje redovno gazis? Hm...
dok sam zivjela u Bosni bila je jedna familija gdje otac uvijek odlazio u Tuzlu,bio jednu sedmicu tu jednu u Tuzli-tek kasnije sam saznala od majke da je on imao dvije zene

Sto se tice imena hodza,ne mogu ti ih iznjeti jer ljudi nisu ucinili nista cudno ni pogrijesno da ih se zato treba prozivati po netu,ali ako se raspitas saznat ces..neki od njih su na visokoj funkciji u IZ-no vecina koje znam su manje poznati ali su imami takodjer

IZ podrzava visezenstvo i htjeli su to uvesti u zakon,nije im jos uspjelo....a covjek koji je vjencao Zukorlica sa drugom zenom je reis Ceric (vjencali se u SA)

selam
lady midnight

Post by lady midnight »

venera888 wrote:
Sta mislis, sta je ispravnije pred bogom i pred ljudima, imati javno dvije zene ili imati jednu zakonitu i 4-5 sa strane koje redovno gazis? Hm...
dok sam zivjela u Bosni bila je jedna familija gdje otac uvijek odlazio u Tuzlu,bio jednu sedmicu tu jednu u Tuzli-tek kasnije sam saznala od majke da je on imao dvije zene

Sto se tice imena hodza,ne mogu ti ih iznjeti jer ljudi nisu ucinili nista cudno ni pogrijesno da ih se zato treba prozivati po netu,ali ako se raspitas saznat ces..neki od njih su na visokoj funkciji u IZ-no vecina koje znam su manje poznati ali su imami takodjer

IZ podrzava visezenstvo i htjeli su to uvesti u zakon,nije im jos uspjelo....a covjek koji je vjencao Zukorlica sa drugom zenom je reis Ceric (vjencali se u SA)

selam
venera, zamolila bih te da ovo malo pojasnish, odnosno da ovu izjavu o cericu i sprovodjenju vjenchane ceremonije zukorlica i njegove second lady potkrijepish nekim izvorom.

nastranu to shto je takav brak dozvoljen po sherijatu - ne mogu, a da ne spomenem da ovo ipak nije nikad bila ustaljena praksa kod nas - ali u ovoj zemlji ne vlada sherijat (i nece nikad ni zavladati, da se razumijemo :kravata:), ali po pozitivnom pravu ove drzhave, poligamija nije dozvoljena. sumnjam da je ova chinjenica nepoznata reisu. pa kako to da on onda obavi ovakvo vjenchanje, a da to ostane nesankcionisano?

inache, nije tachno da "IZ" podrzhava vishezhenstvo - podrzhavaju ga pojedinci, ali ti njihovi planovi o kojima govorish su naishli na zhestok otpor ne samo u javnosti, nego i u samoj IZ.

da ne govorim o "obichnim" vjernicima. bila sam i sama svjedok kada je jednom jedan od takvih pobornika poligamije pokushao da tokom ramazana proda tu prichu dzhematlijama - eh, da si vidjela kako su ga prisutne zhene lijepo ushutkale... pobjegao je glavom bez obzira iz straha da mu ne iskopaju ochi :D:D:D da sam se ja pitala, bjezhao bi josh brzhe :D:D
venera888

Post by venera888 »

Bilo je u medijima lady,mozes progoglati.Ima izmedju ostalog u BH danima tekst(oni su to normalno kritikovali,ali njih niko ne benda ni 1 posto),bilo i u Saffu,nesto mi se cini da su bile cestitke muftiji u preporodu :D

navodno nakon sto se muftija vratio iz Sarajeva sa vjencanom suprugom njega prva zena koja je tad bila u drugom stanju je zbog toga zaglavila u bolnici(prva zena mu je inace iz Jordana,zena za primjer svakoj i po ponasanju,izgledu svemu,neznam sto se morao zeniti ponovo al eto njegovo pravo Bogom dato)

i nikada ne reci nikada,inshaALlah hoce zavladati serijat u Bosni
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

venera888 wrote:Bilo je u medijima lady,mozes progoglati.Ima izmedju ostalog u BH danima tekst(oni su to normalno kritikovali,ali njih niko ne benda ni 1 posto),bilo i u Saffu,nesto mi se cini da su bile cestitke muftiji u preporodu :D

navodno nakon sto se muftija vratio iz Sarajeva sa vjencanom suprugom njega prva zena koja je tad bila u drugom stanju je zbog toga zaglavila u bolnici(prva zena mu je inace iz Jordana,zena za primjer svakoj i po ponasanju,izgledu svemu,neznam sto se morao zeniti ponovo al eto njegovo pravo Bogom dato)

....
Last edited by alphonse kauders on 10/10/2007 07:18, edited 1 time in total.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

venera888 wrote:Bilo je u medijima lady,mozes progoglati.Ima izmedju ostalog u BH danima tekst(oni su to normalno kritikovali,ali njih niko ne benda ni 1 posto),bilo i u Saffu,nesto mi se cini da su bile cestitke muftiji u preporodu :D

Opet ove napredne ideje :D
Sjedi - 1.
Lijepo bi bilo da se malo udaljiš od literature tipa Saffa i Preporoda, pročitaš šta korisno, obrazuješ se dodatno, stekneš neko vlastito mišljenje i onda dođeš da se družiš sa nama.
Ako ništa, hvala što ne živiš ovdje! (i nemoj, života ti)
Selam! 8-)
seln

Post by seln »

Moje skromno poznavanje islama kaze da je SERIJATSKI brak valjan tek kad se javno obznani. Stide li se ovi imami (iako vjerujem da si ovo izmislila, da ne kazem slagala) ili skrivaju nesto?
Moje skromno poznavanje islama takodje kaze da je za dovodjenje druge zene potrebna saglasnost prve, ali muftija valjda zna bolje.
A ovim si rekla sve i diskreditirala sebe kao diskutanta. Ja se nadam da ti i tebi slicni necete prici Bosni blize od puskometa. Uostalom, imas dovoljno zemalja sa serijatskim pravom - idi tamo.
U principu ste ti i ovaj srpko SFSN isti, jedno drugo apsolutno dopunjavate i opravdavate. I zelim ti lijepu inocu, ako ti je suprug vec nije doveo.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

---
Last edited by Bea_Trix on 18/10/2007 21:19, edited 1 time in total.
venera888

Post by venera888 »

Moje skromno poznavanje islama kaze da je SERIJATSKI brak valjan tek kad se javno obznani. Stide li se ovi imami (iako vjerujem da si ovo izmislila, da ne kazem slagala) ili skrivaju nesto?
Ne ne krije se vec se zna vrlo dobro,ja ti rekoh raspitaj se i saznat ces

Moje skromno poznavanje islama takodje kaze da je za dovodjenje druge zene potrebna saglasnost prve, ali muftija valjda zna bolje.
podjelila se ulema na one koji smatraju da se mora imati zenina saglasnost i na one koji smatraju da nemora iz razloga jer je to Bog u Knjizi dozvolio i stoga nemoze ni jedno ljudsko bice osporiti covjeku koji ima za to mogucnost.Ovdje je 50%-50%

A ovim si rekla sve i diskreditirala sebe kao diskutanta. Ja se nadam da ti i tebi slicni necete prici Bosni blize od puskometa. Uostalom, imas dovoljno zemalja sa serijatskim pravom - idi tamo.
U principu ste ti i ovaj srpko SFSN isti, jedno drugo apsolutno dopunjavate i opravdavate. I zelim ti lijepu inocu, ako ti je suprug vec nije doveo.
:-)
venera888

Post by venera888 »

dawn_upon_dawn wrote:

bosna nije ISLAMSKA zemlja. serijat nije ustavom reguliran. poligamija je nezakonita. ne znam da li to spada u slobodu vjeroispovijesti, ali imati vise zena nije imperativ u islamu, nego samo dozvola. dakle, nema narusavanja prava.

poligamija je nedozvoljena zakonom. tacka. svi su pred zakonom jednaki, jer zakon ne razlikuje religije.

i sta znaci da ce akobogda serijat ZAVLADATI bosnom? jesu ti o rekli na sijelu, ili si sama dosla do toga na kursu islamske psihologije?

ako zena prihvati da zivi u poligamnom braku onda je to njeno pravo.Oni mogu da zive zajedno i da budu vjencani samo serijatski,ne mora to biti priznato kod drzave...vjernicima je vazno da je priznato kod Boga
venera888

Post by venera888 »

kome se diskutuje poligamija neka otvori posebnu temu
Post Reply