Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Only1

#26 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by Only1 »

Goran_35 wrote:Svaka cast Generale!
Haris Silajdzic je jedini covjek kome jos vjerujem!

Gazi sve redom!

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
cyprus

#27 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by cyprus »

ajdin.kahrovic wrote:Ma bjezi, samo mi se pritisak digne kad se sjetim autoputeva, luke Neum, 100% BiH, ukidanja RSa, elektroenergetskog sektora i hiljada drugih obecanja izvaljenih od Hareta i kriminalnog kruga oko njega. Pa mi pred oci sine sta se sve izdesavalo u mandatu 2006-2010 (vec sam pisao o tome na temi SDA-SBiH) i pritisak mi je vec 200.

Ali ne, mazohisticka stoka i dalje se ne da, i dalje ce glasati za Hece, Bahtice, Alkalaje, Taju i sl. Evo sad ce nas i Hadzifejzovic od 26. augusta do 4. oktobra u svom Centralnom dnevniku kod Ms Jenkins (pazi samo do kojeg datuma ce trajati emisija!) ubjedjivati kako ustvari nema RSa, ali zato ima i autoputa i luke Neum i kako opet trebamo glasati za Hareta jer nista ne bi imali sto sad imamo da nije Silajdzica.
:x
Evo i meni se dignu pritisak :x :x . Sve bih podnio SVE, osim kad bi 100% ponovo ušla u vlast :!: :!: :x
UEco

#28 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by UEco »

Only1 wrote:

Gazi sve redom!

:thumbup: :bih:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#29 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by PipiDugaDevetka »

Na stranu svijetle ideje vođe SBiH. Kada se samo sjetim da će gen. Atif Dudaković sjediti u rukovodstvu SBiH sa:
Image
Dođe mi da vrisnem!

p.s.
Ne znam zašto, ali piknulo me u moždane vijuge da pokretač teme u uvodnom postu spominje i ovog lika - Niđe Veze:
Image
heckler

#30 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by heckler »

Na prste jedne ruke vjerovanto se mogu prebrojati licnosti u Bosni koje i dalje imaju 100% cist obraz i neupitan autoritet. Dudakovic je jedan od njih ako ne i broj 1.

U njegovu motivaciju ne sumnjam ni pod razno i samo se nadam da ako (kad) dodje do razocarenja i rastanka od politike izadje iz cijele stvari i dalje neokaljan.

U ovom slucaju (izbor stranke) mislim da se prije radi o biranju najmanjeg zla vise nego "najbolje opcije" i to opet na regionalnom nivou.

U svakom slucaju ja ovom covjeku vjerujem vise nego ikom na kugli zemaljskoj i da (nedo bog) dodje do sranja na njegov poziv se odazivam gdje god bio u svijetu.

:bih: SILA NEBESKA :bih:
Desert Wind

#31 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by Desert Wind »

Vadiona na kreditu ledja ljudi koji jos nesto znace u narodu....
Kako neko rece - sigurno nije dzaba bilo - Atif je to podobro naplatio/naplatiće.
Slavisa Sucur je npr vadiona SDPa iako nesto konkretno nije nikad ucinio a da ja znam - a bio je definitivno ratna velicina i na terenu dokazana - ali u politici qrina...
Inace je sve odron sto se tice postojece vladajuce garniture kao i onih proslih.
I jos nesto da kazem sto se ocito zaboravlja - nije Atif oslobadjao Krajinu nego mrgavi i umorni borci.
Ovaj narod je izgleda spao na to samo da crpi neke marketinski pokrivene velicine bez onih stvarnih i zaboravljenih.
jazzer

#32 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by jazzer »

Gazi sve redom!

Ne treba njemu tvoja podrska, gazi on nas vec 20 godina. Gazi i ne pita ni jesi li Bosnjak, Srbin,
Hrvat, crnac, bijelac...

Imao je gresaka ali svi mu dugujemo zahvalnost sto vise nema zlocinackog entiteta.

A sto se tice generala nije mu ovo trebalo. Heroj iz rata sada ce posluziti za dizanje rejtinga
lepom Haretu. Nepotrebno.
Tiberije

#33 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by Tiberije »

većina koja je ostavila svoj komentar na ovoj temi ili je rođena poslije rata ili ne konta neke stvari.

Odvratno je da osobe poput "Atifa" generala Dudakovića uopšte razmišljaju o politici a kamoli da se još aktivno bave istom; Ovo samo može u BiH :? :-) :? i u demokracijama poput Pakistana ili još par država iz pokreta nesvrstanih;

Aj majke vam prosvijetlite me pa kažite bar dvije stvari što je to on uradio pozitivno do dana današnjeg i potkrijepite to činjenicama;

Svakako je lijepo imati poslanički imunitet iduće četiri godine, surađivati sa onim sa kojim si surađivao tokom rata, a krivična prijava će se zagubiti u nekoj od ladica, svakako
mustang

#34 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by mustang »

UEco wrote:
Only1 wrote:

Gazi sve redom!

:thumbup: :bih:
:thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
heckler

#35 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by heckler »

Tiberije wrote:većina koja je ostavila svoj komentar na ovoj temi ili je rođena poslije rata ili ne konta neke stvari.

Odvratno je da osobe poput "Atifa" generala Dudakovića uopšte razmišljaju o politici a kamoli da se još aktivno bave istom; Ovo samo može u BiH :? :-) :? i u demokracijama poput Pakistana ili još par država iz pokreta nesvrstanih;

Aj majke vam prosvijetlite me pa kažite bar dvije stvari što je to on uradio pozitivno do dana današnjeg i potkrijepite to činjenicama;

Svakako je lijepo imati poslanički imunitet iduće četiri godine, surađivati sa onim sa kojim si surađivao tokom rata, a krivična prijava će se zagubiti u nekoj od ladica, svakako
"Atif" ? Sto navodnici? Jel to tzv Atif, ili kolokvijalno znan kao Atif ali se zove nekako drugacije?

Jel to tebi sad trebaju da se listaju njegovi uspjesi?

Eki skim je suradjivao u ratu :lol:

Ti ili Krajinu nisi ni na mapi vidio kamoli prosao njom ili ti srce jos cezne za "Babom".
ultima_palabra

#36 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by ultima_palabra »

Loše je da imamo generale u politici... još je lošije da jedan heroj odbrane BiH ulazi u kriminaliziranu SBiH kojoj je jedini preostali cilj rastaljivanje elektroenergetskog sektora.

Ali Haretova raja baš briljira pred ove izbore, očigledno tempirali formu... ako raja zaboravi nesipunjena obećanja i učinak kadrova SBiH u zadnje 4 godine i prije, jebat ga onda :-)
bicebolje

#37 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by bicebolje »

Bilo kako bilo... SBIH je ovim potezom pobjedila na izborima a Haris je pobjedio kad se kandidivao. I ne trebaju nam izbori. Još 4 godine copy/paste
samo malo

#38 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by samo malo »

Slabo se vi razumijete u politiku, Haris nije rekao da ce ukinuti RS i dovesti BiH na skandinavski standard, on je rekao da CE RADITI na tome da to ostvari, jelte :D

Jel radio? moze li neko dokazati da nije radio?? ha?!?!

Radio ne radio, svira ti radio.

Inace, vijest da je Dudakovic potpisao za Stranku zagraBiH, moze mnogo govoriti o toj stranci, ali ipak vise od doticnom generalu.
Usput receno, odavno je Dudak blizak sa vladajucom mafijom, nije on zenu ubacio u direkciju Elektroprivrede (i to tu u Sarajevu, ne u Bihacu) na lijepe oci.
PapakizSarajeva

#39 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by PapakizSarajeva »

joeaziz wrote:ono jest, gamad vlada ima jedno 20 godina. sto iz sjene, sto sa mindera, sto iz institucija, sto uz pomoc avaza, sto uz pomoc IZ, sto uz pomoc mafije.
ali nije general dudakovic taj koji treba nekoga da gazi. sta on ima gaziti. stara ojebina, skolovani kadar jna, drilovan i vaspitan po ruskim vojnim doktrinama, vjerovatno krvavih ruku.

njih trebamo zgaziti mi na izborima, a onda ih treba zgaziti sudstvo, mada ja mislim da se na ovoj temi radi o pozivu militantnih bosnjaka na vojnu huntu ili neki drugi oblik diktature ili drzavnog terora usmjerenog prema hriscanskoj vecini i prema velikom dijelu bosnjackog korpusa koji ne jebe talibanizaciju i islamizaciju bosne i hercegovine.
Hajvanu, cime mozes potvrditi i trunku istine u ovom boldiranom, a sto si ti napisao ??? O kakvoj vrsti terora i nad kim TI govoris ? Koliko Hrvata ima u BiH (max 7 %), a koliko vlasti imaju sto u entitetu (50 %) sto na drzavnom nivou (33 %) ? Ko koga politicki maltretira u ovoj drzavi ? Kako Srbi blokiraju sve sto im imalo mirise na jacanje drzave ?

KO KOGA MALTRETIRA ??????
ajdin.kahrovic

#40 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by ajdin.kahrovic »

Tiberije wrote:većina koja je ostavila svoj komentar na ovoj temi ili je rođena poslije rata ili ne konta neke stvari.

Meni nikada nije bilo jasno zasto svi svrsavaju kada u u politiku padne kao iz vedra neba neko ko je uspjesan(?) u svojoj struci - mesari, pjevaci, glumci, sportisti, vojnici, pukovnici, generali... a da veze sa politikom nemaju.
barby02

#41 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by barby02 »

PapakizSarajeva wrote:
O kakvoj vrsti terora i nad kim TI govoris ? Koliko Hrvata ima u BiH (max 7 %), a koliko vlasti imaju sto u entitetu (50 %) sto na drzavnom nivou (33 %) ? Ko koga politicki maltretira u ovoj drzavi ? Kako Srbi blokiraju sve sto im imalo mirise na jacanje drzave ?

KO KOGA MALTRETIRA ??????
E Papak, u pravu si skroz ali kad se to zamjera dijeli, pa ces imati Mnogo vise vlasti a ne pokusavati (ako se stvarno ide tome) da vojnici - generali, za koje se sumnja da su pocinili zlocin, uvelicavaju snagu i vjeru u bolje sutra svih nas. . Sta ti zelis ?
Ko tebe maltretira ?
Herceg-Bosna koje nema ??
Reci sta ti je na dusi - odjebite odavle i slicno. .
Koji detektor moze odrediti, ko voli BiH a ko ne voli ??
Koji su kriteriji za to ?
Sta treba da se uradi i prihvati da bi bilo OK. ??

Iz supljeg u prazno vazda i vazda bice. . a zivot prolazi. . pun mi je q. . licemjerja , sta zelite ti i slicni tebi ?
ultima_palabra

#42 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by ultima_palabra »

Je li ko pogledao klip u prvom postu? Savršeno pokazuje zašto generali ne trebaju biti političari. Ona opaska o republikama pokazuje da razumije politiku otprilike koliko i taksista ili nana sa Sedrenika :roll:
Geronimo81

#43 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by Geronimo81 »

Nakon pojedini Intervjua Milorada Barašina u zadnji par mjeseci o Slucaju Dudaković kao i o slucaju V.Šantić ipak mislim
da bjezi u politiku radi imuniteta ito bjezi jednom od naujtjecajniji politicara ne u BiH vec među stranim dužnosnicima.
luckylaka

#44 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by luckylaka »

Geronimo81 wrote:Nakon pojedini Intervjua Milorada Barašina u zadnji par mjeseci o Slucaju Dudaković kao i o slucaju V.Šantić ipak mislim
da bjezi u politiku radi imuniteta ito bjezi jednom od naujtjecajniji politicara ne u BiH vec među stranim dužnosnicima.
Nemas ti pojma .Gen.Dudakovic bosanski gazija nikada nije bjezao ,samo je isao napred,15 god.oni pokusavaju namjestiti Dudakovicu ali ne ide.Ne treba Dudakovicu imunitet,ima Dudakovic svoje Krajisnike koje je zaduzio da glavu daju za njega.
cyprus

#45 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by cyprus »

Ja taman mislio da će Harisova politika konačno doživit debakl na ovim izborima, kad tamo izvuče on dva asa iz rukava: Ganića i Dudakovića. Jes da oni nemaju veze s vezom kao relevanti razlozi što bi SBiH opet trebao na vlast, ali su sasvim dovoljni da se nastavi manipulacija nad solidnim procentom na rat nabrijanog naroda :thumbup: Svaka čast! :x
Suti i trpi

#46 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by Suti i trpi »

Bosnolog wrote:Dusmane i izdajnike BiH kao nekada kada je gazio cetnike i abdiceve gnjide, ili kao vojskovoda ponovo ako ustreba,ziv nam bio bosanski zmaje i gazijo kavog Bosna ne pamti jos od vremena Kapetana Gradasevica,......Vidim da si dobio popizditis sto se bosanski heroj i gazija ukljucio u politicke vode,..Sve su stranke osim SDA probosanske,a neprijateljske i secesionisticke odavno znamo koje su i sto zele a nesposona izdajnicko pljackarska SDA ce postati historija nadama se konacno u Oktobru,.........Bio bih sretniji da je general Dudakovic pristupio SDP ili BPS stranci ali i ova je bolja od SDA velikosrpske podilazece i izdajnicko nesposobne stranke,..... ;-)

Cestitam bosanska gazijo Dudakovicu i neka nam dugo pozivis i ostanes zapisan kao jedna od najvecih bosanskih legendi novijeg doba ,..........

Samo dusmanima i izdajnicima BiH moze smetati ova ljudska moralna i herojska gromada od covijeka,.....
Zasto SzBiH ulazi u koaliciju sa izdajnickom SDA? Zasto nisu srusili vladu ako smatraju da je SDA izdajnicka stranka? Da se kladimo da ce SzBiH opet u koaliciju sa izdajnickom SDA ako totalno ne propadnu na ovim izborima?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#47 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by pici »

Ma dobar je DuDa imao sam tu Čast-Prigodu da u jesen 95 budem s njim i upoznam ga malo bolje :thumbup: ko vojnik nema mu premca al ko politiČar je usro motku.... :( :mrgreen:
vela-ze

#48 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by vela-ze »

ajdin.kahrovic wrote:

Gazi sve redom!

Jedini covjek koji je sva obecanja koja je dao na izborima 2006. i ispunio!

100% Hare :bih: :bih:

Prazna i šuplja priča, baš kao priča tog koga "predstavljate"! Molim djela, dosta je bilo riječi, obećanja (LAŽNIH), gdje su djela?

Ne traži ovaj narod ništa previše, samo traži da se ISPUNI ONO ŠTO SE OBEĆALO, samo to da se ispuni, a svi znamo da ni 20 % obećanog 2006. godine nije ispunjeno! Ja lično glasao sam za Harisa prije 4. godine kontao sam haj moći će on nešto učiniti, a on i njegovi koalicioni partneri vratiše nas 4 godine unazad :-(
Last edited by vela-ze on 16/08/2010 17:12, edited 1 time in total.
MrMaliJoe

#49 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by MrMaliJoe »

heckler wrote:Na prste jedne ruke vjerovanto se mogu prebrojati licnosti u Bosni koje i dalje imaju 100% cist obraz i neupitan autoritet. Dudakovic je jedan od njih ako ne i broj 1.

Zamisli samo koliko su pokvareni da žele iskoristiti njegov ugled. Nije čovjek ni svjestan s kojom mafijom ima posla. samo kad pogledam onog Sadu već mi je muka.
luckylaka

#50 Re: Govor generala Atifa Dudakovića u Bihaću

Post by luckylaka »

pici wrote:Ma dobar je DuDa imao sam tu Čast-Prigodu da u jesen 95 budem s njim i upoznam ga malo bolje :thumbup: ko vojnik nema mu premca al ko politiČar je usro motku.... :( :mrgreen:
Odkud znas ili nagadjas
Post Reply