Gotovina heroj, a ne zlocinac!

Shahab

#26 Re: Gotovina heroj, a ne zlocinac!

Post by Shahab »

ZADAR wrote:Živio general Ante Gotovina! Živio general Dudaković!
Živili heroji svojih naroda!
Ante Gotovina ima veliki značaj za bošnjački narod. Ne samo zbog njegovih ratnih zasluga u prošlosti, kada je pomogao da se razbije opsada 300 000 muslimana u Cazinskoj krajini, nego kao simbol temeljem koga se mogu graditi budući hrvatsko-bošnjački odnosi. Hrvatska je naš najvažniji saveznik u borbi za opstanak, važniji i od Turske. Inače radi se o pravom gospodinu i karizmatičnoj ličnosti koja je još više ojačala u haškom zatvoru kroz praktikovanje autentičnog katoličanstva. Čim je izašao primjetio sam produhovljenost koja krasi rijedak broj ljudi a koja se može postići samo religijskim misticizmom. Ratnik i Duhovnik...Hrvati treba da budu ponosni što imaju takvog HEROJA... :thumbup:
Kolt12

#27 Re: Gotovina heroj, a ne zlocinac!

Post by Kolt12 »

Pasiflora wrote:U najnovijim Danima (nije reklama, majke mi :D ) ima odlican text http://www.bhdani.com/default.asp?kat=t ... ekst_rb=11 o tome kako su izbjegle srbe (iz RH i BIH) arkanovci skupljali kamionima, odvodili u kamp u Erdutu (poznati Arkanov kamp) i nakon obuke slali na ratista u RH i BIH. Zanimljivo stivo.
Da biste pročitali ovaj članak, morate platiti!

Kliknite ovdje da platite!

Reklama, brisi!
amoninan

#28 Re: Gotovina heroj, a ne zlocinac!

Post by amoninan »

Ubjeđen sam da Gotovina ne vidi sebe kao heroja. Druga je stvar, što ljudima - nacijama, trebaju heroji slični njemu. Masa primjera kroz historiju. To nije njegov grijeh....

Helem...

Salut vojnčino!
Uživaj u slobodi.
žuta

#29 Re: Gotovina heroj, a ne zlocinac!

Post by žuta »

Ante ne dolazi uhapsi će te crveni kmeri :D
Pasiflora

#30 Re: Gotovina heroj, a ne zlocinac!

Post by Pasiflora »

Kolt12 wrote:
Pasiflora wrote:U najnovijim Danima (nije reklama, majke mi :D ) ima odlican text http://www.bhdani.com/default.asp?kat=t ... ekst_rb=11 o tome kako su izbjegle srbe (iz RH i BIH) arkanovci skupljali kamionima, odvodili u kamp u Erdutu (poznati Arkanov kamp) i nakon obuke slali na ratista u RH i BIH. Zanimljivo stivo.
Da biste pročitali ovaj članak, morate platiti!

Kliknite ovdje da platite!

Reklama, brisi!
Zaista nije reklama. Nemam nista od toga. Naglasak je na odlicnom textu.
zambaklija

#31 Re: Gotovina heroj, a ne zlocinac!

Post by zambaklija »

buš vidil kada dođe u rajvosa a no ga dočekaju ko rah.Titu.....eee moj breetee grna rano....bleee,bleee :run:
agent_zero

#32 Re: Gotovina heroj, a ne zlocinac!

Post by agent_zero »

Kolt12

#33 Re: Gotovina heroj, a ne zlocinac!

Post by Kolt12 »

provokacije poput one "A da probaš ćevape 'Kod Muje' (poznata banjalučka ćevabdžinica op. a.)" ne vode boljim odnosima, pomirenju i suživotu u regiji.

Mujina kcerka nije Mujo. Lokacija jeste ista, zapravo nije ni to, ali majstor nije isti.

Ako se ja dobro sjecam, Mujina (rahmetli) kcerka drzi cevabdzinicu u Bluci, ali Mujin sin drzi istu takvu u Rijeci. Zato Gotovina moze probati i banjalucke Mujine cevape u Rijeci. I onako Banjaluka nakon rata vise i nema dobrog cevapa.
Locked