Ante Gotovina ima veliki značaj za bošnjački narod. Ne samo zbog njegovih ratnih zasluga u prošlosti, kada je pomogao da se razbije opsada 300 000 muslimana u Cazinskoj krajini, nego kao simbol temeljem koga se mogu graditi budući hrvatsko-bošnjački odnosi. Hrvatska je naš najvažniji saveznik u borbi za opstanak, važniji i od Turske. Inače radi se o pravom gospodinu i karizmatičnoj ličnosti koja je još više ojačala u haškom zatvoru kroz praktikovanje autentičnog katoličanstva. Čim je izašao primjetio sam produhovljenost koja krasi rijedak broj ljudi a koja se može postići samo religijskim misticizmom. Ratnik i Duhovnik...Hrvati treba da budu ponosni što imaju takvog HEROJA...ZADAR wrote:Živio general Ante Gotovina! Živio general Dudaković!
Živili heroji svojih naroda!
Gotovina heroj, a ne zlocinac!
- Shahab
#26 Re: Gotovina heroj, a ne zlocinac!
-
Kolt12
#27 Re: Gotovina heroj, a ne zlocinac!
Da biste pročitali ovaj članak, morate platiti!Pasiflora wrote:U najnovijim Danima (nije reklama, majke mi) ima odlican text http://www.bhdani.com/default.asp?kat=t ... ekst_rb=11 o tome kako su izbjegle srbe (iz RH i BIH) arkanovci skupljali kamionima, odvodili u kamp u Erdutu (poznati Arkanov kamp) i nakon obuke slali na ratista u RH i BIH. Zanimljivo stivo.
Kliknite ovdje da platite!
Reklama, brisi!
- amoninan
#28 Re: Gotovina heroj, a ne zlocinac!
Ubjeđen sam da Gotovina ne vidi sebe kao heroja. Druga je stvar, što ljudima - nacijama, trebaju heroji slični njemu. Masa primjera kroz historiju. To nije njegov grijeh....
Helem...
Salut vojnčino!
Uživaj u slobodi.
Helem...
Salut vojnčino!
Uživaj u slobodi.
-
žuta
#29 Re: Gotovina heroj, a ne zlocinac!
Ante ne dolazi uhapsi će te crveni kmeri 
- Pasiflora
#30 Re: Gotovina heroj, a ne zlocinac!
Zaista nije reklama. Nemam nista od toga. Naglasak je na odlicnom textu.Kolt12 wrote:Da biste pročitali ovaj članak, morate platiti!Pasiflora wrote:U najnovijim Danima (nije reklama, majke mi) ima odlican text http://www.bhdani.com/default.asp?kat=t ... ekst_rb=11 o tome kako su izbjegle srbe (iz RH i BIH) arkanovci skupljali kamionima, odvodili u kamp u Erdutu (poznati Arkanov kamp) i nakon obuke slali na ratista u RH i BIH. Zanimljivo stivo.
Kliknite ovdje da platite!
Reklama, brisi!
- zambaklija
#31 Re: Gotovina heroj, a ne zlocinac!
buš vidil kada dođe u rajvosa a no ga dočekaju ko rah.Titu.....eee moj breetee grna rano....bleee,bleee 
- agent_zero
-
Kolt12
#33 Re: Gotovina heroj, a ne zlocinac!
provokacije poput one "A da probaš ćevape 'Kod Muje' (poznata banjalučka ćevabdžinica op. a.)" ne vode boljim odnosima, pomirenju i suživotu u regiji.
Mujina kcerka nije Mujo. Lokacija jeste ista, zapravo nije ni to, ali majstor nije isti.
Ako se ja dobro sjecam, Mujina (rahmetli) kcerka drzi cevabdzinicu u Bluci, ali Mujin sin drzi istu takvu u Rijeci. Zato Gotovina moze probati i banjalucke Mujine cevape u Rijeci. I onako Banjaluka nakon rata vise i nema dobrog cevapa.