gothic subkultura

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
aston

#1 gothic subkultura

Post by aston »

Vec duze vrijeme zelim saznati nesto vise o goth subkulturi, ali ne nalazim tekstove, koji to obradjuju kao cjelinu, vec samo fragmentarno. Ako neko moze da mi preporuci publikacije na ovu temu, bio bih zahvalan.
leeloo

Post by leeloo »

amnesiac

Post by amnesiac »

sudeci po ovom postu, imas pristup internjetu...dakle nemoj mi reci a se ne moze nista naci... :roll: a ako ne znas pod kojim pojmovima da trazis, evo par prijedloga...

-devedesetih je u njemackoj izlazio jedan strasan casopis pod imenom ORKUS, tu je bilo sve u vezi tog zanra...jako poznat (globalno), dobar, profesionalan, obiman i jako skup...ne znam ima li ga jos, nije bitno uostalom, ali ukoliko znas njemacki, eto ti jedan pojam za trazenje...

-na jednoj interesantnoj stranici pod imenom http://www.gnod.net imas mogucnost da utipkas par pojmova koje znas, onda ti sprava vrati jos kamaru pojmova (bendova) koji s tim imaju veze...pa probaj sa, npr. laibach, sisters of mercy, depeche mode, type o negative, apoptygma berzerk itd...slabo se razumijem u tom pravcu, odbili su me svojevremeno oni mrtvacki zombi-glasovi...onda, kad obidjes stranice bendova, sigurno ces naci i neke linkove u vezi stila, zanra, kulture, nekulture itdisl...

-na kraju krajeva, otidji jednostavno na google i utipkaj gothic... :D
Post Reply