osa wrote:nego zna li netko podatke, koliki je u stvari udio bošnjačkog naroda u 25.11.1943 godine, koliko je tadašnjih muslimana učestvovalo u nob-u, znam da su recimo 7.banijska(sastavljena uglavnom od hrvatskih srba) i 2. dalmatinska(sastavljena uglavnom od hrvata) na svojim leđima iznijele neretvu i sutjesku i to sa strašnim žrtvama, ima li neka slična herojska brigada sastavljena od tadašnjeg muslimanskog naroda. ja znam za onu" 6.lička i 7. banijska te su dvije titi najmilije", ali ne znam za takve muslimanske brigade. i kad gledamo istaknute ljude iz nob-e i organizatore tito, đilas, nazor, pijade, ribar, sava kovačević, bobetko, rukavina i dr., nema tu bošnjaka.na kraju pitanje"kiti li se netko tuđim perjem, tuđom krvlju i tuđom poviješću".
na stranu to što je 25.11 . 1943 stvarno bitan datum u povijesti bih, tada nije stvorena bih jer to je uostalom kao i hrvatska zemljopisni pojam, ali joj je definitivno na neki način , obnovljena državnost.
imao si brigade koje su nosile naziv muslimanska, a ti nas svjesno ili iz neznanja (a ako je tako onda ne znam zasto pises) ovde provociras jer Nurija Pozderac, Avdo Humo, Rifat Burdzevic Trsho nisu bili epizodni likovi u cjelokupnom NOP-u, a da ne govorim o lokalnim ljudima, posebno u Hercegovini izuzev Gacka. Pa bolan ne bio u Mostaru su ti od 15 narodnih heroja 11 muslimani, 3 Hrvata (od kojih nijedan nije cak iz Hercegovine) i jedan Srbin. Glupo je te ljude prebrojavati na ovaj nacin jer njih to vrijedja, ali tebi se ne moze drugacije reci jer ti nista osim nacionalnog prebrojavanja ne poznajes.