Gostovanja

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Prince

#1 Gostovanja

Post by Prince »

O ovim vidovima izleta baš volim razgovarati s ljudima, koji su proživjeli dosta gostovanja. Ja najviše volim ona mirnija gostovanja, gdje čovjek može bezbjedno autom otići i ne bojati se za sigurnost, gdje se može opustiti, popiti nešto u gradu, i normalno na utakmicu. Jedno takvo su nedavno Manijaci, moja grupa, imali u Travniku. Pošto ja uglavnom putujem autom, skoro uvijek idem bez obilježja, casual obučen (kao pravi huligan, hehe), i samo na utakmici budem sa svojim navijačima. Ukoliko je destinacija Široki Brijeg, Banjaluka ili nešto slično, može se desiti i da odem autobusom, ali lično ne volim kad mi neko povraća u krilo, a takvih scena u busevima ima, jer su svi uglavnom pijani.
Prije dvije - tri sezone, Manijaci su imali jednu ekipu od 50 do 100 navijača koji su uvijek išli zajedno, i to je trajalo 3 - 4 godine, uvijek smo mogli bezbjedno krenuti i bez straha da će biti kakvih sranja. Otkako imamo neke nove klince koji psuju starijim što ne navijaju, to nekako slabije ide, tako da preferiram odlazak autom. Sreća je pa imamo svi iste tablice :).
Košarkaška gostovanja su nešto dosta opasnije, i na to se rjeđe odlučujem, a i zbog velike gustine u rasporedu, tj. velikog broja utakmica. Ipak ni to nije loše, pa smo se znali zadesiti u Tuzli, Zenici, Mostaru, Širokom Brijegu...
Dakle, najdraže mi je otići u Mostar (Veležu naravno), Travnik, Bihać, Tuzlu, Banoviće... Tim redoslijedom. Ostalo je komplikovanije, ali ne izbjegavam nijedan grad, sve sam obišao dosad. Žao mi je što ne mogu pisati o evropskim gostovanjima, kao ni ona prije rata, ali nadam se da će neko pisati i o tome.
HZSA

Post by HZSA »

Tema za svaku pohvalu.
Meni je nekako najvise ostalo u sjecanju gostovanje u Istambulu, ako se tako moze nazvati, prijateljsko gostovanje. Setnja po gradu, zajebancija, prije i poslije tekme...rezultat koji su napravili nasi ljubimci nevjerovatan...
Image

Image

http://www.hordezla.org/images/zoom/Gos ... mbul60.jpg

Od ove sezone, na gostovanja idem iskljucivo u casual stilu, furam fred perry, burberry,...to je uglavnom to.
Prince

Post by Prince »

Super su ti slike, HZSA.
Kažu Manijaci da je bilo strašno dobro gostovanje u Škotskoj, kad smo igrali protiv Heartsa. Ljudi nas najeli, napili, kažu baš super bilo.
Nadam se da smo im se odužili na najbolji način, ovdje su dobro primljeni. Preko neta su mene i mog druga pozvali na roštiljadu u Fisu, tamo im je bio trenutni oficijelni pub, pa smo se družili s njima.
Postaviću i ja poslije neke slike s gostovanja.
gavrilo

Post by gavrilo »

hzsa je li mozes da postiras navijacke pjesme ? :)
Prince

Post by Prince »

gavrilo wrote:hzsa je li mozes da postiras navijacke pjesme ? :)
Gavro legendo, pročitaj naslov teme, kakve navijačke pjesme.
Imaš li ti kakvo gostovanje pod nogama, ako imaš, ispričaj nam.
Post Reply