GOSTI

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
bakcil

#1 GOSTI

Post by bakcil »

Je li ok kada gosti dodju nenajavljeni? :x :x Vi umorni, taman dosli sa posla, niste ni za sta...?!
Cober

Post by Cober »

Nije.
Bonnie-Clydova mala

#3 Re: GOSTI

Post by Bonnie-Clydova mala »

bakcil wrote:Je li ok kada gosti dodju nenajavljeni? :x :x Vi umorni, taman dosli sa posla, niste ni za sta...?!
Prvo virneš kroz ono "oko" na vratima (nemam pojma jel se tako zove) pa ako ti se sviđaju otvoriš, a ako ti se ne sviđaju ne otvoriš...
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

No šalu na stranu, nemam takvih gostiju. Svi su uglavnom u istoj situaciji kao i ja (radno vrijeme i radni dani) pa kontaju situvejšn...
Takva sijela uglavnom najavljujemo par dana ranije i obično su za vikend...
zena21

#5 Re: GOSTI

Post by zena21 »

bakcil wrote:Je li ok kada gosti dodju nenajavljeni? :x :x Vi umorni, taman dosli sa posla, niste ni za sta...?!
aha evo tebe... garant iz banovica nakon one teme o zenama
amrino

Post by amrino »

Nije OK! :x
Nema mi nista mrze ! Prije- kad mi se to desi- ja jadna letam ko muha bez glave da ih ono ugostim...iako ne znam gdje sam i ko sam- a sad- laganine se ispruzim i krenem s laganom pricom. Ne iznosim nista i samo kukam kako sam se umorila...Odem fino da se presvucem, osvjezim...a njih ostavim da sami sjede...Poslije valjda skontaju- pa se slijedeci put obavezno najave. Inace jako volim goste i volim da mi ljudi dodju- ali neki red mora postojati.

druga stvar su blizi ljudi- ali oni svakako ne spadaju u kategoriju "gosti"
irisica

Post by irisica »

amrino wrote:Nije OK! :x
Nema mi nista mrze ! Prije- kad mi se to desi- ja jadna letam ko muha bez glave da ih ono ugostim...iako ne znam gdje sam i ko sam- a sad- laganine se ispruzim i krenem s laganom pricom. Ne iznosim nista i samo kukam kako sam se umorila...Odem fino da se presvucem, osvjezim...a njih ostavim da sami sjede...Poslije valjda skontaju- pa se slijedeci put obavezno najave. Inace jako volim goste i volim da mi ljudi dodju- ali neki red mora postojati.

druga stvar su blizi ljudi- ali oni svakako ne spadaju u kategoriju "gosti"
Slažem se. Ja stalno sebi govorim da ću postupiti tako kao ti, pa nikako da skupim snagu za to. I ljutim se na sebe što je meni neugodno otpiliti ih na kulturan način, a gostima nije neugodno što me zaskaču u nevrijeme.
dacina_curica

Post by dacina_curica »

amrino wrote:Nije OK! :x
Blago tebi trudnice, ti imas izgovor da ne budes "fina" prema gostima (pogotovo ovim bezobzirnim) :) :kiss:

Sad na temu: Definitivno nije u redu "banuti" nekome na vrata nenajavljen.....Mrzim kad me neko zovne u pola 5 (dok se vozim kuci s posla) i kaze "et' mi cemo malo navrnuti".....da mogu da ih udavim kroz slusalicu vrlo rado bih (srecom poznajem malo ljudi koji se ponasaju tako bezobzirno, tako da cesto uopste ne dizem slusalicu kad vidim da su "oni" :-)) .....Inace sam iz one "skole" nasih mama koje su nas naucile da titramo gostima, da vazda imamo kolaca u frizideru i slicno, tako da me stvarno nervira kad mi neko bane a ja nicega u kuci :-) :-) :-) (*ebo budalu) :-) :-) :-) .....
realna do boli

Post by realna do boli »

Najavljeni ili ne...meni se cini da su gosti sve rijedji po nasim kucama.
Poceli smo se vidjati po kaficima,livadama (rostilj) ,ali malo je onih pravih gostiju radi kojih se kuca spremala,jela izmisljala.
Familiju ne racunam, komsije takodjer.....a oni su oni koji banu u kucu kad god im se prohtje.
Za takve situacije postiji "spijunka" na vratima...NEMA ME....
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Volim raju, volim sjedeljke....yebes kucu u koju niko ne dolazi :roll: ...ali ja na to dodam i "yebes kucu kroz koju ljudi prolaze k'o kroz autobusku stanicu"....pa stim u vezi :D svima kazem da se najave il' ce poljubit' vrata :D :D.
maccarona

Post by maccarona »

kod mene se i najave, pa ja zaboravim :-) jadni se nazvone :D
ah, ne :D to mi je bilo sa bivsim :-) :-) :-)
Post Reply