GOSTI
Moderator: anex
- Bonnie-Clydova mala
#3 Re: GOSTI
Prvo virneš kroz ono "oko" na vratima (nemam pojma jel se tako zove) pa ako ti se sviđaju otvoriš, a ako ti se ne sviđaju ne otvoriš...bakcil wrote:Je li ok kada gosti dodju nenajavljeni?![]()
Vi umorni, taman dosli sa posla, niste ni za sta...?!
- Bonnie-Clydova mala
No šalu na stranu, nemam takvih gostiju. Svi su uglavnom u istoj situaciji kao i ja (radno vrijeme i radni dani) pa kontaju situvejšn...
Takva sijela uglavnom najavljujemo par dana ranije i obično su za vikend...
Takva sijela uglavnom najavljujemo par dana ranije i obično su za vikend...
- zena21
#5 Re: GOSTI
aha evo tebe... garant iz banovica nakon one teme o zenamabakcil wrote:Je li ok kada gosti dodju nenajavljeni?![]()
Vi umorni, taman dosli sa posla, niste ni za sta...?!
-
amrino
Nije OK!
Nema mi nista mrze ! Prije- kad mi se to desi- ja jadna letam ko muha bez glave da ih ono ugostim...iako ne znam gdje sam i ko sam- a sad- laganine se ispruzim i krenem s laganom pricom. Ne iznosim nista i samo kukam kako sam se umorila...Odem fino da se presvucem, osvjezim...a njih ostavim da sami sjede...Poslije valjda skontaju- pa se slijedeci put obavezno najave. Inace jako volim goste i volim da mi ljudi dodju- ali neki red mora postojati.
druga stvar su blizi ljudi- ali oni svakako ne spadaju u kategoriju "gosti"
Nema mi nista mrze ! Prije- kad mi se to desi- ja jadna letam ko muha bez glave da ih ono ugostim...iako ne znam gdje sam i ko sam- a sad- laganine se ispruzim i krenem s laganom pricom. Ne iznosim nista i samo kukam kako sam se umorila...Odem fino da se presvucem, osvjezim...a njih ostavim da sami sjede...Poslije valjda skontaju- pa se slijedeci put obavezno najave. Inace jako volim goste i volim da mi ljudi dodju- ali neki red mora postojati.
-
irisica
Slažem se. Ja stalno sebi govorim da ću postupiti tako kao ti, pa nikako da skupim snagu za to. I ljutim se na sebe što je meni neugodno otpiliti ih na kulturan način, a gostima nije neugodno što me zaskaču u nevrijeme.amrino wrote:Nije OK!![]()
- dacina_curica
Blago tebi trudnice, ti imas izgovor da ne budes "fina" prema gostima (pogotovo ovim bezobzirnim)amrino wrote:Nije OK!![]()
Sad na temu: Definitivno nije u redu "banuti" nekome na vrata nenajavljen.....Mrzim kad me neko zovne u pola 5 (dok se vozim kuci s posla) i kaze "et' mi cemo malo navrnuti".....da mogu da ih udavim kroz slusalicu vrlo rado bih (srecom poznajem malo ljudi koji se ponasaju tako bezobzirno, tako da cesto uopste ne dizem slusalicu kad vidim da su "oni"
-
realna do boli
Najavljeni ili ne...meni se cini da su gosti sve rijedji po nasim kucama.
Poceli smo se vidjati po kaficima,livadama (rostilj) ,ali malo je onih pravih gostiju radi kojih se kuca spremala,jela izmisljala.
Familiju ne racunam, komsije takodjer.....a oni su oni koji banu u kucu kad god im se prohtje.
Za takve situacije postiji "spijunka" na vratima...NEMA ME....
Poceli smo se vidjati po kaficima,livadama (rostilj) ,ali malo je onih pravih gostiju radi kojih se kuca spremala,jela izmisljala.
Familiju ne racunam, komsije takodjer.....a oni su oni koji banu u kucu kad god im se prohtje.
Za takve situacije postiji "spijunka" na vratima...NEMA ME....
-
FFK as Lucy01
Volim raju, volim sjedeljke....yebes kucu u koju niko ne dolazi
...ali ja na to dodam i "yebes kucu kroz koju ljudi prolaze k'o kroz autobusku stanicu"....pa stim u vezi
svima kazem da se najave il' ce poljubit' vrata
.