Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
uvjek dobar gost

#1 Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

Post by uvjek dobar gost »

Mediji su potkuhali situaciju svojim pristrasnim izvještavanjima, potkuhali ste frku.. jer ste pumpali par dana prije tekme navijače... provokatore i sve ostale koji nisu imali dovoljno dostojanstva da podnesete poraz il proslavite pobjedu...
No ovaj post ima u fokusu novinare svih boja i šara... jer mislim da su upravo oni doprinjeli i uvijek doprinose ne-normalizaciji sveukupne situacije... jer daju mnogo prostora onima koji u stvari zakuhavaju i potkuhavaju....

pa par dana prije same tekme HR-TUR iste je okarakterisana kao tekma visokog rizika, dodatno je napumpan adrenalin kadrovima koji su bili plaćeni da prave incidente i probleme....

Policiji svaka čast jer uspjela je ostati koliko-toliko profesionalna... , a novinari su po ko zna koji put razočarali....

Ruke Vam gospodo i gospođe nisu čiste......
Last edited by uvjek dobar gost on 14/07/2008 14:16, edited 1 time in total.
ludacha

#2 Re: Gospodo i Vi ste krivi....

Post by ludacha »

u potpunosti se slazem s tobom!
uvjek dobar gost

#3 Re: Gospodo i Vi ste krivi....

Ova tekma je meni samo jedan od primjera... mogu ih navesti nekolicinu... mediji su u jednu ruku krivi za sve ovo oko nas.. uspjeli su ublehati ljude, ubjediti ih da su nemoćni.. uspjeli su političare dići u zvijezde i od njih stvoriti svete krave....
Novinari onako kad ih vidim ne liče ni na šta, prave greške, nepismeni su mahom, ali zato odrađuju poslove zbog kojih su dovedeni... ovo sve naravno sa časnim izuzetcima.....
homar

#4 Re: Gospodo i Vi ste krivi....

Post by homar »

Mnogi izvještali novinara ličili su mi na pripremu neke ofanzive u ratu. Novinari nisu glavni krivci, ali su dali začin političarima da grupušu "svoje" pred izbore. Neki novinari toga nisu svjesni, a neki su dobro plaćeni za ono što su uradili.
uvjek dobar gost

#5 Re: Gospodo i Vi ste krivi....

Upravo tako.... izvještaj sa prve linije... dan poslije dnevnici i vijesti su mi fakat ličile na neke u toku rata....
uvjek dobar gost

#6 Re: Gospodo i Vi ste krivi....

Bas mi je drago da se niko od novinara nije javio i usprotivio se... sutnja je zlato....
uvjek dobar gost

#7 Re: Gospodo i Vi ste krivi....

..... Za par mjeseci su izbori na lokalnom nivou... malo prije njih će početi natpisi u novinama, bombastične najave na televizijama, tada će sve biti megalomanski i nekako euforično... po našim gradovima i selima će se vrtiti janjci, telad i prasići... mediji će se upirati da nam prikažu "naše" idole pod svjetlom koje u stvari ne postoji, da ih prikažu kao istinske i stvarne borce za naše neka prava... tada će mediji biti ključ zaborava, po ko zna kojij put do sada oni će odraditi prljavi posao za svoje sive eminencije..,.
Jer ko će se tada sjećati pronevjera, lopovluka, korupcije, laži... ko će tada imati vremena da priča o njihovim greškama... jer oni su tako savršeni i nepobjedivi... da jer oni su naši akcijski heroji...

Nije bitno šta o vašem pisanju i izvještavanju kažu Vaše mecene... valja Vam narodu u oči pogledati... manite se ćorava posla jer i previše ste u talovima vremena proveli a ova zemlja i previše propada za rad lične koristi Vaše i Vaših dobročinitelja....

Hoćemo nezavisne i objektivne medije.........., a ne Vas takvi kakvi ste postali .... zavisni ,subjektivni, licemjerni, nedobronamjerni, korumpirani... i debeli :mrgreen: ...
Guento

#8 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

Post by Guento »

Nisam novinar :D niti debeo :D ali slicno razmisljam pa da te podrzim :mrgreen: :mrgreen:
uvjek dobar gost

#9 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

Hvala na podršci..... a još jedna poruka veselim i debelim novinarkama i novinarima da budemo G korektni...

Pogledajte malo naslove Vaših novina, pregledaje ponovo najave Vašeg dnevnika, izmaknite se malo pa sa strane pogledajte kakve poruke Vaš medij odašilje javnosti...???
Nema li malo previše negativnih poruka, nema li malo previše negativnih likova u njima, ne utiče li to sve negativno na jedan način, ne ubija li to elan i volju za životom našim ljudima koji žele bolje da žive u zemlji koja se zove Bosna i Hercegovina....

Zašto u startu siječete pozitivne stvari, zašto nas toliko bombardujete crnjacima da smo kao hipnotisani, zar se fakat sve može novcima platiti... pa ako je tako probrao bih i ja za svoju emisiju par dobrih novinarki... koje slabo i čitaju ali zato izgledaju... ma platiti ću i ja.. kad sve ima svoju cijenu..
Koliko košta savijest i može li se ona kupiti komadom masnog papira ????

Pokušajte bar malo dati priliku i prostor u svojim medijima ljudima koji imaju šta reći za promjenu, ljudima od kojih se nešto može naučiti, ljudima koji na kraju krajeva ne lažu i ne kradu, dosta više lopova, lažljivaca i vjerskih mešetara po svim mogućim medijima....

Sve u svemu dragi i necjenjeni novinari naletite ponekad na ovu temu....
uvjek dobar gost

#10 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

Mogu i mediji silovati, vršiti agresiju, pogrešno usmjeravati il dezorjentisati... mogu mogu, to najbolje osjeti populacija koja živi u Bosni i Hercegovini zemlji koja danas jeste na zadnjim mjestima po svim statistikama...
Gdje je medijska sloboda, gdje je objektivno izvještavanje, gdje je kodeks, moral, obraz il koke se zove to nešto..?

Mi smo izloženi tolikoj presiji i tolikom negativnim vijestima da dobro smo normalni, toliko medijskih kuća radi samo u cilju podjele, mržnje, straha, zapišavanja teritorije... toliko novinara je prodalo dušu đavolu... toliko smo mi kao konzumenti obezglavljeni, demoralisani, raspamećeni.. pod pritiskom medija da je to za dobre sociološko-psihološke analize...

Toliko ovi političari i ova međunarodna zajednica duguju ovim i ovakvim medijima da im spomenik moraju dići... dok mi sa druge strane bi morali bojkotovati medije lokalne svoje ,one medije u koje smo se spremni zakleti, zarad svog zdravlja i prospariteta mi bi ih morali bojkotovati... za rad energije koju sami sebi uskraćujemo prateći iz dana u dan kvazi medije, kvazi dnevnike... u kojim previše prostora se daje pogrešnim likovima, ljudima koji ne zaslužuju našu pažnju, iz tih medija isijava negativna energija koja nas je ublehala da ni sami sada ne znamo gdje smo, šta želimo, ko smo i kuda dalje....

Kuda dalje rođače... kad na svim mjestima su njihovi ljudi....
uvjek dobar gost

#11 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

Rođače podiže ti sebi platu... i to pravo...
Šta će biti samnom rođače, pa radio sam za tebe i našu stvar, pisao sam i pisao, lajao i lajao, pa rođače odradio sam fantastičan posao... ali sad ću morati koji dan da pišem protiv tebe, protiv naše stvari, ali samo koji dan .....
Opet će poslije toga narod zaboraviti, opet ću ja u naslov staviti otcjepljenje il referendum, ukidanje il nametanje... i opet će izbori biti naši....
Do kada ćemo mi sebi sami bitri dželati, do kada ćemo bez garda i otpora primati udarce, do kada rođače ćemo sa distance gledati i šutati ?

ko do sada nije skontao kako mu fakat objasniti šta se radi, koji je plan, ko su igrači, a ko piuni.... na koji način.. koristiti se slikovnicama, vicevima, dokumentarnim filmovima... čime ???
Ovo se pitam je postaje mi jasno da fakat jeste 100 puta ponovljena laž postaje istina.....

P.S

Molim medije da barem dva-tri dana pišu il vaze o povećanju plata poslanicima.... , a poslije toga neka se vrate ne princip podmazivanja nepodmazivoga......
DobroJutroKolumbo

#12 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

Post by DobroJutroKolumbo »

@uvijek dobar gost , jarane dzaba ti se sekirati , dzaba se truditi , kad im ne mozes nista , zar ne vidis , odakle ti energija , znam te i znam koliko se trosis na to sve , svaka ti cast kad jos uvijek mozes... :(
uvjek dobar gost

#13 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

.. Prvo da te pozdravim, potom da kažem da ljudi koji vide šta se radi, na koji način,znanje je obaveza a ne samo privilegija...
I jeste gubim lagano energiju i motivaciju... posustajem i posvećujem se sebi jer vidim da sebičnost glavna je osobina danas u BiH...
Čestitke i tebi na onom što činiš na podforumu Sarajevo......
DobroJutroKolumbo

#14 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

Post by DobroJutroKolumbo »

uvjek dobar gost wrote: Čestitke i tebi na onom što činiš na podforumu Sarajevo......

Sta cinim , ne cinim nista !? Iskreno meni svega preko glave...Posalji PP , na sta si mislio...
Rottweiler

#15 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

Post by Rottweiler »

Ma jarane, opusti se. Nasi novinaru su dno dna (svaka cast rijetkim izuzetcima)
Samo kad se sjetim one hajke i podrske Boli i Kodri, pa iste te medije danas pogledam, povraca mi se.
uvjek dobar gost

#16 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

Upravo to i tako, potkuhavaju, zakuhavaju, dodaju ulje na vatru, stvaraju lažnu euforiju, odvlače pažnju, zamazuju oči, serviraju polu-informacije il nekad čak i dezinformacije, rade bez etike i morala... rade bukvalno kao plaćenici...

Možete kako hoćete ali se iskreno nadam da nećete moći do kad hoćete......
uvjek dobar gost

#17 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

Koji natpisi su sljedeći da se objave, koji će naslovi povećati Vam platu il tiraž magazinu il novini Vašoj, koje izjave ćete pred ove izbore favorizovati jer od toga imate direktne koristi, gledam sve šmizle i sve uvlakače kako klize na hrpama vazelina ka novoj poziciji, kako sebi obezbjeđuju položaj i odstupnice, gledam recimo Zvonka Marića kako navlači na stranu onih koji i nisu u studiju... gledam one novinarke na inim iftarskim programima kako ljube Brankovića il Silajdžića starijeg bez da ih pitaju po kojem oni to zakonu se bogate i po kojim moralnim postulatima žive...?

Nemojte Vi novinari spominjati prave teme pred lokalne izbore, naravno ne spominjite cijenu goriva, ne pominjite infrastrukturu , kanalizaciju... ne spominjite ništa bitno nego se uhvatite se parola koje nas dočekaju jutrom u našim gradovima , a koje ispisuju jurišnici stranaka odnosno ljudi na vlasti, jurišnici i još uvijek poslušni ljudi koji ni sami nisu svjesni svoje nesvjesti...

Učinimo sve da prave teme ne dođu na dnevni red, da se ne priča o nepismenosti o segregaciji, o galopirajućim cijenama, inflaciji i platama koje stagniraju dok ostalo sve poskupljuje.. nemojmo se zauzimati sa invalide, stare, nemoćne i djecu, založimo se da ovi što imaju imaju još više jer ko ima imaće a ko nema nije ni naučio.... a zaboravimo prevarene, izmanipulisane, nepismene.. i sve druge jer ko ima vremena za tuđu muku,....

Koliko košta duša, koliko košta miran san, koliko košta napredovanje u probijanje na društvenoj ljestvici....
No znajte da miran san i čist obraz ne obezbjeđuju stranački il vjerski moćnici, ne obezbjeđuju sumnjivi privatnici i biznismeni, ugledni državni činovnici.. niko od njih.. miran san i čist obraz osiguravaju samo djela... u vašem slučaju riječi izgovorene il napisane...

Nemojte biti papagaji bez mozga il da ne lanem šta više.... pitanje je do kada ćete im biti korisnim kada će se pojaviti neka mlađa novinarka zgodnija i radija il neki slađi novinar koji će manje pitati i manje trošiti.....

Život je jedan... živi ga Fikreta....
uvjek dobar gost

#18 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

sunce100 wrote:Tako je... novinari su krivi za sve!!! :x
Ooooo, Bože moj, koji primitivizam!!! Da! Novinari su (po mišljenju pojedinaca) krivi za sve!
Umjesto da golim prsima idu na blindirana vozila naših političara, umjesto da javno u dnevniku prozovu najjače mafijaše, umjesto da svoju djecu i supružnike ponude na likvidaciju kako bi time doprinjeli boljitku drage nam domovine... Koji primitivizam!!!

Čovječe, ovo je BiH!!! Ovdje novinari rade za 400 KM mjesečno! Ovdje novinari iz svojih ormara izvlače odjela iz naftalina da bi imali šta obući u dnevniku (jer televizije neće marke da odvoje za to)...

Šta bi ti htio?! Da novinari spase svijet!
E, pa ako to želiš kupi avionsku kartu za SAD (u jednom pravcu).

Najlakše je osuti paljbu po novinarima!
Ti vjerovatno misliš na nekih dvadesetak ljudi koji rade u tri-četri pisana magazina il par ljudi koji rade na određenim emisijama... to su izuzetci koji ne potvrđuju pravilo..
Ja ispadoh primitivan po tvom postu jer krivim novinare koji su imali veliku ulogu prilikom agresije na moju zemlju, jer napadam one novinare koji recimo rade na kantonalnoj televiziji u Sarajevu, jer osuđujem navlačenje vode novinara Avaza na samo jedan mlin... osuđuje se mene za primitivizam jer evidentno u Bosni i Hercegovini imamo tri medijska prostora i ovoliko godina nakon završetka agresije.... ja primitivan jer su novinari na platnim listama političara, mafijaša i lokalnih moćnika...
Pa zar recimo primjer Kodro nije sasvim dovoljan da se vidi o čemu ja u stvari vazim...

Možda je moj neki post bio generalan il se mogao protumačiti tako... no nije to istina jer postoje novinari koji se upiru da kažu istinu.. samo pitanje je ko njih i koliko sluša u biti jer evidentno je da se mase povode za nekim drugim izvorima informisanja..
Kartu sa Sad.. u jednom pravcu neka kupi neko drugi, da je u ponudi karta za Kanadadu još bih i razmislio... ja nisam tebe niti jednim postom napao personalno, a ti ako si se našao/našla uvrijeđenim il prozvanim/prozvanom... izvinjenje... jer ja govorim (tipkam) ono što vidim oko sebe il ono što osjjetim na svojhoj koži...

Novinari nisu krivi za sve.. oni (neki od njih) su pristali da piskaraju za one koji hoće da podjele već podjeljeno, da obezvrijede već obezvrijeđeno i da sruše već srušeno i time su samo saučesnici.... kao doduše i mnogi drugi... čak i neki od nas samih.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#19 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

Post by Truba »

baah
novinari ne mogu ništa to vam garantujem MOGU ALI NEĆE i što bih??? ionako smo najomraženiji što god učinili

pa majku mu istražujem izgradnju običnog vrtića i vidim koji se sve tu interesi isprepliću
ma neću nikome da se zamjerim
ispišeš nešto što će se svidjeti uredniku platu čekaš i zdravo

za ideale ginu budale
uvjek dobar gost

#20 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

.. Ja ne tražim da novinari ginu za ideale, da jurišaju na kordone i barikade... ukoliko je to neko vidio u mom postu... j.ga

Ja samo tražim od njih da ne rade za političare, da ne rade na zaboravu il na dezinformisanju puka, javnosti i raje...

Sad da recimo u tu Vašu izvakušu priču ubacimo doktore, prosvjetne radnike.... rudare... radnike... policajce. ma bilo koga......
Šta bi se desilo... u kakvom bi tek onda sranju od države svi skupa živjeli....

Ako za ideale ginu budale.... Vi sebe pretpostavljam smatrate pametnima ... i u čemu Vi onda kao takvi mislite da živite...?

Pita Vas jedna do pola budala ? U stvari pita Vas neko ko želi bar da pokuša promijeniti stanje, ko hoće sutra bez stida da pogleda svom djetetu u oba oka !
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

Post by Truba »

komi wrote:baah
novinari ne mogu ništa to vam garantujem MOGU ALI NEĆE i što bih??? ionako smo najomraženiji što god učinili
samo da ne bi ispalo da sam napravio neku pogrešku
ovo bih se odnosi na mene a ne na čitavu grupu :D BISMO

:D

ja izbacujem političare iz svojih tekstova... nakon MAMINE govnarije i Tajinih oralnih orgija

kad odtavarju nešto... recimo izložbu...ja jednostavno zaobiđem njihova imena... brišem ih iz povijesti :D nema ih... Vrtić je otvoren :D i otvorio bi se i bez vas ... nedo bog da se slučajno kakva slika pojavi gdje su oni na slici... uvijek slikam obične ljude...
Fiore

#22 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

Post by Fiore »

DobroJutroKolumbo wrote:@uvijek dobar gost , jarane dzaba ti se sekirati , dzaba se truditi , kad im ne mozes nista , zar ne vidis , odakle ti energija , znam te i znam koliko se trosis na to sve , svaka ti cast kad jos uvijek mozes... :(
Gost crpi enrgiju iz drustva ljudi., koji ga okruzju., zna da nije sam., zna da se druzi sa osobama kojima je stalo da zive u ovoj zemlji i da imaju dostojastvo kao sto ima i svaki drugi normalan covjek u bilo kojoj zemlji Evrope..
Zna da je cilj moguc.,ko koci uspjeh.,ko krade ocito... zna na koga upire prstom., nije dezurna tuzibaba koja nema pametnija posla., nego sa prvim osvitom zore covjek je na terenu., ljudi., covjek radi., ne taslaci stolice kafica.,restorana.. nego pomaze ugrozenim populacijama..
Jedan od rijetkih koji vidi da je odavno ovdje mrak i da je potrebno upalit svjetlo..

daj.,odustani.,pusti to nek neki majmuni o tebi odlucuju.. uz kafu., rahatlokum.,odmori i supljiraj tako je najlakse..
Fiore

#23 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

Post by Fiore »

sunce100 wrote:Tako je... novinari su krivi za sve!!! :x
Ooooo, Bože moj, koji primitivizam!!! Da! Novinari su (po mišljenju pojedinaca) krivi za sve!
Umjesto da golim prsima idu na blindirana vozila naših političara, umjesto da javno u dnevniku prozovu najjače mafijaše, umjesto da svoju djecu i supružnike ponude na likvidaciju kako bi time doprinjeli boljitku drage nam domovine... Koji primitivizam!!!

Čovječe, ovo je BiH!!! Ovdje novinari rade za 400 KM mjesečno! Ovdje novinari iz svojih ormara izvlače odjela iz naftalina da bi imali šta obući u dnevniku (jer televizije neće marke da odvoje za to)...

Šta bi ti htio?! Da novinari spase svijet!
E, pa ako to želiš kupi avionsku kartu za SAD (u jednom pravcu).

Najlakše je osuti paljbu po novinarima!
Ja kazem i uvjek cu stati iza ovih rijeci.. NOVINARI KRIVI STE! jer vi pisete ono sto masa cita.,VI odlicno znate., kako cete masu pokrenuti za svoje ciljeve,Vi novinari doznate puno toga i predstavljate informaciju kako odgovara vasim mentorima iz politike.. Zasto ne pisete kako jeste?
uvjek dobar gost

#24 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

Fiore wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:@uvijek dobar gost , jarane dzaba ti se sekirati , dzaba se truditi , kad im ne mozes nista , zar ne vidis , odakle ti energija , znam te i znam koliko se trosis na to sve , svaka ti cast kad jos uvijek mozes... :(
Gost crpi enrgiju iz drustva ljudi., koji ga okruzju., zna da nije sam., zna da se druzi sa osobama kojima je stalo da zive u ovoj zemlji i da imaju dostojastvo kao sto ima i svaki drugi normalan covjek u bilo kojoj zemlji Evrope..
Zna da je cilj moguc.,ko koci uspjeh.,ko krade ocito... zna na koga upire prstom., nije dezurna tuzibaba koja nema pametnija posla., nego sa prvim osvitom zore covjek je na terenu., ljudi., covjek radi., ne taslaci stolice kafica.,restorana.. nego pomaze ugrozenim populacijama..
Jedan od rijetkih koji vidi da je odavno ovdje mrak i da je potrebno upalit svjetlo..

daj.,odustani.,pusti to nek neki majmuni o tebi odlucuju.. uz kafu., rahatlokum.,odmori i supljiraj tako je najlakse..
... Moj Fiore ne da se usranom do potoka.....
strujnik

#25 Re: Gospodo i gospođe i Vi ste krivi....

Post by strujnik »

Ovo se obicno desava kada se osoba informise samo iz jednog medija, a najcesce Dnevnog avaza. Nazalost, tekstovi novinara Dnevnog avaza uzimaju se kao mjerilo kvaliteta kod vecine stanovnistva u ovoj nasoj zemlji, a da barem ponekad zavire u neki drugi dnevni list ili magazin, vidjeli bi da novinari iz tih medija rade svoj posao, za koji im su im honorari veoma mali ili kasne po vise mjeseci, nisu zasticeni od drzave, moze ih svaka budala napasti, i bla bla stvari zbog kojih su u losijem polozaju od onih "novinara" iz rezimskih medija. S druge strane, imamo nesto truhlo u nasem sudstvu, pa tako u nekoj normalnoj drzavi (kakvu mi jos nemamo) nakon objavljivanja tekstova o brojom kriminalu entiteskih premijera, direktora javnih preduzeca i nekih osoba bliski vladajucim strankama, tuzilastva bi pokrenula istrage o (ne)djelima tih ljudi, a opet da nam je NAROD imalo bolji (barem onakav kako preporucuju da novinari budu) digla bi se i kuka i motika, rusili bi ovaj truhli sistem.
Ali eto, nasem NARODU je puno draze citati neke Fadile Mandale, Fatmire, Latice, Gasparevice, Kuljise, Sutale i ostala fasistoidna pera.

Ali za sve su krivi NOVINARI!
Post Reply