Gospodine Schilling & Gospodjo Pack ..

Regnum_Bosnae

Post by Regnum_Bosnae »

Ja mislim da nasi politicari trebaju dobro da razmotre situaciju. Malo da se pogledaju druge zemlje koje su usle u EU. Kako su te zemlje prosle, kakve su koristi imale. Mislim isto da politicari malo previse koriste termin "evropski put", mada mislim da se taj termin koristi da se narodu zamazu oci i eto kao predstavi neka ideja o nekom univerzalnom rjesenju za ovu zemlju.

A tu mapu "evropskog puta" malo ko posjeduje, a kamoli sve zacine potrebne za nas "bosanski lonac".
toro

Post by toro »

Miroslav Lajčak jedini kandidat

Kako nam je rečeno, Lajčak se nada da će odluka o njegovom imenovanju biti uskoro donesena.
Riječ je o mladom i energičnom diplomati koji je odličan poznavalac prilika na Balkanu. Bio je ambasador Slovačke u Srbiji i Crnoj Gori netom nakon pada režima Slobodana Miloševića, a kao specijalni predstavnik visokog predstavnika Evropske unije za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Havijera Solane (Javier) radio je na referendumu o nezavisnosti Crne Gore. Perfektno govori bosanski jezik.

S. NUMANOVIĆ

Samo da ne bude provjereni prijatelj BiH ko´ Crni i Pack.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Maraschino wrote:
_BosanaC wrote:Nisu oni krivi nista.

Oni su samo predstavnici interesa Evropske unije. Ako kada udjemo u EU isti ti ce biti i predstavnici nasih interesa. Sto opet govori o nama, a ne o njima.

Ne kuzim ali da probam,

ako vec znamo kakvi su ne treba da idemo u EU. :roll:
Hajde da probamo ovako... Sta mislis sta ce nam donjeti ulazak u EU?

Prosjecan Bosanceros pod 'ulaskom u EU' smatra otvorene granice i mogucnost da se ispali odavde. Ako ostane koja jaka firma u domacem vlasnistvu lagano ce da potone pod 'lojalnom' konkurencijom iz EU drzava. Mislim da cu otvoriti novu temu o ovome, da ne skrecemo s ove.
seadp

Post by seadp »

stochar wrote: ma da,
kako smo zaboravili da su normalni i obrazovani ljudi uvijek za retoriku 'metak u chelo'. ako ti neki fashista smeta, jednostavno: metak u chelo. s nekim se ne slazhesh politichki: metak u chelo! jednostavno! to nije fashizam, to je chista demokratija 21. i 22. vijeka!

blago nama s ovakvim 'intelektualcima'...
A kako bi ti pregovarao sa Hitlerom ?

Moras razumiti da retorika "slatke rijeci & cvrstog stapa" je osnova za sva napredna demokratska drustva.
Danas EU popusta fashistima tipa Dodik & bratija kao sto je popustala Hitleru i Musoliniju.
Pa jok, nema frke neka aneksira Hicho Austriju,,, Neka aneksira Chesku.
I dok nije pobio stotine hiljada ljudi nije se prelila casa.

Ja ti kazem da dosljedna 'inteligentnost' ne mora biti poistovjecina sa mutavlukom i popustanjem.
Inteligentan covjek mora znati sa kim moze pregovarati a sa kim ne moze.

Dodo the Krmenadla se odavno pokazao da ne pripada normalnom partneru za pregovaranje!
Ritam & blouse

Post by Ritam & blouse »

Hantraga wrote:Da, ali su zaveli nepismen narod...

Sa svih strana je isto...Ko dodje prvi u selo, za njega smo...

Zasto je u Bosni neobrazovanost velika? Zato sto nam je sistem obrazovanja sranje...

U petom razredu nas bombarduju sa jednacinama i nejednacinama...KAd dodjes u osmi, ko da si na fakultetu, vec ucisa integrale...
Dok zavrsimo osmi trebamo da znamo istoriju i geografiju svih naroda na svijetu...A drugi o nama znaju nista...

I onda imas prosjecnog ucenika, koji bi mozda i imao sanse u nekim normalnim obrazovnim sistemima da zavrsi bar Visu skolu, ako nista bar tehnicku...
Medjutim kod nas takvi odustaju vec poslije 8 razreda...Pa jedva se provuko u 8, jel niakko nije mogo skontat integrale...Ko veli, sta je tek u srednjoj... :lol:

Da nam je obrazvanje malo bolje, danas bi se raspravljalo o ekoniomiji, a ne politickom uredjenju...
:-) :-) Kamo srece da je tako bili bi najobrazovaniji na svijetu .
Nego koja je to skola gdje se u osmom uce integrali da upisem dijete .
Ja sam integrale , sinus i kosinus prvi put vidio u cetvrtom gimnazije drugo polugodiste ( visa matematika )
kucuk

Post by kucuk »

Da je ovima sto se brinu o tim povratnicima stalo da povratnici stvarno ostvare svoja prava, formirali bi opstinu u koju bi usla Cerska, Kojevic Polje i Nova Kasaba, a ne bi dozvolili da se Cerska dijeli na dvije opstine kao i Zepa. To bi bilo i ustavno i moralno i humano pa bi tek onda Harisove pare mogle pomoci povratnicima. Ovako od toga nema nista.
djape

#32 Re: Gospodine Schilling & Gospodjo Pack ..

Post by djape »

seadp wrote:Pitam se zasto nijedan nas politicar jasno i glasno ne kaze ovim Njemackim svindlerima da ostanak policije rs za normalne Bosance znaci isto kao kad bi predlozili ostanak Gestapoa u Njemackoj za Zidove ?
joj sto volim ove dramaticne postove...
imaj malo mere...kada etiketirash
Ahmmed

#33 Re: Gospodine Schilling & Gospodjo Pack ..

Post by Ahmmed »

djape wrote:
seadp wrote:Pitam se zasto nijedan nas politicar jasno i glasno ne kaze ovim Njemackim svindlerima da ostanak policije rs za normalne Bosance znaci isto kao kad bi predlozili ostanak Gestapoa u Njemackoj za Zidove ?
joj sto volim ove dramaticne postove...
imaj malo mere...kada etiketirash
Joj što bi ja volio da odeš u banoviće :D Iako si napisao tek tridesetak postova :D A i nešto večeras imam nizak nivo tolerancije za ekavicu, probi mi uši :D
Post Reply