Gospodari bošnjačkih prstenova

Post Reply
Krushna mrva

#101 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Krushna mrva »

cindrlimindrli wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
cindrlimindrli wrote:Btw, Ganic je i prije rata bio milioner.
Što mu je to trebalo da uzima i ova dva milona USA dolara kada su te paretine bile namijenjene djeci, a sada odraslim ljudima? Sramota!
Jednom drot vazda drot, kriv si dok ne dokazes da si nevin. Ne mogu da vjerujem da punoljetan insan u penziji stvarno
misli kako je neki seik njemu posalo 2000 maraka i da je Gadafi, inace dobar drug rahmetli Slobodana, dao vrecu para
nekoj djeci koja su putovala za Bosnu.
kakva si ti legenda NEVJEROVATNO. Pa pitaj Haretovu sestru koliko je puta Gadafi dao pomoc Bosni? Nesto preko ambasade, a nesto vala i "onako", na kahvu. A onda neka te je stid sto ovo pises. Istina je da je i Srbiji davao, dao im je najmanje jednom tanker nafte dzaba, ali Bosni vise, da ne pricam da firme ko onaj iz Gracanice, Energoinvest, svi Haretovi jarani su se troduplo obogatili u Libiji kao i sama njegova firma Bosna Oil...

A sta ostade djeci od skolovanja? Neka te je stid
cindrlimindrli

#102 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by cindrlimindrli »

Krushna mrva wrote:kmetovska doskocica sto ti kazem da nije bio milioner? Na sta ste spali.... tvrdis nesto sto ocito nije istina i sto svi znaju
To je njegov CV sa kojim je predstavljen pred prve izbore, za sve ostalo sto te zanima guglaj. Nije on tebi trn u oku
sto se vrti ta prica oko nekakvih para, druge tebe brige more, al' zajebali ste se gospodo, neces ti nikoga hapsiti za
Dobrovoljacku. :wink:
Krushna mrva

#103 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Krushna mrva »

cindrlimindrli wrote:
Krushna mrva wrote:kmetovska doskocica sto ti kazem da nije bio milioner? Na sta ste spali.... tvrdis nesto sto ocito nije istina i sto svi znaju
To je njegov CV sa kojim je predstavljen pred prve izbore, za sve ostalo sto te zanima guglaj. Nije on tebi trn u oku
sto se vrti ta prica oko nekakvih para, druge tebe brige more, al' zajebali ste se gospodo, neces ti nikoga hapsiti za
Mescini da ste sve argumente ispucali :lol: jebo pljacku "cetnik si" i kraj price. Ne prezate ni od cega, da petljate i bukvalno svaku pljacku branite, nemate granica, a vidjecemo ko ce i za sta biti hapsen
Krushna mrva

#104 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Krushna mrva »

cindrlimindrli wrote:
Kakav ba CV? :lol: nije bio milioner i tacka, Poslije rata jeste...
cindrlimindrli

#105 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by cindrlimindrli »

Krushna mrva wrote:Mescini da ste sve argumente ispucali jebo pljacku "cetnik si" i kraj price
Tako je, kraj price.
Krushna mrva

#106 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Krushna mrva »

cindrlimindrli wrote:
Krushna mrva wrote:Mescini da ste sve argumente ispucali jebo pljacku "cetnik si" i kraj price
Tako je, kraj price.
Jedva cekam da vidim drugu epizodu Fahrinog serijala, da vidim sta Fahrudin kaze. Ja mislim da biste ga sad poderali da mozete :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#107 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by -LIBERO- »

Ovako se skupljalo, jos je ovo prikazano bila jedna prosjecna donatoska noc. Samo mozemo zamisliti, a imam neke informacije od ljudi koji su iz tih krajeva porijeklom, kako se slicne donatorske noci izgledale po Saudiji i tom dijelu arapskog svijeta....i koje su se donacije tu vrtile. :shock:

A znamo i kako se ispalcivalo sa tih privatnih racuna. Na cedulji bijeloga papira, napisano " Isplatiti 200 000 DM rek'o SAJA"..i slicno tome.

Za lijekova im trebalo. :kiss:
Last edited by -LIBERO- on 05/06/2013 01:33, edited 1 time in total.
Krushna mrva

#108 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Krushna mrva »

-LIBERO- wrote:Ovako se skupljalo, jos je ovo prikazano bila jedna prosjecna donatoska noc. samo mozemo zamisliti,a imam neke informacije od ljudi koji su otamo porijeklom, kakvo se slicne donatorske noci izgledale po saudiji i tom dijelu arapskog svijeta....i koje su se donacije to vrtile. :shock:

A znamo i kako se ispalcivalo sa tih privatnih racuna. Na cedulji bijeloga paira, napisano " Isplatiti 200 000DM rek' SAJA"..i slicno tome.

Za lijekova im trebalo. :kiss:
Sta reci da se insanu utroba ne prevrne :run:
udrch

#109 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by udrch »

Krushna mrva wrote:
Comrad wrote:Sve te pare leze negdje i lagano se ubacuju u zemlju kroz 'investicije'.

Otkud Ganicu milioni za onaj univerzitet. Eto on ekonomski genije pa uspio od desetak studenata da plati engleske profesore i napravi zgradu od nekoliko miliona.

Svi ovi shiddi, bbi, itd ja to nikom nista ne vjerujem. Planski su pare cuvane i sad se peru. Fahro nema sta rec. Da nije bilo rata on bi bio sitni novinar, niko i nista. Sve je to u pet deka.

Sefer je rekao da je za odbranu koju je on planirao trebalo cca 160 miliona maraka, a u bih je uslo od 5 do 10 milijardi. Taj novac nije ulagan u oruzje, jer da jeste mi smo onda 94 trebali imati jato borbenih aviona, bruku artiljerije itd.

Nisu izetbegovici sve uzeli, ali nisu ni rqvnomjerno podijelili taj novac. Vidjeli smo poslije rata da su sitni kokosari odjednom postale gazde, to firme, restorani, kafici...otkud? Pa nije niko corav...ccc.
tacno si sve rekao. ovo sto je uslo i ulazi je samo dio. Veci dio je ulozen na drugim mjestima, dio je potrosen, dio na racunima (naravno ne kod nas, nego se oplodjuje u tudjim bankama).....
Sad se sjetih i Gadafija i njegovih "poklona" djeci.... nikad niko ne rece gdje su te pare.....
hajd što vam ne ide politika, pa se zajebali sa procjenom faHrine stvarne snage, ali vi se razumijete ni u ekonomiju, kao ni Sefer..
sa 160 miliona maraka se nije mogao predeverati ni jedan mjesec, a kamoli četiri godine..

krushni, otvorio si temu nakon samo 10 minuta emitovanja pomenute emisije..u tih deset minuta nisam ništa zanimljivo vidio..da se u ratu tako skupljalo, jeste, ali šta to dokazuje?
kakav je ovdje kriminal u pitanju? - to što su braća Turci pomagali tvoje neprijatelje?
hajducka travica

#111 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by hajducka travica »

Hemera wrote:
fidoremilienko wrote:Moze li se to igdje pogledati?

moze potrazi fb stranicu televizije alfa
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#112 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by PipiDugaDevetka »

cindrlimindrli wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
cindrlimindrli wrote:Btw, Ganic je i prije rata bio milioner.
Što mu je to trebalo da uzima i ova dva milona USA dolara kada su te paretine bile namijenjene djeci, a sada odraslim ljudima? Sramota!
Jednom drot vazda drot, kriv si dok ne dokazes da si nevin. Ne mogu da vjerujem da punoljetan insan u penziji stvarno
misli kako je neki seik njemu posalo 2000 maraka i da je Gadafi, inace dobar drug rahmetli Slobodana, dao vrecu para
nekoj djeci koja su putovala za Bosnu
.
Pokazao putem ftv-60 minuta dana 06.12.2005. dokument o prispjeću donacije iz Burme od sultana od po 1500USA$ gospodin Zaim Zagi Backović, a ovo za Ganića-ne samo da je uzeo ček od rahmetli Gadafija, nego je lopovčina od tih para sagradio sebi univerzitet,...psmater,...
Što nije sagradio univerzitet u Goraždu odakle su djeca uglavnom bila smještena u Libiji?
Last edited by PipiDugaDevetka on 05/06/2013 09:24, edited 1 time in total.
miki.ba

#113 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by miki.ba »

Mene je sramota bez obzira jel se kralo il nije.
ReXX

#114 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by ReXX »

Image

Cilj postignut. Sada ce raja da potrosi kamaru vremena brbljajuci o prstenju. Kapa dole gospodine Radoncicu. :thumbup:

I ko se jos usudjuje reci da Avaz nije uticajna novina, kada svi crpe svoje znanje upravo iz te novine, a najvise oni koji se sturise pljujuci po Radonu. :wink:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#115 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

BHCluster wrote: haj sada znaj jeli Gadafi to obecanje ispunio?
Djeca i odrasli nastavnici njihovi bila prisutna kada je Ganić uzeo ček, prema dok. filmu koji sam gledao.
PipiDugaDevetka

#116 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

rftz436 wrote:nemoj tako njega brani sanela jenkins to je vaš naučnik i inovator jugosloven ko i alija izmetbegović :lol: :lol: :lol: usput pozdravljam eminu ganić koju sam karo i na kojoj su znale redaljke bit EMINA ljubavi sjeti se švicarske i obale jezera Ascona :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
Ganić je heroj odbrane BiH i heroj iz zatvora iz Engleske, ali mi je krivo što mi je isti (preko Bičakčića) smanjio penzijsku mirovinu za blizu 70%, udijelio nekakve certifikate, a sam to herojstvo naplatio, između ostalog, i čekom od Gadafija.

BMK s kim se njegova Emina ziGu. Njen izbor i pravo koga će primiti.
Dozer

#117 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Dozer »

Avaz i Fahro nisu rekli nista sto se odavno ne zna. Doduse, mladji ne znaju, pa im je sada ovo odlicno "otkrice" za naglabanje.

I taj isti Fahro je bio dio tog istog tala, a ne sumnjam da je tako i danas, i od te iste love i donacija je napravljen i "njegov" Avaz. Dakle - sve zajedno, iako jeste 100% istina, spada u domen suplje price i bacanja prasine u oci narodu.
Better Man

#118 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Better Man »

Alija Izetbegović je za života u jednom interviju rekao da je za odbranu BiH bilo prikupljeno 10 milijardi dollara i da je za istu potrošeno 10% te sume! Postavlja se pitanje gdje završilo ostalih 9 milijardi dollara? Ko su oni koji su se okoristili tim novcem i brojevi računa gdje je taj novac pohranjen? Da smo normalna država, Bakir Izetbegović bi bio davnih dana uhapšen i procesuiran za kriminal, korupciju, politička ubistva itd.!
Shahab

#119 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Shahab »

Bezveze i totalno kontraproduktivno sa aspekta propagande gurbeta Radončića. Kako se vrijeme izbora bliži Radončić tone sve dublje i dublje u paniku i živo blato sopstvene oholosti i pokvarenosti. Za mene je završio kada je javno izjavio da Dodik i Čović ne predstavljaju opasnost za Bosnu. kada se to uveže sa činjenicom da mu je Telekom Srbije žirant za kredite, sve je jasno kao dan. Novi Fikret Abdić. Uzeti jednu rahmetli Halidu Izetbegović, jednostavnu pokrivenu bošnjačku majku, za metu u cilju političkog potkusrivanja , predstavlja dno dna. Pogotovo je to blasfemično, kada to radi Radončić koji je godinama bio dežurna ulizica i pušikurac dinastije Izetbegović...Fuj!

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... lagumdzija
ReXX

#120 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by ReXX »

Better Man wrote:Alija Izetbegović je za života u jednom interviju rekao da je za odbranu BiH bilo prikupljeno 10 milijardi dollara i da je za istu potrošeno 10% te sume! Postavlja se pitanje gdje završilo ostalih 9 milijardi dollara? Ko su oni koji su se okoristili tim novcem i brojevi računa gdje je taj novac pohranjen? Da smo normalna država, Bakir Izetbegović bi bio davnih dana uhapšen i procesuiran za kriminal, korupciju, politička ubistva itd.!
Treba nesto dokazati da bi se nekoga nazvalo kriminalcem.
Bio je rat i svakakvih ljudi, pare su prelazile od ruku do ruku. Nije Alija mogao svakom covjeku sapnuti pamet na uho niti je Alija imao samo pare na pameti. Za vratom smo imali fasiste koji su svakog momenta mogli da nam udju u grad.

Fahrudinu se mora skinuti kapa do poda. Umjesto da pricamo o ekonomiji i radnim mjestima koje su unistili SDP-SBB koalicija, mi pricamo o necemo od prije 20 godina.
Dozer

#121 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Dozer »

Pa ta lova se sada polako vraca nazad kroz Al-Shidije, BBI-je, Alte, "ulaganja" u kojekakve zgrade, itd. itd.
Naravno, sve to nije nista drugo nego pranje para, i prica koja se mota negdje u pozadini o "velikom planu" za oporavak BiH i tome kako je sve to, eto, sklanjano radi vizionarstva "vodja", jednostavno nema veze s pamecu. Da se zaista radi o oporavku bilo cega, onda bi se to ulagalo u fabrike i privredu, a ne betonske monstrume koji ne sluze nicemu osim pranju klepeljene love i brzinskom bogacenju probranih.
jazzer

#122 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by jazzer »

Ja sam prosto sokiran!! Cuj glavonje iz SDA krale u ratu? Pa zar se nismo svi u ratu borili da
opstanemo na ovim prostorima, da sacuvamo drzavu, da spasimo narod od klanja? Zar nismo svi bili ''ko jedan'',
spremni dati zivot za spas bosanskih majki, djece..? Kome je uopste moglo pasti na pamet da krade u takvim uslovima?

Da sam juce umro ne bi znao da su krali :lol:
Dozer

#123 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by Dozer »

Paa... neki su o svemu tome brinuli, ali istovremeno vise brinuci o sigurnosti vlastite porodice i djece, koje su ili izmjestali u "logisticke" svrhe vani, ili su ih cuvali po dobro utvrdjenim sefovima banaka ili medju metrima debelim zidovima austrougarskih podruma. Naravno, cilj je bio da se oni sacuvaju kako bi kasnije, kada sve stane, mogli "uspjesno" predvoditi narod, a da bi se to jos uspjesnije radilo ipak se moralo nesto skloniti i za crne mirnodopske dane. Par milijardica je garant opstojnosti, zar ne?
jazzer

#124 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

Post by jazzer »

Dozer wrote:Paa... neki su o svemu tome brinuli, ali istovremeno vise brinuci o sigurnosti vlastite porodice i djece, koje su ili izmjestali u "logisticke" svrhe vani, ili su ih cuvali po dobro utvrdjenim sefovima banaka ili medju metrima debelim zidovima austrougarskih podruma. Naravno, cilj je bio da se oni sacuvaju kako bi kasnije, kada sve stane, mogli "uspjesno" predvoditi narod, a da bi se to jos uspjesnije radilo ipak se moralo nesto skloniti i za crne mirnodopske dane. Par milijardica je garant opstojnosti, zar ne?
Pa eto, skromno, bas onako bosnjacki. :)
PipiDugaDevetka

#125 Re: Gospodari bošnjačkih prstenova

jazzer wrote:Pa eto, skromno, bas onako bosnjacki. :)
Nije se skupljalo za bošnjački narod, nego ''za muslimane BiH'', a putem privatnih računa. Nedaj bože da je sve to stizalo u Narodnu banku ili neki državni račun kod bilo koje druge banke.
Post Reply