oldplague wrote:Oooooo djeco moja...
Najprije, ako ti stvarno vjeruješ da su kutije zamijenjene

onda je problem malo teži nego što sam mislila. Nisu zamijenjene sine, nisu.
ok, evo ja cu ti zdravom logikom i (sto bi neko nazvao) spekulacijom (ne zaboravi, najveca lova na svjetskim berzama se upravo pravi spekulacijom, kombinacijom znanja, informacija prikupljenih i odabira puta kojim bi odredjene stvari mogle krenuti).
danas je vec poznato i golubovima oko sebilja da je aljo bio kosovo cedo, sda instrument baraba kao i on sto je bio i da su odigrali glavnu ulogu i imaju glavne zasluge za danasnju situaciju u drzavi...hej, stvorise prvu srpsku pokrajinu zapadno od drine od doseljenja slavena i avara...kada se to zna i kada se zna da su upravo njega zahtjevali da bude izabran za predsjednika (jadovan,"ako bude durakovic bice rata, sa alijom ce mo se dogovoriti.."), kada se zna sta je sve radio da koci odbranu (cini mi se tek u julu ili augustu raspisana mobilizacija, oteti vilajet vec u augustu poklopio barem 90% danasnje teritorije, ako ne i vise....) i sve ostale izdaje koje je napravio a neisplati se nabrajati ih jer bi samo davio raju...
e sada ti skontaj, ovaj kalibar izdajnika koji im je bio potreban da ostvare svoj pakleni plan, da li mislis da ce prepustiti slucajnosti da njihova opcija (nacionalisti, za srbe i hrvate se nisu toliko plasili, samo u ponekim regijama...ali glavno je bilo uspostaviti sda kao pandam sds i hdz i osigurati plan da proradi...) tek tako padne sa mogucnoscu da danasnji bosnjaci glasaju za durakovica i sk? to se ni po koju cjenu nije smjelo dogoditi jer su znali da je bosanski sk tvrd orah, ne po pitanju ideologije vec da u sebi sadrzi probosanske snage sa kojim sanu ratuje vec duze vrijeme (sjeti se, "unitaristi" i "separatisti") i koji bi im sigurno pomrsio sve planove. pa zar nevidis koji paklen plan je smisljen, ubaciti kvislinga za predsjednika (dokazano) i (jos jednom) zar mislis da bi se to tek tako samo prepustilo "izboru biraca"?
drugo, ja sam tu informaciju dobio odmah poslije izbora i to od jednog iz sds...nisam mu tada povjerovao toliko iako nisam bas ni odbacio ali kasnije sa saznanjem mnogih stvari slika se sama stvorila...
oldplague wrote:
Drugo, nijedna opcija koja bi promicala takav program ne bi napravila ništa, jer bi je Srbi/Hrvati smatrali isključivo bošnjačkom i samo bi je tako tretirali. Elem, našli bismo se opet tu gdje jesmo.
ovo ti je tipicno razmisljanje torovca...u bilo kojoj partiji na svjetu koja je dio multikulti drustva uvijek imas neki narod koji je vecinski jer po matematici neko mora. to nikako nedaje toj stranci karakter samo tog naroda...dalje, pretpostavljas jedan program osudama nacionalista...pa i normalno je da taj program nacionalist nece ni podrzati ni priznati jer im radi o glavi...a dali su svi srbi i hrvati nacionalisti? nisu i nikada nisu ni bili, isto tako ni svi bosnjaci. prema tome, zaboravi "srbe i hrvate" kako ti zelis da ih vidis, ustvari radi se o velehrvatima/velikosrbima koje nastojis da sakrijes iza naroda i s time napravis privid cvrste podjele..podjela postoji ali se zaniva na strahu i ne toliko na zeljama. kada uklonis taj strah i pustis sunce u sobu mraka vidit ces kako vampiri bjeze a narod ostaje...ko god stane iza ove platvorme treba da pazi na ove zamke i podmetanja, a toga ce da bude na vagone jer ce se grcevito boriti za svoj mrak koji su nametnuli...
neko mora poceti, a najbolje je da se skloni sda i da je nestane jer je klasicna kvislinska organizacija koja je okupila sve one koji samo gledaju kako da se bolje obezbjede po onom sitnosicarskom "use, nase, podase" i po tim principima i glasaju, sto kosta sve one koji imalo patriotski i drzavotvorno razmisljaju...
oldplague wrote:
Treće, izmjene Daytona nisu moguće bez saglasnosti svih njegovih subjekata i jamaca, koliko to još puta treba ponoviti?
Mi imamo kakvu-takvu opoziciju, koja djeluje u granicama mogućeg, a to je sve što političar i može činiti. Tu opoziciju treba postepeno jačati, poboljšavati, ali bez pretjeranih ambicija, nestrpljenja, velikih planova i zvonkih parola, jer od toga nema ništa.
ma jasno, po "ocu" nacije...drzite se daytona...ko govori o izmjeni daytona? sistem je danas takav ali ga treba ukinuti a ne mjenjati, a razloga je milion...pa zar sami ameri ne govore da je dayton privremeno rjesenje? ako oni kao inicijatori i kreatori to tvrde, zasto se ti kao ptica dodo drzis daytona kada je samo prelazno rjesenje? mislis da ce ostati? razmisli malo o evropi i samo za primjer baskima...pa to bi im dalo odrijesene ruke da podju frontalno za svoju drzavu jer se zlocini i genocid eto poceo isplacivati...a za opoziciju, pa jasno...vama i treba mlakonja zato je srbolepi i postavljen i odradjuje lavovski posao...covjek bez ambicija prodaje karte na autobuskoj stanici...onaj sa malo vise srca to isto radi na grbavici ili kosevu, covjek sa ambicijama razmislja svojom glavom i rjesava probleme jer ima ideju gdje ide i jasan put kako doci do tih ciljeva. cak i kada nema jasnog puta otvara sebi potrebne puteve samo zato sto je ambiciozan. pretjerana ambicija je covijek od 150 kg da trci 10,000 metara na olimpijskim igrama koje se odrzavaju za 15 dana. ja sigurno nisam taj i do sada nisam vidio nikoga da sa budalstinama nastupa...
oldplaque, zapamti od sada, nadalje pa u buduce...platforma bosanstva nije bosnjastvo i sve sto ono kao takvo donosi sa sobom, platformu bosanstva se netice sta torovi pojedinacno i zajednicki misle o bosanstvu, platformu bosanstva jedino zanimaju ljudi koji zele dobro ovoj zemlji i koji ne zele da ih neko vodi samo zato sto su iste vjere nego zato sto ga oni sami odaberu bazirano na snalazljivosti, inteliganciji, komunikativnosti, saljivosti...jednom rjecju kvalitetu koji se moze naci u grupi ljudi koji se osjecaju kao i oni. velike rjeci? parole? ma nista od toga ba...samo pojasnjenje za kasnije da se opet ne zabunis pa poistovjetis sa bosnjacima sto je samo torovsko svrstavanja a sto bosanstvo nikad nije i nikada nece ni biti...
mislim, do profesorice je, ja sam samo predlozio ovu platformu jer matematika je tu koja jasno pokazuje nezadovoljstvo nametnutih opcija. jasno mi je da LDS ima svoj program ali mislim da je krajnje vrijeme da neko pocne otvoreno u politici zatupati bosanstvo jer je to jedina platforma koja ima smisla, pogotovo danas. pa i potiskivano je od samog pocetka samo zato sto ga se velikonebulozni i kvslinzi boje jer znaju sta ih to moze kostati...pozderci su zbog bosanstva platitli glavom, dovoljno receno...