Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izrežira

BHCluster

#1 Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izrežira

Post by BHCluster »

Advokat Goran Petronijević ističe da nema sumnje da se zločin na sarajevskoj pijaci "Markale" desio po sličnom scenariju prema kojem se ovih dana dogodilo stravično masovno ubijanje civila u Siriji. On je naglasio da od trenutka kada je sa vještacima posjetio mjesto stradanja bošnjačkih civila u ratu devedesetih godina prošlog vijeka, može "svojom glavom garantovati" da se događaj desio na način kako se navodi u 100 stranica izvještaja sudskih vještaka, odnosno da granata nije došla sa položaja Vojske Republike Srpske.
Poso je ovo dokazano pred sudom znaci pravna je cinjenica kako se ovakvi tzv advokati ne sankcionisu, nisu Markale bile jedini masakr ove vrste u Sarajevu koje su pocinili pripadnici srpske vojske.

respo

#2 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by respo »

a odakle je dosla granata po tim izvjescima vjestaka?
Dionysios

#3 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by Dionysios »

postavlja se pitanje do kada trpiti ovakve uvrede
BHCluster

#4 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by BHCluster »

Dionysios wrote:postavlja se pitanje do kada trpiti ovakve uvrede
:thumbup:
veljaca

#5 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by veljaca »

BHCluster wrote:
Dionysios wrote:postavlja se pitanje do kada trpiti ovakve uvrede
Paranoid

#6 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by Paranoid »

Image

"Nezavisni" pravni savjetnik i advokat... qq-lele

Pa nije morao da obuče majicu sa obilježjima...dovoljno je samo vidjeti njušku..
BHCluster

#7 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by BHCluster »

Paranoid wrote:Image

Pa nije morao da obuče majicu sa obilježjima...dovoljno je samo vidjeti njušku..
Nek nosi sta hoce ali nema pravo zrtve vrijedati. Kao nekom pravniku, nesto sto je presudjeno treba da bude dovoljno.
_mufljuz_

#8 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by _mufljuz_ »

respo wrote:a odakle je dosla granata po tim izvjescima vjestaka?
lansir'o je bosnjacki fasista sa prvog sprata trznice i cek'o da padne da se uvjeri je li pogodio kako treba ne bi li izazv'o intervenciju NATOa

inace je bio covjek sampion u bacanju 15kg-ske kugle u dalj i majstor u zamaskiravanju zabijenog projektila u beton dugog oko 40 cm
semirizsvemira

#9 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by semirizsvemira »

Znam znam , jos cekam da nas gospodin Petronijevic uvjeri kako su Superman , Betman i Popaj stvarne licnosti i da postoje .
Hodidid

#10 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by Hodidid »

Kakav mu je to grb na prsima? Jesu to one Dveri?
muha_sa

#11 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by muha_sa »

BHCluster wrote:

Nek nosi sta hoce ali nema pravo zrtve vrijedati. Kao nekom pravniku, nesto sto je presudjeno treba da bude dovoljno.
imaš ih kolko hoceš koji su na državnim jaslama--jaslama države Bosne i Hercegovine--a vrijedjaju žrtve i sve rade da unište državu od koje platu primaju.
Citateljka

#12 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by Citateljka »

Veoma je nezavisan :-) .
Innovation

#13 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by Innovation »

Upravo tako.
respo

#14 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by respo »

_mufljuz_ wrote:
respo wrote:a odakle je dosla granata po tim izvjescima vjestaka?
lansir'o je bosnjacki fasista sa prvog sprata trznice i cek'o da padne da se uvjeri je li pogodio kako treba ne bi li izazv'o intervenciju NATOa

inace je bio covjek sampion u bacanju 15kg-ske kugle u dalj i majstor u zamaskiravanju zabijenog projektila u beton dugog oko 40 cm
ne ozbiljno
ako su ti neki strucnjaci utvrdili da nije dosla sa polozaja vrs mogli su onda utvrditi odakle je dosla pa da kazu dosla je sa bistrika vratnika klinca palca a ne ovako
utvrdjeno je da nije dosla sa polozaja vrs i tu im prica zavrsava

jebote csi i one silne serije (znam znam da su serije al nisu daleko od stvarnosti) utvrde kojim je prstom ubica potegao okidac i sta je imao na glavi a da se ne utvrdi s kojeg je tacno polozaja dosla granata
Walther

#15 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by Walther »

respo wrote:jebote csi i one silne serije (znam znam da su serije al nisu daleko od stvarnosti) utvrde kojim je prstom ubica potegao okidac i sta je imao na glavi a da se ne utvrdi s kojeg je tacno polozaja dosla granata
Pravis se malo blesav ili si samo neinformisan.... Utvrdjeno je odakle su granate dosle na za to relevantnom mjestu... Ljudi osudjeni. Suprotnu teoriju je shebao (sam sebi) sam svjedok ekspert Radovana Karadzica

u svakom slucaju je filozofiranje o jednoj od 1000000x granata salonska prica.... Recimo da je tu granatu ispalio Alija Izetbegovic. Ko je ispalio ostalih 99999999999?

Granatiras po gradu par godina i onda se zapinje oko jedne granate...... :run: To je bilo kao nesto novo i neobicno u to vrijeme...
hercegovac_pravi

#16 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by hercegovac_pravi »

koga briga šta genocidni nakot misli? eno im 'aga pa nek se raspravljaju
BHCluster

#17 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by BHCluster »

hercegovac_pravi wrote:koga briga šta genocidni nakot misli? eno im 'aga pa nek se raspravljaju
Pa kada je reko da moze "svojom glavom garantovati" sta ce biti kada neko ode da to ispostuje?
sarajlija_ba

#18 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by sarajlija_ba »

Odakle izvučete ovakve šupke i još napravite temu od njih ?
Altair_SA

#19 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by Altair_SA »

Pa to su garant neki DoDickovi puleni, jer i on je bagra skoro negdje tvrdio kako su Markale iscenirane. Poznati njihov scenario kakvim su se oduvjek sluzili. Pokusaji relativizacije tako sto ce negirati zlocin. I ne samo Markale, to rade i sa mnogim drugim zlocinima, pa i sa Genocidom u Srebrenici.

Bagra pa to ti je.
respo

#20 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by respo »

Walther wrote:
respo wrote:jebote csi i one silne serije (znam znam da su serije al nisu daleko od stvarnosti) utvrde kojim je prstom ubica potegao okidac i sta je imao na glavi a da se ne utvrdi s kojeg je tacno polozaja dosla granata
Pravis se malo blesav ili si samo neinformisan.... Utvrdjeno je odakle su granate dosle na za to relevantnom mjestu... Ljudi osudjeni. Suprotnu teoriju je shebao (sam sebi) sam svjedok ekspert Radovana Karadzica

u svakom slucaju je filozofiranje o jednoj od 1000000x granata salonska prica.... Recimo da je tu granatu ispalio Alija Izetbegovic. Ko je ispalio ostalih 99999999999?

Granatiras po gradu par godina i onda se zapinje oko jedne granate...... :run: To je bilo kao nesto novo i neobicno u to vrijeme...
ajde ti ponovo na citanje posta ili da ti crtam
HM 2011

#21 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by HM 2011 »

Najbolje ne raspravljati jer ako ljudi koji znaju da je jedna grupa počinal Srbrenicu, Tuzlansku kapiju,

Masakr djece u Bakarevoj
Masakr na Drveniji
Masakr na Obali
Masakr na Trgu ZAVNOBiH-a
Masakr u Boljakovom Potoku
Masakr u Budakovićima
Masakr u Ferhadiji
Masakr u Halačima
Masakr u Isevića sokaku
Masakr u ulici Oslobodilaca Sarajeva
Masakr u ulici Žrtava fašizma
Masakri na Alipašinom Polju
Masakri na Dobrinji

I onda dođe i izvuče zadnji masakr iz konteksta koji se zove - Masakr na Markalama - i kaže nisam ja to ste vi sami.................

Ne treba niti raspravljati , nemaš ga šta ubjeđivati , ako ima mozga nek se sam ubjeđuje, ako nema njegov problem.......

Ista je situacija - odem ja ui upucam petronijevića i nakon 10 goina kažem njegovoj porodici - otkrio sam da je isti bio samoubica.......... Blesavo....
guber90

#22 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by guber90 »

O ovim temama nema svrhe diskutovati, ove izjave uopste nisu namjenjene Bosnjacima, one su namjenjene Srbima, kako bi pokusali prati svoju savjest i nastavili ispirati sami sebi mozak, a mi bespotrebno trosimo zivce na ovo, jer na zalost nista se ne moze uraditi po tom pitanju i da Bog da da ce ikada moci.
Jer nikada necemo moci vidjeti neki zakon protiv negiranja sudskih presuda, za ratne zlocine ili nesto slicno.
respo

#23 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by respo »

mene samo zanima ovo
ako su ti neki strucnjaci utvrdili da nije dosla sa polozaja vrs jesu li onda utvrdili sa koje lokacije je dosla?
jer su valjda i to morali utvrditi ako su utvrdili sa kojeg nije pa nek kazu koji je to polozaj
guber90

#24 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by guber90 »

respo wrote:mene samo zanima ovo
ako su ti neki strucnjaci utvrdili da nije dosla sa polozaja vrs jesu li onda utvrdili sa koje lokacije je dosla?
jer su valjda i to morali utvrditi ako su utvrdili sa kojeg nije pa nek kazu koji je to polozaj
O Markalama ne mogu pricati, jer nisam dovoljno upucen u njihovu teoriju za Markale, medjutim u Tuzli tvrde da je postavljena bomba u centru grada (kao ljudi su setali pokraj bombi i ignorisali je :-) ), te su dovezeni poginuli vojnici i neki poginuli civili iz Zivinica (ko ne zna, opstina u neposrednoj blizini Tuzle), koji su zapravo sluzili da budu lazne zrtve.

Mislim da svako ko u istu teoriju povjeruje je ocito toliko malouman da mu ni ne treba nista pokusavati objasniti.

Takodjer se osvrcu na jos neke gluposti o kojima ja nemam stvarno volje da pricam, medjutim poenta je to da tvrde da je postavljena eksplozivna naprava u centru grada, tako da vjerujem da je slicna teorija u pitanju i za Markale. Naravno koliko je to smijesno zna svako, eksplozija bombe i granate se ne mogu da porede, nemaju istu svrhu, isti princip djelovanja, sto i ja kao laik znam, a da ne pricamo o ekspertima u tim poljima.
zlajapravaraja

#25 Re: Goran Petronijević: Masakri na Markalama i u Siriji izre

Post by zlajapravaraja »

Dakle i u Siriji sami sebe bombarduju, a nezavisni strucnjak je i tome vec usao u kraj.

Interesantno :lol:
Post Reply