Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post Reply
Škobo Habu

#426 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Škobo Habu »

LBVIEW wrote: Cekaj, ako su neki drugi supci dobrodosli, treba i on? :-)
Ko on? Pa, Bregović je održao svoj prvi koncert u Sarajevu 1997. godine.
Škobo Habu

#427 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Škobo Habu »

Hajvan wrote:
vi ste jedna isfrustrirana individua.
Kada to neko pod nickom Hajvan zaključi - onda je to epohalno otkriće.
Bodkin

#428 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Bodkin »

dječak sa šibicama wrote:I lagano predje tema na frustraciju pojedinaca "predratnom sarajevskom scenom".

Samo djelic konstantnog rata protiv samo njima vidljivih neprijatelja, takozvanih FGR.

Ko biva, danas je bolje, uspjesnije, a "FGR pobjegli na brda".

Odmah se sjetim Dzeme Latica sa kakvom je mjesavinom bijesa, mrznje i skrivene sramote pricao kako su mu prije rata sarajevski jalijasi lupali klempe po Bascarsiji jer je rumeni seljo koji nosi zelene pantole i crveni sako, a ispod djemper sto je nana isplela. I njegovog neskrivenog ponosa, sto su danasKE on i njemu slicni u novom Sarajevu avangarda.
Danas bi bio moderan :D
JThomas

#429 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by JThomas »

za uvjerljivost i kredibilitet treba dosljednost. kako na nivou pojedinca tako i na višim nivoima. i tu će se često razići mišljenja šta je dosljednost a šta nije...ali kad je neko percipiran kao nedosljedan i njegova prozivka će biti percipirana kao nekredibilna.
Hajvan

#430 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Hajvan »

Škobo Habu wrote:
Hajvan wrote:
vi ste jedna isfrustrirana individua.
Kada to neko pod nickom Hajvan zaključi - onda je to epohalno otkriće.
:kiselavoda:
JThomas

#431 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by JThomas »

a s druge strane, i kad se potpuno izbaci politika iz priče, jasno je da je brega jedan od najznačajnijih prekursora turbo folka. i staro i novo se puno više isprepliću nego što će priznati oni koji su ostrašćeni jednim ili drugim...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#432 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by _BataZiv_0809 »

Goran Bregovic in a nutshell:

Image
radostan dan

#433 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by radostan dan »

felipe kajetano wrote:Cuj ovog delegata...Sad satro anahroni Brega, Bajaga.... :lol: ...daj Jalu Brata, on je top :lol: ...btw. ima ljudi koji u Srbiji i vaseljenju Balasevica zovu Balijasevicem, i on je je anahron..pretpostavljam :wink:
dže si rodžo...prodžoste nekako braču turke? ako, ako, malo igara za sirotinju sa jna pašnjaka, kad već hleba se nemade. :mrgreen: :kiss: :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#434 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by kakavdanakneiskustvu »

pici wrote:upravo tako kad jebe i jede uz govna nek ih i proguta... nek se sve pojasni sta je alijino sarajevo a sta vuciceva i dodikova dobrota u negiranju genocida... vec kad seresH onda pojedi

da,jebemliga je li ikad sarajlija bregovic izjavio da su npr. karadžić,milošević,mladić zločinci,ili odgovorni za opsadu njegovog sarajeva,ima li igdje takva njegova izjava,ili je to sve tu nekako slično,karadžić,alija,sve u 5 deka,mislim taj alija kakav god da je,nije naređivao masovno ubijanje srba po sarajevu,rušenje npr. svih pravoslavnih crkava po sarajevu,u b.luci u kojoj je karadžić imao vlast,taj jadni mali čovjek kako ga bregovic opisa su porušene sve džamije,u srebrenici u kojoj je karadžić imao vlast,taj jadni mali čovjek,kako ga bregović opisa je izvršen genocid,karadžić,jadni mali čovjek koji se nije bas snasao u tom trenutku,tako nekako ga bregovic opisa,sta li bi radio da je se bolje snadao ne smijem ni pomisliti
kakavdanakneiskustvu

#435 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

LBVIEW wrote:Cuj, "nije jasno kako nastaje fama o nekome", a taj, kroz smijeh, Maricu isprica kako je Jadovana pitao: " kako ide nasa stvar?" Sta u tome ima smesno, i o kakvom bi se tu jebenom sarkazmu moglo raditi kad zlocinca pitas u vezi zlocina koji je u toku?
A sto neko rece, ako je ova prica lazna i samo pokusaj dodvoravanja javnom mijenju tamo, to je jos gore.

pitao ga bolan o finalu lige prvaka,obojica navijaju za isti tim
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 15/08/2019 21:14, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#436 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

¤ jelena ¤ wrote:
pici wrote:upravo tako kad jebe i jede uz govna nek ih i proguta... nek se sve pojasni sta je alijino sarajevo a sta vuciceva i dodikova dobrota u negiranju genocida... vec kad seresH onda pojedi
Apsolutno!

Problem je samo u tome što ga u Sarajevu niko ništa od navedenog i za izrečeno neće pitati. Niko od tih bajnih novinara kojima se tako striktno vjeruje na riječ nema muda da ga ugosti u nekoj emisiji i pita o svim tim izjavama koje je dao ili nije dao i šta je pod izrečenim podrazumijevao.

Eo, živi bili pa vidjeli...a ja se nadam da nisam u pravu i da će me neko ipak demantovati. :meza:

pročitaš intervju koji je dao Danima
kakavdanakneiskustvu

#437 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Škobo Habu wrote:
Hajvan wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kao se samo ovi upinju da brane neodbranjivo

valja opravdat sve zlocine.
Neodbranjivo? Nema se tu šta braniti, ni napadati, već je stvar da se napravi nekakva distanca od prosječna sarajevska balinluka koji za ovi dvadeset godina nije uspio isklesati pandam Bregoviću, pa da ne mamuza danas mrtvu kobilu. Uz Kovače, niz Kovače.

Tebi, kako vidim, uzor Teno iz SCH, tip koji ne bi vidio MTV-a da nije bilo rata, nekakva alternativna avangarda koja je, čim je dobila priliku, ispalila se u Prag. Dobar je Teno, pogotovo sa onim plakatom pripadnika Handžar divizije na plakatu za koncert u Beogradu, uoči samog osvitqa rata...
Čo'jek znao provocirati...i onaj bubnjar mu bio lik, Srbin koji je imao veliku želju da uđe na tenku u slupani Beograd.

No, ne bitno. Bregović je idejni tvorac one dobro poznate krilatice kako je "Sarajevo čudo od selendre". 100 % u pravu. Idealan turistčki slogan.
Sarajevo je čudo od selendre i zbog ovakvih stvari, koje najbolje govore o tome kako ta Bregovićeva, je l', selendra ne zna šta su kriteriji, a o moralnim imperativima da se i ne govori:
“Grad Sarajevo će dobiti još jednu instituciju kulture, koja će baštiniti djela našeg likovnog velikana Mersada Berbera. Vraćamo ga u njegovo Sarajevo, u kojem je kako je govorio zajedno sa svojom suprugom Adom, proživio najljepše godine“, istaknuo je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te dodao da ćemo prebogatim fundusom budućeg muzeja obogatiti turističku ponudu kao i promovirati Sarajevo u Evropi i svijetu kao mjesto izuzetnog kulturnog i umjetničkog stvaralaštva.
https://sa-c.net/news-archive/other-new ... sad-berber

Guzni haver Franje Tuđmana se spektakularno vraća u Šeher. Je l' se on ono smatr'o Hrvatom - muslimanske vjere?

A i Alija mu je halalio...

ruzno,nepotrebno,bezveze,to za berbera,i jeste bio guzni haver,podguzna muha tuđmana,cija vojska ipak nije drzala sarajevo u opsadi,nego miloševiceva,karadžićeva
Škobo Habu

#438 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Škobo Habu »

kakavdanakneiskustvu wrote:

ruzno,nepotrebno,bezveze,to za berbera,i jeste bio guzni haver,podguzna muha tuđmana,cija vojska ipak nije drzala sarajevo u opsadi,nego miloševiceva,karadžićeva
To što je držala pod opsadom Mostar, to je najmanje bitno. Bitna je sarajevska guzica.

Tvoje razmišljanjenje je tipična dijagnoza zatucanog sarajevskog balinluka.
CPT

#439 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by CPT »

Škobo Habu wrote:

To što je držala pod opsadom Mostar, to je najmanje bitno. Bitna je sarajevska guzica.

a tema je Goran Bregovic? iz Mostara?
Last edited by CPT on 15/08/2019 21:23, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#440 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Škobo Habu »

Taj intervju nije bio ovoliko aktuelan ni 2005. godine kada je objavljen. :jbt:
kakavdanakneiskustvu

#441 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Škobo Habu wrote:

pa nek se mostarci pobune protiv toga sto je tako docekan

niti sam iz sarajeva,a balija jos manje
Škobo Habu

#442 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Škobo Habu »

CPT wrote:
a tema je Goran Bregovic? iz Mostara?
Pa? Nakalemilo se ovdje mnogo čega što nikakve veze nema sa Outlandishom i Bregovićem.
Škobo Habu

#443 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Škobo Habu »

Izvinjavam se Sarajlijama, ipak je 1. Minhenska cyber - motorizovana u pitanju...

Kako kockasto razmišljanje? Mostarci...

A Berber otvoreno prozivao bošnjački politički vrh kako krivca za rat sa HVO?
Last edited by Škobo Habu on 15/08/2019 21:29, edited 2 times in total.
kakavdanakneiskustvu

#444 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Škobo Habu wrote:

Taj intervju nije bio ovoliko aktuelan ni 2005. godine kada je objavljen. :jbt:

hebiga,covjek zasluzio svojim izjavama da bude jos uvijek aktuelan,intervju
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#445 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by _BataZiv_0809 »

radostan dan wrote:
felipe kajetano wrote:Cuj ovog delegata...Sad satro anahroni Brega, Bajaga.... :lol: ...daj Jalu Brata, on je top :lol: ...btw. ima ljudi koji u Srbiji i vaseljenju Balasevica zovu Balijasevicem, i on je je anahron..pretpostavljam :wink:
dže si rodžo...prodžoste nekako braču turke? ako, ako, malo igara za sirotinju sa jna pašnjaka, kad već hleba se nemade. :mrgreen: :kiss: :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#446 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Škobo Habu wrote:

Izvinjavam se Sarajlijama, ipak je 1. Minhenska cyber - motorizovana u pitanju...

iz zenice sam,bezveze lupaš
dale cooper

#447 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by dale cooper »

Škobo Habu wrote:

Jebiga, nikako da ubode čovjek. :lol: :D
Škobo Habu

#448 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Škobo Habu »

Ne znam kako mi je to promaklo. Vama je Brzina i Sedma davno isprala mozak. Al', ima nade, možda Kasumović šta napravi po tom pitanju...
kakavdanakneiskustvu

#449 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

dale cooper wrote:
Škobo Habu wrote:

Jebiga, nikako da ubode čovjek. :lol: :D[/quote]

ne da mu se,da me nekako obilježi,označi,omalovaži
kakavdanakneiskustvu

#450 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Škobo Habu wrote:

Ne znam kako mi je to promaklo. Vama je Brzina i Sedma davno isprala mozak. Al', ima nade, možda Kasumović šta napravi po tom pitanju...

i dalje lupaš,ja bolan bio u HVO,pa u 314.,hrvat sam,nemoj dalje,džaba se prosipaš
Post Reply