Goran Bregović prodao "Durdevdan"
- fakat
#126 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Dzaba raspravljate o nekakvoj casti estrade koja bi mater prodala za malo uspjeha. Jedina razlika izmedju Brege i ostalih je ta sto je Brega bio ozbiljan biznismen. Kazu da su mu pjevaci bjezali kroz prozor wc-a kad vise ne bi mogli izdrzati 
- JThomas
#127 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
stvarno ima svjetski njuh i sluh za pare.
-
kakavdanakneiskustvu
#128 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Neregistrirani wrote:Cupanje iz konteksta? Daj, majke ti.Škobo Habu wrote: Fakat nekad čovjek dođe u situaciji da brani nešto što mu ni na kraj pameti da čini.
Upravo zbog gore citirane rečenice Bregoviću sam pregledao dva i po sata njegove priče sa Marićem u "Ćirilici".
Na kraju skontam da je riječ o klasičnom čupanju iz konteksta:
Ostaje cinjenica da se on obratio Radovanu, a da to obracanje nije bilo da mu se napsuje matere sto terorise njegov dojucerasnji grad u kojem mu je pod opsadom jedno vrijeme bila i zena. Da ga je barem ignorisao, bolja bi anegdota bila.
evo,objasnjeno,ako je bregovic sarajlija,je li kao njegovo sarajevo i ta priča,što tom karadžiću ne sasu sve u lice,kao što bi valjda vecina sarajlija uradila
- JThomas
#129 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
pa nije, on je građanin svijeta 
-
kakavdanakneiskustvu
#130 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
JThomas wrote:pa nije, on je građanin svijeta
on je ljigavac na kvadrat
-
Bodkin
#131 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ne znam kako te OSA jos nije zaposlila da radis kontraobavjestajni posaosalik79 wrote:
Vrtite to vi svugdje, gdje god stignete i u raznoraznim medijima, sirom Srbije, a i genocidnog entiteta. A ti to subliminalno pokusa provuci i ovaj put. Moju reakciju si pokusao trivijalizirati Jevrejima.
Nisi morao googlati, postavio sam ti ukratko o njemu, ali si, "elegantno" preskocio. Inace, ko ne zna ko je Robert Fisk, ne treba ni da se javlja kada se raspravlja o BI.
-
Škobo Habu
#132 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ne znam, pitaj ga. Samo smatram da je izjava iščupana iz kompletnog konteksta.kakavdanakneiskustvu wrote:
evo,objasnjeno,ako je bregovic sarajlija,je li kao njegovo sarajevo i ta priča,što tom karadžiću ne sasu sve u lice,kao što bi valjda vecina sarajlija uradila
Sa druge strane, pade mi na pamet ona zgoda sa Halidom Bešlićem kada je tokom rata doša prvi put u Sarajevo, a "branioci" ga našamarli.
Ili, pak, Tifa koji će ostati upamćen po jednoj od najpatriotskiji pjesma, pa mu to nije spasilo glavu kada su ga "branioci", zajedno sa bratom prebili, kao "četnika".
-
kakavdanakneiskustvu
#133 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Škobo Habu wrote:Ne znam, pitaj ga. Samo smatram da je izjava iščupana iz kompletnog konteksta.kakavdanakneiskustvu wrote:
Sa druge strane, pade mi na pamet ona zgoda sa Halidom Bešlićem kada je tokom rata doša prvi put u Sarajevo, a "branioci" ga našamarli.
Ili, pak, Tifa koji će ostati upamćen po jednoj od najpatriotskiji pjesma, pa mu to nije spasilo glavu kada su ga "branioci", zajedno prebili, kao "četnika".
preslusao si citavu izjavu,o titu,wc,tako i on kao sreo karadžića,i ovo što je izjavio,kako ide naša stvar,dobijamo 100 %,nije valjda da obojica navijaju za real u španskom prvenstvu pa su na to mislili?
- dječak sa šibicama
#134 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Oglasio se Stulic, vise privatno Alki Vuici i jos nekima (oni prepricavali) a i par novinara su ga upitali poneku... on se smatra Jugoslovenom, njegove zemlje vise nema, HR putovnicu ne zeli, kaze on govori srpskim jezikom. Tako nesto, ali Stulicu niko nema sta zamjeriti, on je uvijek bio na svoju ruku i to mu ga dodje ko neki imidz. Kontra svima, ne zanima njega politika koliko valjda zeli sve skinuti sa kurca. Covjeku dosadila muzika, ovi njegovi iz grupe su cesto govorili, da je njemu dosta scene.
Zanimljivo da je Bregovicev tata Zagorac, Hrvat, vojno lice ali nije on Srbin. Polutan.
Zena mu je Bosnjakinja, ili muslimanka, ne znam kako se ona izjasnjava. Nije Bregovic taj tip, kao Kusturica recimo, koji se pretvorio u Nemanju da bi "zaradio" citav nacionalni park na Zlatiboru, Drvengrad jel ono bjese, i Andricgrad u Visegradu, Bregovic uvijek ima rezervni plan. Zato ja ne volim takve tipove, i zato ga poredim sa Merlinom, to su oni gdje god dodju imaju spremnu pricu za tu sredinu.
Normalan covjek, bar ja kontam, nikada ne bi dosao kod Marica u Cirilicu. Ko je gledao ijednu emisiju iz tog serijala, zna o cemu se tu radi. Ali Bregovic ce dva dana nakon Cirlice, sjesti u studio MTV Igman, kad bi ga pozvali. Takav tip.
Zanimljivo da je Bregovicev tata Zagorac, Hrvat, vojno lice ali nije on Srbin. Polutan.
Zena mu je Bosnjakinja, ili muslimanka, ne znam kako se ona izjasnjava. Nije Bregovic taj tip, kao Kusturica recimo, koji se pretvorio u Nemanju da bi "zaradio" citav nacionalni park na Zlatiboru, Drvengrad jel ono bjese, i Andricgrad u Visegradu, Bregovic uvijek ima rezervni plan. Zato ja ne volim takve tipove, i zato ga poredim sa Merlinom, to su oni gdje god dodju imaju spremnu pricu za tu sredinu.
Normalan covjek, bar ja kontam, nikada ne bi dosao kod Marica u Cirilicu. Ko je gledao ijednu emisiju iz tog serijala, zna o cemu se tu radi. Ali Bregovic ce dva dana nakon Cirlice, sjesti u studio MTV Igman, kad bi ga pozvali. Takav tip.
-
high_volume
#135 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ja bih zabranio hod Sarajevom svim javnim osobama koji su živjeli u predratno vrijeme u njemu, a koji su početkom ili tokom trajanja rata pobjegli, a nisu javno podržali borbu za opstanak nezavisne i samostalne RBiH, Bregoviću, Čoliću, Gospićki, Sokoloviću, itd., spisak je ogroman. I koji se nisu javno izvinuli za svoj bijeg, koji nisu klicali Aliji Izetbegoviću, koji nisu ništa učinili za Sarajevo, a sada u njemu uživaju svoje interese. I ne samo njima, ja bih zabranio hod Sarajevom i svima ostalim koji su napustili ovaj grad u njegovim najtežim vremenima.
- dječak sa šibicama
#136 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Interesantno da su mu sva tri pjevaca prevrtljivci.fakat wrote:Dzaba raspravljate o nekakvoj casti estrade koja bi mater prodala za malo uspjeha. Jedina razlika izmedju Brege i ostalih je ta sto je Brega bio ozbiljan biznismen. Kazu da su mu pjevaci bjezali kroz prozor wc-a kad vise ne bi mogli izdrzati
Alen je u ratu himne spjevao Babi Fikretu, Agrokomerc mila majka i ostali hitovi. Bebek se po Zagrebu `93 maltene ljutio kad mu spomenu Bosnu, on je Hrvat jel. Tifa i tetovaze su prica za sebe.
A opet se sve to moze gledati i kroz onu da su umjetnici u sustini precijenjene licnosti. Previse paznje pridajemo likovima kojima je zanimanje otvara nje usta i skakutanje sa mikrofonom ili tandaranje u gitaru, ko eto oni nesto mudri i svi cekamo sta ce oni pametno reci. A njima samo na pameti alkohol i narkotici. Recimo tako.
-
kakavdanakneiskustvu
#137 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
dječak sa šibicama wrote:Oglasio se Stulic, vise privatno Alki Vuici i jos nekima (oni prepricavali) a i par novinara su ga upitali poneku... on se smatra Jugoslovenom, njegove zemlje vise nema, HR putovnicu ne zeli, kaze on govori srpskim jezikom. Tako nesto, ali Stulicu niko nema sta zamjeriti, on je uvijek bio na svoju ruku i to mu ga dodje ko neki imidz. Kontra svima, ne zanima njega politika koliko valjda zeli sve skinuti sa kurca. Covjeku dosadila muzika, ovi njegovi iz grupe su cesto govorili, da je njemu dosta scene.
- dale cooper
#138 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Imaju tri stvari za koje mislim da vrijedi da reagujem na ovoj temi:
1. Outlandish nisu islamistička muzička grupa, nego grupa u kojoj su dva od tri člana - muslimani.
2. Father John Misty je ipak malo bolji od prosječnog američkog kantautora. I svakako je bolji tekstopisac od Bregovića.
3. Goran Bregović je uvijek bio šupak...i ko' muzičar i ko' čovjek.
Hvala!

1. Outlandish nisu islamistička muzička grupa, nego grupa u kojoj su dva od tri člana - muslimani.
2. Father John Misty je ipak malo bolji od prosječnog američkog kantautora. I svakako je bolji tekstopisac od Bregovića.
3. Goran Bregović je uvijek bio šupak...i ko' muzičar i ko' čovjek.
Hvala!
- Hajvan
#139 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
dale cooper wrote:Imaju tri stvari za koje mislim da vrijedi da reagujem na ovoj temi:
3. Goran Bregović je uvijek bio šupak i ko' muzičar i ko' čovjek.
Hvala!![]()
dobro, Vi?!
- dale cooper
- eltroxin
#141 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
E znao sam da je Slino pakas zesci, ali nisam ni slutio da je bas toliki. Sto je psima zabranjen ulaz???Bodkin wrote:I jos nesto, merlin je nekad u svojoj radnji imao natpis “zabrenjan ulaz psima i srbima”. Ali on je samo debil jelde. Supak. Za njega je trebao bregovic pjevati. Ai to je neuporedivo jelde![]()
- LBVIEW
#142 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
De ti to procitaj pazljivije, pa onda se javi, ok?Škobo Habu wrote:Napisano je.LBVIEW wrote: Prvo, koja minuta, ne da mi se gledati cijelu emisiju smecara Marica.![]()
Od 51 minuta priča o toj dogodovštine sa Karadžićem. Taj susret poredi sa sa situacijom kada se neki običan Saralija našao u wc sa Titom, nije znao kako da se ponaša pa mu počeo pljeskati dok piša.
Njegovo pitanje Karadžiću je bio čist sarkazam...nikakva podrška njegovoj politici.
Upravo je to Bregović demantovao u "Danima", da nije svirao Miloševiću. Mada se izofir'o...Drugo, u Solunu je organiziran koncert u znak protesta protiv bombardiranja Srbije, kakve zrtve svih ratova i to u Micotakisovoj Grckoj.![]()
Nema potrebe da tražim išta, jer imam taj broj kod sebe u vlastitoj arhivi.A sto se tice podrske Milosevicu, hebi ga, to je logicki slijed Bregoviceve izjave o tome da "nisam htio svirati za Alijino Sarajevo" koje jeste dao u intervjuu s Pecaninom - potrazi sam u arhivi ako sumnjas. E sad, sto klosar ima problem a s logickim rasudjivanjem je samo njegov problem.
Cuj, demantovao, pa ne radi se o tome sta je slagao Pecaninu u vezi motiva za svirku, vec povodom cega, a to je bombardiranje Srbije, je taj koncert odrzan. Citav rat u Hrvatskoj i BiH sutio kao picka, a kad su krenuli urazumljivati Srbiju kao sjetio se svih zrtava, ma kako da ne.
I sta kazes, sarkazam, nije se znao ponasati, imao tremu pred Radovanom?
-
Bodkin
#143 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ja ba, znas ti sta je on slagao i sta je stvarno mislioLBVIEW wrote:De ti to procitaj pazljivije, pa onda se javi, ok?Škobo Habu wrote:Napisano je.LBVIEW wrote: Prvo, koja minuta, ne da mi se gledati cijelu emisiju smecara Marica.![]()
Od 51 minuta priča o toj dogodovštine sa Karadžićem. Taj susret poredi sa sa situacijom kada se neki običan Saralija našao u wc sa Titom, nije znao kako da se ponaša pa mu počeo pljeskati dok piša.
Njegovo pitanje Karadžiću je bio čist sarkazam...nikakva podrška njegovoj politici.
Upravo je to Bregović demantovao u "Danima", da nije svirao Miloševiću. Mada se izofir'o...Drugo, u Solunu je organiziran koncert u znak protesta protiv bombardiranja Srbije, kakve zrtve svih ratova i to u Micotakisovoj Grckoj.![]()
Nema potrebe da tražim išta, jer imam taj broj kod sebe u vlastitoj arhivi.A sto se tice podrske Milosevicu, hebi ga, to je logicki slijed Bregoviceve izjave o tome da "nisam htio svirati za Alijino Sarajevo" koje jeste dao u intervjuu s Pecaninom - potrazi sam u arhivi ako sumnjas. E sad, sto klosar ima problem a s logickim rasudjivanjem je samo njegov problem.
Cuj, demantovao, pa ne radi se o tome sta je slagao Pecaninu u vezi motiva za svirku, vec povodom cega, a to je bombardiranje Srbije, je taj koncert odrzan. Citav rat u Hrvatskoj i BiH sutio kao picka, a kad su krenuli urazumljivati Srbiju kao sjetio se svih zrtava, ma kako da ne.![]()
I sta kazes, sarkazam, nije se znao ponasati, imao tremu pred Radovanom?
- LBVIEW
#144 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
O ostalima kad se otvori tema, sad je rijec o Bregovicu.Bodkin wrote:Sve to gore znaci da je ga samo svrstava u supka koji bi za interes mamu prodao.LBVIEW wrote:Ti si krenuo s prozivkom o "pojedincima", a vrlo dobro znamo na sto ciljas, pa da te prosvijetim.Bodkin wrote: Aha, slomio se civilizovani svijet da ga bojkotujei kakve veze ima bregovic sa tim planiranjem i zlocinima? Osim sto je srbin, i tu upada u tvoju matricu “svi srbi zlocinci i kolektivna krivica”. U stvari sve sto mozes je da ovako prosipas zuc po forumu. 2 milje karata su dvije milje
I jos nesto, merlin je nekad u svojoj radnji imao natpis “zabrenjan ulaz psima i srbima”. Ali on je samo debil jelde. Supak. Za njega je trebao bregovic pjevati. Ai to je neuporedivo jelde![]()
I srecom pa je bregovic jedini koji nije pjevao niti pricao po novinama. Tako da jebo bregovica. Uopste niie bitan nego ga je lakse staviti u tvoju matricu
Dalje, sta lupas, kakva kolektivna srpska krivica i moja "matrica o Srbima kao zlocincima"? Znas vrlo dobro o cemu se radi - liku koji nije ustao protiv zlocina nad svojim sugradjanima(jer bi lafo dao podrsku Aliji) dok je istovremeno prima Slobine pare da bi, shodno sopstvenom logickom slijedu i svirao za istog - samo se pravis blesav i miniras temu.
Sto se Merlina tice, ako je to istina, pokreni temu, sta koji kurac razvodnjavas ovu i relativiziras. A za Merlina smrad nije trebao pjevati, vec za preko 10000 hiljada ubijenih Sarajlija, medju kojima preko 1000 djece , i to je moja matrica o Srbima, jelde?
I jos jednom, znaci li ako drugi nisu da nije trebao ni on?
To je tvoja matrica po kojoj si i ranije pravdao pojedine likove
Ono sto radis ga dizes na nivo zlocinca
I na kraju opet, ne odes na koncert i zdravo. I nastavis sa ostalima koji nisu pricali po novinama. Kreni recimo sa colom. Kad mi objasnis kako nije uporedivo, sto ne sumnjam da hoces, vidjecemo dalje
Sto se tice usporedivosti, imal' sta na forumu za Colu, nemoj nas drzati u neizvjesnosti. Kad s trac o Merlinu, Srbima i psima pokusao predstaviti kao cinjenicu, ne sumnjam kako ces iskopati vec nesto
I ti bi se kao raspravljao?
- Point.
#145 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Nadam se da će Bodkin iznijeti kakav dokaz za ovu gore tvrdnju. Kakav loš pokušaj trolanja dotičnog.salik79 wrote:Jeste, a srpska nejac je bacana lavovima u Pionirskoj.Bodkin wrote: I jos nesto, merlin je nekad u svojoj radnji imao natpis “zabrenjan ulaz psima i srbima”.
Last edited by Point. on 14/08/2019 00:15, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#146 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ti znas, iz iskustvaBodkin wrote: Ja ba, znas ti sta je on slagao i sta je stvarno mislio
Koncert jeste odrzan kao znak solidarnosti sa Srbijom/protest protiv "milosrdnog andjela", sta god Bregovic baljezgao. Tek kad su poceli tuci po Srbiji sjetio se lafo svih zrtava, evo samo sto mi suze nisu krenule, al' niz ledja.
- LBVIEW
#147 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Vidjeli smo svi sta je bio, i on i Kusturica.Škobo Habu wrote:Ako te neko pita u kojoj je stranci bio Bregović devedesetih - ti mu reci u "Reformistima" sa Sidranom i Kusturicom.LBVIEW wrote: De bolan, kakav crni reformista, lik je poput druga mu rezisera izabrao velikosrpstvo, sto vrlo dobro zna i ovaj sto ga brani, samo se pravi nevjest.
-
Bodkin
#148 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Ne mogu. Ubijedili me da je rekla-kazalaPoint. wrote:Nadam se da će Bodkin iznijeti kakav dokaz za ovu gore tvrdnju.salik79 wrote:Jeste, a srpska nejac je bacana lavovima u Pionirskoj.Bodkin wrote: I jos nesto, merlin je nekad u svojoj radnji imao natpis “zabrenjan ulaz psima i srbima”.
- LBVIEW
#149 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Imaj milosti, ubi ga nogama.kakavdanakneiskustvu wrote:kao što nisi nikad vidio da je merlin imao natpis da je zabranjen ulaz psima i srbima ali si ipak napisao da je to tako bilo
-
Bodkin
#150 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"
Kazem ja, znas ti. Zato i nije bitno sta ovaj gore supak izjavi. Takvima kao ti ne igra ulogu. Ali zato ti smanji godinu zivotu sto je prodao 2 milje karataLBVIEW wrote:Ti znas, iz iskustvaBodkin wrote: Ja ba, znas ti sta je on slagao i sta je stvarno mislio![]()
Koncert jeste odrzan kao znak solidarnosti sa Srbijom/protest protiv "milosrdnog andjela", sta god Bregovic baljezgao. Tek kad su poceli tuci po Srbiji sjetio se lafo svih zrtava, evo samo sto mi suze nisu krenule, al' niz ledja.