Google Haberi
Moderator: Benq
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
jos malo, na nashki 
Google kupio YouTube za 1,65 milijardu dolara
"YouTube", web-servis specijaliziran za razmjenu video-datoteka putem interneta, koji je posljednjih godina doživio enormnu popularnost, prodan je kompaniji "Google Inc." Za 1,65 milijardu dolara.
"YouTube", koji ima 67 uposlenika, prema sporazumu će sačuvati svoj brand kao i upravu koju čine njegova dva osnivača, 29-godišnji Chad Hurley i 27-godišnji Steven Chen, prenose agencije.
"YouTube" je s radom otpočeo tek prije 20 mjeseci u jednoj garaži, a početni kapital je bio prikupljen kreditnom karticom. Međutim, web-stranica je munjevito postala globalni fenomen što su osnivači itekako iskoristili.
Za razliku od pokretača zlosretnog "Napstera", Hurley i Chen su pregovarali s vodećim filmskim i glazbenim studijima, te ih uvjerili kako je njihov web-servis izvrsna platforma za promoviranje njihovih proizvoda. Tako su izbjegnute tužbe zbog kršenja autorskih prava koje su svojedobno pokopale "Napster".
Nagli uspon "YouTubea" je naveo i druge firme da razmišljaju o kupovini tog servisa, pa su se tako spominjali "Microsoft", "Yahoo" i "News Corp". Potonji je nedavno otkupio "MySpace", web-servis za upoznavanje koji je izuzetno popularan među američkim tinejdžerima.
"Google" je objavio da će, usprkos kupovine "YouTubea", nastaviti s radom na vlastitom web-servisu "Google Video".
evo i video poruka kreatora sajta...
http://www.youtube.com/watch?v=QCVxQ_3Ejkg
Google kupio YouTube za 1,65 milijardu dolara
"YouTube", web-servis specijaliziran za razmjenu video-datoteka putem interneta, koji je posljednjih godina doživio enormnu popularnost, prodan je kompaniji "Google Inc." Za 1,65 milijardu dolara.
"YouTube", koji ima 67 uposlenika, prema sporazumu će sačuvati svoj brand kao i upravu koju čine njegova dva osnivača, 29-godišnji Chad Hurley i 27-godišnji Steven Chen, prenose agencije.
"YouTube" je s radom otpočeo tek prije 20 mjeseci u jednoj garaži, a početni kapital je bio prikupljen kreditnom karticom. Međutim, web-stranica je munjevito postala globalni fenomen što su osnivači itekako iskoristili.
Za razliku od pokretača zlosretnog "Napstera", Hurley i Chen su pregovarali s vodećim filmskim i glazbenim studijima, te ih uvjerili kako je njihov web-servis izvrsna platforma za promoviranje njihovih proizvoda. Tako su izbjegnute tužbe zbog kršenja autorskih prava koje su svojedobno pokopale "Napster".
Nagli uspon "YouTubea" je naveo i druge firme da razmišljaju o kupovini tog servisa, pa su se tako spominjali "Microsoft", "Yahoo" i "News Corp". Potonji je nedavno otkupio "MySpace", web-servis za upoznavanje koji je izuzetno popularan među američkim tinejdžerima.
"Google" je objavio da će, usprkos kupovine "YouTubea", nastaviti s radom na vlastitom web-servisu "Google Video".
evo i video poruka kreatora sajta...
http://www.youtube.com/watch?v=QCVxQ_3Ejkg
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Google office
http://immense-world.blogspot.com/2006/ ... world.html
Neshto kontam...jel treba shtela da se kod njih zapolish pa makar ko neki tegljach kutija...
?
http://immense-world.blogspot.com/2006/ ... world.html
Neshto kontam...jel treba shtela da se kod njih zapolish pa makar ko neki tegljach kutija...
- aNTropocentrio
- Neelix
ja tek ovo primjetih, gledam odakle mi 4,5 GBostro i na prvu wrote:Gmail's Storage Increases, 6 GB in January 2008
http://googlesystem.blogspot.com/2007/1 ... cally.html
- Sensei
#7 Chrome - Google browser
Google, "vladar interneta", pokrenuo je svoj vlastiti internetski preglednik Chrome kako bi postao konkurentniji Internet Exploreru i Firefoxu. Novi Googleov preglednik dizajniran je tako da bude lakši i brži kako bi se što bolje nosio s nadolazećim web aplikacijama koje će se ponajviše oslanjati na video i multimediju, piše BBC. Prvi korak je lansiranje beta verzije za Windowse koja će biti dostupna u stotinjak zemalja svijeta, a inačice za Linux i Macintosh bit će dostupne nešto kasnije.

Google i dalje nastavlja s razvojem internetskih aplikacija koje postaju sve zastupljenije, poput Google Mapsa ili Picase u kojoj se mogu pregledavati fotografije.
"Nama je bilo najpotrebnije proizvesti ne samo preglednik, već modernu platformu za internetske stranice i aplikacije", izjavio je Sundar Pichai, potpredsjednik Odjela za proizvode, na Googleovu službenom blogu. Chrome beta verzija započinje s distribucijom danas kako bi Google što prije smanjio Microsoftovu dominaciju PC tržištem.
http://www.google.com/googlebooks/chrome/
spojena tema

Google i dalje nastavlja s razvojem internetskih aplikacija koje postaju sve zastupljenije, poput Google Mapsa ili Picase u kojoj se mogu pregledavati fotografije.
"Nama je bilo najpotrebnije proizvesti ne samo preglednik, već modernu platformu za internetske stranice i aplikacije", izjavio je Sundar Pichai, potpredsjednik Odjela za proizvode, na Googleovu službenom blogu. Chrome beta verzija započinje s distribucijom danas kako bi Google što prije smanjio Microsoftovu dominaciju PC tržištem.
http://www.google.com/googlebooks/chrome/
spojena tema
- shiljak
#8 Re: Google Haberi
meni ovaj Chrome Browser stopa
, ako sam tek poceo da otvaram stranicu, i kada hocu da odem na predhodni tab ne desi se nista
Mora da je do widnowsa 
- zalizani
#9 Re: Google Haberi
Nisam nesto odusevljen,najveca je glupost(napravio sam je) sto sam ovo *ranje skino,treba sačekat iskusno da se ovo optimizuje pa tek onda koristenje 
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#10 Re: Google Haberi
Nije los za pocetak,bas cu ovih dana malo vise da ga isprobam
!
- zalizani
#12 Re: Google Haberi
Došao je tiho i ušao u legendushiljak wrote:
- Sensei
#13 Re: Chrome - Google browser
...
Last edited by Sensei on 03/09/2008 21:31, edited 1 time in total.
- shiljak
- glavutan
#15 Re: Google Haberi
Prva stvar koju sam primjetio je da se vrlo brzo ucitava.
Drugo, koristi skoro 50% manje resursa u odnosu na Mozillu. Otvorio 10 tabova u Mozilli i googleovom browseru, iste stranice u oba browsera (iste tezine) i kad pogledah a ono 50% manje popijenog RAM-a.
Trece, prosao test sigurnosti (na http://bcheck.scanit.be/bcheck/index.php) bez blokiranja.
Treba se malo priviknuti, smeta mi sto nema Home dugmic.
Drugo, koristi skoro 50% manje resursa u odnosu na Mozillu. Otvorio 10 tabova u Mozilli i googleovom browseru, iste stranice u oba browsera (iste tezine) i kad pogledah a ono 50% manje popijenog RAM-a.
Trece, prosao test sigurnosti (na http://bcheck.scanit.be/bcheck/index.php) bez blokiranja.
- ja.neron
#16 Re: Google Haberi
ja što je brz ovaj chrome kakva opera kakav firefox ili explorer beta 2...ovo je zmaj samo do izađe iz bete biće broj 1
-
legendo_moja
#17 Re: Google Haberi
Malo si se zajebucno oko resursa. Kod mene Chrome srče duplo više memorije nego FF, a to je i najavljeno od google-a, jer se svaki tab pokreće u zasebnom procesu.glavutan wrote:Prva stvar koju sam primjetio je da se vrlo brzo ucitava.
- glavutan
#18 Re: Google Haberi
Ponovio test.legendo_moja wrote:Malo si se zajebucno oko resursa. Kod mene Chrome srče duplo više memorije nego FF, a to je i najavljeno od google-a, jer se svaki tab pokreće u zasebnom procesu.glavutan wrote:Prva stvar koju sam primjetio je da se vrlo brzo ucitava.
Bogami si u pravu.
-
legendo_moja
#20 Re: Google Haberi
glavutan wrote:Ponovio test.legendo_moja wrote:Malo si se zajebucno oko resursa. Kod mene Chrome srče duplo više memorije nego FF, a to je i najavljeno od google-a, jer se svaki tab pokreće u zasebnom procesu.glavutan wrote:Prva stvar koju sam primjetio je da se vrlo brzo ucitava.
Bogami si u pravu.
Pretpostavljam da si vidio jedan proces u task manageru chrome.exe i prema njemu poredio. Svaki tab i plugin u Chrome-u se pokrece u jednom chrome.exe procesu.
Inace, mislim da ovaj browser ima buducnost. Podjonio je dobre stvari iz ostalih browsera, a one najvece razlike su ipak ispod haube.
- Qler
#21 Re: Google Haberi
stvarno brzo otvara stranice, ali kada hocu da udjem u opcije srusi se. vidi se da je jos uvijek beta, ali obecava 
- sheilak
#22 Re: Google Haberi
Bas me ovo zanimalo. Htjela sam ga skinuti, ali pricekacu jos malo.
- Qler
#23 Re: Google Haberi
dobro je ovo sto mozes napraviti na desktopu "precicu". npr. sa-x. samo dupli klik i otvori sa-x. ima finih zajebancija 
-
Law_and_Order
#24 Re: Google Haberi
Chrome je super. Lagan i brz ko jamakanac Bolt (mogli bi i preimenovati u Bolt a ikonu njegov kez).
HOME dugme u opciji upalis.
zasad nemam problema, nikakav crash nista.
Jedini bug sto sam nasao, kat alt+tab iz neke ful lscreen aplikacije prebacim na njega, a rezolucija te aplikacije nije ista kao desktop, moram otici restore pa maximazi chrome da pokaze preko screena...sitnica
HOME dugme u opciji upalis.
zasad nemam problema, nikakav crash nista.
Jedini bug sto sam nasao, kat alt+tab iz neke ful lscreen aplikacije prebacim na njega, a rezolucija te aplikacije nije ista kao desktop, moram otici restore pa maximazi chrome da pokaze preko screena...sitnica
-
Law_and_Order
#25 Re: Google Haberi
Najavili su veceras da ce i picasa 3 izaci sa face recognation