Google Haberi

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

jos malo, na nashki :D

Google kupio YouTube za 1,65 milijardu dolara

"YouTube", web-servis specijaliziran za razmjenu video-datoteka putem interneta, koji je posljednjih godina doživio enormnu popularnost, prodan je kompaniji "Google Inc." Za 1,65 milijardu dolara.

"YouTube", koji ima 67 uposlenika, prema sporazumu će sačuvati svoj brand kao i upravu koju čine njegova dva osnivača, 29-godišnji Chad Hurley i 27-godišnji Steven Chen, prenose agencije.

"YouTube" je s radom otpočeo tek prije 20 mjeseci u jednoj garaži, a početni kapital je bio prikupljen kreditnom karticom. Međutim, web-stranica je munjevito postala globalni fenomen što su osnivači itekako iskoristili.

Za razliku od pokretača zlosretnog "Napstera", Hurley i Chen su pregovarali s vodećim filmskim i glazbenim studijima, te ih uvjerili kako je njihov web-servis izvrsna platforma za promoviranje njihovih proizvoda. Tako su izbjegnute tužbe zbog kršenja autorskih prava koje su svojedobno pokopale "Napster".

Nagli uspon "YouTubea" je naveo i druge firme da razmišljaju o kupovini tog servisa, pa su se tako spominjali "Microsoft", "Yahoo" i "News Corp". Potonji je nedavno otkupio "MySpace", web-servis za upoznavanje koji je izuzetno popularan među američkim tinejdžerima.

"Google" je objavio da će, usprkos kupovine "YouTubea", nastaviti s radom na vlastitom web-servisu "Google Video".

evo i video poruka kreatora sajta...
http://www.youtube.com/watch?v=QCVxQ_3Ejkg
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Google office

http://immense-world.blogspot.com/2006/ ... world.html

Neshto kontam...jel treba shtela da se kod njih zapolish pa makar ko neki tegljach kutija... :D ?
shiljak

Post by shiljak »

Kako mogu sa google earth-a da kopiram na drugi comp offline fajlove (one 3d modele i kartu), tako da mogu pregledavati kartu na drugom compu bez interneta?
aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

Google Presentations - Tuesday, September 18, 2007

Image

http://docs.google.com
Neelix

Post by Neelix »

ostro i na prvu wrote:Gmail's Storage Increases, 6 GB in January 2008

http://googlesystem.blogspot.com/2007/1 ... cally.html
ja tek ovo primjetih, gledam odakle mi 4,5 GB :D
Sensei

#7 Chrome - Google browser

Post by Sensei »

Google, "vladar interneta", pokrenuo je svoj vlastiti internetski preglednik Chrome kako bi postao konkurentniji Internet Exploreru i Firefoxu. Novi Googleov preglednik dizajniran je tako da bude lakši i brži kako bi se što bolje nosio s nadolazećim web aplikacijama koje će se ponajviše oslanjati na video i multimediju, piše BBC. Prvi korak je lansiranje beta verzije za Windowse koja će biti dostupna u stotinjak zemalja svijeta, a inačice za Linux i Macintosh bit će dostupne nešto kasnije.

Image

Google i dalje nastavlja s razvojem internetskih aplikacija koje postaju sve zastupljenije, poput Google Mapsa ili Picase u kojoj se mogu pregledavati fotografije.

"Nama je bilo najpotrebnije proizvesti ne samo preglednik, već modernu platformu za internetske stranice i aplikacije", izjavio je Sundar Pichai, potpredsjednik Odjela za proizvode, na Googleovu službenom blogu. Chrome beta verzija započinje s distribucijom danas kako bi Google što prije smanjio Microsoftovu dominaciju PC tržištem.

http://www.google.com/googlebooks/chrome/

spojena tema
shiljak

#8 Re: Google Haberi

Post by shiljak »

meni ovaj Chrome Browser stopa :D, ako sam tek poceo da otvaram stranicu, i kada hocu da odem na predhodni tab ne desi se nista :D Mora da je do widnowsa :D
zalizani

#9 Re: Google Haberi

Post by zalizani »

Nisam nesto odusevljen,najveca je glupost(napravio sam je) sto sam ovo *ranje skino,treba sačekat iskusno da se ovo optimizuje pa tek onda koristenje :mrgreen:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#10 Re: Google Haberi

Post by grunt »

Nije los za pocetak,bas cu ovih dana malo vise da ga isprobam :) !
shiljak

#11 Re: Google Haberi

Post by shiljak »

Image
Image
zalizani

#12 Re: Google Haberi

Post by zalizani »

shiljak wrote:Image
Image
Došao je tiho i ušao u legendu :dance:
Sensei

#13 Re: Chrome - Google browser

Post by Sensei »

...
Last edited by Sensei on 03/09/2008 21:31, edited 1 time in total.
shiljak

#14 Re: Chrome - Google browser

Post by shiljak »

glavutan

#15 Re: Google Haberi

Post by glavutan »

Prva stvar koju sam primjetio je da se vrlo brzo ucitava.
Drugo, koristi skoro 50% manje resursa u odnosu na Mozillu. Otvorio 10 tabova u Mozilli i googleovom browseru, iste stranice u oba browsera (iste tezine) i kad pogledah a ono 50% manje popijenog RAM-a.
Trece, prosao test sigurnosti (na http://bcheck.scanit.be/bcheck/index.php) bez blokiranja.

Treba se malo priviknuti, smeta mi sto nema Home dugmic.
ja.neron

#16 Re: Google Haberi

Post by ja.neron »

ja što je brz ovaj chrome kakva opera kakav firefox ili explorer beta 2...ovo je zmaj samo do izađe iz bete biće broj 1
legendo_moja

#17 Re: Google Haberi

Post by legendo_moja »

glavutan wrote:Prva stvar koju sam primjetio je da se vrlo brzo ucitava.
Drugo, koristi skoro 50% manje resursa u odnosu na Mozillu. Otvorio 10 tabova u Mozilli i googleovom browseru, iste stranice u oba browsera (iste tezine) i kad pogledah a ono 50% manje popijenog RAM-a.

Malo si se zajebucno oko resursa. Kod mene Chrome srče duplo više memorije nego FF, a to je i najavljeno od google-a, jer se svaki tab pokreće u zasebnom procesu.
glavutan

#18 Re: Google Haberi

Post by glavutan »

legendo_moja wrote:

Malo si se zajebucno oko resursa. Kod mene Chrome srče duplo više memorije nego FF, a to je i najavljeno od google-a, jer se svaki tab pokreće u zasebnom procesu.
Ponovio test.
Bogami si u pravu.
RenaTTa

#19 Re:

Post by RenaTTa »

ostro i na prvu wrote:Image

Gmail in Arabic and Hebrew

http://blogs.zdnet.com/Google/index.php?p=211
!!!תודה רבה לך אבל מה נשמע :D
legendo_moja

#20 Re: Google Haberi

Post by legendo_moja »

glavutan wrote:
legendo_moja wrote:

Ponovio test.
Bogami si u pravu.
:)
Pretpostavljam da si vidio jedan proces u task manageru chrome.exe i prema njemu poredio. Svaki tab i plugin u Chrome-u se pokrece u jednom chrome.exe procesu.
Inace, mislim da ovaj browser ima buducnost. Podjonio je dobre stvari iz ostalih browsera, a one najvece razlike su ipak ispod haube.
Qler

#21 Re: Google Haberi

Post by Qler »

stvarno brzo otvara stranice, ali kada hocu da udjem u opcije srusi se. vidi se da je jos uvijek beta, ali obecava :D
sheilak

#22 Re: Google Haberi

Post by sheilak »

Bas me ovo zanimalo. Htjela sam ga skinuti, ali pricekacu jos malo.
Qler

#23 Re: Google Haberi

Post by Qler »

dobro je ovo sto mozes napraviti na desktopu "precicu". npr. sa-x. samo dupli klik i otvori sa-x. ima finih zajebancija :D
Law_and_Order

#24 Re: Google Haberi

Post by Law_and_Order »

Chrome je super. Lagan i brz ko jamakanac Bolt (mogli bi i preimenovati u Bolt a ikonu njegov kez).

HOME dugme u opciji upalis.

zasad nemam problema, nikakav crash nista.

Jedini bug sto sam nasao, kat alt+tab iz neke ful lscreen aplikacije prebacim na njega, a rezolucija te aplikacije nije ista kao desktop, moram otici restore pa maximazi chrome da pokaze preko screena...sitnica
Law_and_Order

#25 Re: Google Haberi

Post by Law_and_Order »

Najavili su veceras da ce i picasa 3 izaci sa face recognation
Post Reply