Google drive

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Klixmen

#1 Google drive

Post by Klixmen »

Da li su slike sa Drive-a zasticene za obicne korisnike koji guglaju silke? pozdrav
Sanjarko

#2 Re: Google drive

Post by Sanjarko »

Ako je sve privatno a nisi dijelio vezu, da. Kako znam. Mislim ovo za Gugl dokumenta vazi, ako vazi za njih onda vazi valjda i za slike zar ne ili grijesim. Dobar je, nije los. Mada nekako ne znam ostale Guglove proizvode koristiti a treba mi dosta toga za rad. Ne znam bas ni najbolje ni disk koristit. Pojma nemam recimo kako se slike ucitaju u ono fotke. Ali boli me i briga ja sve odmah direktno, u Gugl disk stavim pa se ucita i spremi. Iste sekunde sinhronizacija krene. ;-)
Sanjarko

#3 Re: Google drive

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Ako je sve privatno a nisi dijelio vezu, da. Kako znam. Mislim ovo za Gugl dokumenta vazi, ako vazi za njih onda vazi valjda i za slike zar ne ili grijesim. Dobar je, nije los. Mada nekako ne znam ostale Guglove proizvode koristiti a treba mi dosta toga za rad. Ne znam bas ni najbolje ni disk koristit. Pojma nemam recimo kako se slike ucitaju u ono fotke. Ali boli me i briga ja sve odmah direktno, u Gugl disk stavim pa se ucita i spremi. Iste sekunde sinhronizacija krene. ;-)
Ali ovo ima manu veliku. Kad nesto slucajno u dokumentu itd. izbrises i slicno odmah ti se sinhronizira, tako da ne mozes povratit. Moze u Gugl dokumentima ali ne u Mikrosoftovim softverima kao u Rijeci [Word]. Desilo mi je se da mi je se tako nesto slucajno obrisalo. Ako mozete sve Gugl koristit, tim bolje, jer je kompatibilno. Barem mislim da jest, ne znam, kazem mozda grijesim. A ja duduk pojma nemam. Pozdrav.
Klixmen

#4 Re: Google drive

Post by Klixmen »

Ok, hvala
semirsar

#5 Re: Google drive

Post by semirsar »

pa dobro duduk, od 5235 postova nijesi mor'o u bas u svijeh 4999 napisati da si duduk, jbg, nas si skoro uvjerio, a ka's sebe, pitanje je, jer ako nijesi dosad ... :mrgreen:
Sanjarko

#6 Re: Google drive

Post by Sanjarko »

Klixmen wrote:Ok, hvala
Nema na cemu. Nego cak mislim da grijesim za ovo ako nesto slucajno izbrises. Ako si obrisao a primjetio si da si obrisao i nisi program ugasio, samo pritisnes vrati [undo] i vrati se, ali ako ugasis sto sam ja imo obicaj, i snimis prije gasenja nema sanse da vratis. Dok u Gugl dokumentima sve snima sta god ste mijenjali, i ne samo vi nego bilo ko. Ali kazem ne znam koristit Gugl dokumenta itd. Nije kompatibilno sa Vindovsom dovoljno. Hoces recimo sliku izvadit iz Gugl dokumenta sa klikom na nju i povlacenjem na ekranu negdje, ne mozes. Barem ja nisam mogao. Dok na Vidnovsu svemu od Brauzera, Rijeci, pa nadalje samo kliknem na sliku i povucem je gdje god hocu i kopira se tako. Ne znam sto to ne moze na Gugl dokumentima. Plus adoni na njima traze sto sta od dopustenja itd. cak da mogu izbrisat sta hoce. Najbolje dva diska koristit ali meni mrsko stimat, a i ne znam dobro, jos komp ne radi dobro itd. Kako kazu ako nemas dvije kopije, to ni ne posjedujes.
Last edited by Sanjarko on 30/07/2017 22:15, edited 1 time in total.
Sanjarko

#7 Re: Google drive

Post by Sanjarko »

semirsar wrote:pa dobro duduk, od 5235 postova nijesi mor'o u bas u svijeh 4999 napisati da si duduk, jbg, nas si skoro uvjerio, a ka's sebe, pitanje je, jer ako nijesi dosad ... :mrgreen:
Pa znas da duduk ne zna da je duduk, uopste. A sto se tice tehnike pravo sam duduk. Jbg ko zna mozda Autistican ili Aspistican i tako to. A ovo mozda tako tjesim sebe, da nisam tokmak, ono dibidus. Lud jesam da se razumijemo. Imam i certifikat.
MTV

#8 Re: Google drive

Post by MTV »

Vizionar 1985 wrote:
semirsar wrote:pa dobro duduk, od 5235 postova nijesi mor'o u bas u svijeh 4999 napisati da si duduk, jbg, nas si skoro uvjerio, a ka's sebe, pitanje je, jer ako nijesi dosad ... :mrgreen:
Pa znas da duduk ne zna da je duduk, uopste. A sto se tice tehnike pravo sam duduk. Jbg ko zna mozda Autistican ili Aspistican i tako to. A ovo mozda tako tjesim sebe, da nisam tokmak, ono dibidus. Lud jesam da se razumijemo. Imam i certifikat.
"Imam lud da sam papir" :mrgreen:
Sanjarko

#9 Re: Google drive

Post by Sanjarko »

MTV wrote: "Imam lud da sam papir" :mrgreen:
Cesta pojava kod disleksticara. Stavljaju rijeci na pogresna mjesta itd. Ovo sto meni nece na Gugl disku je vjerovatno sto Mozilu koristim samo. Iako imam i Krom. Al navika je jbn. Tesko promjenit naviku. Da se sad nakon 3 godine na Mozili ucim na Krom, ma bjez ba. Iako koristim Krom na mobu, ali komp je drugi par opanaka. Znaci ko Krom koristi ili Operu ne bi trebo mozda imat problema.
Sanjarko

#10 Re: Google drive

Post by Sanjarko »

Ne znam, meni nekako najbolje ovako i tako i jedino i znam. Pinujes foldere itd. i otvoris ga u Gugl disku i sve sta ubacis u njega odmah se snimi. Iste sekunde, ustvari zavisno od brzine neta. A ne ono na Vidnovsu snimanje svako 10 minuta. Iako i to kontam. Na Gugl disk ovako a nikad da se nakanim da na jedan disk [onedrive] nastimam da se sve snima svako 10 minuta. Dzaba kad ne znam bas nastimat, zamrzne mi i desi se neka greska.
Post Reply